Kropp och själ

leslita.blogg.se

Ayurveda för ditt sinne

Publicerad 2011-02-28 14:20:09 i Alternativmedicin, Ayurveda,

Janesh Vaidya har skrivit en ny bok, "Ayurveda för ditt sinne". Och den handlar om Ayurveda i tre delar. Det psykiska, de fysiska disciplinerna (diet och livsstil) och i sista delen går han igenom de 7 chakran och meditationsformer.
Janesh Vaidya
Jag har läst hans tidigare bok som heter "I det sista regnet". En jätte fin roman om livet i Indien och även om läkekonst. Det är så vackert skriven, välformulerade detaljerade meningar med känsla. Att rekomendera om man vill dröma sig bort i beskrivande scener.

Läs även en artikel om honom i Blossom tidningen nr 2, feb 2011.

Men Ayurveda för ditt sinne kommer ut den 14 April så tills dess beställer jag "Ayurveda för kropp och själ" av Peter Ljungberg och Eva Sanner.

Ayurveda bok

Kanske blir det några fler böcker, men jag är ganska pank denna månaden eftersom att jag har köpt nya glasögon och så har jag blivit lurad av MTM Trading som många andra om ni läst i tidningen? Så nu har jag en evighetsförbrukning på tandblekning som kostar massor men inte går att skicka tillbaka. Riktigt arg! Beställ inget därifrån! lång parantes...

Men har ni köpt några roliga böcker på senaste tiden? Kanske på bokrean?

♥Relaterade inlägg: I det sista regnet,

BMI 17 inom modellbranschen (video)

Publicerad 2011-02-28 08:00:00 i smink och hudvård,


(Diagonala pilar=helbild)

God morgon. Detta är det andra och sista tv inslaget som min grupp gjorde i skolan. Jag är inte helt nöjd eftersom att vi råkade spela över en hel intervju och förlorade massa material. Det var synd så vi lade in lite youtube-lånade catwalk klipp. Det är i alla fall ett sevärt inslag med ett väldigt intressant ämne.

Det är jag som har pratat in informationen om ni lyssnar :) Vi intervjuade 3 personer. Jag intervjuade Madelene från agenturen (hon med bebisen) och så filmade jag de andra två personerna. 

Vad tycker ni? Blev det ett snyggt klipp? Intressant? Skandal?


♥Relaterade inlägg: Skönhetsideal, Tv-inslag om 24-kyrkan, Journalist jobb på G, Sommarjobb?, Se tv inslag, bilduppgift yrkesfoto, Journalistiska berättarformer, Journalistik Människa och miljö, En dag på redaktionen, Praktik dag 3, Radio kurs, Ljudets prosodi, Praktikplats, Som journalist vill jag, Fotojournalistik, Magasin och tidningar, Intervjuövning med Video, Första dagen JMOM, Hur bra skriver journalister om KAM?,
♥Läs alla mina publicerade artiklar *HÄR*

Leslitas Matmeny!

Publicerad 2011-02-27 17:52:44 i Recept,


Den enklaste sättet att få i sig ordentlig mat är att Planera.

 1. Skriv upp alla rätter som du skulle kunna tänka dig att äta och tillaga 2 veckor fram.
 2. Gör en inköpslista och storhandla, glöm inte frukostvaror m.m
 3. Matcha ihop dag och rätt. Eller ha listan upphäng och när du funderar över vad du ska äta så kan du välja det du/familjen är sugen på och då ska alla ingredienser redan finnas hemma.
 4. Frys in portioner och ät rester till dagen efter.


-Min matmeny
 • Soppa, gröna linser med köttfärs
 • Pangutorsk file med couscous och sås
 • Spagetti med carbonara
 • Gryta på fläskkare med bulgur
 • Italiensk röra med aubergine och köttbitar
 • Grillad kyckling i ugnen med kikärts-sallad
Biff med ris och championsås
Detta åt jag här om dagen, det är hemgjorda köttfärsbiffar med ris och championsås.
I dag blir det Pasta Carbonara, mums. Vad ska ni äta i dag? Brukar ni planera matmeny?

Echinacea

Publicerad 2011-02-26 14:25:46 i Örtapoteket,

Echinacea

Hittade ett spännande naturläkemedel som heter Echinacea från märket Friggs. Det är torkad pressaft från röd solhatt. En blomma som heter Echinacea purpurea. Brustabbletter emot förkylning som smakar gott faktiskt. Vi får se om det hjälper.

Någon som testat Echinacea eller liknande emot förkylning? Hjälpte det?

Viva rich rosa 456
Men nu ska jag i alla fall färga håret. Som är nyklippt och fräscht :)
Viva rich rose 456. Det är Rödbrun som jag brukar ha.
Ni får ha en trevlig lördag!

3 "donts" inom poledancing

Publicerad 2011-02-26 09:15:10 i Poledance,

Lite halft på skoj. Prenatal poledancing för gravida. Och så har de en skämt video där hon typ ramlar upp och ner på sin "gravida" mage. Se *VIDEON HÄR* Och bara ups its ok, it hapens a lot. :O Men nej om du är gravid så träna inte poledance.

Gravid poledance

Nästa sak är kläder, inte ok. Har du för mycket på dig så glider du och ramlar. Man får inget grepp, det är huden så ger grepp. Så för mycket kläder är inte ok.

www.poleexercise.co.uk/blog

Den tredje bilden är jag faktiskt seriös över. Det är inte ok för barn att träna poledance. Känns inte rätt. Även om poledance absolut inte är porrigt, sexistiskt eller relaterat till stripp. Så tycker jag att man kan träna nått annat om man är så liten som 5-8 år liksom. Jag vet inte kanske är det ok, det är en bra träningsform och roligt. En helt vanlig akrobatisk dans. Svårt att bestäma mig.

Barn tränar pole dancepoledance barn klicka

Haha jag undrar om den här skylten existerar eller om det är fejk, Man får inte göra poledance trick på lyxstolpar, Ajabaja!


Vad tycker ni om pole dance för barn?

Ska klippa mig i dag

Publicerad 2011-02-25 11:29:19 i Hårvård,

Nu har jag precis bokat frisörtid till 13:30. Ska jag klippa mig på Frisörimperiet i Farsta Centrum. Ska toppa och klippa upp. Jag är jätte noga med att ta hand om håret men det blir ändå så torrt på vintern. Vill iaf klippa ytterst lite.

Ska även köpa hårfärg, vet dock inte om det är så bra att sitta med blött hår så länge nu när jag är sjuk. Ska fundera över det. Jag är ju inte så jätte sjuk liksom, bara lite snuvig och tung i huvudet.


Och så har jag ju min träning i dag som jag inte heller vet om jag ska gå på. Jag kan värma upp och hoppa över styrkeövningarna, eller vad är det som är värst att träna när man är sjuk? Det går ju köra lugnt.

Vad tycker ni om att träna och sitta med blött hår när man är lite sjuk? Bör jag undvika det?

Dö gammal?

Publicerad 2011-02-24 19:21:12 i Mina tankar,

Frågan kan tyckas enkel, men jag har funderat många gånger på den. Vill du dö gammal eller vill du dö i dina bästa år? Ja det beror ju på; tänker ni såklart. Ja om man är svårt sjuk och lider så vill man väll inte leva men om man är frisk så varför inte fortsätta leva? Men saningen är att ingen dör väll frisk, man måste dö av något och därmed oftast av ohälsa om det inte handlar om någon olycka.

Eller? Kan man dö av ålderdom utan att vara sjuk? Bara somna in helt smärtfritt och fridfullt utan långt lidande. Existerar sådana avslut?

http://www.barstol.nu/aikaaren/#comments

I DN (20 feb) stod det att Svenskarna blir allt äldre.Vid årsskiftet fanns det 1 659 personer som var över 100 år. Majoriteten är kvinnor. Och år 1970 fanns det bara 127 hundraåringar i Sverige.

Om du fick välja hur du skulle lämna världen, hur skulle det vara då? Skulle du vilja bli gammal?

Ja detta sitter jag och funderar över hemma och sjuk...livets avslut

Ayurveda kost

Publicerad 2011-02-24 08:00:00 i Ayurveda, Recept,

Jag har blivit totalt inspirerad av Ayurveda kost nu, har läst mycket om det flera gånger men inte helt gått in för att testa. Läste en artikel i Blossom tidningen och allt bara råkade stämma in på min dosha!

Enligt vad jag själv märkt av är att:
 • Jag mår bra av mejeriprodukter, ost, mjölk, yoghurt, smör och olja
 • Jag blir gasig av äpple och päron
 • Jag tål inte starka kryddor så bra men
 • gillar salt mycket
 • gillar inte att dricka kallt, inte ens vatten. Gillar te, tål inte kaffe (koffein)
 • känner mig tung av potatis, vitt mjöl och ris (dvs mår bra av GI)
Enligt ayurveda så är min kroppstyp Vata och de stod allt på ovanstående lista. Förutom att jag tydligen ska äta ris. Mer som just en vata mår bra av är:
 • Söt och mogen frukt tex dadlar, bär, melon, persika, plommon och banan.
 • Nötter och frön vilket jag älskar!
 • Zuccini, morötter, rädisor, rödbetor, sparris, lök
 • Gröna bönor, linser, mungbönor och tofu
 • Fisk, kyckling och skaldjur.
Ayurveda

Ett litet problem är att vissa saker i min "må bra lista" inte är GI godkända. Dit hör ris, banan, dadlar, rödbeor och mungbönor. Då återstår inte så mycket att ändra på, var inte en så lång och utförlig lista, men måste ju finnas mycket mer?

En vata ska undvika förutom redan nämnt även: broccoli, granatäpple, övriga bönor, svamp, rött kött och råa grönsaker.

Går det att gå efter GI och Ayurveda eller ska jag strunta i GI och testa vatakost? Någon som följer Auyrveda kost? Har det gjort någon skillnad? Var kan man läsa mer om Ayurveda som är pålitlig? Någon som vet?

♣Förresten har jag blivit sjuk så jag har suttit med tidningar och internet hela kvällen i går.
Extra viktigt att äta ordentligt när man är sjuk.

Vodou utställning på Etnografiska

Publicerad 2011-02-23 17:21:46 i Häxkonst,Dörren till verklighetens vodou – en källa till kreativitet och kamp mot förtryck och fattigdom. I den här fängslande utställningen upplever du vodouns ljusa och mörka krafter. Du möter fascinerande och mystiska föremål. Olika typer av vodou är vanligt förekommande i Haiti, i Västafrika, Dominikanska Republiken, Kuba, Puerto Rico. Till Västindien kom vodou med slavskeppen från Afrika. Vodou undertrycktes som kulturuttryck och slavar tvångskristnades.

Världens största samling vodouföremål är på internationell turné och har nu kommit till Gärdet. Utställningen har tidigare visats i Genéve, Berlin, Amsterdam och på Världskulturmuseet i Göteborg.

Verkar det intressant? Jag ska gå på utställningen :)

♥Texten är tagen från: Etnografiska,
♥Relaterat inlägg: Vodoo docka,

Spagat, I did it!

Publicerad 2011-02-22 21:05:00 i Yoga och stretch,

Jag kom ner i spagat i dag! Vilken känsla, helt plötsligt kände jag rumpan emot golvet, jag kunde sätta mig på golvet, i spagat. Och det gjorde inte så fruktansvärt ont heller. Vigheten tog inte stop, gick ganska mjukt :) Yes!

Stretchpassen hjälper :) Det var flera andra ställningar som jag kom längre/djupare i redan efter två gånger. Suveränt! Yes!! I did it! Och alla apploderade. Varje gång någon lyckas med något så apploderar vi. Fin gest.


♥Relaterade inlägg: Nivå 3, Stretch 1, Spinny pole 2:8, Bilder OP 4, poledance 2:7, poledance 2:4, Marina Videoklipp, Illamående 2:3, Poledance 2:2, Upgrade level 2, leslita on the pole, Open pole2,poledance lektion 7, Poledande lektion4, Poledance lektion3, Poledance lektion2, Poledance lektion1, Poledance, Dance workshop,
♥Länk: Poledance.se,

Skönhetsideal

Publicerad 2011-02-22 09:57:05 i smink och hudvård,

Det har varit mycket snack om modellbranchen där modellerna är alldeles för smala. Förra året dog två latinarmeikanska tjejer av anorexi nervosa. En av dem dog backstage precis innan hon skulle ut på catwalken. Undernärd på hög nivå.  I flera länder i europa och även i latinamerika så har branchen satt en gräns på modellernas BMI värde. Om modellen har ett BMI under 18 så får inte hon vara med på visningarna eller fotograferas för jobb. Dock ligger gränsen för undervikt enligt WHO på 18,5 och i Sverige ligger gränsen på 17.

I Sverige har inte gränser eller krav satts in, under modeveckan i Sthlm så fanns det alltså modeller som kan tyckas vara för smala.

I pressen ställs ansvariga personer mot väggen, deras försvar är att de endast ger stylisterna vad som efterfrågas. En fransk modells uttalande innan hon dog i anorexia nervosa i november förra året efter att ha varit med i en kampanj emot ätstörningar var:

"Modellerna är galgar för stylisterna, de är inga människor utan ska bara kunna bära upp ett plagg"

http://stureplan.se/artiklar/nyheter/2010/10/15/modeveckan
Modeveckan i Stockholm 2011

Detta ska vi spela in och intervjua en modell agentur om till vårt nästa tv inslag! Spännande.

Vad tycker ni? Är det fint att vara så smal? Bör Sverige lägga in BMI gränser/ lagar? Kommer det att hjälpa?

Journalist jobb på g.

Publicerad 2011-02-21 18:57:00 i Vardag och nöje,

Hej läsare, nu har jag ätit lite soppa. Det är så kallt, har varit frusen hela dagen. I dag hade vi en jätte intressant föreläsning med en Olof Jakobsson från Tv4. Han var riktigt kul, vi skrattade genom hela föreläsningen när han sprang runt med sin kamera och visade hur man skulle göra och hur man inte skulle göra. Sedan visade han massa klipp och nyhetsinslag på tv. Fick värdefulla tips.

Film kamera
Skolans utrusning som vi arbetar med. Sony HVR.

Nu har jag skrivit klart mitt journalist CV. Har skrivit in 2 terminers journalistik :) Alltid kul när man kan lägga in mer erfarenheter eller utbildning på cv:et. Jag har skrivit en lista på alla ställen jag skulle kunna tänka mig att arbeta på. Det är månadsmagasin men hälsoinriktning som jag är ute efter. Har skickat iväg några mejl och fått svar ett nej och ett ja till obetald praktikplats. Men jag skulle lätt kunna tänka mig det. Vill ha erfarenheter och jag kommer säkert få publicerade artiklar. Letar vidare.

Säg gärna till om ni har några bra kontakter inom journalist branchen.♥Läs alla mina publicerade artiklar *HÄR*
♥Relaterade inlägg om journalistik studier: Sommarjobb?, Se tv inslag, bilduppgift yrkesfoto, Journalistiska berättarformer, Journalistik Människa och miljö, En dag på redaktionen, Praktik dag 3, Radio kurs, Ljudets prosodi, Praktikplats, Som journalist vill jag, Fotojournalistik, Magasin och tidningar, Intervjuövning med Video, Första dagen JMOM, Hur bra skriver journalister om KAM?,
♥Böcker till journalistik A till Salu *HÄR* ♥Länk: Södertörns Högskola,

The end and the begining of the day

Publicerad 2011-02-20 22:29:51 i Citat,

"Varje gång du tänker att du inte orkar längre. Kommer från ingenstans ett litet ljus.

Det lilla ljus kommer att förnya din styrka, Ge dig kraft att gå ett steg till"

 

Tänk på det innan du lägger dig och det första du gör på morgonen. Det finns kraft, utifrån och inom dig.

Men nu ska jag samla kraft genom sömn. God natt.  Puss!

 

Vad tänker du på när du behöver samla kraft?

Avgiftning av kemiska produkter

Publicerad 2011-02-19 19:00:00 i smink och hudvård,

Läste ett jätte bra inlägg som jag blev så inspirerad att berätta för även mina läsare. Det handlar om vad som händer med kroppen när man byter från vanliga produkter till helt naturliga produkter. Man kan få en del biverkningar och det känns som att det bara blir värre, men det är bara till en början!

"Den reaktion som kan komma hand i hand med ett byte till naturkosmetik är egentligen den nakna sanningen om vad de krämer du använt INNAN har gjort med din kropp"

Hudvård: Du  kan få finnar och fetare hy. Håll ut kroppens Ph balans kommer att återställa sig.

Hårvård: Som när man tex slutar med schampoo (se länklista), då kommer hårbotten att kännas fet och håret kanske kommer kännas torrt och mer slitet. Till en början. Sedan när kroppen rensat ut alla siliconer, kemikalier och slaggprodukter m.m så kommer alla naturliga produkter att börja fungera.

Deodorant: Det var här jag gav upp, jag byte ut allt mot naturligt men deodoranten hänger kvar. Jag testade att byta till saltdeo och apotekets märken men de gav ju ingen antiperspirant. Jag svettades massor och var tvungen att tvätta av mig på rasten mellan lektionerna. Inte fräscht. Vanlig deodorant med aluminiumklorid täpper till porerna och förskjuter PH-balansen. Det kan ta lång tid att återställa. Så snart ska jag göra ett nytt försök.

ACO Aluminiumfri deodorant Special CareMadara deodorant
Läste på forum och där rekomenderades de här. ACO Aluminiumfri deodorant Special Care från Apoteket och Mádara ecodeo. Någon som har testat dessa?

Vad har ni för erfaranheter av avgiftning?
Berätta gärna...


♥Relaterade inlägg: Produkter och saltdeo,
Länkar: Ekologisk vård, Avgifta din hudvårdsrutin,

(Tidsinställt inlägg, jag är på jobbet, slutar 20.45)

Mina rädslor - Dag 26

Publicerad 2011-02-19 13:30:00 i Mina tankar,

Förutom typ ensamhet, förlossningsskräck och att förlora någon anhörig så kan jag berätta om en liten fobi som jag har. Jag är nämlingen livrädd för getingar, bin och humlor. Och jo det är samma sak mellan dessa tre helt olika "insekter". Redan nu i skrivande stund börjar jag rysa. Bara tanken av det. *Andningspaus*

Jag har varit rädd för det så länge jag kan minnas, men det var nog en händelse som förvärrade det hela. Det började med några elaka barn på gården när jag var liten. Jag fick inte vara med och leka om jag inte gjorde ett test först. Självklart ville jag vara en i gänget och gick med på testet.

Det var enkelt, jag skulle ha på mig ögonbindel och ta en promenad samtidigt som två flickor fick leda mig. Det var varmt och jag hade kjol på mig. Jag promenarade och hörde att de fnissade och viskade. Undrade vad det var när det plötsligt puttade mig två steg fram och sprang sedan i väg. Jag stod mitt i ett jordgetingsbo. Jag kände hur de stack mig över benen och började skrika. Tog ett tag att få av mig ögonbindeln innan jag kunde se villket håll jag skulle gå åt för att inte trampa ännu mer på de arga getingarna. Jag hade ju trots allt invaderat deras hem.
Sedan lärde jag min hund att busa bort alla getingar, humlor och bin. Så fort det kom någon i närheten av mig så började han skälla och jaga bort dem. Tyvärr blev min stackars vove bränd på nosen en gång, då fick jag dåligt samvete. Men tack för att du skyddade mig och Rip min lila vove som fick avlivas av ålderdom förra året.

Sedan har jag en otur att jag alltid lyckas bli stucken och bränd var eviga sommar! Även om jag undviker parfym, blommor och allt som smakar sött. De dyker upp överallt. Vad ska man göra? Testat att stå still, vifta och springa. De lyckas alltid få tag i mig...

Vad är du rädd för?

♥Relaterade inlägg: 30 dagars utmanningen, Dag 1- Presentation, Dag 2 -Första kärleken, Dag 3 - Mina föräldrar, Dag 4 - Dagens måltid, Dag 5 - Kärlek, Dag 7 - Vänskap, Dag 8 - Ett ögonblick, Dag 9 - Min tro, Dag 11 - Mina syskon, Dag 15 - Mina drömmar, Dag 16 - Min favo födelsedag & Dag 17 - Detta ångrar jag, Det här upprör mig - dag 22, Det här får mig att må bättre - Dag 23, Det här får mig att gråta - Dag 24,

Avskärning av Hajfenor!

Publicerad 2011-02-19 08:00:00 i Djur & Natur,

Såg på nyheterna i går kväll att EU Commission jobbar med ett förbud emot att avlägsna hajfenor. Det finns alltså sjuka människor som fiskar upp hajar, skär av deras fenor och kastar tillbaka hajen i vattnet igen. Det är en större marknad än man tror att sälja hajfenor. Riktigt irriterad blir jag. Lika galet som att skära av någons armar, låta personen förblöda och sälja armen.
Avskärning av Hajfenor

Fakta från Expressen:
Hajen lever oftast när den kastas tillbaka i vattnet. Den kan då inte simma utan blöder långsamt till döds. 95 procent av hajarna som blir av med sina fenor uppskattas kastas tillbaka i havet.

Hajkött anses lågt värderad och därför inte värd transportkostnaden.

Alla hajar blir beskurna på sina fenor – oavsett ålder, storlek eller art.

Jakten har ökat de senaste tio åren med anledning av ökad efterfrågan från restauranger, förbättrade fiskemetoder och stärkt ekonomi i flera länder.

Hajexperter uppskattar att mer än 100 miljoner hajar dödas årligen enbart för att komma åt fenorna.
Ett halvt kilo torkade hajfenor kostar omkring 1 780 kronor på marknaden. Det har blivit en miljardindustri.

Avskärning av Hajfenor

Ush, saknar ord... Var med och protestera! Vad tycker och tänker ni?

♥Läs mer: Newsdesk, WWF protest, Europaparlamentet, Europa.eu, Svd 2008, Expressen 2008, Hajfena i influensavaccin?,

Poledance nivå 3

Publicerad 2011-02-18 19:45:38 i Poledance,

Njaa det gick precis som jag trodde att det skulle gå. Inte så jättebra men helt ok. I dag hade jag alltså mitt första poledancepass på nivå 3. Jag hatar alla statiska styrkeövningar i början av passet, tar nästan ut mig på bara uppvärmningen. Men sen gick i alla fall de flesta tricken bra och det är fortfarande lika roligt.

Känns bara som att alla andra var duktigare än mig. Någon kan ju ha gått nivå 3 innan. Verkade som det. Och jag kommer definitivt att gå nivå 3 ungefär tre gånger. Det är helt ok, allvarligt. Det har både jag och Lotta räknat med :) Men vi var ju bara sju stycken. Brukar vara dubbelt. Så det är ju positivt att jag är en av dem. hehe


Vi fick lära oss en variant på "plankan" som på bilden. Den gick bra :)

Jag kämpar vidare utan att jämför mig med andra, tränaren ger mig så mycket bra tips och stöd. Hon peppar mig till hundra, så tack Karolina!

Nej nu blir det mat och sen let´s dance. Ska ta det lugnt i kväll och vila ut inför kommande jobbhelg.


♥Relaterade inlägg: Stretch 1, Spinny pole 2:8, Bilder OP 4, poledance 2:7, poledance 2:4, Marina Videoklipp, Illamående 2:3, Poledance 2:2, Upgrade level 2, leslita on the pole, Open pole2, poledance lektion 7, Poledande lektion4, Poledance lektion3, Poledance lektion2, Poledance lektion1, Poledance, Dance workshop,
♥Länk: Poledance.se,

Rädd för fett?

Publicerad 2011-02-18 14:01:00 i Recept,

"Det är lika dumt att tro att man blir fet av att äta fett som att tro att man blir grön av att äta grönsaker."
– Christer Enkvist, överläkare i Trollhättan-


Många vill gå ner i vikt men att undvika fett är bland det dumaste och onödigaste man kan göra. Fett är viktigt för kroppen. Och det är inte fett man blir "tjock" av, det är socker och snabba kolhydrater som gör att man går upp i vikt. Jo men visst är det lite olika för alla kroppar. Men om du utesluter fett så kommer du inte automatiskt att gå ner i vikt, för kroppen sätter sig på "sparläge" och tror att kroppen svälter.Jag är väldigt svag för mejeriprodukter och fett. Det skulle jag inte klara mig utan. Visst kan jag utesluta, socker, snabba kolhydrater, kolhydrater överhuvudtaget, äta vegetariskt ett tag men om någon skulle säga nej till mejeriprodukter så är det kört. Jag älskar mjölk, smör, ost, yoghurt och mayonaise.

Så jag rekomenderar iaf inte "sluta med fett dieten" nu förespråkar ju LCHF tillockmed att mer fett får dig att gå ner i vikt. Vad tror vi om det?

Grillad kyckling med broccoli puré

Publicerad 2011-02-17 11:30:00 i Recept,

Chicken

Grillad kyckling med broccoli puré Grillad kyckling med broccoli puré
Det är bara att koka broccoli, gärna färsk men jag har gjort med fryst innan och det blev också gott. Sedan häller du ut vattnet, blandar i mjölk, smör, salt och peppar. Mixa med en stavmixer. Kycklingen kryddas och grillas i ugnen. Ganska lång tid så gör det först ;)

En god enkel GI rätt!

♥Fler recept finns under kategorin Kost & GI i menyn.

Tv inslag! [Video]

Publicerad 2011-02-16 14:04:00 i Vardag och nöje,

Detta är mitt första tv arbete! Jag och två klasskamrater på journalistprorammet vid Södertörns Högskola har spelat in med videokamera, både bild och ljud. Sedan använde vi datorprogramet premiere och klippte ihop alla delarna. Klippet är på ca 1.30. Klicka på de diagonala pilarna för helbildsskärm.

Nyheten i inslaget är "Allt färre går i kyrkan" och vi intervjuade pastorn till den nystartade församlingen tjugofyrakyrkan.Vad tyckte ni? Blev det bra gjort? ljud, bild os.v? Är det ett intressant ämne?

Ost håller dig smal

Publicerad 2011-02-16 10:00:00 i Recept,

Jag gillar ost, det är bland det bästa. Jag älskar ostbricka och ett glas vin. För ett tag sedan läste jag att forskning hade kommit fram till att det finns ett ämne i ost som är beroende framkallande, hehe. Kanske är jag det :P

Den nyaste forsknings studien jag läste visar att kalcium binder fett i tarmen. Och därför kan kalciumrik ost "hålla" dig smal. Vad tror vi om det då?

Ost
Google bild

Expressen skriver:

Forskarna upptäckte att om man äter 2 200 mg kalcium från magra mejeriprodukter, så fördubblar man fettförbränningen jämfört med om man bara äter 700 mg kalcium.


Ingen rekomenderad bantningsmetod men det går ju att konstatera att kalcium är bra för mycket annat också.


♥Relaterade inlägg: Ostberoende,
♥Länk: Expressens artikel,

Stretch kurs

Publicerad 2011-02-15 21:17:00 i Yoga och stretch,

I dag var jag på mitt första stretch pass på North pole studio (NPS). Det var jätte skönt. Ont, skönt och avslappnande och ren smärta. Bra kombination. Denna stretch kursen är till för att förbättra sina förutsättningar inför sina trick på stången. Alltså för poledancers. Vi övar smidighet på max och har en bra tränare som kan kroppens uppbyggnad så det var mycket individuellt anpassat. Vi var bara 6 personer i den klassen, sedan finns ett till tillfälle tidigare på tisdagar där det var fler anmällda, och så finns en nivå 2.

Jag var lite nervös inför denna kursen för jag ville inte att det skulle vara rena cirkusskolan och någon som skrek pressa, pressa mer! Som det tyvärr har varit enligt andra personer som gick strechkursen förra året.

"Jag som älskar yoga och strech ville inte börja associera det med obehaglig smärta"

Men nu har det ändrat uplägget och bytt lärare så det var jätte mjukt och skönt och bra! Jag kom nästan ner i spagat! Fattas bara 2 cm med höger ben fram.

Illustrerande bild för er som inte kommer ihåg hur spagat ser ut.
Kortet är taget i stretchrummet på NPS.
Spagat NPS

Grymt va? Är du vig?

♥Relaterade inlägg: Spinny pole 2:8, Bilder OP 4, poledance 2:7, poledance 2:4, Marina Videoklipp, Illamående 2:3, Poledance 2:2, Upgrade level 2, leslita on the pole, Open pole2,poledance lektion 7, Poledande lektion4, Poledance lektion3, Poledance lektion2, Poledance lektion1, Poledance, Dance workshop,
♥Länk: Poledance.se,

Clarion Hotel Sign & Selma city spa +

Publicerad 2011-02-15 09:00:00 i Spa & Massage,

Clarion Hotel Sign & Selma city spa +
Clarion Hotel Sign & Selma city spa + som ligger på åttonde våningen.

Clarion Hotel Sign & Selma city spa +
På Selma city spa+ använder vi Decleor´s produkter och...

Clarion Hotel Sign & Selma city spa +

Clarion Hotel Sign & Selma city spa +

ID Bare Minerals smink till vänster i bilden över och även MD Formulation (bild under)
Clarion Hotel Sign & Selma city spa +
Så det var lite bilder från där jag jobbar. Fick en fråga ang vilka produkter vi använder.

Har ni testat dessa märken? Har någon varit på Selma spa?


♥Läs mer om spa hotellen som jag jobbar på under fliken Spa under headern.

Cheesecake

Publicerad 2011-02-14 18:39:49 i Recept,

Jag bakade cheesecake förra veckan med min kompis. Vi gjorde så här:

Lägg 16 stycken digestive kex i en påse och slå sönder dem till smulor. Smält smör. Blanda kexen och smöret i en bunke så att det blir en smuldeg. Platta ut degen i en form. Grädda i 5 min.

cheesecake cheesecake

Häll i philadelphiaosten i en bunke och vispa med elvisp. Häll i ett ägg i taget och blanda i socker och riven citronskal.

Häll över philadelphiaosten över kexdegen och grädda igen i 25 min

cheesecake cheesecake

Häll över gräddfilen och grädda sista gången i ytterligare 10-15 min

Låt svalna innan du ställer den i kylen några timmar.

Serveras med sockrade jorgubbar!

cheesecake

Glad alla hjärtans dag mina underbara läsare!


p.s cheesecake är en efterrätt och inte GI godkänd tyvärr ;)
♥Receptet jag gick efter finns *HÄR*

Tv kurs

Publicerad 2011-02-14 07:05:00 i Vardag och nöje,

God morgon, oj vilken natt. Har vaknat flera gånger och känner mig inte alls utvilad. Nog med att vi börjar 8 för omväxlingens skull så gick jag upp extra tidigt. Och det blev en oplanerad utgång i lördags. Jag kom in på Sturekompaniet :O ;) Trevligt trevligt. Mindre kul att jobba dagen efter med huvudvärk, hehe

Nej men i dag är det måndag, ny vecka och ny kurs. Tv kurs :) Och så börjar poledance lektionerna så denna veckan kommer att bli så bra!

TV
En pytteliten tv...

Vad gör du åt sömnproblem?

Självförtroende

Publicerad 2011-02-12 13:46:51 i Citat,Självförtroende är en bra inställning till livet. Tänk att du är bra men var medveten om din brister för att kunna utvecklas personligt. Om du tror på dig själv att du kommer klara av saker som för tillfället känns svårt så kommer du att göra det. You are perfect just the way you are!

I dag ska jag jobba kväll på Selma spa.
Ni får ha en bra dag


♦Fundera över dina starka sidor och vad som är bäst med just dig själv. Ställ dig framför spegeln och säg det högt till dig själv för att stärka självförtroendet.

Cheesecake och Let´s dance ikväll

Publicerad 2011-02-11 17:50:01 i Vardag och nöje,

I dag hade jag planerat att jag skulle gå på bio med Maria men det blev inte så eftersom att trafiken ligger still. Så jag håller på laga mat samtidigt som jag bakar Cheesecake. Jag har aldrig smakat på cheesecake och absolut inte bakat det förut. Det kan ju vara bra då vet jag inte om det smakar "fel"  :) HahaSå efter min goda middag med grillad kyckling och brocollimos så ska jag och min kompis kolla på let´s dance och äta cheesecake. Nu ska jag äta. Vad har ni för planer i kväll?

Sommarjobb?

Publicerad 2011-02-11 10:19:00 i Vardag och nöje,

I dag kunde jag inte komma till jobbet, både tunnelbana och busstrafiken var inställd, så jag fick ringa till jobbet och de sa att de lika gärna kunde stryka mitt pass. Så nu kom jag precis ut ur duschen, iskallt att stå och vänta i en timma på ersättningsbuss som aldrig kom!

Har funderar de senaste dagarna över sommarjobb och planer till sommaren. Vet inte hur jag ska göra. Hade varit jätte roligt att jobba på en tidning. Inte nyhets-dagstidning utan ett hälsomagasin som journalist. Kanske är det rena drömmen eller så har jag en chans om jag söker? Till sommaren kommer jag trots allt ha studerat journalistik 1 år och jag har fått artiklar publicerade under praktiken och har lite foto-arbetsprover att visa upp. Förutom all kunskap om hälsa och min tidigare utbildning ;). Kanske kan jag få en praktiklön i alla fall. Det är mest erfarenheten jag är ute efter och inte att få massa pengar. Vad tror ni?

Alternativ 2. Jobba som spaterapeut/ massör. Det är ju helt ok. Men då kommer det mest vara för pengarna och inte för att jag älskar det jag gör. Jobb kommer inte vara svårt att få. Frågan är om jag ska söka direkt till spahotellet som jag vill ha ett vikariat på eller om jag ska gå igenom bemaningsföretaget som jag är anställd hos.Alternativ 3. Kombinera terapeut och journalist parallellt eller i olika perioder. Visst kommer jag ha lite sommarlov även om jag jobbar.

Alternativ 4. Ha sommarlov. Spara till en kort resa och gå en rolig sommarkurs. Fortsätta jobba på timmar under sommaren och klara mig på besparningar. Hälsa på mina föräldrar.


Såklart kan inte ni bestämma hur min sommar ska se ut men lite tips kanske? Skulle du satsa på det säkra (terapeut) eller söka det roliga (journalist)? Vad har ni för sommarplaner?

Vårens djur

Publicerad 2011-02-10 20:00:50 i Djur & Natur,

Kanske jätte löjligt men här om dagen var jag ute och promenerade och fotograferade lite och under loppet av en eftermiddag så såg jag bådde harar och ekorrar. Jag har hört fågelkvitter på mornarna och sett gröna träd.

Jätte vackert, visst! Vårigt? jajamensan. Men i dag har det snöat hela dagen och det är helt snötäckt igen. Och jag tänker bara herregud hur mår djuren som jag såg härom dagen? Har de kommit ur sitt idee för tidigt, tänk om de fryser? Jag blir orolig...

Ekorrar


Är det naturens lag som styr? Den starkaste överlever...

Byggbilder och systemkameror

Publicerad 2011-02-10 14:09:02 i Vardag och nöje,

Jag gillar inte sytemkameror! I alla fall inte när man har sådan press att man ska förstå hur den fungerar på engång, efter bara en föreläsning förra terminen och en snabb repetion denna terminen. Det är alldeles för kort tid. Det lät jätte intressant när hon fotografen föreläste om hur man kunde göra och vissade fina inspirationsbilder. Jag skrev ner utförliga anteckningar och var peppad att få testa allt.

Men sen blev det inte alls bra. Enligt läraren vill säga, jag blev nöjd. Men tydligen var skärpan inställd på fel plats i bilden och jag skulle inte haft blixt på den ena bilden och den andra blev "suddig". Suddig? Var då? tänkte jag. Går det få det bättre än så? Jag tyckte det var jätte tydligt och bra.  Men men...

Iaf var fotouppgiften att vi skulle ta bild på någon i sitt yrke och jag var hos min snickarkompis Glenn och tog bilder när de ställde upp inför ett event. Man skulle välja 6 bilder och här kommer de:


Helt seriöst, vad tycker ni? Är det dugliga bilder?Ja det här bildarbetet blev i villket fall underkänt, så nu ska jag fortsätta deppa med pasande hemskt snöväder...

Samba lektion 4

Publicerad 2011-02-09 17:25:54 i Dans & Annat,

Jag har nyss kommit hem, äta packa och iväg till träningen. Har i alla fall haft en väldigt bra dag, gjorde en fotouppgift där man ska följa med en person i sitt yrke under en dag. Det var jätte roligt, börjar förstå mig på kameran nu :)
Sanba de souza
Bild från Sanba de souza´s hemsida

Men jag hinner inte skriva mer nu. Ska på veckans enda träningspass eftersom att poledancen har uppehåll denna veckan så det blir till att ta i extra mycket och samba loss ordentligt!! Chao

♥Läs fler inlägg om Samba dans: Samba lektion 2, Salsa & Samba video, Veckans träning, Dansat samba, Öppet hus med sambaskolor, Brazilian day 2010, Sambadrottning i TidningenSamba solo dans, Gatudans videos, Dans Uppviningsbilder från 2009,

Spinny pole 2:8

Publicerad 2011-02-07 15:41:39 i Poledance,

Snurrande stång! Vi fick testa spinny pole förra veckan som var 2:8. Alltså den åttonde och sista träningen på nivå 2. Det finns alltså en speciell funktion där man kan skruva lös stången så att den snurrar och plus att dansaren snurrar runt den. Det var riktigt läskigt att träna på en snurrande stång. Till att börja med så blir man yr! Haha och sen var det bara läskigt för att man tappade kontrollen. I bland gick det för fort och ibland fick man ingen fart. Och när man hängde upp och nedvänd så ville man inte att det skulle snurra. Haha. Men det var en jätte rolig erfarenhet och kul att få testa till nivå 3. Som börjar nästa vecka! Denna veckan är det uppehåll på alla träningspass och även OP.

Poledance

Jag har anmält mig till nivå 3 på Fredagar kl 17- 18.30
. Och även till en extra kurs på tisdagar som jag ska berätta mer om efter att jag testat första gången.

♥Relaterade inlägg: Bilder OP 4, poledance 2:7, poledance 2:4, Marina Videoklipp, Illamående 2:3, Poledance 2:2, Upgrade level 2, leslita on the pole, Open pole2, poledance lektion 7, Poledande lektion4, Poledance lektion3, Poledance lektion2, Poledance lektion1, Poledance, Dance workshop,
♥Länk: Poledance.se,

Reportagefoto

Publicerad 2011-02-07 15:29:22 i Vardag och nöje,

I dag hade vi en föreläsning om fotografering, väldigt kul men det är svårt. Mycket att tänka på med iso, slutartid och bländare m.m. Så i dag kl 12.30 fick vi en fotouppgift som ska vara klar till i morgon! Vadå stressigt?

Vi ska fotografera 3 illustationbilder och rubrikerna är förbestämda

1. Motion förebygger förkylning
2. Depression i väst – huvudvärk I öst
3. Bostadspriser rusar i höjden

Det var ungefär alla instruktioner. Gäller att ha fantasi. Känns som att alla kommer att fotografera lite höghus på punkt 3, inklusive jag. Alltså med bara eftermiddagen på mig så känns det som att det ändå inte kommer bli bra :(


Ut och agera fotograf!
okt 2010

Någon som har något tips?

Det här får mig att gråta - dag 24

Publicerad 2011-02-07 09:00:00 i Mina tankar,

Jag är en känslig person som gråter för minsta lilla. Gråter av romatiska, fina filmer, sorgliga scener och det är en av andledningarna till att jag inte gillar romantik och djup drama allt för ofta. För att jag bara sitter och gråter halva filmen.

En lite annurlunda situation som jag kan gråta vid är när jag är arg. När jag är riktigt arg kan jag gråta utav frustration. Speciellt när jg inte får ut min ilska eller när den ignoneras.

Jag gråter även när jag känner mig hjälplös, ensam och otillräcklig.Ibland gråter jag utan anledning, det är bara något som jag inte kan styra över . Jag tänker på något som kan utlösa det eller så är det helt omotiverat. Tror att det är min kropp som säger till att nu behöver den rensa ut känslor. (typ hormoner kanske)

Jag har gråtit alldeles för mycket och för ofta. Jag har många gånger önskat att jag aldrig mer kunde gråta. Att det blev något fel i mina tårkanaler så att det inte längre gick ....Men det är bra att gråta. Vi behöver det. Det är inget skamfullt med det. Våga släppa ut tårarna....

♥Relaterade inlägg: 30 dagars utmanningen, Dag 1- Presentation, Dag 2 -Första kärleken, Dag 3 - Mina föräldrar, Dag 4 - Dagens måltid, Dag 5 - Kärlek, Dag 7 - Vänskap, Dag 8 - Ett ögonblick, Dag 9 - Min tro, Dag 11 - Mina syskon, Dag 15 - Mina drömmar, Dag 16 - Min favo födelsedag & Dag 17 - Detta ångrar jag, Det här upprör mig - dag 22, Det här får mig att må bättre - Dag 23,

Gårdagens uppsättning

Publicerad 2011-02-06 20:34:00 i Hårvård,

I går hade jag en "Bad hair day". Mina lockar var vågiga och håret bara hängde ner livlöst, då tänkte jag; varför inte göra en uppsättning så att lockarna inte syns. Det blev plötsligt en "god hair day". Jag har haft den här frisyren förut fast jämt runt, utan den sido bollen. Nu blev det så bara för att jag har fått så långt hår.

Uppsättning
Bakifrån

Uppsättning
Framifrån

Uppsättning
Från sidan

Vad tycks? Alla på jobbet tyckte det var jätte fint och gissa vad? Det tog knappt 10 min, jätte enkelt.

Rolig arbetsdag på Selma spa

Publicerad 2011-02-05 21:53:19 i Spa & Massage,

Hemma från jobbet och jag har haft en rolig dag! Fick ge flera olika behandlingar och inte bara massera som jag brukar få. Det är så olika varje ång jag jobbar, ibland känns det jätte jobbigt och inte alls som att det passar mig och ibland är det kul (men ändå inte framtidsjobbet såklart). Jag har kommit på att jag gillar att jobba som Spaterapeut men jag gillar inte att jobba som massör!

Jätte enkelt, jag gillar alla behandlingar utom att massera. Hotstone massage är ett undantag. Men i dag fick jag ge en ansiktsbehandling för första gången. Den heter Aroma face massage på Selma spa+. Då rengör man först, lägger på mask och slutligen masserar man med en aromaprodukt som kunden får välja då det finns olika dofter och effekter. Och utifrån hudtyp.


Så här såg min dag ut. Jobbade 15.15-20.45 på Selma city spa+

Feet so sweet (hand och fotbehandling) 25 min
Klassisk Massage 25 min
Aroma Body masage 75 min
Rast
Klassisk Massage 45 min
Aroma Face Massage 45 minSelma city spa+
Den uppvärmda utomhuspoolen på Selma City spa+.

Jobbar i morgon igen, börjar runt 9. Ni får sova så gott!

♥Läs mer om Selma och alla spa hotell som jag jobbar på under fliken Spa. Relaterade inlägg finns under Spa & Massage kategorin.

Scrapbook style

Publicerad 2011-02-05 16:00:00 i Modell & Statistjobb,

picknik.com clipbook style

I dag jobbar jag kväll på Selma City spa+. Men ville visa er denna fina bilden som jag fixat. Med inspiration från scrapbooking. Det svartvita fotografiet är gammalt och taget av fotografen Ben Baraudi ®

Vill önska er en fin dag och helg, hoppas att jag har en hälsning under något inlägg när jag kommer tillbaka. Sköt om er.


♥Fler modellbilder hittar ni under kategorin Photoshoots under rubriken SKÖNHET.

Gi frukost-tallrik

Publicerad 2011-02-05 08:00:00 i Recept,

Gi tallrik
God morgon. Visst ser min Gi frukost-tallrik god ut? På tallriken har vi isbergs-salladsblad i botten sen körsbärstomater på kvist, physialis, gul och röd paprika, kokt ägg, honungsmelon, ost och kokt skinka.

♥Fler recept och GI tips finns under kategorin Kost & GI under HÄLSA.

Prosciutto

Publicerad 2011-02-03 13:23:08 i Recept,

Jag tillagade en jättegod rätt med inspiration ifrån Kungshallen där den finns. En liten språk-kurs. Prosciutto är det Italienska namnet för skinka. Och Jamón de Serrano är skinka på spanska och även det som brukar stå på paketet i affären. Mise en place är på franska och används mycket inom resurangbranchen. Med det menas att man ska plocka fram alla ingredienser som man ska ha i rätten. "Förberedelse" fick vi lära oss på Restauranghögskolan i Grytthyttan. (Där jag gick 2 matlagningskurser)

mise en place, prosciutto

Ingredienser:
Paprika i alla dess färger
Tomater
Rödlök
Zuccini
Creme Fraiche
Hallumi ost
Parmesana ost
Fullkorns Spagetti med extra fiber (för GI annars vanlig pasta)

Gör så här:
Hacka rödlök och bryn i stekpanna, tillsätt hackad paprika och zuccini. När det har mjuknat häller du i tomater och till sist creme f. Krydda med kött och grillkrydda, spiskummin, paprika pulver (mycket) salt och peppar. Stek hallumi skivorna i en stekpanna, gärna en grillpanna.

prosciutto

Serveras så här:
Med kokt valfri pasta. Häll upp paprikagrytan och lägg över de grillade hallumiostskivorna. Öppna paketet med Jamón de serrano och lägg över några skivor. Slutligen stör man över lite parmesana ost.

Helt delicius! mmmm...

♥Fler goda GI recept hittar ni under kategorin Kost & GI under HÄLSA rubriken i menyn.

Kinesiskt nyår!

Publicerad 2011-02-03 08:00:00 i Kinesisk Medicin,

Gott nytt åt. I dag är det Kinesiskt nyår (runt 2-4 feb). Nu övergår Kinesiska kalendern från Tigerns år till Kaninens år.

Kanin

Kaninens år symboliseras med tur, det är lyckobringande och ett bra år att starta upp nya projekt. En kanin kan vilja vara för sig själv, lite tystlåtet men väldigt framgångsrik i hemlighet.

Men kaniner gillar även att umgås och nya vänskapliga relationer blir lyckosamma, givande och stabila.
Det är ett bra år att förverkliga sig själv genom personliga eller relationsmässiga förändringar och utmaningar.

Kaninens år
Metall, till varje djur på den kinesiska zodiakens cykel hör även ett av de fem elementen till. Nu är det metall och guld.

♥Källor: DN Världen nr 4,  Kinesiskt horoskop, astroguide,

En fluga på väggen

Publicerad 2011-02-02 21:46:00 i Vardag och nöje,

När vi nu lär oss skriva reportage så finns det mycket att tänka på. En fråga är "vill du vara en fluga på väggen?" eller vill du vara delaktig i reportaget, vill man använda ordet "jag" när jag skriver? Jag satt och funderade mycket på det här om skrivstil och olika skriftliga sätt att uttrycka sig. Så myckeRosa flugat att jag till ockmed drömde om det.

Jag drömde att jag hade en fluga som husdjur. En rosa dessutom. Jag satt på sängen och så pratade vi med varandra. Helt knasigt, snacka om att jag har pluggat mycket? hehe...

Och i dag har jag intervjuat en tjej som dansar och tävlar i poledance. I morgon ska jag börja skriva på ett personporträtt av henne.

Vi hade en muntlig examination i dag. Det gick bra. I min klass Journalistik med inriktning Människa och Miljö (JMOM) var det många som inte kom vidare till B kursen pga att de inte hade klarat allt på A kursen.  Därför har vi har blivit sammanslagna med Journalistik och multimedia (JMM) klassen som också blivit färre. Högskolan brukar göra så. Det innebär att jag har fått en ny klass. På föreläsningarna är vi allihopa, sedan har vi A,B & C grupper. Alltid roligt med nya människor.


Vad tycker ni om att möta nya människor? Är den nervöst, jobbigt eller jättekul?
Är det någon skillnad ifall det är självvalt?


Ja en intensiv dag och två träningspass var jag på också :) Tog bilder som jag ska ladda upp imorgon, för nu vill jag bara sova. God natt på er.


♥Böcker till journalistik A till Salu *HÄR*
♥Läs alla mina publicerade artiklar *HÄR*
♥Relaterade inlägg om journalistik studier: Journalistiska berättarformer, Journalistik Människa och miljö, En dag på redaktionen, Praktik dag 3, Radio kurs, Ljudets prosodi, Praktikplats, Som journalist vill jag, Fotojournalistik, Magasin och tidningar, Intervjuövning med Video, Första dagen JMOM, Hur bra skriver journalister om KAM?,
♥Länk: Södertörns Högskola,

Imbolc, ljusets dag!

Publicerad 2011-02-02 08:00:00 i Häxkonst,

Dagen som ska föra oss in i ljuset, bort från det mörka och kylan. Imbolc är ljusets och gudinnans dag. Det är dagen som visar på att våren snart är här, det ska bli varmare och ljusare. Imbolc firas inom Wicca och andra hedniska traditioner den 2 februari, vissa kallar den kyndelsmässodagen, snödroppsfest andra ljusets eller ljusmässodagen. Imbolc tillhör elementet eld och ska firas i en glödande eldfest. Den är kvinnlig då gudinnan representerar kvinnlighet och fruktbarhet.

"Nu ska världen födas på nytt och vintern ta slut. Allt gammalt ska smälta bort och nytt ska blomma."

Imbolc

Även du ska blomma! I dag och de närmaste dagarna kan man komma ett steg närmare den slutgiltiga varianten av den du är. Fundera över vad och hur du vill utvecklas. Skriv ner det utförligt eller i en kort sammanfattande affirmation. Gärna i Silvrigt eller vitt som är denna högtids färger.

Hur vill du utvecklas? Berätta gärna..Känner du att ljuset och värmen är på väg in i ditt liv?

♥Relaterade inlägg: MIN TRO, Min tro - dag 9, Om New age, Elementen,
Wicca Högtider: Samhain, Beltane, Historien om Valborg, Historien om Påsk,

Moxa med ingefära?

Publicerad 2011-02-01 16:13:00 i Alternativmedicin, Kinesisk Medicin,

AFP Photo, mox, ingefära

Hittade denna bilden, alltså det är moxibution med ingefära. Moxibution är en behandlingsform inom Kinesisk medicin. Man använder samma punkter på meridianerna som i akupunktur men med moxa används värme istället på punkterna. Det finns speciella moxa stavar som innehåller örter som man bränner på.

Men denna varianten är ny. Har aldrig tidigare sett ingefära direkt på huden. Har ni?

♥Relevanta inlägg: Mitt reportage om TKM, Kinesiska behandlingar, Jag testade akupunktur, Akup som skönhetsbhandling, fakta akup, Meridianerna,
♥Mer finns under kategorin: Kinesisk Medicin,

Kvällspass yoga

Publicerad 2011-02-01 00:11:00 i Yoga och stretch,

Nu har jag precis gjort ett 30 min långt yogapass. Har varit så uppe i varv i dag. Satt i Högskolans bibliotek och pluggade till kl 19 ungefär. Efter det var jag så rastlös och kunde inte sitta still. Och sen var det plötsligt läggdax. Det funkade ju såklart inte. Vad är då bättre än lite yoga och meditation :) Hittade en bra ny sida också med gratis videos.

Dashama yoga

Nu ska jag somna in och dröma fina drömmar, Hoppas att ni alla redan sover så sött.


♥Relaterade inlägg om yoga: Yoga bokGratis Yoga i Sthlm, The scorpion, dans och yoga, yogaswing, bikramyoga, acroyoga och yoggi, Yoga, The worlds largest wellnes ryth and yoga session, Yoga ljudbok,
Om meditation: meditation nybörjare tips, uppmärksamhetsmeditation, mindfulness, syfte med att meditera, kundalini meditation,
photoshot-yogaposer,

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela