Kropp och själ

leslita.blogg.se

Samhain Wicca

Publicerad 2009-10-30 20:25:16 i Häxkonst,

Mörkret har kommit, hösten är här, löven har fält sina löv och allt dör och förmultnar. Det handlar om pånyttfödelse. Allt nytt kommer nu att ske, en ny tid är kommen. Nu övergår skymningstiden till skuggtiden. Vi välkomnar denna förvandling genom att fira Samhain. Den 31 oktober är det nyår för wicca utövare.

Citerat: "Detta är en nödvändig del av livsdödsprocessen och jordens rytmer."

Porten är nu öppen mer än någonsin till andra sidan. Att ta kontakt med andar och anhöriga som gått bort är att rekomendera denna natt. Precis som vissa gör på haloween, besöker gravar tänder ljus och minns. Kyrkan förvrängde mystiken, förflyttade dagen och kallade den "alla helgonas dag".   

Som redan nämn handlar det om att böja om, en nystart och att lämna det gamla. Fylla på med ny positiv energi och rensa ut det man vill bli av med kan vara t.ex. dåliga vanor eller negativa känslor och tankar. Man brukar bränna bort det mentalt med ljus och rökelser. Eller en erfaren utövare gör en cermoni och skriver små lappar som hon sedan bränner i elementet Eld. Hittade en perfekt bild :)

♥  ♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥  ♥ ♥  ♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥ ♥

Alla ni häxor får ha en spirituell och kraftfull Samhain! Jag önskar er en bra ny start. Love/ Leslita

Kommentarer

Postat av: MissMagicGirl

Publicerad 2009-10-30 21:42:07

Bra inlägg! Alltid intressant att få veta mer om wicca! :) Jag tycker att det är så fräckt hur kyrkan gjorde om alla gamla högtider till sina.Ha en underbar Samhain du med!

Postat av: Neha

Publicerad 2009-10-31 21:35:25

Hehe tack, vad använder du till ditt hår då?=)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild