Kropp och själ

leslita.blogg.se

Samba lektion 2

Publicerad 2011-01-26 09:01:00 i Dans & Annat,

Samba lektion
I går var jag på min andra samba träning. Det gick riktigt bra. Fortfarande väldigt svårt såklart eftersom att det är så mycket nya steg. Men det jag tycker är svårast är tempot. Först dansar vi steget långsamt och sedan ökar tempot mer och mer. Och till slut går det jättesnabbt och så ska man skaka på höfterna samtidigt som man håller takten, håller gunget och inte tappar bort fotstegen.

Mycket o tänka på. Läraren är bra, hon ser på en gång ifall det går för fort eller om hon behöver visa steget igen. Och det är mycket repetion, så efter några lektioner kommer grund fotstegen att sitta och först då kan man skaka på rumpan, lägga till armrörelser och lägga in sin egen stil i dansen. För alla dansar vi olika även om det är samma steg.
Citat

Jazz skor

Jag köpte ett par jazz skor i dag i Stockholms Dansbutik på Söder. Riktigt bra service där, blev väldigt väl omhändertagen :) När man dansar samba är det viktigt att man har en hal sula så att man glider i steget. Det får inte vara gummisula och sedan ska det vara bekvämt att stå på tå i skorna då man gör det under hela träningen. I de flesta Latin amerikanska danserna står man på tå under träningen, det är enklare att röra höfterna då och det är därför till exempel salsa ser mycket snyggare ut i högklackat. Hållningen, benen och höfterna blir bättre "placerade". Hehe Jag kommer ihåg när jag tjatade på mina dans-elever i Hällefors. Upp på tå! Kom igen nu upp på tå!

Visste ni det att man står på tå när man tränar latin dance?


♥Läs fler inlägg om Samba dans: Salsa & Samba video, Veckans träning, Dansat samba, Öppet hus med sambaskolor, Brazilian day 2010, Sambadrottning i TidningenSamba solo dans, Gatudans videos, Dans Uppviningsbilder från 2009,

Kommentarer

Postat av: Jenny

Publicerad 2011-01-26 15:22:24

Jag har ju sett dem dansa samba på So You Think You Can Dance, och jag blir alldeles snurrig bara av att se på! Vad intressant det där om att det är enklare att röra höfterna när man står på tå och att det är därför som de använder högklackat i latinamerikanska danser! Jag trodde mest att det gjorde allt svårare!

Postat av: zenia

Publicerad 2011-01-27 14:13:08

Vad roligt med samba :) fast jag tycker att det ser riktigt svårt ut!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild