Kropp och själ

leslita.blogg.se

Första dagen på Journalistik programmet

Publicerad 2010-08-30 20:32:36 i

Idag började jag Högskolan. Det var jätte roligt. Verkligen så jag tänkt mig och så jag velat att det skulle vara.
Eftersom att jag fick dispens från uppropet så var jag där tidigt och tog reda på all information. Det finns 3 st inriktningar i Journalistik. Dessa är Människa och Miljö (JMOM) som jag går, multimedia (JMM) och Samhälle (JMS). Alla är ändå ganska lika varann i A kursen (första terminen), bara olika riktat på fokuseringsområde. Mitt fokus ligger på Naturvetenskapliga ämnen.

Vi började dagen med en välkomstceremoni i Aulan med rektorn och viktiga personer på skolan. Sedan var det paus en timma då jag passade på att skriva in mig och ta foto till mitt passerkort.
Journalistik
Sedan hade vi introduktion till allt som ingår i programmet och till första delkursen som heter "Introduktion till Journalistik". Vi kommer att ha många inlämnings uppgifter och två skriv tentor. Högt tempo! Det vi ska gå igenom först är lite översiktligt om intervjuteknik, rubrik/notis/ingress och fotojournalistik. Första uppgifterna är alltså att man ska intervjua en klasskamrat och skriva om det och sedan ta porträtt foto och sätta ihop detta i en tredje uppgift som blir att redigera text och designa en layout. Det kommer att bli super kul!

Hoppas att mina böcker kommer imorgon för jag förstår inte hur jag ska hinna med allt. Läsa 4 böcker och plugga inför tenta, gå på föreläsningar och skriva uppgifter. Haha Man kommer verkligen att få en bild av hur det är att vara journalist på en gång. Vi kommer att snudda på nästan alla delar redan i första kursen. Jag är gör laddad nu. Mitt liv har varit så pausat under sommaren. Härlig känsla att ha ett mål igen!
Jag är så lycklig!

Relaterade inlägg: Journalistik Människa och miljö,

Kommentarer

Postat av: martina victoria kuhse

Publicerad 2010-08-31 08:01:10

hehe, ja. faktiskt. vem vet du och jag kanske blir partners in the future ;) haha :)



men va kul att du trivs iaf. det är ju toppen!



ja, jag mår jättebra faktiskt. ätnligen är spänningsvärken över. ber till gud att den inte kommer tillbaka, hihi <3

Postat av: Elisabeth

Publicerad 2010-08-31 11:25:50

Det låter ju kanonbra! läs uner skoltimmarna till 16 och var ledig resten av dan, har läst om att det skavara bra (fasst det kanske du redan visste. Ha det så bra ps.jätte bra ska sitts ihop jättebra.

Postat av: Lesly Valencia

Publicerad 2010-08-31 23:59:24

Sv Elisabeth: JA :D det är mycket plugg, vi har lektioner till 17 nästan varje dag och sen får man läsa böcker efter så jag satsar att plugga hela dagarna under veckan och sedan vaa ledig helgerna :P Det är jag beredd på ;)

Postat av: Elisabeth

Publicerad 2010-09-01 10:31:54

Oj slit inte ut dej bara fast det klart du är sån som tänker på hälsan. sån som ehm hur lät det:P ciao

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild