Kropp och själ

leslita.blogg.se

YOGA Scorpion

Publicerad 2010-07-26 14:50:00 i Yoga och stretch,

Yoga scorpionYoga Hunden *
Ville bara påminna er om att jag fortfarande övar för att kunna göra "The scorpion pose". hehe
Jag tränade ett långt yoga pass lörags och det gick riktigt bra faktiskt. Jag tränade även på fredag kväll och då kände jag mig lite stel men sen gick det mycket bättre på lördagen, och jag hadde till och med träningsvärk i låren. Det finns två sätt att göra "The scorpion pose" på.
  1. Den första är att från hunden* gå upp till armstående (huvudstående), det behöver nödvändigtvis inte vara med raka ben upp utan man kan böja på knäna från början. Och sedan när man har hittat balansen så böjer man på ryggen rejält och vänder upp huvudet. Den finaste scorpion posen är när fötterna är så nära huvudet som möjligt. Se klipp nr 1.
  2. Den andra varianten man kan göra är som på klipp nr 2. Man går upp i brygga och sedan lutar man ner armarna, böjer ryggen och till sist sparkar man upp fötterna.
Jag kan ju lova att jag inte kan göra scorpion pose men jag är väldigt nära om jag gör som variant 1.
Jag övar på för fullt och om någon månad kommer jag kunna den ;) Och efter det har jag ett annat mål, men den yoga posen avslöjar jag då.

Någon som tränar yoga? Hur går det? Har du något speciellt mål?

♥Läs gärna gamla inlägg om yoga: dans och yogayogaswing, bikramyoga, acroyoga och yoggiYogaThe worlds largest wellnes ryth and yoga session, Yoga ljudbok,

Om

Min profilbild