Prosciutto
Jag tillagade en jättegod rätt med inspiration ifrån Kungshallen där den finns. En liten språk-kurs. Prosciutto är det Italienska namnet för skinka. Och Jamón de Serrano är skinka på spanska och även det som brukar stå på paketet i affären. Mise en place är på franska och används mycket inom resurangbranchen. Med det menas att man ska plocka fram alla ingredienser som man ska ha i rätten. "Förberedelse" fick vi lära oss på Restauranghögskolan i Grytthyttan. (Där jag gick 2 matlagningskurser)
Ingredienser:
Paprika i alla dess färger
Tomater
Rödlök
Zuccini
Creme Fraiche
Hallumi ost
Parmesana ost
Fullkorns Spagetti med extra fiber (för GI annars vanlig pasta)
Gör så här:
Hacka rödlök och bryn i stekpanna, tillsätt hackad paprika och zuccini. När det har mjuknat häller du i tomater och till sist creme f. Krydda med kött och grillkrydda, spiskummin, paprika pulver (mycket) salt och peppar. Stek hallumi skivorna i en stekpanna, gärna en grillpanna.
Serveras så här:
Med kokt valfri pasta. Häll upp paprikagrytan och lägg över de grillade hallumiostskivorna. Öppna paketet med Jamón de serrano och lägg över några skivor. Slutligen stör man över lite parmesana ost.
Helt delicius! mmmm...
♥Fler goda GI recept hittar ni under kategorin Kost & GI under HÄLSA rubriken i menyn.
Ingredienser:
Paprika i alla dess färger
Tomater
Rödlök
Zuccini
Creme Fraiche
Hallumi ost
Parmesana ost
Fullkorns Spagetti med extra fiber (för GI annars vanlig pasta)
Gör så här:
Hacka rödlök och bryn i stekpanna, tillsätt hackad paprika och zuccini. När det har mjuknat häller du i tomater och till sist creme f. Krydda med kött och grillkrydda, spiskummin, paprika pulver (mycket) salt och peppar. Stek hallumi skivorna i en stekpanna, gärna en grillpanna.
Serveras så här:
Med kokt valfri pasta. Häll upp paprikagrytan och lägg över de grillade hallumiostskivorna. Öppna paketet med Jamón de serrano och lägg över några skivor. Slutligen stör man över lite parmesana ost.
Helt delicius! mmmm...
♥Fler goda GI recept hittar ni under kategorin Kost & GI under HÄLSA rubriken i menyn.