Kropp och själ

leslita.blogg.se

Kinesiska behandlingar

Publicerad 2009-09-21 17:18:09 i Alternativmedicin, Kinesisk Medicin,

Idag fick vi en liten random introduktion på vad som "komma skall" under terminen. Vi fick testa lite fort dem olika behandlings metoderna som används inom TCM. Läs om TCM *här*.

Moxabusion som värmer dem olika punkterna i meridiansystemet. Läs mer om meridianerna *här*
Det kändes faktiskt på huden, härlig känsla :) Det är jag på övre bilden.


Akupunktur nålar i olika storlekar.
Detta är operations verktyg, inget vi kommer hålla på med men läraren tyckte det var roligt att visa upp. Och ja det var det!
Smärtlindrings plåster som ska sitta i en vecka.


Och kopping det här var det roligaste :) Man tänder med en tändare inne i glasbubblan och sedan lägger man denna på kroppen. Där man har ont så ska det hjälpa. (Ska skriva ett helt inlägg om denna teknik)

Det var en kämpig teori föreläsning på 3 timmar men det har varit en spänande dag :)  Och På eftermiddagen hade vi Qigong pass som vanligt, övade på delfinkraftens Qigong.


Dela gärna med dig av dina erfarenheter och kunskaper kring såna här behandlingar!

Kommentarer

Postat av: Ann-Louise

Publicerad 2009-09-24 19:58:48

Vad intressant att läsa vad vi kommer att göra senare :) Kommer vi verkligen att lära oss göra akupunktur på människor?:)

Postat av: Lesly

Publicerad 2009-09-25 11:59:06

Sv: Hejsan Ann-Louise! Jo vi håller på lära oss hela systemet med meridianerna och du kommer att veta vart nålarna ska sitta och kommer att få testa lite gran på b.la. öron. Tyvärr kan man ju inte benämna sig själv som Akupunktör efter denna utbildning för det tar minst 3 år att lära sig akupunktur. Men vi kan grunderna i TCM och förstår deras tankesätt med behandlingarna :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild