Kropp och själ

leslita.blogg.se

Sommarjobb?

Publicerad 2011-02-11 10:19:00 i Vardag och nöje,

I dag kunde jag inte komma till jobbet, både tunnelbana och busstrafiken var inställd, så jag fick ringa till jobbet och de sa att de lika gärna kunde stryka mitt pass. Så nu kom jag precis ut ur duschen, iskallt att stå och vänta i en timma på ersättningsbuss som aldrig kom!

Har funderar de senaste dagarna över sommarjobb och planer till sommaren. Vet inte hur jag ska göra. Hade varit jätte roligt att jobba på en tidning. Inte nyhets-dagstidning utan ett hälsomagasin som journalist. Kanske är det rena drömmen eller så har jag en chans om jag söker? Till sommaren kommer jag trots allt ha studerat journalistik 1 år och jag har fått artiklar publicerade under praktiken och har lite foto-arbetsprover att visa upp. Förutom all kunskap om hälsa och min tidigare utbildning ;). Kanske kan jag få en praktiklön i alla fall. Det är mest erfarenheten jag är ute efter och inte att få massa pengar. Vad tror ni?

Alternativ 2. Jobba som spaterapeut/ massör. Det är ju helt ok. Men då kommer det mest vara för pengarna och inte för att jag älskar det jag gör. Jobb kommer inte vara svårt att få. Frågan är om jag ska söka direkt till spahotellet som jag vill ha ett vikariat på eller om jag ska gå igenom bemaningsföretaget som jag är anställd hos.



Alternativ 3. Kombinera terapeut och journalist parallellt eller i olika perioder. Visst kommer jag ha lite sommarlov även om jag jobbar.

Alternativ 4. Ha sommarlov. Spara till en kort resa och gå en rolig sommarkurs. Fortsätta jobba på timmar under sommaren och klara mig på besparningar. Hälsa på mina föräldrar.


Såklart kan inte ni bestämma hur min sommar ska se ut men lite tips kanske? Skulle du satsa på det säkra (terapeut) eller söka det roliga (journalist)? Vad har ni för sommarplaner?

Kommentarer

Postat av: Katariina

Publicerad 2011-02-11 11:05:44

Hej! Varför inte kombinera dina två yrken? Du har ju redan gott om arbetsprover och erfarenhet från SPA-världen! Glöm inte att Aftonbladet och Expresen ju har hälsobilagor också. Vet att det är en tuff arbetsmarknad för journalister men har redan sett att man söker efter sommarvikarier. Varför inte ta ngt på en lokal nyhetstidning och samtidigt försöka få in någon artikel i en hälsotidning som frilansare? Kram K

Postat av: Katariina

Publicerad 2011-02-11 15:17:43

Hej igen! För att jobba som frilansare krävs att du har F-skattesedel så att du kan skicka faktura, än att tidningen ska betala ut lön. Smidigare.



Du ska inte skriva färdiga artiklar och skicka till redaktionen (skriva på spek), risken finns att de 1) snor din idé (det har hänt en bekant) 2) att artikeln inte var vinklad på så vis som de önskade eller att du skrev om exakt det som de vill ha. 3) Du lägger ner en massa tid på research och skrivande som inte publiceras.



Kontakta i stället en redaktion och presentera dem dig själv och din idé, en synopsis på vad du vill skriva om. Om de nappar kan ni sedan ha en diskussion om vad artikeln ska innehålla osv.



Mvh/Katariina

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild