Kropp och själ

leslita.blogg.se

Intervjuövning med Video!

Publicerad 2010-09-07 21:02:38 i

Intervjuövning med Video!
I dag hade vi intervjuövning på högskolan. Det var oförberett så man fick prata om precis vad som helst. Allt spelades in på video så det var lite nervöst. Alla fick testa att vara intervjuande-journalist, sekreterare, bli intervjuad och de som ville fick sköta om kameran. Jag testade det lite grann. Det var roligt!

Det är mycket svårare än vad många tror att leda en intervju. Intervjuaren ska ställa öppna frågor, de ska inte vara för personliga eller ledande, de få inte vara Ja-Nej varianter och samtidigt ska journalisten lyssna aktivt och ställa följdfrågor till svaren man har fått. Ja det var roligt att få testa på, men definitivt mer övning!

Någon som har blivit intervjuad av en journalist någon gång?

Relaterade inlägg: Journalistik Människa och miljö, Första dagen JMOM,
♥Länk: Södertörns Högskola,

Kommentarer

Postat av: Majda

Publicerad 2010-09-07 21:21:32

Hej JUST NU pågår en tävling på min blogg! Man vinner bla, länkning och en SPA produkt gjord av MIG! Klicka här för att anmäla dig!

http://meandmyprince.blogg.se/2010/september/dags-for-en-tavling.html



Om du inte är intresserad så ber jag om ursäkt och hoppas du får en fortsatt trevlig dag!

Postat av: Anneli

Publicerad 2010-09-09 19:28:35

Hej Lesly!

Jo, jag har blivit intervjuad flera gånger och varit med i några olika tidningar här i Dalarna.

Vi ett par tillfällen så har jag blivit rätt så förbannad på journalisten och hur denna har vänt och vridit på vad jag sagt eller ibland missförstått så att det blivit alldeles galet!! Sånt är inte kul!! Numera är jag noga att kräva att jag får korrekturläsa innan det publicerats!!

En annan viktig sak är att alltid stava intervjupersonens namn rätt!! Tänk gärna på det sen när du ska ut på jobb!! :D KRAM!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild