Kropp och själ

leslita.blogg.se

En fluga på väggen

Publicerad 2011-02-02 21:46:00 i Vardag och nöje,

När vi nu lär oss skriva reportage så finns det mycket att tänka på. En fråga är "vill du vara en fluga på väggen?" eller vill du vara delaktig i reportaget, vill man använda ordet "jag" när jag skriver? Jag satt och funderade mycket på det här om skrivstil och olika skriftliga sätt att uttrycka sig. Så myckeRosa flugat att jag till ockmed drömde om det.

Jag drömde att jag hade en fluga som husdjur. En rosa dessutom. Jag satt på sängen och så pratade vi med varandra. Helt knasigt, snacka om att jag har pluggat mycket? hehe...

Och i dag har jag intervjuat en tjej som dansar och tävlar i poledance. I morgon ska jag börja skriva på ett personporträtt av henne.

Vi hade en muntlig examination i dag. Det gick bra. I min klass Journalistik med inriktning Människa och Miljö (JMOM) var det många som inte kom vidare till B kursen pga att de inte hade klarat allt på A kursen.  Därför har vi har blivit sammanslagna med Journalistik och multimedia (JMM) klassen som också blivit färre. Högskolan brukar göra så. Det innebär att jag har fått en ny klass. På föreläsningarna är vi allihopa, sedan har vi A,B & C grupper. Alltid roligt med nya människor.


Vad tycker ni om att möta nya människor? Är den nervöst, jobbigt eller jättekul?
Är det någon skillnad ifall det är självvalt?


Ja en intensiv dag och två träningspass var jag på också :) Tog bilder som jag ska ladda upp imorgon, för nu vill jag bara sova. God natt på er.


♥Böcker till journalistik A till Salu *HÄR*
♥Läs alla mina publicerade artiklar *HÄR*
♥Relaterade inlägg om journalistik studier: Journalistiska berättarformer, Journalistik Människa och miljö, En dag på redaktionen, Praktik dag 3, Radio kurs, Ljudets prosodi, Praktikplats, Som journalist vill jag, Fotojournalistik, Magasin och tidningar, Intervjuövning med Video, Första dagen JMOM, Hur bra skriver journalister om KAM?,
♥Länk: Södertörns Högskola,

Om

Min profilbild