Kropp och själ

leslita.blogg.se

Beltane inom Wicca...

Publicerad 2009-04-30 20:27:11 i Häxkonst,

Idag är det Valborgsmässoafton för er kanske men för mig och wicca anhängare är det Beltane!
Inatt är det eld fest och man firar att ljustiderna börjar.
Det är även väldigt kopplat med fruktbarhet och ett bra tillfälle att förenas med sin älskade.
Mötet emellan man och kvinna är starkare än vanligt.
Eller kanske ska jag säga emellan Gud och Gudinna.Idag välkomnar man sommaren. All grönska visar sig och även kärleken blommar. Majblommor är en fin symbol. Och idag har mina basilika växt fram =) Precis på dagen jag planerat.Firandet?
Idag är en bra dag att binda kärleks band, både psykiskt och fysiskt. Idag är det romantiskt som är nyckelordet. Överkurs kan vara att man lånar en bit från den Wiccanska handfästningen och bokstavligt talat knyter ihop er. Din handled med din älskling och så ska ni spendera ett helt dygn tillsammans. (Eller någon timma) hehe jag har alltid velat testa det. Eller så skulle jag vilja gifta mig på Valborg! Om många många år...

Vi tänder brasor och låter det få brinna hela natten. Jag personligen använder sedan askan i kommande ritualer.
Eld är Beltanes element.  

Pynta i rött, vitt och grönt. Lämplig mat är mjölkprodukter; tex. ost, gräddfil, creme fraiche, glass, yoghurt. Eller som jag gjorde, en rosa (vit och röd blandning) smothie med basilika (grön). Nedanstående Citat kommer ifrån Beccus.se:

"Förr släppte man ofta på majdagen ut kreaturen på sommarbetet. Ett förkläde skulle bredas ut på den tröskel de skulle gå över. Medan djuren gick över förklädet sa man: "Så många som ni nu går ut, så många ska ni komma in igen." På så sätt skulle man få reda på alla djuren igen, när hösten kom.
Dans runt majstången förekom ursprungligen denna tid. Majstången (manligt) i jorden (kvinnligt) står för fruktbarhet.
"

Känner ni er extra kära idag? Någon som firar beltane? Vad betyder Valborg för dig?

Kommentarer

Postat av: Josefine

Publicerad 2009-04-30 20:30:51

Jag firar beltane. Är en underbar högtid tycker jag.

Postat av: Josefine

Publicerad 2009-05-01 01:28:03

Denna beltane har jag tyvärr "firat" genom att bli sjuk +illamående. =/ Så tyvärr har det inte blivit mycket firande av denna beltane. Men annars brukar jag fira med ritual ensam med meditation, jordning att välkomna sommaren på mitt eget lilla vis. Ägnar alltid lite extra tid åt kärleken med.. Mina ritualer är inga jag gör publika därför den tunna info´n. =)

Postat av: Josefine

Publicerad 2009-05-01 01:29:53

Tillägg: Kan ju iof tillägga att iom att jag är gravid så har jag tackat ödmjukast på mitt eget lilla sätt för det och lite andra smågrejer, anser att sånt hör högtiderna till. Inget avancerat dock. Det orkar jag inte med som det är nu. =/

Postat av: Ninas modeblogg, utan mode

Publicerad 2009-05-01 11:21:38

Vilken intressant blogg!Ja jag tycker det är kul när folk gör saker för att glädja andra :)

Postat av: Jessica

Publicerad 2009-05-01 11:48:31

Tack haha hade det varit sant hade det varit ännu bättre :)

Postat av: Kitsune

Publicerad 2009-05-01 13:23:16

Sv; Ja jag älskar när vitsipporna kommer på våren! :) <3

Postat av: therese

Publicerad 2009-05-01 16:18:56

Heej, jag håller på att fixa en blogg. tycker din är jättfin. Men jag har en fråga har får man såna kategorier som du har t.ex. Hälsa och sen under kategorier och så vidare. Vore jättesnällt om du kunde hjälpa mig :)

Postat av: Sara

Publicerad 2009-05-01 22:25:48

Sv: Hej! Jo jag mår fint förutom att jag har ont i magen. Hur är det själv? Dansandet går bra, vi hade sista träningen i tisdags så vi har snart uppvisning ;-) Haha jaha va roligt, ja det var det ju verklige :-) Måste testa själv och se om det funkar! Kram(Följ mig gärna via bloglovin så följer jag dig!)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild