Kropp och själ

leslita.blogg.se

Sockerstop

Publicerad 2010-11-30 16:30:00 i Recept,

Jag har satt sockerstop igen. Fixade det ganska länge sist gång men när jag kom hit till mina föräldrar så började jag fuska lite grann. Jag har lyckats tacka nej till mycket. Till exempel i går så bjöds det på lussekatter till orgon fikat och sedan bjöd en kollega som fyllde år på tårta. Som tur är gillar jag inte tårta så mycket. Det var prinsesstårta och jordgubb&grädd tårta.

Prinsess tårta, sockerstop googel bild

Så i söndags slog jag en pakt med min storebror Gogo att vi skulle sluta äta sötsaker från och med denna veckan d.v.s i går. Så fram till jul har vi sagt i alla fall. Men i morgon ska jag träffa en kompis och hon pratade om hembakat så jag får se hur det går. Kanske får jag köra från och med torsdag :P

Och så har jag lagt in två gula räknare här på bloggen som en liten tävling. Om du vill vara med så gå in på count.nu så kan man lägga in det på sin blogg. Eller så kan jag lägga in det på min blogg helt enkelt säg till bara! :)

Vem är med? Hur ser erat sockerintag ut?

Länk: count.nu


Självutplåning eller medvetenhet?

Publicerad 2010-11-30 09:00:00 i Psykologi, Yoga och stretch,

New age är ett ganska så otydligt begrepp och det är lite det som har gjort att jag själv börjat kalla mig new age-are. Det är bara ett sätt för mig att visa att jag är en spirituell person utan att markera tillhörighet. Jag läste ett intressant inlägg som handlar om hur new age-are har förvrängt yoga syftet. Yoga som tydligen ingår i new age "rörelsens" religösa utövande.

Visste ni det här om yoga?
I Indien som är yogans ursprung så utövar de yoga för att man ska nå självutplåning. De vill ta avstånd ifrån det egna jaget och på så sätt belönas genom att inte återföddas som är det ultimata. När man återföds inom den österländska kulturen så innebär det att man inte är färdig utan har återvänt för att uppfylla allt som krävs av en som människa.

Enligt det mer västerländska synsättet så handlar yoga om att nå en självmedvetenhet. Få bättre hälsa och liv på jorden. Och mer om balans och att acceptans. I buddismen är det nästan som ett förnekande och det är ju tvärtom.

Dashama
Foto: Dashama,

Jag vet inte enligt vilken tradition jag utövar yoga. Inte är det självutplåning. Det är nog en kombination av att vara "här och nu" och samtidigt försvinna helt. Mest är det för att jag tycker att det är skönt och bra träning. Men yoga begreppet i sig är ju inte bara träningsformen (asanas) utan en hel livsstil. Och jag är ingen "Yogi". Dessutom är jag inte medlem i någon new age rörelse heller. Jag plockar lite från olika traditioner. New age är bara ett sätt att visa att man är spirituell på något vis. Jag går inte efter någon tro.

Vad tror ni? Är yogans syfte förvrängd? Eller kanske bara anpassad för ickereligösa? Är det rätt eller fel? Dela med dig av dina tankar och vad yoga och new age betyder för dig.


♥Relaterade inlägg om yoga/meditation: sahajayoga, Dashama, Gratis yoga i sthlm, The scorpion, dans och yoga, yogaswing, bikramyoga, acroyoga och yoggi, Yoga, The worlds largest wellnes ryth and yoga session, Yoga ljudbok,

En dag på redaktionen

Publicerad 2010-11-29 12:57:27 i

8.00 börjar dagen och jag startar datorn. Skriver upp vad som ska vara klart och hur dagen ska användas. Jag fortsätter skiva på reportaget om ridklubben som jag påbörjade lite smått i fredags. Läser igenom mina anteckningar och organiserar med färgade markeringspennor. Orange handlar om hästarna, grönt handlar om undervisningen och blått är anteckningar om säkerheten på ridklubben os.v

10.00
har jag nästan skrivit klart artikeln om ridklubben, redigerat småsaker på TKM artikeln och känner mig ganska nöjd. Strax efter kommer min redaktionschefen med en lapp. "Osteopati klinik Uddevalla" och ett nummer. Är det något som du vill skriva om frågar hon? Ja visst. Jag ringer upp honom och frågar om han vill ställa upp på en intervju. Tyvärr kan han inte träffas. Om den här artikeln ska bli "inför" så måste det publiceras denna vecka, vilket innebär dead line i morgon! Okey vi får ta det på telefon bestämmer vi, han skulle ringa upp.

10.30 Rast betyder att jag har 10min på mig att läsa två tidningar och äta en knäckemacka med en kopp te. Man måste hålla sig uppdaterad.

10.40
förbereder intervjufrågor till Osteopaten. Överför bilderna som jag tog på ridklubben. Riktigt nice. Bildbehandlar ljuset så att de blir skarpare. Sedan har jag telefonintervju med osteopaten som pratar ren medicinspråk. Jag antecknar som en galning och ber honom både repetera och vänta för att hinna med. Vissa pratar på och andra måste man använda intervjuteknik ordentligt för att få fram något.

ca12.00 kommer jag på att jag skulle skriva om julmarknaden också. Ups! när ska jag hinna det? Och jag har inte börjat med Osteopati artikel än. Börjar skriva på artikeln om julmarknad, fastnar ganska snabbt.

13.00 NU tar jag äntligen lunch. (en timma för sent)

Uddevalla Ridklubb
Uddevalla Ridklubb Foto: Lesly Valencia

13.30 åter till jobbet. Alla fyra artiklar ska vara skrivna i dag.

16:30 Slut för dagen


Vad tror ni om att jobba på en redaktion?
I dag hade jag inte uppdrag som jag åkte på eftersom att det är tryckning i morgon och allt sånt redan är gjort. Trevligt ändå. Har lärt mig en del i dag. Både om Journaistik och osteopati.

♥Artiklar: katt artikeln, Bild på ettan UP,
♥Relaterade inlägg om journalistik studier: Ljudets prosodi, Praktikplats, Som journalist vill jag, Fotojournalistik, Magasin och tidningar, Intervjuövning med Video, Journalistik Människa och miljö, Första dagen JMOM,

Blivit nålstucken

Publicerad 2010-11-26 15:31:24 i Alternativmedicin, Kinesisk Medicin,

Jag har äntligen fått testa akupunktur! Har läst så mycket om TKM och alternativ medicin men aldrig fått testa just akupunktur. Jag håller på skriva ett reportage om Kinesisk medicin och fick då gå på en behandling i går.

Det började med en tuina massage. Han lutade sig över mig rygg och hade ett tryck som ökade gradvis. Jag kunde höra hur det knakade lite här och var. Det kändes skönt. Jag har på senare tid haft en sorts låsning emellan skulderbladen och lite under högra skulderbladet. Det släppte och idag känns det bra.

Sedan fick jag testa akupunktur för första gången i mitt liv. Jag fick tre specialla akupunktur nålar i koppar på vardera arm. Och så fick jag en på varje ben, på insidan av smalbenet ganska långt ner emot foten. Så hur kändes det?

Kinaterapi akupunktur
Foto: Lesly Valencia 23/11

Jo det var en väldigt intressant upplevelse, själva sticket kändes inte så mycket, det var när akupunktören rörde vid nålarna som det kändes. Det gjorde lite ont på vissa punkter, tex sattes det en nål vid utsidan av armbågen om ni förstår och den punkten på båda armarna gjorde faktiskt ont, lokalt. Den allra första nålen som han stack i högra handen emellan tummen och pekfingret, den punkten gjorde så att det strålade ut i fingrarna. Jag kände hur lilfingret "pirrade" och sedan övergick "pirret" till tummen.

Efter någon minut kände jag hur hela armen blev tung och jag blev helt avslappnad. Jag upplevde det som ett tryck över hela kroppen. Som en tung filt som låg över mig. Akupunktören släckte lampan och gick ut ur rummet och där fick jag ligga i cirka 10 minuter.

Under ett ögonblick låg jag helt stilla och kroppen kändes inte av alls. Därefter kom han in i rummet och vred lite på nålarna, då började de "jobba" igen. Efter behandlingen fick jag en lugn känsla i hela kroppen men armen kände lite avdomnad. I dag dagen efteråt så mår jag helt utmärkt. Ingen smärta emellan skulderbladen eller efter sticken.

Har ni testat akupunktur? Hur kändes det? Tror ni att det kan vara en bra behandlingsmetod? Skulle ni vilja testa eller är du kanske nålrädd?

♥Relevanta inlägg: Akup som skönhetsbhandling, tuina massage, fakta akup, Kinesisk Medicin kategorin,

*ps. Jag är helt själv på redaktionen just nu, spoky. Min chef är ute på intervju-uppdrag och resten har komp, ledigt o.s.v . Jag försöker lägga in min artikel på bloggen men vet inte hur. Hela tidningen är i pdf, lägger jag upp bara text och bild så ser man ju inte layouten... Någon som har förslag på hur?

Leslita on the pole

Publicerad 2010-11-24 23:45:50 i Poledance,

Bilder som vi tog efter pole dance träningen den 17 nov. Saknar träningen nu! Har gått en vecka sen sist.

Leslita on the pole
Det här är "sitta". Då klättrar man upp först och så lägger man bena i kors och sitter. Lite knepigt för att det inte ska göra ont i huden på innerlåren. Men jag blir bättre och bättre på att kunna spänna och sitta bra :)

Leslita on the pole
Från "sitta" så sträcker man ut benen och lutar överkroppen bak.

Leslita on the pole
Den här är riktigt svår. Från att stå vid sidan av stången ska man luta bak i nästan "bryga" och sedan dra upp benen och sträcka ut dem. Jag har precis lärt mig den så det var jätte roligt att få en bild :)

♥Relaterade inlägg: Open pole2, Poledance lektion7, Poledande lektion4, Poledance lektion3, Poledance lektion2, Poledance lektion1, Poledance, Dance workshop,
♥Länk: Poledance.se,

Uddevalla posten dag 3

Publicerad 2010-11-24 10:09:00 i Vardag och nöje,

Hej på er! Jag är på Uddevalla posten som är min praktik plats just nu. Min första dag var i måndags och det har varit väldigt roligt. Jag kastades rakt in i rollen som journalist.

I måndags skrev jag en artikel om Dagen för hemlösa katter. Jag fick en telefon intervju på eftermiddagen med Djurskydd Bohuslän där jag pratade med ordförande. De arrangerar kattens dag här i Uddevalla på ett museum. Sedan redigerades allt och så lade jag in en bild från arkivet som finns här. Eftersom att det var telefon intervju kunde jag inte ta något kort. Jag är super nöjd och imorgon kommer min allra första artikel att publiceras :)

I går skrev jag på en längre artikel om en nyöppnad mottagning inom Kinesisk Medicin. Jag var där i går på förmiddagen och intervjuade terapeuten och ägaren till mottagningen. Vi satt och pratade i över en timma och jag fick många bra citat. Sedan fotograferade jag medan han gav en improviserad behandling på sin kompis. Det var både akupunktur och kopping. Riktigt snygga bilder!

Kinaterapi
Kinaterapi gruppen, öron akupunktur. Foto Lesly Valencia


Jag ska lägga in mina publicerade artiklar, vill ni läsa?

♥Relaterade inlägg: Ljudets prosodi, Praktikplats, Som journalist vill jagFotojournalistikMagasin och tidningarIntervjuövning med Video, Journalistik Människa och miljöFörsta dagen JMOM,

Dröm - jag skrev om döden

Publicerad 2010-11-19 14:28:45 i Andlighet,

I natt drömde jag att jag var en författare som höll på skriva på en bok. Jag pratade med min rådgivare eller kanske var det hon som skulle ge ut boken. Vi diskuterade kring massa saker i boken. Det var en verklighetsbaserad livsberättelse. Det sista jag kommer ihåg att jag säger konstaterande precis innan jag vaknar är:

"Döden är slutet och slutet är döden"
Och så svarar min rådgivare: "Men tycker du verkligen det, Lesly?"

Det här låg jag kvar och funderade över innan jag gick upp. Jag skulle aldrig påstå något sånt. Att allt bara tar slut efter döden. Och det var det som var så underligt i drömmen att min rådgivare lät förvånad och förstod inte hur det kunne komma från någon "som mig".

Drömmar om dödenTarotsamlingens tolkan: Kortet med nr 13 är Döden. Enligt taroten så kan det vara positivt. Det betyder att jag har begravt något som känns jobbigt, kan vara något i det förflutna. Jag har släppt taget om något eller rakt ut sagt dödat det.

Frågan är vad? Kan det vara det drömmen vill säga? Tror ni på budskap i drömmar och vad betyder det då om döden kommer på tal?

Nytt SPA på Södermalm

Publicerad 2010-11-18 13:44:16 i Spa & Massage,

I början av nästa år får vi i Stockholm ett helt nytt spa. Det är Clarion Hotel på Södermalm som öppnar dörrarna till ett ayurvediskt spa, Elements Spa by Clarion Hotels.

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/clarion-hotel-stockholm/image/view/elements-spa-by-clarion-50778
Spa anläggningen kommer att ha fokus på de fem olika elementen: jord, vatten, eld, luft och rymd.

Vad tror ni om det?


♥Källa: Newsdesk,

Open pole Full invert

Publicerad 2010-11-16 21:33:14 i Poledance,

Nu har jag precis kommit hem och duchat efter träningen. Sitter i en mysig fibertygs morgonrock med en kopp te och kvällsmackor. I dag var jag på något som kallas open pole (OP), det är öppen sal utan tränare för de som vill träna extra på pole dance som jag går i. Det är andra gången jag går på OP.

Det gick riktigt bra, jäklar vad grym jag har blivit. Jag fick verkligen till det i dag. De små detaljerna som gör att man lyckas med ett "trick". Jag har hittat tekniken i klättrandet. Jag kan komma hela vägen upp till taket på stången nu. Great. Och jag kan sitta på stången utan att det gör så ont mellan benen :P haha det låter knas men jo man måste trycka ihop benen och ha stången emellan innelåren. Jag kom på att man ska luta sig bakåt mycket mera är vad jag trodde. Då sitter man kvar utan att glida eller fastna.

Poledance

Sedan klarade jag det tricket hon gör på bilden. Den sitter inte perfekt men jag lyckades! Man står på tå på golvet och lutar bak överkroppen vid sidan om stången. Och sedan är det svåra att därifrån men hjälp av arm, rygg och benmuskler dra benen upp och bak. Grymt krävande men jag gjorde det :) Det gick super bra i dag. Så nu är jag laddat inför torsdag då vi har den ordinarie träningen.

Cheklist

Brännmärken X, JA på innelåren och handleden
Blåmärke X JA på fötterna bl.a
Sträckning Nej
Sår Nej
Träningsvärk X känner lite i ryggen, får se imorgon

 

Det är så roligt med träningen, till nästa gång ska jag ta med mig kameran.

Vill ni ha video inlägg eller bilder?


♥Relaterade inlägg: Poledance lektion7, Poledande lektion4, Poledance lektion3, Poledance lektion2, Poledance lektion1, Poledance, Dance workshop,
♥Länk: Poledance.se,

Rösten sägs vara själens spegel

Publicerad 2010-11-16 11:44:00 i Vardag och nöje,

Radio utrustning

Nu har vi haft radio i en vecka. Jag har lärt mig massor. Hur man pratar lugnt, intressant, betonande eller rent. Även  datorprogrammet Soundbooth har jag fått lära mig. Hur man klipper och redigerar ljud. Detta har jag gjort i skolan under förra veckan:
  • Första uppgiften var att vi skulle göra en enkät undersökning om vad folk tyckte om boken om kungen som precis kommit ut. Jag var i Farsta centrum och det blev en bra blandning av åsikter.
  • Andra uppgiften var att göra ett reportage som handlade om snövädret. Jag valde att fokusera på minnen. Jag hittade tre personer på stan som hade intressanta minnen men valde en av dem eftersom att vi hade tidskrav på 2-3min.
  • Tredje uppgiften var att göra en längre intervju med en person om bortskämdhet. Jag intervjuade en mamma med två barn. Det blev ganska bra. Övade även på effektljud och bakgrundsljud som man klipper in och lägger bakom.
Det svåraste med radio är att man bara har en chans. Det gäller att hitta rätt person, komma på snabbt bra frågor, lyssna på svaren och komma på följdfrågor som passar in. Att göra rätt vid tillfället när man står där med microfon, hörlurar och hela utrustningen när det gäller. Det går inte att planera att det går att göra om eller att man kan få tag personen och fråga nått mer som man glömde. För det låter kast o klippa in ljud som inte är inspelade i samma stund. När man skriver en artikel så är det lätt att ringa upp personen och ställa en fråga ifall man missat nått. Sedan är det bara att skriva in det i efterhand. Stor skillnad på radio och artikelskrivande.

Kanske kan jag lägga in klippen på bloggen, skulle ni vilja höra det?

♥Relaterade inlägg: Ljudets prosodi, Praktikplats, Som journalist vill jagFotojournalistikMagasin och tidningarIntervjuövning med Video, Journalistik Människa och miljöFörsta dagen JMOM,

Underbart gott

Publicerad 2010-11-15 19:33:29 i Recept,

Vissa dagar är så där härligt bra. Allt bara faller på plats och man är på bra humör. I dag är nog lite så, att jag bara funnit dessa guld korn. Sånt som egentligen bara är dumt.

Som att min gryta blev underbart god! Jag har återigen fått inspiration och aptit för matlagning.
Eller som att jag åkte från mitt nya hem till skolan och insåg att det var jätte nära och smidigt jämför med innan.
Eller som i förrgår när mina kokta ägg blev helt perfekt mjuk-kokta. Så som jag aldrig lyckats få dem.

Köttgryta

Köttgryta
Jag stekte köttbitarna som jag skurit upp och kryddat. Sedan hällde jag på lite vatten och grädde och lade först i gröna bönor (upptinad fryspåse) och lät det få koka upp någon minut innan jag lade i brocoli. Krydda massor med kött&grill krydda, salt, peppar, paprika, kalvfond, soya och örtblandning. När allt har fått koka ihop så lägger man i lite mjöl för att få det att tjockna.

Serveras med potatis och sallad (byt ut potatis till bulgur eller råris för en GI variant)

Vad är dagens guldkorn för dig?

♥Fler recept på goda maträtter finns under kategorin Kost&Gi,

Favoriterna

Publicerad 2010-11-14 13:39:31 i Mina tankar,

Vilken jätte rolig ide jag fick, att skriva en lista på favoritsaker. Hade varit jätte roligt om ni också fyllde i listan så kan vi lära känna varandra lite bättre :)Favorit träningsform: Yoga, dans
Favorit rätt: Lasagne, potatisgratäng
Favorit film: Vicky, Christina Barcelona
Favorit serie/program: Greys Anatomy, Ghost whisperer, True blood, Doll house (serienörd)
Favorit bok: Paulo Colehos böcker, Vinden är min mor
Favorit musik/låt: R'nb, Soul,
Favorit tidning: Topp hälsa,
Favorit spaanläggning/hälsocenter: Selma city+
Favorit spa/ alternativ behandling: Hand&Fot kur, 
Favorit blogg: Circus em! m.m
Favorit färg: Violett, vinrött,
Favorit årstid: Ny våren (typ början på Mars)
Favorit djur: Papegoja, Elefant,
Favorit person/idol:  Gynning, Dashama (länkad + se bild),
Detta gör jag för att koppla av: Läser en tidning, promenerar, Mediterar, Yoga, Tittar på film med en kopp te.

Snälla fyll i listan ni med! Antingen i en kommentar eller ladda upp det på din blogg och länka dit :)

Förresten bor jag i Bandhagen nu. Mitt rum består av kartonger och stora plastsäckar. Så gissa vad jag har för mig resten av dagen, upp-packning.

Homeopatisk Kamomill

Publicerad 2010-11-12 18:34:30 i Örtapoteket,

Kamomill

Kamomill ges till personer med stark karaktär, otålighet, lättirriterad och som inte står ut att ha ont eller vara sjuk. Ett vanlig homeopatisk tecken är att ena kinden är kall och blek och den andra kinden är röd och varm.
Denna ört/blomma har många effekter men huvudsakligen lugnande och smärtlindrande. Jag har bara druckigt kamomill som te. Ni då?

Gillar ni Kamomill? Till vilket syfte använder du det?


♥ Länk: Healing & friskvård,

Poledance lektion 7

Publicerad 2010-11-11 22:17:23 i Poledance,

Lektion 7 i Poledance. Jag har kommit långt i min utveckling. Min styrka speciellt känner jag av mest. Jag har blivit mycket starkare och det syns även på min kropp att jag byggt på lite :) Det tror man inte efter 8 lektioner men det ger snabba resultat kan jag lova. Men det kan även ge skador om man inte känner efter i kroppen utan bara gör som tränaren lär ut. Jag sträckte ju mig i låret och först nu (2 veckor efter) känner jag att det nästan läkt helt. en anna tjej i gruppen skadade sig på exakt samma ställe på lektionen innan mig.

Poledance

Tekniken är ju också helt klart en annan sak jag ser utveckling på. Först känndes det bara konstigt att ens klättra upp och snurra på en stång. Haha men nu vet jag hur jag ska hålla rätt och vilka muskler jag ska använda för att komma upp. Även få det graciöst och smidigt. Att lyckas med ett "move" kan vara tillräckligt men att lyckas och få det se fint ut är snäppet bättre.

Man måste ha kroppskontroll, styrka, smidighet och mod för att lyckas med poledance.


♥Relaterade inlägg: Poledande lektion4, Poledance lektion3, Poledance lektion2, Poledance lektion1, Poledance, Dance workshop,

♥Länk: Poledance.se,

*P.S) I morgon flyttar jag till Bandhagen här i Sthlm! Spännande....

Allt för Hälsan, mässa 2010

Publicerad 2010-11-11 11:36:11 i Hälsonytt,

Allt för Hälsan är en stor mässa här i Stockholm som börjar imorgon fredag den 12 och håller på hela helgen. I år kommer personer som t.ex. Charlotte Perelli, Babben Larsson, Blossom, Anna Skipper och Bob Hansson för att inspirera till ett hälsosammare liv. Det kommer att vara mycket träningspass och även matlagning. Mer som kommer att finnas är: SHR:s SM i Make Up, Prova-på-aktiviteter och behandlingar, Föreläsningar och böcker.

Mässan är uppdelad på 5 olika inriktningar för att få ett helhetsperspektiv
  1. Träning och motion (t.ex. olika gruppträningspass och idrottsfomer)
  2. Kropp och själ (yoga, meditation)
  3. Kost och energi (kokpunkten, rawfood, viktkontroll)
  4. Behandling och relax (massage, ansiktsbehandling, spa och tips)
  5. Naturlig skönhet (smink tävling, ekoligiskt, örter)
Allt för hälsan 2010Allt för hälsan 2010

När: Fredag 12 november 10.00-20.00
Lördag 13 november  10.00-18.00
Söndag 14 november 10.00-18.00
Var: Stockholmsmässan
Pris: Vuxen 140 kr, Ungdom (12-18 år) 50 kr,

Någon som tänkt besöka mässan? Har ni varit där tidigare år? Vad verkar mest intressant?


♣Länkar: kortFILM om mässan 2009, Allt för hälsan,

Ljudets prosodi

Publicerad 2010-11-09 16:45:00 i Vardag och nöje,

Jag har lärt mig att förstå vad ljud berättar. Något som Camilo länge försökte förklara för mig. Ljudets prosodi. Att tonläget i rösten avslöjar mer än orden, att ett andedag och ett djupt suckande kan vara det tydligste svaret på en fråga. Hur man kan känna själen i en röst. Det är något jag har fått erfara.

Bandspelare utrustning

Bandspelare, utrustningen vi elever använder när vi intervjuar folk ute på stan under veckan.


Vi har börjat med en radio kurs här på Södertörns Journalistik utbildning. Det är väldigt intressant, en av de mest spännande sakerna jag har testat. Jag har alltid gillat att vara social. Jag brukar vara den som spräcker isen. Och ganska snabbt är jag inne på djupa ämnen men framför allt på den känsliga personens punkt.

Senaste intervjun jag gjorde avslutades med att den intervjuade hade tårar i ögonen. Det är säkert inget bra uppsatt mål med varje framtida intervju, men jag kan få personer att öppna sig. Kanske är det för att jag läst mycket psykologi, lärt mig arbeta terapeutiskt men andra människors känslor och även coacha fram det bästa och svaret inom personen. Jag förstod redan under den första kursen att jag kan bli riktigt bra på intervjuteknik...och nu i radiokursen har jag insett att spela in en intervju i ljud kan nog vara ännu bättre. Så jag tror verkligen att journalist är mitt framtida yrke. Kanske inom radio eller tv, men också som skrivande journalist. Läs bara detta inlägget och försök förneka att det är intressant.

Dagens fråga: Brukar ni lyssna på radiosnacket/nyheterna? (alltså inte musiken)

♥Relaterade inlägg: Praktikplats, Som journalist vill jagFotojournalistikMagasin och tidningarIntervjuövning med Video, Journalistik Människa och miljöFörsta dagen JMOM,

Säljes: Massagebänk

Publicerad 2010-11-08 18:50:20 i Spa & Massage,Säljer min massagebänk eftersom att jag aldrig använder den.
Den är i svart skinmaterial och i trä. Har tillhörande extra armstöd (2 varianter) och huvudstödet som syns på bilden förutom det vanliga "hålet" för ansiktet. Bärbar med väska som ni får med.
Pris: 2500kr SÅLD

Massagebänken hämtas av köparen i Stockholm.
Vid intresse kontakta mig via leslita.blogg@live.se eller genom kontaktformuläret/kommentar här på bloggen.

♥Fler bilder: Här,

I det sista regnet

Publicerad 2010-11-08 18:07:42 i Sett,läst,hört,

För ett tag sedan fick jag hemskickad en bok som heter "I det sista regnet". Jag har bara läst några kapitel men vad jag kan säga redan nu är att den är väldigt mysig. Den utspeglar sig i Indien och man får fram vackra bilder av den detaljerade texten. Varje mening är genomtänkt in i det minsta och man accosieras till platser och träffar människor mentalt. Det är en handling som är både avslappnad och spännande. Perfekt kombination.

I det sista regnet

"I det sista regnet" av: -Janesh Vaidya-


Det jag gillar mest med boken är att de pratar om häxdoktorer, ayurveda, traditionella kulturer och mystik. En bok att rekomendera om man vill dagdrömma.

Vilken bok läser du just nu?

♥Länk: Adlibris,

Dashama

Publicerad 2010-11-07 13:17:57 i Dans & Annat,

Nu har jag Yogat med Dashama. Världens underbaraste människa trots att jag aldrig träffat henne. Hon har sin egen you tube kanal och där har hon över 100 videos. Jag går efter the "30 days of yoga challange" men gör lite när jag känner för och alltså inte alla på en månad. Nu är jag på video (day)14. Och det var så skönt. Hon är riktigt duktig och jag tror definitivt att jag ska träna Vinyasa yoga om jag ska välja någon form.

Dashama

Och sen var jag på meditation! Härligt, Precis som en söndag ska vara. Det känns verkligen som att man kan hantera livets alla bekymer enklare efter en meditation. Det som är så häftigt med meditation är att den ger energi samtidigt som man känner sig mer avslappnad. Jag är sån som antingen är för energiskt och klättrar på väggarna eller helt utmattad. Finns det någon annan sak som gör att man känner sig pigg och nervarvad samtidigt? Jag tror inte det :)

Vilken form gillar du mest inom Yogan?

♥Länkar: Dashama, sahajayoga,  
♥Relaterade inlägg om yoga: Gratis yoga i sthlm, The scorpiondans och yogayogaswingbikramyogaacroyoga och yoggiYogaThe worlds largest wellnes ryth and yoga session, Yoga ljudbok,
Relaterade inlägg om Meditation: Sahaja yoga meditation, Yoga och meditation, meditation nybörjare tips, uppmärksamhetsmeditation, mindfulness, syfte med att meditera, kundalini meditation, Chakra, Chakrabalansering,

Herbalife, produkter.

Publicerad 2010-11-07 11:47:53 i Hälsonytt,

Jag berättade att Herbalife hörde av sig angånde en behovsanalys. Så här gick det till. De och ställde många frågor om hur min kost ser ut i dag. Vi konstaterade att jag behöver få i mig något mellanmål vid 15 tiden för att hålla uppe energin. De sa att det var bra att jag äter mycket GI och inget socker men klagade att jag åt frukost för sent. (Jag brukar ta med mig mackor och yoghurt och äta på första skolrasten vid 10. Har ingen aptit direkt på morgonen innan jag åker hemifrån).

De pratade om sina herabl life produkter att de är så näringsrika att att enligt forkning så behöver alla kosttillskott för ingen normal människa kan få i sig alla nödvändiga näringsämnen genom vanlig kost. Och här började jag bli skeptisk.

Så vad förespråkar ni? undrade jag. Hon förklarade att deras produkter kan hjälpa en oavsett vad man har för mål. Om man vill gå upp i vikt kan man äta bars och proteinchake utöver den vanliga måltiden, ifall man vill gå ner i vikt så äter man herbalife produkter som måltidsertjätning. Och i "mitt fall" så tyckte hon att jag kunde blanda i proteinpulver i frukosten och ta bort något annat. (Så lite byta ut, men inte helt) Utan bara för att bli ännu nyttigare, som kosttillskott.

HerbalifeJag funderade över ifall det verkligen är nödvändigt?? Och frågade henne rakt ut. Kan jag inte bara ändra min kost lite så jag får i mig fler näringsämnen? Det var tydligen omöjligt att få i sig allt nödvändigt utan deras produkter. Vadå då måste människan vara fel upbbyggt liksom? Då är allt jag lärt mig om kost helt onödigt om jag bara kunde ta lite mirakel pulver i yoghurten för att må bra...

Det positiva med produkterna var att det var blandade med örter utifrån Kinesiska Medicinen i en kombination med västerländska näringsämnen. Och det verkade billigt och barsen var väldigt goda. Kvinnan var en jätte bra coach som fick mig att må bra när vi träffades på mässan. Jag lärde mig ett och annat (kommer i nästa inlägg). Dessutom tyckte hon att jag skulle hoppa in i deras gäng och börja sälja produkter som verkade väldigt roligt. Men angånde produkterna vet jag faktiskt inte. Om man är jätte dålig på att laga mat och äta rätt så är det säkert super bra och ifall man vill gå upp utan fett och socker och utan att behöva äta ihjäl sig så tror jag definitivt att det funkar. Men om man redan är hälsosam och äter allsidigt så borde man inte behöva sånt, eller?

Vad tror ni? Är det möjligt att få i sig alla näringsämnena varje dag? Kosttillskott bra eller inte?

Jag ska gå på deras möte nästa vecka och kolla igenom innehållsförteckningen riktigt noga. Så jag återkommer.

♥Länk: Herbalife,

Herbal life, viktkontroll

Publicerad 2010-11-05 22:41:00 i Hälsonytt,

När jag var på Harmoni expo mässan så stannade vi till vid herrbal life båset och pratade lite. Vi blev erbjudna att göra en sorts "viktkontroll" på en speciell våg. Det var intressant att få se, i vad vikten är fördelad. Vi fick veta hur många % fett och hur mycket som är muskler och benmassa m.m

Till en början när jag vägde mig höll jag på tappa hakan!! Jag har gått upp 5,3 kg på två månader. Jag blev total chockad. Vadå jag känner mig inte tjockare än vanligt?, var min fundering. Men när hon förklarade viktkontrollen så blev jag glad. För det var 4 kg i muskler :) och ca 1kg i benmassa m.m så det var ju positivt. Trots att min totala vikt är mer än jag någonsin vägt i hela mtit liv.

Jag har helt enkelt byggt upp mer muskler och träningen ger synliga resultat.


Utifrån min längd och ålder så var nästan alla värden bra, jag har en kropp som en 16 åring sa maskinen och fett% var precis normal. Det enda som inte var på topp var att jag tydligen har för lite näringsämnen i kroppen. Jag behöver mer vitaminer och mineraler tyckte hälsocoacherna.

De sa att de kunde hjälpa mig bli ännu hälsosammare och erbjöd mig en gratis behovsanalys som skulle göras via telefon. Några dagar efteråt ringde de och vi pratade om...

Fortsättning följer...(måste till jobbet Yasuragi)

Har ni gjort någon viktkontroll någon gång?

♥Länk: Herbalife,

Bilder från Harmoni mässan [del 2]

Publicerad 2010-11-04 16:27:56 i Hälsonytt,

Hej hej Hur mår ni i dag? Jag hade tenta och det gick inte så bra, jobbigt med omprov, man ska vara glad att man i alla fall får göra omprov, finns inte i alla länder. I kväll har jag dansträning, det ska bli roligt :) Här kommer fler bilder från mässan!

Harmoni expo mässan 2010

Harmoni expo mässa 2010
Jennie ville se vad änglarna hade för budskap till henne, jag själv är inte så förtjust i änglar men jag fick också ett änglakort. Den ängeln sa att jag är stressad och behöver återhämtning, kortet representerade elementet jord. Jag måste "jorda mig"

Harmoni expo mässa 2010
Det fanns många bås/stånd med TKM Traditionell Kinesisk Medicin. Här tar läkaren puls och kan genom det sätta diagnos på vad för obalans personen har. Visst är det fantastisk :)

Harmoni expo mässa 2010
Meridiansystemet är också TKM teori. Använd sökrutan så hittar du inlägg om det.

Harmoni expo mässan 2010

Harmoni expo mässan 2010
Försäljning av naturliga, ekologiska produkter och massa vackra handgjorda smycken fanns också överallt.

Vem var på mässan?
Vad tyckte du var mest intressant?

♥Relaterade inlägg: Bilder del 1, Harmoni expo mässan,

Att "träna" handlederna

Publicerad 2010-11-03 00:34:46 i Dans & Annat,

Jag undrar en sak? Är det bra att träna handlederna? Jag har hört att man inte ska belasta handlederna alls och när jag "tränar" handlederna så gör det bara ont...


Hands

Jag gillar inte gymträning just därför att det gör så "ont" i musklerna. Det känns mycket mer om man jämför med ett pass. Och nej eftersom att jag har gått en baskurs som gyminstruktör så vet jag att jag inte gör fel. Man känner skillnaden i hur muskeln känns i rörelserna med vikter eller utan. Kanske därför jag känner obehag i handlederna.

Jag menar hur stor är skillnaden (på vad som sker i muskeln) vid poledance och vid en massage? Jag tar ju i på samma sätt. Hur kan att massera slita på handlederna men inte dansträningen?

Kan man stärka sin handledsmuskler utan att slita på dem? Tips på hur?

Yasuragis nyheter i spamenyn

Publicerad 2010-11-02 14:46:21 i Spa & Massage,

Eftersom att jag jobbar på Yasuragi emellanåt så måste jag ju göra lite reklam för spa anläggningen och berätta för er vad som händer där.


Kylan kryper allt närmare. Hos oss är det varmt.

Vi inleder den kalla årstiden med att presentera ett par riktigt värmande nyheter. Spamenyn har utökats med inte mindre än fyra nya behandlingar; yogamassage, örtstämpelmassage, manikyr och pedikyr. Yogamassage passar dig som vill ha en djupgående kroppsbehandling som löser upp spänningar i musklerna och frigör blockerad energi i hela kroppen. Örtstämpelmassagen har en avslappnande, rogivande och lätt utrensande effekt. Du väljer själv i samråd med din terapeut någon av våra ljuvliga örtblandningar. Manikyren återfuktar huden och ger händer och underarmar ny lyster medan pedikyren ser till att dina fötter blir på gott humör.

 

Yasuragi

Och föresten är det 12 årsgräns under höstlovet (29 oktober-7 november, v. 44).

 

Visst blir man sugen?


Relaterade inlägg: YasuragiYasuragi jobbjobbintervjuextra jobbBambumassage,
♥Hemsidor: yasuragi,

Bilder från mässan [del 1]

Publicerad 2010-11-01 11:16:26 i Hälsonytt,

Harmoni expo mässa 1
Trumresan är en tradition som Indianerna använder sig av

Harmoni expo mässa 2010
Det fanns ett tält där man kunde få göra en trumresa.

Harmoni expo mässa 2010

Harmoni expo mässa 2010
I Indien finns andra traditioner, såsom meditation och att tillbe gudar och guddinor.
Dessa guda statyer sas ge insikt.

Harmoni expo mässan 2010
Aura soma har jag bloggat om förut, använd sökrutan så hittar ni enklare.

Harmoni expo mässan 2010
Massage fanns lite överallt på mässan.

Vilken kultur intresserar dig mest?

♥Relaterade inlägg: Harmoni expo mässan,

P.s
Ni som skickar mejl till mig via kontaktformuläret glöm inte skiva med era mejl adresser annars kan jag inte svara på era frågor. Ni som vet av att ni glömt det (tänker på 2 personer), snälla skicka igen :)

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela