Kropp och själ

leslita.blogg.se

Stevia ett sötningsmedel

Publicerad 2010-06-29 14:17:26 i Recept, Örtapoteket,

Försökt sluta med socker? Går det bra? Jag läste för längesen om Stevia som är ett sötningsmedel som är godkänt enligt GI metoden. Den är 10-30 gånger sötare än vanligt socker och innehåller inga kalorier. Det låter ju intressant.

Det är en grön ört från sydamerika. Stevia används också i yerba mate te. Örten användes förr inom folkmedicinen emot övervikt och dess följder som hjärt och kärlsjukdomar, diabetes eller högt blodtryck. Bladen kan användas vid diabetes, övervikt, tandproblem, trötthet, högt blodtryck och infektioner utifrån den brazilianska örtmedicinen.
Stevia leaf
"Stevia rebaudiana" är det latinska namnet.

Man ju hört att sötningsmedel inte är bra överhuvudtaget utan man ska välja det naturliga sockret. Men Stevia är inte konstgjort utan är en natulig ört.

Vad tror ni? Någon som har smakat på stevia?

♥Källor: Nyfikenvital, Stevia,

Farliga ämnen i hårprodukter

Publicerad 2010-06-28 14:55:38 i Hälsonytt,

I epressen stog det en intressant artikel där naturskyddsföreningen undersökt ingredienser i hårprodukter. Flera ämnen som varit förbjudna finns nu återigen efter att Sverige gick med i EU. Ämnen som är förbjudna i båtvattenfärg finns i hårschampon! Och sådant som måste ha varningstext för hudschampoon behövs inte nämnas i produkter för människor. Hur är det logiskt? Se upp för Zinkpyrition och Kathon för att undvika allergier.

naturskyddsforeningen.
Vad tror ni?

♥Läs artikeln här: Expressen,

DansCenter i Sthlm

Publicerad 2010-06-27 19:11:10 i Dans & Annat,

Det är så svårt att välja vad jag vill träna. Jag kollade in F&S och SATS som jag berättade om finns i Farsta. SATS är alldeles för dyrt. Friskis & Svettis var väll helt ok. De har yoga, aerobics, step och afrodance som kan vara roligt. Jag vet inte om jag ska fortsätta med nått jag kan och vet är roligt eller om jag ska börja i nått helt nytt. T.ex. Samba och Yoga är ju det bästa jag vet. Sedan blir man sugen på att pröva poledance och andra dansformer. I somras gick jag en workshop i Dancehall dance och de var verkligen min grej kändes det som.

Råsa balletskor
Det var då jag hittade Danscenter på Internet. Man kan köpa ett terminskort och gå allt!! Finns ca 200 danskurser och ca 40 lärare som nästa alla utbildat sig utomlands och varit med på stora föreställningar och koreograferat kändisar. Alltså riktigt duktiga danslärare. Av danscentrets kurser skulle jag (i första hand) välja att gå på:
 1. Salsa Fusion
 2. Yoga
 3. Dancehall
 4. Akrobatik
 5. Balett
Sedan finns jazzfunk, afrikansk och allt du kan tänka dig. Ända problemet är att det är nog det dyraste stället i Sverige (och bästa). Dessutom har de semester stängt just nu så jag får fundera lite på det så länge.

Hur mycket är du beredd att lägga ut för träning? Vad tränar du för något?

Läs gärna tidigare inlägg om Dans: Träningsanläggningar i FarstaSamba solodansenidag-ska-det-dansas-och-spelas

Dansensdag uppvisningDansensdag genrep, Dansgruppen i samarbete med musikgruppsamba steg 3Mina bilder på Karneval kläderPremiär för Latin Dance gruppenSamba träning,Danca-stilar som ingår i min grupp,


Ny träningsform -Kranking-

Publicerad 2010-06-25 19:46:02 i Dans & Annat,

Kranking! Mannen bakom spinningen, Johnny G, har skapat en ny maskin med cykelpedaler där man tränar armar och överkropp. Det är alltså spinningklasser för överkroppen.

Jag vet inte ifall det har kommit till Sverige än men är det någon som har hunnit testa Kranking? Vad tror ni om detta? Effektivt? Roligt? eller en flopp?

Aura-Soma

Publicerad 2010-06-25 15:16:56 i Andlighet,

Auro soma
Idag ska jag berätta lite om Aura-soma som jag har stött på förut i mitt liv. Det är en sort healing där man använder sig av dessa små färgade flaskor. Dem innehåller hälften vatten och hälften olja. Dem flesta flaskorna är tvåfärgade, väldigt vackert faktiskt. Min kompis Emma som gick första året på spa programmet var utbildad i Indien inom Aura-soma. Hon hade en hel samling med flaskor. färgerna och dofterna är essenser ifrån växt och mineralriket.

Bakgrunden till Aura-soma är en fin historia om en kvinna vid namnet Vicky Wall. Kunskapen har hon fått av sin far som lärde henne örtmedicin, han var naturapotekare och det sägs att Vicky kunde se aura färger redan som barn. En dag blev Vicky blind och det var då hon fick vägledning av en kraft att skapa Aura-soma.

"Behandlingen"
En Aura-soma session går till så att alla flaskorna är uppställda i en speciell ordning och kunden får själv välja ut 4 st flaskor som känns tilltalande. På så vis väljer kunden själv sin behandling. Färgerna avslöjar hur vi känner och mår, det kan berätta mycket om våra tankar. Och örterna har som bekant en mycket stark effekt. Oljorna kan smörjas in i huden eller så kan man bara bära med sig flaskan för att kännas den helande kraften.

"Upplevelsen"
Nu var det ett tag sedan men det var verkligen annorlunda. Jag kommer fortfarande ihåg vilka färger jag valde och vad de hade för betydelse. T.ex. violett betyder att man känner sig svag och alltså ber om healing. Hon förklarade också att alla färger i ens vardag som man valt ut har en påverkan. Väggfärgen eller det favoritplagget som var en violett klänning under denna månaden. Varför gillade jag den? Jo för att mentalt behövde jag just den färgen. Den fysiska känslan under sessionen var som att hela kroppen "pirrade". Så som det brukar kännas i händerna när man mediterar eller tränar qi gong, för er som vet. Men denna känslan är väldigt individuell, vissa känner värme eller kyla. Det var i vilket fall som helst en behaglig kärleksfull känsla som låg som en filt över mig.

Vad har ni för erfarenheter av Healing/Aura-soma? Tror ni att det fungerar?


♥Källor: Auro-soma, Emmas sida,
♥Relaterade inlägg om healing: Medicinhjulet, Svetthyddecermoni, Shamaniska ritualer,

P.s Glad midsommar på er alla!

How Life Should Be

Publicerad 2010-06-23 00:48:00 i Mina tankar,

Dagarna innan jag flyttade till Sthlm funderade jag mycket. Av vad som väntas av mig, om hur mitt jobb kommer att bli, om vilka personer jag kommer att träffa och hur många dansgrupper jag kommer att kunna välja mellan...Jag byggde upp en förväntning av hur allt skulle se ut. Allt kändes så spännande och roligt. Jag skulle få jobba sida vid sida av självaste Fan Xiulan, jag skulle få ansvara för hela Spa avdelningen.
Ja jag kan ju meddela att inget av det har börjat än. Jag vet fortfarande inte hur det kommer att bli. I lägenheten håller de på renovera och på jobbet håller de på renovera. Men vem bygger upp mig och ställer mig på plats? Jag vill putsas och få stå och skina. Jag säger inte att jag har ändrat mig, jag säger inte att jag har gett upp. Mitt liv har ju knappt börjat än. Men i denna sekund som är slut innan inlägget har publicerats. Ja i denna sekund så har jag inga vänner här, inga pengar, ingen sysselsättning, inget riktigt hem och jag bara går och väntar på att få börja jobba.
 
peace
 
Jag känner mig oförskämt otacksam! Men det är något som gör att jag inte är helt nöjd med tillvaron. Jag har nog bara för mycket tankar i huvudet, behövde få utlopp för mina känslor. Det är nog över på noll tid. Upp med hakan och tänk positivt. Snart börjar mitt nya liv, snart! Men just nu är jag i ett hjälplöst ganska tråkigt mellanläge...

Aktuella aktiviteter på hälsocentret BIYUNAKADEMIN.

Publicerad 2010-06-22 15:15:57 i Kinesisk Medicin,

Nu är vi fullt igång med föreläsningar och aktiviteter. Spa avdelningen har inte öppnat än men mer information om det kommer inom kort. Det är verkligen ett helt nytt koncept att ha TKM&SPA i samma hälsocenter. Passar mig utmärkt som har svårt att välja bort en av inriktningarna som man annars tvingas göra med den breda utbildningen jag har.


Program med aktuella aktiviteter (Öppet för alla)

Dr Liu – kinesisk massageexpert i Sverige 17-30 Juni

Dr Liu är vida känd för sin förmåga att få goda resultat med många typer av obalanser och sjukdomar där andra misslyckas, även utanför det som man normalt förknippar med kinesisk massage. Han är en efterfrågad terapeut och lärare även utanför Kina, i bl.a. USA och Kanada. Ett fåtal platser kvar! Ta kontakt med goran.jakobsson@biyun.se vid intresse.

Massage med Dr Lui

 

 • Tors 17/6: Stress - En folksjukdom - förebygga och behandla med Qigongmetoder - träningsråd, kostråd och örtmedicin.
 • Ons 23/6: Hjärt och kärlbesvär - förebygga och behandla med Qigongmetoder - träningsråd, kostråd och örtmedicin.
 • Tors 24/6: Reumatism - förebygga och behandla med Qigongmetoder - träningsråd, kostråd och örtmedicin.
 • Diabetes - förebygga och behandla med Qigongmetoder - träningsråd, kostråd och örtmedicin. Datum kommer senare.
 • Astma - förebygga och behandla med Qigongmetoder - träningsråd, kostråd och örtmedicin. Datum kommer senare.

 

Dessa föreläsningar är öppet för alla, är du Qi gong instruktör eller har gått TKM kurs på Biyun akademin så finns det fler aktiviteter att anmäla sig till. Ta kontakt med goran.jakobsson@biyun.se eller se vår hemsida. Där finns även vägbeskrivning och mer information m vad som kommer att finnas på hälsocentret.

 

Hemsida: Biyun Akademins Hälsocenter SthlmGröna Draken,

♥Relaterade tidigare inlägg: Bilder ifrån ÖppningspremiärenVägen till drömjobbetMitt nya jobb+event,

 

Kungligt Bröllop

Publicerad 2010-06-21 23:35:14 i Vardag och nöje,

Jag vet att vissa av er är väldigt trötta på Kronpronsessan Victoras bröllop men om några år när jag läser min blogg igen så vill jag att det här Historiska ögonblicket ska stå med. Jag vill kunna minnas att jag Leslita var där och såg Sveriges Prinsessa. Det var magiskt.

Så här kommer minna bilder som JAG forograferade. (Med Copyright)
Prinsessan Victorias Bröllop 2010
Prinsessan Victorias Bröllop 2010
Prinsessan Victorias Bröllop 2010Prinsessan Victorias Bröllop 2010
Prinsessan Victorias Bröllop 2010
Prinsessan Victorias Bröllop 2010
Prinsessan Victorias Bröllop 2010
Prinsessan Victorias Bröllop 2010
Prinsessan Victorias Bröllop 2010
Prinsessan Victorias Bröllop 2010
Prinsessan Victorias Bröllop 2010
Var du där? Skulle du ha velat sett det?

Klimatsmart mat!

Publicerad 2010-06-21 17:35:23 i Hälsonytt,

Tips på en hemsida som jag hittade. Klimatsmart mat. Här finns massa enkla tips på hur man kan förändra sin livsstil till att tänka mer på miljön. Klicka på bilden så kommer du dit på ett klick!
Klimatsmart
Är du klimatsmart? Har ni några bra tips på vad man kan göra för att främja vår jord?

Auror, hur man tolkar dem

Publicerad 2010-06-20 17:54:09 i Andlighet,

Hej! Kommer ni ihåg att jag skrev lite om Auror, hur man tränar upp förmågan att se dem.
Är det någon som har testat? Var det utifrån det jag skrev ?
Nu tänkte jag fortsätta med del 2. Hur tolkar man auror?
Det är så jag tolkar dem på ett förenklat sätt.
(Vissa anser säkert att det inte stämmer o.s.v)
Aura colors
Tolkning:
Ja så när man väl har lyckats vad betyder färgen?
Det finns väldigt mycket som man kan gå djupt in på och jag skulle kunna skriva en lista på allt men jag gör det enkelt och kategoriserar upp färgerna efter tydlighet. Kan vara en bra nybörjarstart.

Ju klarare och mer pastel-lika färgerna är, desto bättre mår personen.

Klara, rena och täta färger i auran tyder på att man mår bra och är frisk.

Svaga och tunna färger (typ gråa) visar att det är någonting som är fel t.ex. sjukdom, sorgsenhet

Tjocka färger kan visa på obalans av något slag.

Färgerna som är närmast kroppen visar oftast på kroppens fysiska tillstånd och dess energier. De yttre färgerna visar oftast på de känslomässiga, men oftas hör det ihop eftersom att dem påverkar varandra.

Man kan även tolka auran utifrån chakra systemet.


Har någon av er sett en aura? Vilka färger har ni sett? Tror ni att dem existerar?


♥ Relevanta inlägg: Kan du se andras AuraChakra del 1,

Bilder från Öppningspremiären Biyunakdemin

Publicerad 2010-06-19 21:49:21 i Kinesisk Medicin,

Biyun Akademin Sthlm
Stora kursrummet där vi ställde ut stolar till föreläsningen. Det kommer även att användas som tränings sal till Qi gong och kampsport. Till vänster ser man dörren in till lilla kursrummet.
Biyun Akademin Sthlm
Fan Xiulan höll i föreläsningen om Stress igår kväll 17Juni.
Biyun Akademin Sthlm
Föreläsnings aktivitet för Instruktörer den 16 Juni som handlade om Stila Qi Gong. Det var väldigt intressant och vi fick meditera och göra insamlingar. Fan Xiulan lärde även ut två olika ljudningar som är nyupptäckta och väldigt kraftfulla. Dessa är "Mahindra" och "Minsilurai".

Hur går en ljudning till?
Det är väldigt enkelt, sätt dig bekvämt och börja med 3 djupa andetag, blunda och ljuda ett av ljuden. T.ex. Minsiluuuuuuuuraaaaaaaaiiiiiiiii.... det ska låta som att man sjunger och varje vokal känns vibrerande i kroppen. Ljudningen ska komma på varje utandning. Sitt kvar och ljuda så länge du känner för det. Det är avslappnade och en sorts meditation.En annan vanlig ljudning inom Indisk meditation/yoga är "Aum" som är ett bra nybörjar ord.

Är det någon som brukar använda sig av ljudningar? Berätta gärna hur det gick om ni ska testa detta.

♥Relevanta länkar: Biyunakademin, Gröna Draken,
♥Läs gärna tidigare inlägg om Biyunakademin och Fan Xiulan: Vägen till drömjobbet, Mitt nya jobb+event,
Fan Xiulan-Grand master i Qi gongOm Fan XiulanQi gongJohn Jouper,

Yogafestivalen på Öland

Publicerad 2010-06-19 11:37:00 i Yoga och stretch,

Jag hade gärna velat åka till Yoga festivalen på Öland. I flera veckor är det yoga träning, föreläsningar, workshops, dans och musik. Denna helgen är de sista dagarna. Man kan där testa på alla olika stilar och former i yoga t.ex.
 • Vinyasa
 • Astanga
 • Power
 • Viraya
 • Sama
 • Acro
 • Vedanta
 • Tai chi, Qi gong
 • Magdans m.m
Yogafestival Öland Yogafestival Öland Yogafestival Öland
 
Är det någon som varit där i år eller innan? Hade du hört talas om denna festival?
 
♥Länk till Festivalen: Yoga-Öland,
♥Läs gärna tidigare inlägg om yoga:  Morgon yogaBikramyogaYoga vinyasa advanced, Yogaswing, Bikramyoga2Acroyoga, YOGA, Världrekord i wellness yoga, Yoga ljudbok,

Flyttfest och grattis till Examen firande

Publicerad 2010-06-18 20:45:13 i Vardag och nöje,

Här kommer lite bilder i efterhand från min flyttfest som jag hade förra veckan innan jag åkte till Sthlm. Vi grillade och åt god mat. Se så fint mina föräldrar hade fixat!
Flyttfest och grattis till Examen firande
Lite examens känsla med pynt.
Flyttfest och grattis till Examen firande
Och så fick jag fina pressenter. Aromalampa, ett glasfat med levande ljus och dekorations stenar, smycken och två stycken stora vaser som ni ser på bilden här nedanför.
Flyttfest och grattis till Examen firande
Och av mina föräldrar fick jag en bärbar dator! :D Jag blev riktigt glad och överaskad.
Flyttfest och grattis till Examen firande
Det var en överaskningsfest som familjen planerat ihop. Väldigt trevligt. Tack för alla lyckoönskningar och tack ska ni ha allihopa som kom.
Vad har ni för planer i helgen då? Var det någon mer som tog examen i år?

Vägen till drömjobbet

Publicerad 2010-06-18 13:05:32 i Mina tankar,

Jag kan fortfarande inte fatta att dröm jobbet dök upp så här. Efter att ha tackat nej till flera stycken och funderat ifall jag är för kräsen så visade det sig att det var som jag tänkte. Man ska inte nöja sig med vad som helst...
Jag är en person som lyssnar till olika tecken i vardagen. Jag brukar tänka:

"Är det meningen så kommer det att ske,  om inte så var det inte meningen"

Det roligaste är att jag fick världens tydligaste tecken, det var verkligen som ett val. Jag skulle åka till Sthlm för en intervju på ett SPA Hotell och första gången blev det inställt från hennes sida, så fixade vi ett nytt datum. Problemet var bara att efter att ha tackat för datumet och sagt att jag definitivt kommer dyka upp så får jag reda på att vi skulle få besök på spa programmet. Och inte av vem som helst utan av självaste Fan Xiulan som reser från Kina. Som jag redan nämnt ett antal gånger så är hon grand master i Qi gong och läkare i Kinesisk medicin.

Jag kände mig väldigt kluven, skulle jag missa det här tillfället att få träffa en sån person eller skulle jag missa min arbetsintervju och en jobbmöjlighet?! Jag tror tillockmed att jag grät den dagen för att det kändes som att hela situationen var så himla typiskt. Frustrerad.

Nej men jag ringde detta SPA Hotellet och sa att jag inte kunnde och vi ställde in mötet för en andra gång. Dåligt samvete. Ni undrar säkert var jag vill komma nu? Jo det har jag redan avslöjat i första meningen :) Jag gick till universitetet och träffade Fan Xiulan och personerna hon hade med sig. Det var en av dem bästa dagarna ever! Hennes energier var fantastiska, kändes som att hon helade mig utav att bara finnas i rummet.

Ett lugn

Hennes "manager/huvudinstruktör/tolk" nämnde att dem skulle öppna ett hälsocenter i Sthlm. Det var bara en snabb mening inget han berättade om precis. Men så fort jag hörde ordet "öppna" så lyste jag upp. Min första tanke var : Åhh där vill jag jobba. Och jag var fast besluten. När vi hade lite mingel och te drickning innan qi gong passet så frågade jag han lite försiktigt om dem möjligtvis behöver personal till sitt nya center? Vi bytte mejl adresser men jag hade inga större förhoppningar. Ville inte heller öppna upp för mycket uppmärksamhet i klassen så jag höll tyst. Dem är ju trots allt mina konkurrenter, förlåt för mitt tankesätt men vill man nått så överlämnar man det inte till någon annan...

Två dagar efteråt får jag ett mejl att jag tydligen hade gjort större intryck på dem än jag vetat. Efter flitigt mejlande i några månader och en jobbintervju så fick jag jobbet. Vägen till drömjobbet är att följa tecken och låta "meningen" få avgöra.

Min poäng är att, det var meningen att jag skulle missa intervjun på spa hotellet och det var meningen att jag skulle träffa Fan Xiulan och det var meningen att jag skulle hamna där. Hade jag åkt på intervju hade mitt liv sett helt annorlunda ut nu. Tänk att jag tillockmed har åkt hela vägen till Mallorca för att gå på jobbintervjuer och sedan tackat NEJ! :O och vetat att det kommer dyka upp något bättre. Jag bara visste det. Påminner lite om boken "Alkemisten" där dem pratar om levnadssöden...

Vad tror ni? Ska man insistera över nått för att få det att hända eller kommer det göra det automatiskt om det är meningen? Tror ni på tecken i vardagen? Brukar ni följa dem? Har du upplevt ett tydligt tecken någon gång?

Relevanta inlägg att läsa: Fan Xiulan och Tai chi fotografier, Jobbintervju eller Fan Xiulan?, Fan Xiulan på besök i Grythyttan, Levnadsöden,

Träningsanläggningar att välja emellan.

Publicerad 2010-06-17 11:18:37 i Dans & Annat,

Jag har kollat lite på vad det finns att välja för att börja träna i Farsta. Ganska stor utbud precis utanför här, knappt 3min hemifrån finns SATS, Friskis&Svettis och en Dansstudio vad jag har hittat hittills. Sedan har jag hört att det ska finnas kampsport, gym och säkert flera föreningar. Grymt bra! Vad ska man välja är min fråga??
Friskis och svettis träning
SATS
Sedan har jag ytterligare ett alternativ som jag skrivit om innan, och det är att dansa Samba där min förra lärare från Gbg nu jobbar i Sthlm. Hon flyttade hit och startade en grupp. Men jag har inte fått tag i henne och jag vet inte vad gruppen heter eller vart det ligger. Lite frågetecken med andra ord...


Vilket är bästa Dans stället i Sthlm? Och vad tränar du?


Mitt nya jobb + event

Publicerad 2010-06-16 17:45:04 i Kinesisk Medicin,

Hejsan! Tänkte berätta väldigt kort om jobbet som jag fått här i Sthlm. För att jag ska snart iväg igen. Tillbaka till Hälsocentret. Det är ett nyöppnat hälsocenter som Biyunakademin (Fan Xiulan) har öppnat i Solna (T västra skogen). Biyunakademin som några redan vet är inriktat på TKM Traditionell Kinesisk Medicin. I detta centret har de valt att bredda sitt utbud och göra en satsning på en modernt SPA avdelning som jag kommer att ansvara för. Alla behandlingar som erbjuds på Spa:t är de som finns på min behandlingsmeny under fliken SPA.

Japanskt/kinsiskt

 • Förutom Spat finns läkare i TKM som kommer att ge akupunktur och ställa diagnos för behandling med örter, tuina m.m
 • Det kommer att finnas Qigong och kampsport.
 • Butik med försäljning av ekologiskt te, böcker, produkter m.m
 • Kurser inom TKM

I dag är det första aktiviteten & öppnings premiär så vi har bjudit hit Dr Lui från Kina som ska föreläsa om Stilla Qi gong! Välkommna ikväll kl 19:00. Det är öppet för anmällheten så ni som bor i Sthlm och hinner, kom gärna dit.


♥Läs gärna tidigare inlägg: Fan Xiulan-Grand master i Qi gongOm Fan XiulanQi gong,

Ya compraste el terreno!

Publicerad 2010-06-16 10:35:12 i Mina tankar,

Jag ska berätta om ett kort litet ögonblick. I söndags när vi precis hade flyttat in alla sakerna och pustat ut för dagen så skulle jag och pappa åka och handla något att äta. Precis utanför ingången finns en trappa ner och det regnade så vi skyndade oss. Plötsligt halkar jag och ramlar baklänges pladask på andra trappsteget. Med en blöt bakdel traskar jag vidare, pinsamt värre :(

När vi handlat och kommer tillbaka väntar mamma i mitt nya hem och jag berättar för henne att jag halkat på den blöta marken. Hon skrattar och säger till mig, "Ya compraste el terreno!" Jag tittar fundersamt på henne och säger: Va? Så svarar mamma: Det kommer att gå bra för dig här i Stockholm för om man ramlar precis utanför sitt nya hem så är det ett gott tecken.

It wont fall down


Meningen betyder ordagrant översatt: "Nu har du köpt marken" men man menar alltså att "Nu har du invigt ditt nya liv".

Vet ni någon annan händelse som kan ge tur eller något liknande som man kan tro på?

P.s Snart kommer inlägget alla har väntat på, avslöjandet om mitt nya jobb :)

Jobba ombord?

Publicerad 2010-06-15 19:33:20 i Spa & Massage,

Japp nu bor jag i Stockholm Farsta Centrum. Jag har ett stort rum i en två vånings nyrenoverad lägenhet. Köppte en ny garderobs-byrå på Ikea igår som jag byggt ihop och fyllt i. Stor och stadig jag gillar den! Dessutom är det en ny spännande färg, ljus gråbrun. Ni ska få se kort när allt är klart sen.

Idag var jag på jobbintervju. Ja jag har redan ett jobb, men jag tänkte om det inte går bra eftersom att det är nystartat och eller ifall jag helt enkelt vill göra nått annat till slutet av året / årsskiftet. Det är ett jobb som spa/massage terapeut ombord på lyxkryssningar. Ett världsledande företag som anställer på alla möjliga fartyg.

Intervjun började med en informationsföreläsning och sedan var det gruppintervju som gick ut på att var och en skulle gå fram och presentera sig själv och svara på frågor som man får. Sedan var det två praktiskta prov där första var halvkroppsmassage och den andra en ansiktsbehandling. Det var personer som inte hade med sig en "modell" så jag ställde upp och fick alltså en massage och ansiktsbehandling. Tyvärr var hon faktiskt inte så duktig men det var ändå skönt efteråt i alla fall. Och till sist var det ett teoretiskt prov om hälsa/massage och anatomi. Ganska enkelt prov tyckte jag. Det ända annorlunda var tt allt var på Engelska eftersom att det är internationellt så jag har pratat och skrivit på engelska hela dagen idag.

Massage

Någon som jobbar som spa terapeut? Möjligtvis i Sthlm? Har någon jobbat ombord inom wellness?

Relevanta tidigare inlägg: Intervju ang jobb ombord,

Verum och Caterine Shùck

Publicerad 2010-06-13 07:47:44 i Recept,

Verum

NY smak. Verum Hälsofil björnbär & vanilj och Verum Hälsoyoghurt rabarber & vanilj. Mitt favoritbär är björnbär så den första smaken låter ju ur gott! Dessutom läste jag om Caterine Shück som föreläste på Universitetet i Kost kursen jag gick förra året. Hon är en helskön person som har get ut kokböcker. Nu har hon i ett sammarbete med Verum tagit fram lite frukost recept kombinationer ur hälsoperspektiv.

Vilken är eran favorit bär/frukt och vilken yoghurt gillar ni?

Min nya hårfärg :)

Publicerad 2010-06-11 14:36:51 i Hårvård,

Hej på er!
Ikväll har mina föräldrar fixat en överasknings "examens och hej då" fest. Så dem har bjudit hit folk och vi ska äta middag och umgås :) Imorgon åker vi till Hällefors och städar ur lägenheten och packar ur det sista. För att på söndag som ni redan vet flyttar jag till Stockholm! Känns verkligt nu. Hade inte riktigt fattat det här innan. Jag är färdigutbildad och har fått mitt dröm jobb :D Hehe Hoppas att ni fortsätter att läsa min blogg så får ni se hur det är ute i arbetslivet inom Hälso&Spa branchen.

Jag berättade också att jag färgade håret och nån ville att jag skulle lägga upp bilder. Here you are!
Så här blev resultatet! Rött i en lite mörkare nyans. Jämt och snyggt. Ser ännu rödare ut i verkligheten.
Efter
Innan hade jag det mesta brunt med en mörkbrun/svart hårbotten och lite urtvättad röd färg i topparna.
Helt ojämt och fult. Katastofalt :P Jag hr försökt få hennan att växa ur därför.
Före

Vad tycks om resultatet?

Myter om viktminskning

Publicerad 2010-06-10 18:29:31 i Hälsonytt,

7 myter om viktminskning:
 • Man går inte ned i vikt om man äter för lite
 • Kryddstark mat och kaffe ökar förbränningen
 • Motion före frukost förbättrar viktminskningen
 • Man ska inte äta efter 18.00
 • Det går att punktförbränna fett
 • Man måste äta efter träning
 • Muskler väger mer än fett - därför går man upp i vikt när man tränar

Vikt

Vad tror ni om detta? Allt man någonsin har hört om viktminskning är falskt? Sedan är det saggt av en person som jobbar för viktväktarna som man kan spekulera kring vad den personen har för syfte?


♥Källa: Newsdesk,

En falsk Naturläkare lurade flera cancersjuka

Publicerad 2010-06-09 05:50:45 i Alternativmedicin,

En Naturläkare lurade patienter att ta hans dyra medicin som skulle bota dem från olika åkommor bl.a. Cancer. Hans "exklusiva" läkemedel bestod av vitkål, basilika och musselolja. Sedan skriver också aftonbladet att han har lurat patienter om deras hälsa och påstått att de var dödligt sjuka med lite tid kvar att leva för att påskynda betalning och medicin. Han har också utnyttjat flera tillfällen vid undersökningar och bett sina kvinnliga patienter klä av sig mer än nödvändigt. "Naturläkaren" fick en 51årig kvinna att sluta med sin cancerbehandling då han påstod att sjukvården förgiftade henne. Ett år efter dog kvinnan.

Denna man har ingen utbildning som varken läkare eller som naturterapeut. Han nekar anklagelserna han fått mot sig. Han åtalas för 12 fall och flera sexuallbrott. Personen är dömd till 3.5 års fängelse och stora summor i skadestånd.

Vitkål Musselolja Basilika
Man blir så himla irriterad när man hör sånt här om personer som lovar ut mirakelkurer och säger sig kunna bota cancer. Även om personen varit en naturläkare så finns det lagar som säger att man inte får behandla cancersjuka, barn, tandvård o.s.v. Det är just såna här personer som har förstört förtroendet för alternativ och komplementär medicin. Det är på grund av personer som han som fler blir skeptiska och överväger att gå till en naturläkare. Tyvärr finns det såna här människor, så läs på ordenligt om verksamheten och be personen försäkra sig om sin titel och utbildning innan du betalar tusentals kronor för någon falskt.

Vad tycker ni? Visst är det iriterande?

♥Källa: Aftonbladet, Expressen,    

Sau Sau Rapa Nui

Publicerad 2010-06-08 13:06:00 i Indiankulturer,

Efter Karnevalen blev jag inspirerad att skriva om Påsk ön lite grann.

Historisk: Påsk ön ligger utanför Chile och heter La Isla de Pascua på spanska och infödda personer kallar det Rapa Nui på sitt språk. Folket där har sitt egna språk och kultur. La Isla de Pascua har en area på 163,6 km² och ca 3 791 invånare. Det är den mest avlägsna ön från andra länder i världen.  

Ön förvandlades till en ö full med enorma statyer som gudsförklarade sina förfäder. Varje by hade sin egen "Ahu" som var ett område där man tillbad och möttes för cermonier och för att komma i kontakt med "Maná" andligheten. "Ahu" var alltså ett kulturellt, religöst och spirituellt centrum.

"Moais" som är ett annat namn för dessa stora vackra statyerna blev dock tyvärr deras nergång. Manuellt arbete krävde för mycket av arbetarna och det blev brist på personer till andra "yrken" t.e.x fiskare som i sin tur ledde till svält. Det blev krig emellan klanerna på ön och man förstörde varandras "Moais:er" b.la. för att andarna skulle sluta stödja den byn man attackerade.
Påskön gubbar

En vacker Ö: Det finns vulkaner på ön och på toppen av Rano Kao vulkanen finns den cermoniella byn Orongo. Mycket är bevarat av sten, hällristning och gamla hus. Havet runt ön borde vara underbart fint och runt kusten finns dessa Moai gubbar. I "Ana  Kai Tanga Cave" finns grottor med bevarade målningar i taket. Och det finns även tunnlar av lava, där inne växer det sällsynta växter.

Det finns en dans som heter Sau Sau som alltså är påsk ön dans. Jag har själv varit med och uppträtt och dansat Sau Sau på HK Karnevalen när jag var yngre. Sau Sau påminner lite om "Hawai dans" Det är mjuka höftrörelser och mycket armar som ska vara graciöst upp i luften och liknande havsvågor. Folket gjorde kläder av fjärdar, kokosnötter och snäckor. Dansen kan användas i cermonier
Hammarkullekarnevalen 2010 Påsköndans SauSau
Hammarkullekarnevalen 2010 Påskön dans SauSau

Visst är det en intressant ö med mycket mystik? Någon som har varit på Påsk ön eller vill åka dit?

♥Länkar/ källor: gochile,

Allt som hänt under helgen :)

Publicerad 2010-06-07 13:16:28 i Vardag och nöje,

Hejsan! Jag har hafft fullt upp senaste dagarna. Är i Trollhättan hos familjen. I helgen har vi gjort massor. Var i Göteborg på marknad. Åkt motorcyckel med pappa. Varit på en lokalfest i lördags och dansade och hade trevligt! Och igår grillade vi här och bjöd hit lite folk. Träffade en nyfunnen vän som bor i Finland. Så kollade vi på film och umgicks. Det har varit så skönt väder också!


Vi åkte ner till stan för att kolla på studenterna och så åkte vi till Slussen en sväng.
MC
Jag och Jonna i Lördags
Party

Föresten har jag färgat håret också. Vinrött. Det är jättesnyggt i solen :)
Ville bara påminna personen som vann i min tävling *HÄR* att skicka sin adress till mig senast under veckan annars drar jag ur ett nytt namn :) Idag ska jag till Överby en sväng och under veckan ska vi till Universeum också! Bästa stället :) väldigt intressant och roligt. Och i helgen flyttar jag till STHLM :D

Hur har eran helg varit? Vad har ni för planer under veckan? 

Naturterapeut eller nått sånt...

Publicerad 2010-06-04 14:52:39 i Alternativmedicin,

Örtterapeut, herbalist, homeopat, Fytoterapeut, Naturterapeut eller nått sånt med Örtmedicin? Ja vad är skillnaden på alla dessa yrken och utbildningar? Jag har alltid tyckt att det verkar väldigt intressant och vill fortfarande gå någon kurs i detta så i dag ska vi försöka reda ut begreppen.

Naturterapeut
Ser hela människan fysiskt, psykiskt och näringsmässigt har även kunskaper om vitamin- och mineralterapi. På "Nordiskt näringscenter" har de en ny utbildning där man blir naturterapeut men de kombinerar men olika massage tekniker och stort fokus läggs på kost och näringslära. Naturmedicinska akademin talar mycket om magins konst och krafter i healing. Deras utbildning heter nordisk naturmedicin och utifrån den blir man naturterapeut.

Homeopat

Homeopat har jag skrivit om innan. Det handlar om att "lika botar lika". Man framställer medicin som innehåller samma substanser som sjukdomen. Och detta är alltså en sorts naturmedicin med en helt egen lära. Här finns inga varianter och utbildningarna är oftast seriösa med mångårig vetenskap.

herbalist
Fytoterapi
Fytoterapi är densamma som Örtmedicin. I "Nordisk örtmedicin" använder de sig av växter, blommor och plantor. Man blandar ihop kurer som kan behandla olika åkommor. Inom den kinesiska örtmedicinen använder de sig av mycket annat i naturen och delar av djur. Se relevanta inlägg (Tkm).

Vad tror ni om detta? Finns det någon vettig utildning om örter? Någon som har gått en kurs? Finns det någon som har fått naturmedicin? Hur var det?

♥Länkar: Nordiska näringscenter, Naturmedicinska akademin, Kmskolan,
♥Relevanta tidigare skrivna inlägg:Homeopati, Tkm-örtmedicin,

Mot Trollhättan!

Publicerad 2010-06-03 09:26:26 i Vardag och nöje,

Idag åker jag till Thn och hälsar på familjen. Det var flera månader sedan jag träffade dem. Sakar massor så det ska bli otroligt skönt att komma dit ett tag och jag hoppas att värdet håller i sig.  På lördag är det också en lokalfest för bl.a Latinos så det ska bli roligt. Kanske ska vi grilla också i helgen, det blir nog gött. Mammas hemgjorda majonäs och pappas super goda köttkryddning.

Igår var jag inne i Grythyttan en allra sista gång. Vi kollade på fotbollsmatch. Hällefors v.s Grythyttan. Det var fullt med folk. Ovanligt för denna lilla håla. Men denna matchen var en höjdpunkt och många killkompisar spelade som jag har lovat väldigt länge att jag ska komma och kolla på men inte blivit av. Igår grillade vi på en bänk där utanför Julia som bor precis framför fotbollsplanen. Perfekt läge. Det var väldigt trevligt och gott!

Johan mästerkocken och Petra står vid grillen. Kycklingspett, kött och tomater på gång.
Grillparty/fotboll
Linnea kommer skuttandes med sitt vegetariska alternativ.
Grillparty/fotboll
Julia och Petra gör sin spett
Grillparty/fotboll
Gula var Grythyttan som vi hejade på!
Grillparty/fotboll
Och gröna var Hällefors.
Grillparty/fotboll
Matchen slutade dessvärre med lika, 2-2. Men kul hade vi :D

HK Karnevals Stöket [del 2]

Publicerad 2010-06-02 22:31:48 i Vardag och nöje,

Fler mingelbilder från allt kul vi gjorde på HK Karnevalen! Se del 1 *HÄR*

Hatt och väskprovning
Hammarkullekarnevalen 2010
Indianprylar, fjädrar och smycken
Hammarkullekarnevalen 2010
Sandra
Hammarkullekarnevalen 2010
Denna kvinna fick inte nog av att uppträda på scenen hon dansade GRYMT bra även här
utanför ett matstånd som hade latino musik.
Hammarkullekarnevalen 2010
Och mitt bland allt blev jag uppbjuden! :D
Hammarkullekarnevalen 2010
Grillat i mängder!
Hammarkullekarnevalen 2010
Yasmine gillade ballongerna ;)
Hammarkullekarnevalen 2010
Chile flaggan! Och Sandra kollar på drömfångarna
Hammarkullekarnevalen 2010
Mexicansk mat som inte var gott. Tyckte iaf inte jag.
Hammarkullekarnevalen 2010
När vi inte Sprang runt överallt så stod vi vid scenen och kollade på uppvisningarna. Linnea här.
Hammarkullekarnevalen 2010
Och jag klättrade upp här för att kunna se, det tyckte Yasmin var kul :P. Så är det när man är kort. Haha!
Hammarkullekarnevalen 2010
Se del 1 *HÄR*. Ni får hade så bra!! Skriv gärna en kommentar :)

Lindesberg Lasarett

Publicerad 2010-06-02 14:49:05 i Hälsonytt,

Lindesberg Lasarettet
Idag var jag på Lindesberg Lasarettet på hudmottagningen fick träffa hudspeciallister som tog lite mera prover på mig angående minna nässelutslag som jag får i stort sett dagligen. Det är iaf bekräftat att det jag har är "Kolinerg Urtikaria" som är en av flera sorter. Det är ansträningsnings urtikaria som innebär att jag få utslag av temperaturväxlingar. Tråkigt men nu vet jag iaf vad det är jag har.

Tillfällen då utslagen kan komma:
Kroppsanstängningar (Träning)
Feber och förhöjd kroppstemperatur av annan anledning
Stark mat
Varmbad/dusch/solarium/solning

För övrigt har det inte hänt så mycket mer idag, Detta besöket tog flera timmar med resan. Jag håller på packar nu och ikväll kanske vi skulle träffas några ur klassen en allra sista gång, kolla på fotbollsmatch och ev grilla. Imorgon åker jag till Trollhättan, ska bli riktigt skönt. Saknar min familj massor.

♥Relevanta inlägg att läsa vid intresse: Urtikaria kur, Annorlunda hud allergier, Läkemedelindustrin,

Universitets Examen

Publicerad 2010-06-01 22:47:22 i Vardag och nöje,

Lite bilder ifrån Sista dagen på Spa programmet. Första bilden här är på mig och Nathalie.
Universitets Examen
Champange och Jordgubbar
Universitets Examen
Universitets Examen
Klasskort
Universitets Examen
Middag på Gästgivare gården
Till förrätt fick vi två sorters rödbetor, parmesanost och valnötter med creme gjord av selleri.
Universitets Examen
Till huvudrätt serverades Lax och årets första färskpotatis med bladspenat och hasselnötter.
Universitets Examen
Efterätten bestod av buffé med gräddglass och kakor och annat gott att ha till Té eller Kaffet.
Universitets Examen
Några klasskamrater som inte längre är det. Känslosamt nu. Kommer ändå sakna spa programmet.
Universitets Examen
Hej då Spa klassen...

Bildspel på Spa-programmet

Publicerad 2010-06-01 16:01:51 i Spa & Massage,

För att fira att jag är utbildad Professionell Hälsoarbetare och SPA konsulent så visar jag ett bildspel

från min tid på här på Spa programmet och vad jag har haft för mig medan jag bott här! (69 bilder)

Wiho! :D idag var det sista dagen på SPA programmet!  Universitetsexamen.

Gick bra på opponeringen på B-uppsattssen.

Lärarna höll tal och vi hade kramkalas och så fick alla var sin pin med Örebro Univ symbolen på.

Sedan satt vi ute i parken och drack skumpa med jordgubbar och melon :)

Det har varit riktigt skönt väder  Middag på gästgivaregården sen! Tre rätters. Kommer bilder på det sen.

 

Grattis till er alla som tar examen i år! :D

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela