Kropp och själ

leslita.blogg.se

Vägen till drömjobbet

Publicerad 2010-06-18 13:05:32 i Mina tankar,

Jag kan fortfarande inte fatta att dröm jobbet dök upp så här. Efter att ha tackat nej till flera stycken och funderat ifall jag är för kräsen så visade det sig att det var som jag tänkte. Man ska inte nöja sig med vad som helst...
Jag är en person som lyssnar till olika tecken i vardagen. Jag brukar tänka:

"Är det meningen så kommer det att ske,  om inte så var det inte meningen"

Det roligaste är att jag fick världens tydligaste tecken, det var verkligen som ett val. Jag skulle åka till Sthlm för en intervju på ett SPA Hotell och första gången blev det inställt från hennes sida, så fixade vi ett nytt datum. Problemet var bara att efter att ha tackat för datumet och sagt att jag definitivt kommer dyka upp så får jag reda på att vi skulle få besök på spa programmet. Och inte av vem som helst utan av självaste Fan Xiulan som reser från Kina. Som jag redan nämnt ett antal gånger så är hon grand master i Qi gong och läkare i Kinesisk medicin.

Jag kände mig väldigt kluven, skulle jag missa det här tillfället att få träffa en sån person eller skulle jag missa min arbetsintervju och en jobbmöjlighet?! Jag tror tillockmed att jag grät den dagen för att det kändes som att hela situationen var så himla typiskt. Frustrerad.

Nej men jag ringde detta SPA Hotellet och sa att jag inte kunnde och vi ställde in mötet för en andra gång. Dåligt samvete. Ni undrar säkert var jag vill komma nu? Jo det har jag redan avslöjat i första meningen :) Jag gick till universitetet och träffade Fan Xiulan och personerna hon hade med sig. Det var en av dem bästa dagarna ever! Hennes energier var fantastiska, kändes som att hon helade mig utav att bara finnas i rummet.

Ett lugn

Hennes "manager/huvudinstruktör/tolk" nämnde att dem skulle öppna ett hälsocenter i Sthlm. Det var bara en snabb mening inget han berättade om precis. Men så fort jag hörde ordet "öppna" så lyste jag upp. Min första tanke var : Åhh där vill jag jobba. Och jag var fast besluten. När vi hade lite mingel och te drickning innan qi gong passet så frågade jag han lite försiktigt om dem möjligtvis behöver personal till sitt nya center? Vi bytte mejl adresser men jag hade inga större förhoppningar. Ville inte heller öppna upp för mycket uppmärksamhet i klassen så jag höll tyst. Dem är ju trots allt mina konkurrenter, förlåt för mitt tankesätt men vill man nått så överlämnar man det inte till någon annan...

Två dagar efteråt får jag ett mejl att jag tydligen hade gjort större intryck på dem än jag vetat. Efter flitigt mejlande i några månader och en jobbintervju så fick jag jobbet. Vägen till drömjobbet är att följa tecken och låta "meningen" få avgöra.

Min poäng är att, det var meningen att jag skulle missa intervjun på spa hotellet och det var meningen att jag skulle träffa Fan Xiulan och det var meningen att jag skulle hamna där. Hade jag åkt på intervju hade mitt liv sett helt annorlunda ut nu. Tänk att jag tillockmed har åkt hela vägen till Mallorca för att gå på jobbintervjuer och sedan tackat NEJ! :O och vetat att det kommer dyka upp något bättre. Jag bara visste det. Påminner lite om boken "Alkemisten" där dem pratar om levnadssöden...

Vad tror ni? Ska man insistera över nått för att få det att hända eller kommer det göra det automatiskt om det är meningen? Tror ni på tecken i vardagen? Brukar ni följa dem? Har du upplevt ett tydligt tecken någon gång?

Relevanta inlägg att läsa: Fan Xiulan och Tai chi fotografier, Jobbintervju eller Fan Xiulan?, Fan Xiulan på besök i Grythyttan, Levnadsöden,

Kommentarer

Postat av: Maria

Publicerad 2010-06-18 20:57:53

Wow, vad häftigt! Nu blev jag verkligen inspirerad. Jag har börjat tänka likadant, är det meningen så kommer det att ske. Känner mig inte alls lika stressad över att orda upp saker och ting, jag bara vet att det kommer hända när det ska, och då kommer jag hamna där det är meningen att jag ska hamna. Tack för att du stärkte min övertygelse ännu mer! Kram och lycka till!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild