Kropp och själ

leslita.blogg.se

Naturterapeut eller nått sånt...

Publicerad 2010-06-04 14:52:39 i Alternativmedicin,

Örtterapeut, herbalist, homeopat, Fytoterapeut, Naturterapeut eller nått sånt med Örtmedicin? Ja vad är skillnaden på alla dessa yrken och utbildningar? Jag har alltid tyckt att det verkar väldigt intressant och vill fortfarande gå någon kurs i detta så i dag ska vi försöka reda ut begreppen.

Naturterapeut
Ser hela människan fysiskt, psykiskt och näringsmässigt har även kunskaper om vitamin- och mineralterapi. På "Nordiskt näringscenter" har de en ny utbildning där man blir naturterapeut men de kombinerar men olika massage tekniker och stort fokus läggs på kost och näringslära. Naturmedicinska akademin talar mycket om magins konst och krafter i healing. Deras utbildning heter nordisk naturmedicin och utifrån den blir man naturterapeut.

Homeopat

Homeopat har jag skrivit om innan. Det handlar om att "lika botar lika". Man framställer medicin som innehåller samma substanser som sjukdomen. Och detta är alltså en sorts naturmedicin med en helt egen lära. Här finns inga varianter och utbildningarna är oftast seriösa med mångårig vetenskap.

herbalist
Fytoterapi
Fytoterapi är densamma som Örtmedicin. I "Nordisk örtmedicin" använder de sig av växter, blommor och plantor. Man blandar ihop kurer som kan behandla olika åkommor. Inom den kinesiska örtmedicinen använder de sig av mycket annat i naturen och delar av djur. Se relevanta inlägg (Tkm).

Vad tror ni om detta? Finns det någon vettig utildning om örter? Någon som har gått en kurs? Finns det någon som har fått naturmedicin? Hur var det?

♥Länkar: Nordiska näringscenter, Naturmedicinska akademin, Kmskolan,
♥Relevanta tidigare skrivna inlägg:Homeopati, Tkm-örtmedicin,

Kommentarer

Postat av: Maria

Publicerad 2010-06-04 15:45:45

Kul att du skriver om Naturmedicin utbildningen, just den är jag så sugen på att gå! Jag har mailat dit och frågat vad den kostar, men har inte fått något svar. Den verkar riktigt intressant! Kram

Postat av: Qbrium

Publicerad 2011-10-17 23:40:55

Jag var hos en homeopat tidigare (för mina eksem, förstås). Tyvärr hjälpte inte de piller jag fick...

Postat av: Josefina

Publicerad 2011-11-21 20:21:36

hej hå! vad konstigt det var att komma in här, som att läsa sig själv i spegeln:P Googlade något o kom in här av en slump. Ser att du skrev detta för länge sen, men kolla in alternativmedicin utbildningen på biskop arnös, i bålsta. folkhögskolenivå visserligen, men man kan nog bygga på kursen. Tänkte nog själv gå den nästa höst! kram, mkt läsvärd blogg!

Postat av: Lesly Valencia

Publicerad 2011-11-22 18:13:47

SVAR TILL JOSEFINA: Hej, vad roligt att du gillar min blogg och kände dig så "hemma" här. Ja de utbildningarna verkar väldigt bra.



Hoppas att du kommer in och Lycka till!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild