Kropp och själ

leslita.blogg.se

Energier som terapeut

Publicerad 2011-04-30 19:30:00 i Spa & Massage,

Som spaterapeut och massör får man känna många olika personers energier. Både bra och sämre bearbetade. När personen stiger in i behandlingsrummen så märker jag på en gång när någon är stressad, lung, laddad eller ur balans exempelvis. Jag fick en fråga om det här,

Hur face massageär det mentalt att jobba som terapeut med andra människorr, brukar du rensa ut energier efter att ha jobbat?

Och svaret är jo det måste man göra. Efter ett pass kommer det automatiskt, man pustar ut och tänker igenom alla människor man träffat och rensar ut energierna. Det är inte större ansträngning än någon annan som kommer hem efter sitt jobb och slappnar av i soffan eller med matlagning (jag tycker iaf att matlagnig är avslappanandet).

Däremot förbereder jag mig mentalt mycket innan jag ska jobba. Jag måste alltid visualisera att det kommer att bli en bra dag, att jag kommer att orka psykiskt och fysiskt.  Det är inte som att jag behöver extra kraft för att klara av mitt jobb. Men om jag mår sämre någon dag så kommer min kund att känna av det. Det känns bättre om jag har rensat huvudet och är inställt på att jobba, eftersom att mitt jobb är väldigt osocialt så sker mycket av kommunikationen genom våra kroppar.

"Jag vidrör en annan person och berörning påverkar alla olika"

Vissa kan bli sentimentala efteråt och andra kan hoppa ur bänken full med energi. Och eftersom att jag som terapeut är den som får se personen gå igenom denna lila resa så hamnar mycket på mig. Både mindre bra och helt otroliga glädje och tacksamhets energier.


Ni som jobbar som människor på något sätt, hur gör ni med energierna som kommer till er?


Statist för ICA

Publicerad 2011-04-29 09:30:00 i Modell & Statistjobb,

I dag ska jag vara statist igen, jag ska vara med i en ICA reklam som kommer att sändas på tv i sommar och alltså spelas in i dag. Jag ska bara spela en vanlig person som handlar i affären. Det känns kul, bättre betalt än vanligt också ;)


I brist på passande bild, Togs i måndags :)

Dagens fråga: Brukar ni kolla på tv reklam eller byter ni kanal?

Trust

Publicerad 2011-04-28 07:50:39 i Citat,

"Allt är precis som det ska och
Allt kommer att bli precis som det ska bli
Jag litar till att moder jord och universums energier vet vad som är bäst för mig"

Föreläsningen/Kanaliseringen var väldigt intressant i går med moder jord nätverket. Hon pratade mycket om övergången, vad som kommer att ske och hur vi kan förbereda oss. Och så sa hon dessa ord som jag har citerat. Väldigt tänkvärt. Hela föreläsningen avslutades med en healing till jorden, där man både tar och får energier. Man skulle visualisera rött ljus.Tror ni på kanaliseringar?

Kanalisering med Moder jord

Publicerad 2011-04-27 13:50:20 i Andlighet,

I dag ska jag på en kanalisering med Maria. Det är genom moder jord nätverket som vi fått biljetter till att få medverka. Så här stod det:

"Under kvällen kanaliserar mediet Maria Bertram ett budskap till mänskligheten från Gudomliga Medvetandet, samtidigt som hon genomför en energiöverföring av medvetandehöjande energier till alla i publiken. Budskapet kommer att handla om den Gudomliga Människan och Jordens och mänsklighetens inträde i den Nya Andliga Tidsåldern"

Det ska bli spännande och framförallt avslappanande och inspirerande (hoppas jag på. Så just nu sitter jag på lektion. Vi håller på göra en mall till vår tidning hur layouten ska se ut. Det blir nog riktigt bra det här. Och så fort artikeln om Kefir publicerats så hamnar den här på bloggen under fliken Journalistik--> publicerade artiklar. Så ska ni få läsa.

Moder jordI går hade jag en väldigt inspirerande dag. Jag träffade Marre, vi satt på ett fik och umgicks i 3 timmar. Jag lade tarotkort på henne. Hon ville ha lite vägledning och hade frågor. Det är alltid intressant att höra vad korten har att säga och förmedla det vidare. Så vi hade jätte trevligt och satt och snacka om allt mellan himmel och jord. Kärlek, livet, psykologi och böcker. 


Ljus, kraft och kärlek

Taglateli med köttbitar i sås

Publicerad 2011-04-26 12:15:00 i Recept,

Taglateli med köttig sås
Gjorde köttgrytan en annan gång till ris som också passade bra.

Gör så här:
Stek rödlök, stek de färdigkryddade och hackade köttbitarna. Sedan hade jag i morötter och pakrika. Häll över lite vatten och tuskisk yoghurt, krydda mer och låt stå och puttra i några minuter. Viktigt att köttet är mjukt så låt det koka så länge det behövs. Koka färskpastan (smaksatt eller naturell) i 3 min.

Servera gärna med lite sallad! Smaklig måltid!


♥Fler recept finns under Kost & GI kategorin.

Pendelmagi och boende

Publicerad 2011-04-25 08:00:00 i Andlighet,

God morgon, nu drar jag till jobbet. Publicerar ett inlägg från förra veckan.

Jag frågade min nya pendel var jag bör bo. Jag började med att rena den med alla elementen och sen balanserade jag upp mina chakran. Så att vi lär känna varandra. Denna pendeln ger utslag på helt andra sätt än min andra. De flesta brukar vara ganska lika men denna pandlade lodrätt för svar JA och snurrade medurs betyder NEJ och slutligen svarar den JAG VET INTE genom att pendla vågrätt.

Pendling

Jag ställde frågan, kan jag trivas om jag bor här? Och så höll jag pendeln över kartor och sl linjer. Svaret den gav mig blev JA på följade ställen:
 • Huddinge
 • Tullinge
 • Högdalen
 • Centralt
 • Bredäng
 • Älvsjö

Mina egna reflektioner: Pendeln svarade "jag vet inte" på ganska många ställen så det var inte helt klockrent alltid. Jag blev lite förvånad över att den sa nej till allt på farstalinjen som jag har letat mest på. Typ Gubbängen, Hökarängen, farsta centrum och strand m.m Sen var det också ett tydligt nej på Tumba och även Flemingsberg som jag har varit inne på mycket. Man ska ju inte göra alla val utifrån pendeln heller. Hittar jag något bra i Tumba så och det känns rätt så flyttar jag dit. Alla dessa ställen som pendeln sa JA till i punktlistan ligger nära Södertörns Högskola så det passar ju bra med pendelavstånd :D

Vad tror ni? Någon som har en etta att hyra ut förresten?

Påskafton

Publicerad 2011-04-23 12:33:00 i Häxkonst,

Glad påsk
En vårig häxa önskar er alla en Glad påsk/Ostara från mig. Hon är på blåkulla just nu och brygger hemliga häxblandningar, gör ritualer för våren med musik och dans. Jag hade velat vara med och fira påsk på ett spirituellt sätt a la wicca.

I går storstädade jag rummet för att rensa ut alla energier och ladda på nytt. Kanske tar jag fram tarotkorten i kväll och mediterar lite med tända ljus. Vi får se hur trött jag är efter jobbet. Jobbar på selma spa+ 15.15-21-15.

Hur firar ni? Ni får ha en riktigt trevlig påskhelg!

♥Relaterade inlägg: Historien om Påsk, Beltane, Historien om Valborg,

De lever!

Publicerad 2011-04-22 14:24:15 i Örtapoteket,

I dag hängdes Gud och sen återuppstod han. Ganska imponerande, men jag har i alla fall lyckats återuppliva mina kefirgryn vilket jag är stolt över :) Mina nya små bebisar (+örterna). Det är en särskild känsla att kunna bidra med något till naturen, att kunna se något växa som man själv har skapat. Tycker ni inte det?

Kefir gryn
Det här är på liv och död, jag ska ta hand om er.

Ha en trevlig röd dag, Långfredag. Jag tänker inte påminna er i år om hur hemsk häxjakten var och hur dumt den moderna påsken är enligt mig men för er nya läsare kan ni läsa här: Historien om Påsk, Beltane, Historien om Valborg,


♥Relaterade inlägg: Sunny day & mushrooms, Svamp som producerar yoghurt,

Produkterna har kommit

Publicerad 2011-04-21 11:03:48 i Hårvård,

Hello! I dag tog jag lite sov morgon. Har eget arbete så jag ska sätta mig och skriva om artikeln om Kefir. Jag fick väldigt bra kommentarer och tips på seminariumet i går så nu vet jag precis hur jag ska göra. Jag ska skriva om vinkeln så att det blir riktigt intressant.


Så dagens planer är att tvätta kläder (påbörjat), hårtvätt + inpackning. Sov med olja i håret som ska sköljas ur. Kommer ni ihåg Burt´s bees? Jag beställde en balsam och ett läppcerat men så fick jag en schampoo och två läppcerat. Så jag mejlade och frågade var jag kunde skicka tillbaka paketet. Svaret jag fick var att jag fick behålla allt för besväret och så skickade de en balsam (som redan var betald). Så jag fick dubbelt för pengarna. Har testat läppceratet i burken som är jätte bra. Lite mynta i. Och nu ska jag testa balsamet.

Burt´s Bees produkter

 

Både balsamet och shampoot är godkänt enligt No´poo metoden. Balsamet innehåller inget på checklistan. Shampoot innehållet inte sulfater och rekomenteras inte som "Sista-Shampoo" men går bra som vardags shampoo. Om man använder det :) Eftersom att jag fick det gratis så tänkte jag använda det i bland efter inpackningar som kan vara svåra att skölja ur. 

Någon som har testat?

♥Relaterade inlägg: Burt´s bees, Checklista,

Planterat örter

Publicerad 2011-04-20 18:14:54 i Örtapoteket,

Citronmeliss

Hej kära läsare, jag har haft fullt upp senaste dagarna och inte hunnit blogga. Helgen i Trollhättan var bra, skönt att komma i väg. Jag var med familjen. Vi åkte till Göteborg på lördagen på marknad och så åt vi på Kina restaurang och tog en sväng till Ikea. Där är alltid kul. Jag gillar inredning och att få inspiration till hur jag ska möblera min framtida lägenhet. På söndagen var vi på Överby köpcentrum i Trollhättan och där köpte jag frön att så/plantera.

Så i dag efter skolan så planterade jag de. Köpte vita krukor i går på en liten antik/kuriosa affär här i Bandhagen, kostade 5 eller 10 kr st. Jag planterade Citronmeliss, Persilja, Basilika och Koriander den här gången. Hoppas att de vill växa sig stora. Basilika och persilja har jag odlat förut med lyckat resultat men citronmeliss har jag hört ska vara så svårt och ta lång tid.

Örter

Har ni testat att plantera dessa örter? Har du kanske själv sått något i år?♥Relaterade inlägg: Basilika,

En dröm om framtiden

Publicerad 2011-04-18 08:44:00 i Andlighet,

I natt drömde jag massa roligt om hur framtiden såg ut. Allt var super designat. Alla byggnader var färgglada med disneymotiv på. Det fanns sylvester och den lila gula pipifågeln målat på en byggnad. Vi åkte pendelbana som hette bangbanan. Först höll vi på missa den för att chaffören stannade inte helt så vi fick hoppa in i farten. Jag vet att jag inte hade tagit den innan för jag satt och prata med en kompis och repeterade "Bangbanan" och var orolig att jag skulle komma fel. Men min kompis sa att jo den åker dit den tar bara en annan väg. Vi åkte över en jätte lån bro med vatten under och plötsligt så svänger den av! Och styr rakt ner i marken precis bredvid sjön. Jag hann inte märka vad som hände och då var vi under vattnet. Jag kommer ihåg att jag ropade Wooooww! som man gör när man sitter på en karusell men när jag kollade på folket som satt i pendeln så satt de lungt och fint med sin pressbyrå-kaffe och tidningen. Alla såg oberörda ut, det var bara jag som tyckte att det var häftigt. Så var det i hela drömmen. Som att vara turist utomlands och allt är annorlunda.

Sen gick vi av fel ändå och hamnade på ett jätte konstigt ställe. Det var ett industriområde, fast färgglatt så klart. Piff och puff på fabriken som gjorde nötter. Vi råkade beträda ett avspärrat område så en vakt skällde på oss och då frågade jag vad det var för ställe och ifall jag fick hoppa upp på stenen så att jag såg runt bättre. Den var jätte stor och när jag stod där så såg jag en bro som ledde till nötfabriken. Så vi bestämde oss för att gå dit.

Men plötsligt var vi framme hos mina föräldrar som tydligen var målet med resan. Vi hade kommit rätt. Men min mamma var bara där än så länge och min kompis gick. Så jag gick in i den stora salen som var omringad av garderober. Där sitter mamma med skruvmejsel och elektriska prylar (vilket är väldigt ovanligt). Hon har en robbot framför sig som pratar och städar. Hon säger att det är min mormor men att något är fel med henne.
-Jag tror att batteriet håller på ta slut, säger mamma
-Ladda det då eller byt ut det till ett nytt.

Men tydligen är det förbjudet att stänga av en robot, det är som att döda en person. Vi gör det ändå och då upptäcker vi att batteriet som mormor har satt in i sig själv inte passar, det är för litet. Så vi börjar leta och greja för att få det att passa och då hör vi ytterdörren!

- Det är pappa, säger mamma. Vi måste gömma henne.

Jag ställer in mormor i en garderob och så kastar jag en filt över verktygen och allt som ligger framme på golvet. Pappa märker inget, vi går till ett köpcentrum. Mega stort! Det var rullband runt mellan varje affär. Man behövde knapp gå själv. Jag kommer ihåg att jag åkte upp några våningar och så satte jag mig vid ett cafe. Där fanns tydliga gäng med mc gubbar och hip hoppar killar. De var kompisar. Och jag bara satt där i ett super modernt köpcentrum och undrade vad detta var för värld.


Vad tror ni detta betyder? Brukar ni komma ihåg era drömmar?

Bilderna Dalai Lama

Publicerad 2011-04-17 20:20:06 i Psykologi,

Hej här är fotografierna som jag tog under föreläsningen när Dalai Lama var på Södertörns Högskola. Det var en upplevelse att få se och lyssna på honom. Oförglömligt. Han pratade bland annat om hur viktigt det är med utbildning, kunskap öppnar ens sinne. Med ett öppet sinne är man ett steg närmare världsfred menade han. Det går inte att beskriva eller förklara orden av en sån stor person, det måste upplevas! Det var väldigt intressant att lyssna på.  Här har jag gjort i ordning ett bildspel. Det är jag som har tagit alla bilder. Copy right ©

DALAI LAMA :D Ni får ha en bra kväll! Lämna gärna en kommentar.

Spagat, allra första bilden!

Publicerad 2011-04-16 11:57:00 i Yoga och stretch,

Jag tog ett kort på min spagat i torsdags :) Inte så jätte fin men det är iaf bildbevis. Alltid när kameran åker fram och man vill att det ska bli bra så går det inte.  Händer det er också att ni får en mental spärr på prestationen?  Jag är i alla fall jätteglad att jag kom ner i en spagat. Nu för andra gången i mitt liv.

Spagat leslita


Nu drar jag, bilder på Dalai Lama kommer i kväll!

"A Human Approach to World Peace"

Publicerad 2011-04-15 10:00:00 i Psykologi,

I dag ska jag lyssna på föreläsningen av Dalai Lama vid Södertörns Högskola som jag studerar vid. Det ska bli riktigt intressant. Och för er som inte fick biljetter (även ni som inte studerar här) så kommer allt att visas i direkt sändning på storbildsskärmar utanför Högskolan i Flemingsberg då. Kl 10.20 börjar det.

Direkt efter kl 11:45 kommer det att vara en 30 min lång fredsmeditation med den tibetanske Lama Lobsang som alla får vara med på.  Kom och kolla och var med tycker jag!

http://www.metro.se/nyheter/dalai-lama-i-sverige-igen/Hdzkdn!0izXTivjhN8SiPrxksNtGQ/

I högskolans bibliotek hålls en utställning om Dalai Lama och Tibet. Fotograf Per Engström ställer ut fotografier och Svenska Tibetkommittén visar bland annat tibetanska föremål.

I eftermiddag åker jag till Trollhättan och hälsar på familjen, det ska bli riktigt trevligt har inte träffat dem sen i julas.

Vad tycker ni om Dalai? Någon mer som ska dit?


♥Mer information: Sh.se,
Relaterade inlägg: Dalai Lama,

Sunny day and mushrooms

Publicerad 2011-04-14 14:55:29 i Örtapoteket,

Hej på er! I dag mår jag prima, det måste vara den varmaste dagen i år hittills, man kan känna solens strålar emot kinden. Riktigt skönt. I dag åkte jag till Sollentuna för intervjun angående Yoghurt svamparna. Det var riktigt spännande. Jag fick se hur hela proceduren gick till och tog massa kort och skrev ner en hel del. Fick även smaka på både yoghurten och saftdrycken som görs med hjälp av en annan svamp blandat med te och socker.

Drycken smakar lite vindruvor med svag eftersmak av vinäger. Svårt att beskriva men sötsur. Den sägs rensa kroppen från slaggprodukter och Evelyn som jag intervjuade berättade att hon får energi av den. Yoghurten var förvånadsvärt god. Jag hade förväntat mig sur fil men den var riktigt mumsig.

Kombuscha
Kombuscha heter svampen som "gör" drycken.

Och föresten blev jag inspirerad att plantera lite mera nu. Basilika, mynta, aloevera och tomater var lite av de som hon hade hemma :) Tillockmed en näckros eller var det lotus? hmm fint var det i alla fall.

Hadde ni hört talas om drycken eller yoghurten? Smakat?


♥Relaterade inlägg: Svamp som producerar yoghurt,

Svamp som producerar yoghurt

Publicerad 2011-04-12 20:00:00 i Recept, Örtapoteket,

Åhh vad spännande, jag är alldeles till mig. När jag var en liten flicka och familjen var i Chile så kom jag i kontakt med en svamp som man vattnar och lägger i en burk och så producerar den yoghurt. Jätte häftigt tyckte jag och vi funderade på att ta med en hem till Sverige men det blev aldrig så. Nu håller vi som sagt på att göra en tidsskrift som handlar om udda mat och jag tänkte att jag skulle skriva en liten notis om denna svampen och kontaktade min moster i Chile som själv haft svampen.  Hon skickade länkar och jag upptäckte en hel värld!! Det finns i Sverige, i Stockholm så nu har jag fått lov av ledningsgruppen i vår redaktion att få skriva om det istället eftersom att jag inte fick tag i någon ang raw food.

Kefir

Ska bli sååå kul. Helt peppad. Har bokat intervju med en ung kvinna som har svampen hemma i Sollentunna. Ska dit på Torsdag. Den sägs vara jätte nyttig och bra för magen även om man är laktosintolerant. Nu får jag inte avslöja mer men självklart kommer artikeln upp på bloggen sen.

Har ni hört talas om yoghurt och mjölk producerande svamp?

Poledance mål!

Publicerad 2011-04-11 18:31:42 i Poledance,

Hej på er, jag har funderat lite kring vad jag vill sätta upp för mål inom poledance. Eftersom att jag försöker att inte jämföra mig med andra så är det enklare gjort om jag har egna mål på mig själv som jag kan sträva efter. På så sätt ser jag mina egna framsteg och endast det!

Men mitt mål var ju att klara spagat åt båda hållen, dv.s med både höger fram och vänster ben fram och det skulle jag fixa innan sommaren satte jag upp i januari. Nu har jag redan klarat det för typ en månad sen :P Men självklart ska jag fortsätta träna på den så att jag kan gå ner i spagat utan att behöva stretcha jätte länge innan (bara lite).

Så jag tänkte att NU när mina sträckningar äntligen är borta så kan jag börja stretcha på split. Jag har ju inte kunnat göra det på 2 månader, alltså på hela stretch kursen. Så det ska bli mitt nya mål. Klara split till slutet av sommaren. 1 September :) Bättre att sätta datumet för långt fram än att pressa sig själv (och sina muskler) för mycket.

Split?
Vet inte om det går att tänka så eftersom att ena höften är mer i spagat muskeln. Men jag har iaf minst 2,5 dm kvar om vi låtsas att ner på stången är split. Jag ska ta bättre "före-bild" och ladda upp så får ni se framstegen.

Denna veckan är det uppehåll med poledance lektionerna, det är bara OP och stretch och prova på pass. Ifall någon är sugen kolla in poledance.se.

Och nästa vecka börjar en ny omgång av kurser, jag ska gå Nivå 3 på måndagar. Eftersom att det är minst 1 års förkunskaper till nivå 4 så kommer jag att hålla mig på nivå 3 i några månader till. Vi kommer att hoppa över stretch denna gången. Blir lite dyrt, så jag, Lotta och Sofia har bestämt att vi ska stretcha själva lääänge efter OP passet. Blir nog OP på tisdagar.

Så denna veckan är det allra sista gången stretch på torsdag och så ska vi gå på OP tisdag och torsdag.


♥Leslita dansar videos: Poledance butterfly, Poledance splitheel och handstående, Poledance scorpion och crusifix,
♥Relaterat med Stretch och OP: Stretch 4 och OP, Stretch 3 & OP, Spagat, Stretch 1, Open pole2, Bilder OP 4, leslita on the pole, ♥Relaterade inlägg Poledance:Ännu mer pole, Poledance 3:4, Poledance 3:3, 3 donts inom Poled, Nivå 3Spinny pole 2:8poledance 2:7, poledance 2:4, Marina Videoklipp, Illamående 2:3, Poledance 2:2, Upgrade level 2, poledance lektion 7, Poledande lektion4, Poledance lektion3, Poledance lektion2, Poledance lektion1, Poledance, Dance workshop,
♥Länk: Poledance.se,

Tidsskrift

Publicerad 2011-04-11 10:00:00 i Vardag och nöje,

Just nu håller vi på med en riktigt rolig kurs på journalistprogrammet. Den heter tidsskriftsproduktion, hela vår klass är indelad på fyra olika grupper, redaktioner. Och i den redaktionen har alla fått var sin roll som antingen ledningen, bildredigerare, korrekturläsare eller layoutansvariga. Givetvis ska alla skriva mins en artikel/reportage var och även redigera ett uppslag i programmet In design. Ok nu blev detta typ kursbeskrivning, haha men...

Vår tidning ska handla om mat. Fast på ett annorlunda vis. Det ska vara hur man tillagar, äter och vad i olika kulturer och varför. Vi vill annalysera på djupet men även vara en lättsam tidning som tar upp roliga grejer och småplock.

http://www.energibruden.se/

Jag ska skriva om Rawfood och jämföra det med Kinesisk kostlära. Som jag har nämnt innan i bloggen, till exempel om att rå mat inte är bra för magen enligt TKM. Så jag försöker boka in intervjuer under dagen med intressanta människor under dagen. Bland annat med Peter Torsell som har skrivit en bok om TKM kost och han undervisade på spa programmet men jobbar på Akupunkturakademin i Sthlm. Och någon för företaget Renée Voltaire ska jag försöka träffa :) 

Någon här som äter rawfood som vill berätta hur det har påverkat din hälsa och varför du väljer att äta så?

Någon annan som har tips på böcker, sidor och intressanta människor som skulle hjälpa mig?

Live

Publicerad 2011-04-10 09:00:00 i Citat,

“Simply because you can breathe

Doesn’t mean you’re alive

Or that you really live”


-Rise Against, Black Masks And Gasoline-

Möte med Dalai Lama

Publicerad 2011-04-09 16:29:24 i Psykologi,

Södertörns Högskola erbjuder en unik möjlighet att möta Hans Helighet Dalai lama, medmänniskan, fredspristagaren, ledaren...Leslita ska träffa han! Jag fick en biljett i utlottningen till hans föreläsning.

Möte med Dalai lama kommer att handla om hur vi är när vi är med andra människor. Vilka värderingar använder vi oss av? Vad är det som gör oss lyckliga på riktigt? Vad är viktigt i livet? Men också om situationen för de tibetaner som lever som flyktingar i Indien och Nepal.

Dalai Lama definierar på sin hemsida sitt uppdrag så här:

 • Att som människa bära fram värderingar såsom medkänsla, förlåtelse, tolerans, självdisciplin och tillfredsställelse för att uppnå verklig lycka.
 • Att som religiös utövare arbeta för religiös harmoni och förståelse.
 • Att som Dalai lama agera talesman för det tibetanska folket i och utanför Tibet.

Dalai Lama rörlig3bild


Titta jag har gjort en vackert rörlig bild!

Åh det känns så spännande, detta kommer att bli min livs upplevelse. Han är en levande legend och en gud som två av mina kompisar uttryckte sig.

♥Relaterade inlägg: Dalai Lama till Sverige!,
♥Länk: dalailama, Människohjälp,

Totalrenoverat på bloggen

Publicerad 2011-04-08 22:55:48 i Vardag och nöje,

Hej! Jag har gjort om ALLT här på bloggen. Mest var det för att jag har pillat alldeles för mycket med koder så tycker att det blev för mycket. Färger på sök knappen och hjärtan emellan datumet i inläggen och massa facebook och bloggloving grejer överallt. Sedan tror jag att jag råkade förstöra något för som ni säkert märk så var menyn ibland ihop med inlägget och ibland var det ett mellanrum. Och så har jag jätte länge försökt att göra Droppdown av flikarna men det har inte gått efterfom att jag skrivit något kod fel i kodmallarna som jag inte hittar. jaja massa små saker som jag iaf störde mig på men som inte syndes kanske för er. Så jag återställde allt och gjorde det från början.

 • Två menyer
 • Mer stilrent med beige som basfärg
 • Droppdown flikar
 • Ny anpassad header
 • Tagit bort allt onödigt
Hoppas att ni tycker att det blev fint och enklare att hitta runt.


Jag gjorde en "skiss" bild på en rolig sida :)


Säg gärna till om något på bloggen inte fungerar eller ser konstigt ut, Tack!

Flourfritt tandkräm

Publicerad 2011-04-08 16:00:00 i Hälsonytt,

Hej på er! Jag har ångrat mig angående att bli försäljare för forever living. Dels fanns det ingen efterfrågan och så insåg jag att jag inte har tid. Men den största anledningen är för att jag inte kan stå för alla produkter. Men vissa kan jag rekomendera nu när jag har läst på, och dessa är:
 • Aloe vera drycken som är naturlig
 • Deodoranten som är magnesium fri
 • Tandkrämen som är frourfri
Så i dag tänkte jag skriva lite om Flour! Flour är inte bra för oss det är rester från aluminiumproduktionen som "The Aluminium Company of America" ville bli av med så därför förespråkade de att flour var bra för människan. Den lögnen har hållt sig kvar alldelse för länge. Men för er som inte vill använda flour så finns en super bra tandkräm från Forever som är flourfritt och innehåller aloe vera.

De säger att det är en munkräm för den är inte bara till tänderna. Om man har ömt eller skadat tandkött så har aloe vera läkande egenskaper, bra för slemhinnor. Denna tandkrämen innehåller heller inget slipmedel som finns i de flesta tandkrämer. I längden förstör det emalljen och tändernas yta. Om man säger ett lite dramatiskt exempel så tänk så här: Vad händer med ytan på fönsterglaset om man skulle rengöra det med sandpapper?

Forever living Tandkräm


Vad använder ni för tandkräm?

Nu ska jag i väg på poledanceträningen, det är sista för denna omgången.

♥Relaterade inlägg: Flour = gift?,

Lasagne

Publicerad 2011-04-08 11:05:00 i Recept,

Lasagne

Blev inte lika god som pappas men riktigt nice för att vara första gången någonsin som jag gör egen :)


♥Fler recept och mattips finns under kategorin GI & Kost

Bilder från Harmoni expo 2011

Publicerad 2011-04-07 13:43:16 i Hälsonytt,

Lite bilder från Harmoni expo 2011

Harmoni expo 2011
Maria testade en Ayur-vedisk pulstagning med hälsoråd.

Harmoni expo 2011
Jag blev kär i dessa söta papegojor gjorda i kristallstenar och ståendes på ametister. Hade inga pengar kvar :( och så villa jag ha mellanstorleken som var slut i den varianten så det var väll lika bra att jag inte slösade pengar. Köpte ju en pendel som sagt.

Harmoni expo 2011
Någon fick en skön fotmassage

Harmoni expo 2011
Massvis med ekologiska och naturliga produkter såldes

Harmoni expo 2011
Akupressurkroken är ett massageverktyg som gör att man kommer åt att massera på sig själv. Verkade intressant. Sen tog jag faktiskt inte fler kort, var så upptagen med att gå på mässa med massa kul.

Någon som var där i år eller varit det förut? Vad tyckte ni?


♥Relaterade inlägg: Harmoni expo 2011, Harmoni bilder 1, Harmoni mässa bilder 2, Harmoni expo 2010,

Amega stav

Publicerad 2011-04-06 08:23:32 i Alternativmedicin,

På Harmoni expo mässan i söndags så testade jag en spännande behandling.

Jag står och funderar på vad det är för bahandling och läser på skylten: "Amega". När jag vaknar till sitter Maria redan på en av de två utsatta stolarna.

Kvinnan som jobbar vid båset sväljer snabbt tuggan av den halvätna mackan. -Vill ni testa? frågar hon och tar fram sin stav ur bakfickan. Den är i storleken av en penna och silverfärgad, dock väger den mycket mer. Maria sitter på plats och kollar på en vägg med bilder från en resa i latinamerika. Jag tar plats bredvid henne och den anndra kvinnan som ska behandla mig frågar om jag har ont någonstans.

Amega stav

Hon viftar med staven framför mig som om hon vore en läkare som lyser med sin undersökningslampa efter ögonpupilrörelser. Men ganska snabbt blir jag lugn i sinnet och tar automatiskt några djupa andetag. All ljud från folket på mässan försvinner.

-Jag kommer att "snurra" i ca en kvart, mer är inte bra första gången för det sätter igång så mycket i kroppen, berättar hon.
-Okey, jag har oftast ont mellan skulderbladen och alltid på handlederna, säger jag och blundar.

Hon börjar med att balansera mina chakran från huvudet ner till midjan på framsida kropp. Hon snurrar staven medsols utan att vidröra mig. Jag känner inget speciellt ännu. Känner bara doften av rökelser och aromalampor i mässans stora sal. Hon pratar med folk som går förbi och verkar själv väldigt uppe i varv och lite flumig. Men vad är inte en sån här behandling? En stav som ska öppna energiblockeringar i kroppen, starta självläkningen och reducera smärta.

- Allt sitter i staven, det spelar ingen roll vem som gör det, man lär sig hur man ska snurra den.

Nej det är inte precis som healing men något händer i kroppen kan jag konstatera. Jag känner hur det drar i huden. Inte på ett obehagligt sätt men väldigt djupt inne rör det sig. Det krypper under huden. Hon petar nu runt skulderbladet och håller med andra handen på mitt huvud för att sedan kunna snurra igång energierna i nacken. Sedan går hon runt stolen, framför mig och snurrar ovanför handlederna en stund. Jag tjuvkikar en sekund men blundar sedan igen.

-Du släpper ifrån dig så mycket! Din kropp jobbar effektivt. Jag blir alldeles varm säger hon och fläktar blusen runt halsen.

En kvart går fort och jag är lite snurrig efteråt. Maria kollar på mig och ler. Hennes behandlare tar fram en silvrig termos och häller upp kallt vatten til oss. Man måste dricka snurrat vatten efteråt.

Ameg stav

På kvällen känner jag mig lite mentalt ostadig, lite som pms. Och dagen efteråt hade jag ingen smärta mellan skulderbladen, helt borta. Att en sån lite stav kan vara så kraftfull.


Hade ni hört talas om det? Någon som har testat? Och Maria hur mådde du efter?


http://www.eamega.com/

Havsbadens spa i Grisslehamn

Publicerad 2011-04-05 08:00:00 i Spa & Massage,

Jag har inte hunnit berätta om Spa uppdraget jag var på i helgen, jag jobbade ju på spa i Grisslehamn på ett hotell som ligger precis vid färgeläget. Man kan ligga i bubbelbadet och kolla ut genom de stora fönstren som är från tak till golv och utsikten är fantastisk med vattnet och fartygen. Det var jätte mysigt och alla var så himla trevliga. Syns att man kommit en bit från Stockholm, haha. Jag tog lite bilder i behandlingsrummet som jag arbetade i. "Blåsippan"

Grisslehamns Spa på Havsbaden

Jag jobbade heldag och det brukar ta mycket på krafterna men den här gången var det inte så jobbigt. Tiden gick fort. Jag fick göra lite nya varianter av behandlingar. Två nya lärde jag mig.

Ryggbehandling: där man först skrubbar, torkar bort med varma handdukar och sedan masserar med aromaprodukt.
Topp till tå: Massera rygg och gör en ansiktsbehandling med rengöring, peealing och massage. Medan ansiktsmasken får sitta får kunden arm och hand massage. Och så har man varma handdukar på benen och fötterna hela tiden.

Grisslehamns Spa på Havsbaden
Preparerat för ansiktsbehandling

Grisslehamns Spa på Havsbaden
De använder endast Decleor´s produkter där.


Visst vet jag ju hur man gör en ansiktsbehandling och hur man skrubbar en rygg så det är inte det jag menar när jag säger att jag lärt mig. Utan det är att göra just de spamomenten i samma behandling och i den ordningen. Det är annourlunda hur utbudet av behandlingar är på olika spa. Svårt att förklara men jag hoppas att ni förstår hur jag menar :)

Fler bilder i Behandlingsrummet "Blåsippan"
Grisslehamns Spa på Havsbaden

Grisslehamns Spa på Havsbaden

Har någon varit där? Fick du någon behandling?

♥Relaterade inlägg: Hotell Havsbaden Grisslehamn,
♥Länk: Havsbaden i Grisslehamn,

En förlängning av ditt undermedvetna

Publicerad 2011-04-04 17:35:50 i Andlighet,

Jag köpte en ny pendel på mässan igår, En i mässing, guldfärgad. Jätte fin. Något av de vanligaste hjälpmedlen som jag använder i vardagen är pendel och tarotkorten. I bland i kombination. Vissa nya läsare här kanske inte har hört talas om en pendel men jag har skrivit om det förut. Det är väldigt intressant för den fungerar som en förlägning av ditt undermedvetna. Det plockar fram svaren som du har inom dig.

Den fungerar alltså så att man ställer en fråga och så svarar den genom att göra en rörelse, snurra medsols, motsols, pendla sidoran, diagonalt eller upp och ner. Eller bara stå och skaka i mitten. Betyder oftast "jag vet inte".

Pendelmagi vattumanen

Pendel från vattumanen.se för 100krJag har en ametist pendel. Det är en lila kristall. Men den gillar enkla ja och nej frågor och är inte så bra på att lokalisera platser, till exempel hitta saker. Och nu är jag väldigt sugen på att flytta (fortfarande) och har börjat leta ännu mer aktivt. Så jag läste att man kan pendla över en plats, till exempel en plats och fråga hur energierna är i rummet. Jag har skrivit ut kartor över Stockholm och även sl tunnelbane linjer så jag ska pendla över dem och fråga var jag ska bo. Var kommer jag att trivas? Var finns det en chans att få en lägenhet?


Jag återkommer med svar :)
Vad tror ni om pendling?

♥Sök på pendel & pendelmagi här på bloggen för att läsa mer. Finns annars under kategorin Andlighet. 


Nu ska jag i väg på Spakväll med Forever living, alltså produktvisning i form av en spa kväll. Och ni som har fått inbjudan via Facebook events svara gärna på det så jag vet hur många som kan komma på torsdag.
*KLICKA*

Yogi Wisdom

Publicerad 2011-04-04 09:00:00 i Citat,

"Happiness is a state of mind"

Buddah

Köpte ett nytt Yogi te förra veckan, coco smakar choklad och kan vara god om man är väldigt sötsugen och frusen. I yogi te kommer det med ett visdomsord i varje tepåse och detta tyckte jag var så fint och smart.

Vad tycker ni?

Harmoni expo mässan 2011!

Publicerad 2011-04-03 10:00:00 i Hälsonytt,

Hej hej, i dag är det söndag och jag har vaknat upp på hotellet i Grisslehamn. Detta inlägg är alltså tidsinställt. I dag ska jag träffa Maria och vi ska på Harmoni expo mässan. Jag var på den förra året och det fanns mycket intressant. Det är i Solna hallen hela dagen. Kommer att finnas massa hälsa och andlighet och även föreläsningar.


Bild från förra årets mässa. , älvor aromadofter och kristaller till salu.

Någon som planerat att åka dit? Eller kanske var du där i går?♥Relaterade inlägg: Harmoni bilder 1, Harmoni mässa bilder 2, Harmoni expo 2010,

Hotell Havsbaden Grisslehamn

Publicerad 2011-04-02 09:00:00 i Spa & Massage,

I dag ska jag jobba i Grisslehamn det är utanför Norrtälje så en bra bit hemifrån. När detta tidsinställda inlägget postas är jag nog snart framme efter en tre timmarsresa. Men det ska bli riktigt spännande att få se ett nytt spa och få lära sig deras behandlingar. Alla spa har ju sina egna behandlingar även om man gör det på sitt sätt så lär man sig en del av att vara på olika ställen.

Hotell Havsbaden Grisslehamn
Riktigt vacker ser det ut att vara också. Ska se om jag får ta lite bilder :)


Någon som varit där på Hotell Havsbadens Spa?


♥Länk: Havsbaden i Grisslehamn,

Troligen världens nyttigaste grönsak

Publicerad 2011-04-01 08:00:00 i Recept, Örtapoteket,

Aloe Vera är en grönsak, inte en kaktus som många tror. Det är en nyttig grönsak också, innehåller till största del vatten men de resterande få procenten har massor med bra vitaminer och mineraler m.m.

Aloe vera går att använda till mycket och har gjorts i århundranden om inte mer. Aloe finns i många skönhetsprodukter och är utmärkt att ha på huden. Speciellt vid sveda, insektsbett, finnar, nyrakade områden eller känslig hud. Sedan finns aloevera som drickbar. Dricker man det varje dag så har det visats vara bra för:
 • Magen, renar tarmar från slagprodukter
 • Imunförsvaret eftersom att 70% av de sitter i magen
 • Balanserar Ph värdet
 • Näringsupptaget av den maten du äter blir bättre
Så om du har känslig mage, blir sjuk ofta eller bara vill må bra och tänka förebyggande så rekomenderar jag att dricka aloe vera.

Forever living


"Mage/tarmsystemet består av likadana vävnader som vår hud, och därför fungerar Aloe Vera också inifrån och ut."
Står det på Forever livings hemsida.

Någon som har testat?

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela