Åhh vad spännande, jag är alldeles till mig. När jag var en liten flicka och familjen var i Chile så kom jag i kontakt med en svamp som man vattnar och lägger i en burk och så producerar den yoghurt. Jätte häftigt tyckte jag och vi funderade på att ta med en hem till Sverige men det blev aldrig så. Nu håller vi som sagt på att göra en tidsskrift som handlar om udda mat och jag tänkte att jag skulle skriva en liten notis om denna svampen och kontaktade min moster i Chile som själv haft svampen. Hon skickade länkar och jag upptäckte en hel värld!!
Det finns i Sverige, i Stockholm så nu har jag fått lov av ledningsgruppen i vår redaktion att få skriva om det istället eftersom att jag inte fick tag i någon ang raw food.
Ska bli sååå kul. Helt peppad. Har bokat intervju med en ung kvinna som har svampen hemma i Sollentunna. Ska dit på Torsdag. Den sägs vara jätte nyttig och bra för magen även om man är laktosintolerant. Nu får jag inte avslöja mer men självklart kommer artikeln upp på bloggen sen.
Har ni hört talas om yoghurt och mjölk producerande svamp?