Kropp och själ

leslita.blogg.se

Roar mig med en tophälsa och målar naglarn...

Publicerad 2010-03-26 22:53:50 i

pic-3049 (MMS)

Roar mig med en tophälsa och målar naglarna. Flyget åker kl 6:00, kommer att sitta här på Arlanda hela natten. Ni får hade så bra i kalla sverige och önska mig lycka till på arbetsintervjun :) God natt!

Uppmärksamhets meditation

Publicerad 2010-03-26 00:32:13 i Psykologi,

UM kallas även för Vipassana och betyder insiktsmeditation. Dess ursprung kommer ifrån buddhistiska länder i Asien men har på senare tid kommit till väst. Det är djupgående och vissa anser att det är en livsstilsförändring. Det viktiga är att lära känna sig själv genom att bli uppmärksam på sina reaktioner och hur man hanterar stress. Det är en effektiv avspänning och man fokuserar på att uppmärksamma sina tankar, känslor, sinnesintryck och därmed reaktionen. Man utgår ifrån nuet och lär sig hålla fokus, på så sätt ska man inte känna av tid som är den största orsaken till stress. Andningen är också ett bra hjälpmedel eller koncentrationsobjekt som dem väljer att kalla det i boken ”Minska din stress med meditation”. Där ska man medvetet reglera den och på så sätt leder till avspänning och är stressreducerande. I en följd går UM ut på att ”stanna upp- betrakta- acceptera och släppa taget!” När man har lärt sig detta så har man lärt sig att kontrollera ens livssituation.

 

Uppmärksamhetsmeditation

 

Någon som har testat UM eller något liknande?

 

-Detta är ett litet kort utklipp ur mitt skolarbete i hälsopsykologi om stresshanteringsmetoder-

*Källa: Boken: Minska din stress med meditation av J Kroese 1990

*Länkar: Hälsopsykologi kursen, kategorin "Mental Balans",

Ett liv till Världen

Publicerad 2010-03-25 09:37:56 i Mina tankar,Många kompisar är gravida. Väldigt många. Och två har precis fött barn. Grattis till dem. Det borde vara en fantistisk känsla att bli mamma, men otroligt svårt också. Jag tycker att min mamma har gjort ett super bra jobb. Och jag tror inte själv att jag skulle bli bättre på det än hon. Man måste ha sån tålamod. Och så ska man lära barnet allt om livet. Forma en annan människa. Och uppfostra den. Jag är absolut inte beredd på det och om sanningen ska fram tror jag inte jag någonsin kommer att bli det. Jag har funderat på det många gånger och länge...Vill nog inte ha barn. Jag har saggt det "på skoj" till mina föräldrar förut och dem blev inte så förvånade. Kanske adopterar jag en liten flicka nån dag. Men det finns så otroligt mycket jag vill göra innan dess. Detta sökandet efter sig själv är inget jag "går igenom". Det är något jag vill tillägna min tid åt. Allt det här spirituella, mentala och kulturella. Det är jag. Kanske är det egoistisk tänkande men jag vill inte ägna min tid åt familj och hus och jobba efter rutiner och leva ett inrutat liv. Kanske kommer jag inte undan det ändå. Men att bli förälder är som att ge upp sig själv och ge sitt liv till någon annan. Det känns bara inte som att alla männsiskor är ämnade att ta den rollen och leva på det sättet. Kanske passar det inte mig är min fundering...

Business resa

Publicerad 2010-03-23 15:57:40 i Mallorca 2010,

HEJ! Som ni vet har jag sökt jobb i hela europa som spaterapeut och friskvårdsledare och jag har fått ett nyt positivt svar. Jag ska iväg på en business resa! Bokade en sista minuten flygbiljett och åker på lördag redan. Så ska jag på jobbintervju under nästa vecka! Ska passa på att ta med mig en hel hög med CV och dela ut överallt på hotellen och spa anläggningar när jag ändå åkt dit. Så det blir en riktig business resa med jobbsökning och springa ärenden. Ska kolla upp vad hyra kostar, lagar, hjälp man kan få och allt sånt viktigt...

business resa


Gissa var jag ska? Det är i Europa.

Update: kom igen då, gissa bara på ett land :)

Köttfärsfyllda zucchini med parmesanost

Publicerad 2010-03-23 14:15:11 i Recept,

Köttfärsfyllda zucchini med parmesanost

Gör så här:
Skär zucchini på mitten och om man vill kan man förkoka dem några få minuter så att de inte blir hårda. Stek köttfärs och krydda. Fyll zucchini med köttfärsen och strö över lite parmesan. Ställ in dem i ugnen till du ser att osten får färg och zucchinin är lagom mjuk. Använd potatis sticka. Dessa går bra att äta utan någon till då man får i sig kolhydrater, proteiner och lite fett. GI godkänd rätt.

Någon som har smakat på Köttfärsfyllda zucchini med parmesanost eller något liknande. Fyllda paprikor? Vad tyckte ni? Vad har ni planerat att äta idag?

Nyöppnat SPA i Gbg

Publicerad 2010-03-22 12:52:07 i Spa & Massage,

Art Garden Spa på konferenshotellet Arken öppnade den 12 Mars i Göteborg. Det är samma ägare till Asia Spa i Varberg. Deras utbud är oändligt men ovanligast är deras satsning på BASTU, Kallbastun doftar eukalyptus och det finns även två bastur utomhus, också de med doft; tallbarr och björk. Torrbastu med lavendeldoft, naturstensbastu med kaneldoft och slutligen varm ång- och saltbastu med rosendoft.
Behandlingar som dem har är
 • inpackningar i bl.a lera,
 • ansiktsbehandling,
 • massage,
 • kropps skrubb,
 • kurbad
 • "sköna fötter".
 • Upplevelseduschar och bubbelbad,
 • Finns  även kombinationer med fotkur och därefter inpackning. Eller varför inte ta allt från topp till tå i en Art Garden Detox.
 • Slutligen finns ljusterapi rum eller mörkterapi rum. Och självklart finns även träningspass och gym.
Art Garden Spa på konferenshotellet Arken

Är det någon som hunnit besöka detta SPA eller har planer på det?

Mejeriprodukter [del 1]

Publicerad 2010-03-21 14:05:12 i Recept,

Mejeriprodukter är min absoluta svaghet. Mjölk, ost, yoghurt och äggmajonäs! Det har varit mycket snack kring saken att mejeriprodukter inte är bra. Stämmer det undrar jag? Jag har kollat upp och läst lite grann och dessutom har vi en kurs just nu med näringslära (och träningslära). På bokrean beställde jag hem en bok om Detox som jag hittade följande information i: 

Mjölk (ko): Innehåller:
Proteiner
Kalcium- bra för skelettet, kroppsvävnader,
Jod- bra för sköldkörtelfunktionen
Vitamin A och D- bra för hjärta och kärl
Laktos- mjölksocker

Om man jämför lättmjölk med standard och mellanmjölk så är det största skillnaden att lättm. innehåller mindre fett och kalorier men eftersom att man har tagit bort det så försämras vitaminerna. A och D vit. tillsätts ofta i lättmjölk (och minimjölk). Då kommer frågan vill vi ha mindre fett och mer syntetiska ämnen? Kanske mellanmjölk ett bättre val som är naturlig?

Överkonsumtion av komjölk kan leda till att kroppen inte klarar av att bryta ner laktoset och skickar överskott till grovtarmen. Detta leder till uppblåsthet (mjölkmage), gaser, matsmältningsproblem och laktosintolerans varav namnet. Även kalciumet kan ge en motsattseffekt och öka risken för benskörhet då det utsöndras för mycket kalcium och slaggprodukterna inte kommer ut på samma sätt som det borde göra.

Sojamjölk: Innehåller:
Soja
Amoniosyror- hormonproduktion, immunförsvar
Proteiner
Kalcium
Vitamin A och D
Isoflavoner- östrogenliknande egenskaper, påverkar progesteron,

Amoniosyror och protein finns i kött, ägg och fisk så soyamjölk är ett bra alternativ till vegetarianer. Isoflavoner är bra för huden och sänker kolesterolet. Sojamjölk kan rubba den kvinliga cykeln eftersom att det påverkar hormonflödet. Så inom viss forskning har man sett resultat vid behandling av tidiga klimakteriesymptom, bröst och prostatacancer. Men om man inte har dessa problem och överkonsumerar mjölken så kan man framkalla besvär. Undvik sojamjölk om du redan har en oregelbunden menstruation och är i klimakteriet.

Milk, mejeriprodukter

Slutsatts: Komjölk v.s Soja mjölk.

*Sojamjölken är nogrant med att man ska dricka i rätt mängd för att inte sänka eller höga nivåerna för mycket. Det kan vara svårt att veta vart gränsen går men samtidigt är sojamjölken väldigt bra för vegetarianer och laktosintolerans.
*Komjölken ska isåfall vara mellanmjölk för att få det nyttigaste allternativet och längst hållbarhet. Enligt TKM kostlära så är det mjölk som framkallar exem och torr hud. Och det tror jag stämmer då jag har sett det på min lillebror som dricker jätte mycket mjölk. Sedan innehåller ju mjölk socker som saggt vilket inte är det nyttigaste. Det ultimata är väll att kombinera så att man får i sig alla näringsämnerna i "lagom" mängd.

Vad tror ni? Vad dricker ni för mjölk? Varför?  

*I nästa del kommer jag att skriva om yoghurt och ostSimma lungt

Publicerad 2010-03-19 19:19:43 i Djur & Natur,Gravida kvinnor i Peru erbjuds nu att träffa specialtränade delfiner för att utveckla det ofödda barnets färdigheter.
Energin och de högfrekventa ljuden delfinerna ger ifrån sig registreras av barnets hjärna när de är inne i magen. Ljuden stimulerar deras hjärnaktivitet och hörselorgan...

Hur fantasiskt är inte det?
Jag smälter när jag ser denna bild.


*Relevanta länkar: Simma lungt- nyhetenBildextra,

Ett litet personligt inlägg

Publicerad 2010-03-18 21:43:57 i Vardag och nöje,

Hej hej. Idag har jag kommit hem från min "pausvecka" Varit i Sjuntorp utanför Trollhättan hos mina föräldrar. Vi var en sväng på Överby och även i Gbg marknad. Jag gillar marknader. Att fynda små roliga grejer. Dessutom finns det märkes grejer och elektronikpsylar också för den som vill ha ett billigare pris. Men det är mest själva känslan jag gillar med utlännds mat och musik och alla pratar olika språk och är glada. Sedan har vi ätit pizza och min lillebror gillade verkligen sina hermatisstenar som jag gav han (Länk). Han lekte med magneterna hela tiden så länge jag var där. Det gjorde vi alla, haha jag har en ganska barnslig familj. Sedan var jag på jobbintervju i gbg angående ett sommarjobb på Öland men jag har funderat lite och det var alldeles för lite betalt så jag är nog inte intreserad av det jobbet längre. Man ska inte nöja sig med första bästa. Sedan har jag varit med min pojkvän och hans kisse katt, det var lugnt och mysigt med massa film och glass :) Hans bror fyllde år så det blev lite födelsedagsfirande.

Champange. mouserat vin

Mina föräldrar har köppt en ny ännu större Tv tror den är 40tum och den dem hade innan där var 32tum som nu hänger i deras sovrum :P Så vi drack lite champange och åt gott framför Tven.

Tårta med kaffe och chokladmouse och maräng
Tårta med kaffe/chokladmouse och maräng. Tyckte inte om den men ganska fin iaf.

Brunnsparken i Göteborg

Brunnsparken i Göteborg

Brunnsparken i Göteborg, lägg märke till Fågeln i mitten på första kortet.

Västerås

Till sist idag var jag en snabb sväng på ett ärende i Västerås. Vacker stad. Hade velat se mer av den, men det han jag inte. Mötet tog längre tid än väntat. Men det var nödvändigt. Mitt i centrum finns en hög skyskrapa och stora byggnader i glas. Sedan gick jag förbi konserthuset där dem har "guldstänk" en stor prisutdelning just denna dagen så vaken hade klätt upp sig gammaldaxt snyggt. Kolla in Bilddagboken där fler bilder kommer.


Kanske inte den hälsosammaste veckan inom mat och dryck väg eller träning men det är nyttigt att få träffa sina nära och kära. Det mår man bra av :)

Fysisk Aktivitet

Publicerad 2010-03-17 15:07:18 i Dans & Annat,

Jag har kommit på att jag inte har skrivit så mycket allmänt om Fysisk aktivitet, mest förespråkat för att det är bra att träna och berättat vilken sorts aktivitet jag tycker är roligt. Dans och Yoga! Men idag tänkte jag berätta om hälsovinster med att röra på sig.

Enligt FHI som är folkhälsoinstitutet så rekomenderar de att man är fysiskt aktiv minst 30 min per dag i en måttlig intensitet. Vad menas då "måttlig"? Jo det är att man ska bli anfådd och känna att pulsen ökar något. Man behöver alltså inte vara jätte hurtig för att det ska ge effekt. Det behöver heller inte vara 30 min i sträck utan man kan dela upp det på t.ex. 10 eller 15 min per gång. Det låter inte som allt för höga krav va? Men visste ni att inte ens hälften av Sveriges befolkning når upp till dessa rekomendationer?

Fysisk Aktivitet är bra för att det kan förebygga sjukdommar (sjd) t.ex.
 • Diabetes
 • Hjärt & kärl sjd
 • Benskörhet
 • Högt blodtryck
 • Hjärtinfarkt
 • Tjocktarmscancer
Fysisk aktivitet, träna, jogga
Kan även användas vid behandling av dessa och måna fler. Även mentala sjd som depression och ångest. Och med behandling menar jag enligt FYSS som är "motion på recept"

Så nu vet ni lite om det. Börja röra på fläsket. Det krävs inte så mycket som ni tror. Inga 2 timmars intensiv pass är nödvändiga här ur hälsosynpunkt. Ta en rask promenad bara eller en simtur kanske.

*Länkar: Fhi, FYSS,

Grönsaksmos med hemlagade biffar

Publicerad 2010-03-16 18:04:18 i Recept,

Grönsaksmos

Koka brocolli och blomkål. Blanda köttfärs med ägg och krydda innan du steker dem.

Grönsaksmos med stavmixer
Ta fram en stavmixer eller potais"mosare". Blanda i en klick smör, salt och mjölk.

Grönsaksmos med hemlagade biffar

Grönsaksmos med hemlagade biffar. Riktigt gott och enkelt.

Blekråsa nagelack

Publicerad 2010-03-15 17:19:36 i Nail Art Design,

Blekråsa naglar vårnytt 2010

Får man inte ha långa naglar eftersom att jag är massör, så får man la iaf måla dem snygg ;) Den här gången valde jag blekråsa, Depend nr:01. Köppte den för jätte längesen för att ha som underlack till fransk manikyr men då gillade jag den inte. Nu är det ganska inne med bleka ljusa färger. Babypink, beige, creme, white...

baby pink nagelack Vad tycker ni?

*Mer kort på mina fixade naglar finn under kategorin Spa&Skönhet om ni bläddrar bakåt.

Beskrivning av Tuina Massage

Publicerad 2010-03-14 11:59:52 i Alternativmedicin, Kinesisk Medicin, Spa & Massage,

Jag har berättat innan att jag har lärt mig Tuina Massage här på Spa programmet. Tänkte ge er en djupare beskrivning på vad det är och hur det går till. Tuina uttalas [Tvina] och är ca 5000år. Det är en Kinesisk behandlingsmetod (TKM). Det var Huangdi Qibo Anmo Shijuan som lade fram den grundläggande massagebehandlingen.

Tuina massage, kinesisk massage, TKM


Tuina är en ganska djupgående massagemetod där man använder sig av manipuleringstekniker, strechning och "knakar" d.v.s mobiliserar skelett så att de hamnar rätt. Man går även in och masserar senor. Inom TKM följer man meridianer (energikanaler) och akupunkturer. I Tuina massagen trycker man på dessa speciella punkter på meridianerna. Vissa kunder/patienter kan uppleva att det strålar ut och känns varmt över ett brett område. I Tuina går man stegvist fram med olika grepp som går djupare och djupare i vävnaden beroende på vad som behövs och vad syftet är med massagen. Förutom handlov och fingrar masserar man även med knogar och armbågar (och ibland fötter). Man stannar upp och jobbar igenom problemområden och behandlingen är individanpassad till skillnad emot andra massager. 

 1. Öka cirkulationen genom att värma med grundrörelser
 2. Reducera smärtan, slappa muskler och senor genom manipuleringstekniker
 3. Öka rörligheten med stretching och mobilitet.


energimassage stol
Tuina kan fås i en energimassage-stol där personen är påklädd eller liggande på bänk med olja på huden. Jag har ingen speciell stol men massagen kan anpassas efter önskemål.


Välkommen på behandling hos mig!

♥Länk: Info Ang bokning, Tuina video, Läs mer om Tuina,

 

Huangdi Qibo Anmo Shijuan

Internationella Kvinnodagen

Publicerad 2010-03-11 22:26:26 i Modell & Statistjobb,

Den 8 Mars var det Internationella Kvinnodagen och jag kom på att förra året visade jag lite modell bilder så jag hade tänkt göra det till en tradition. Här har jag valt ut några svartvita bilder.

Fotograf: Sonia Jansson
Modell: Lesly Valencia C. (Jag)

Leslita Svartvitt bal
Leslita Svartvitt bal 2
Leslita Svartvitt bal 3

Vad tycks? Vilken är finast?


Imorgon ska jag åka till Trollhättan och hälsa på familjen så när jag går in på bloggen på kvällen vill jag ha massa söta kommentarer :)

*Fler modellbilder: Kvinnornas dag, Dax att återuppliva modellgenen i mig,

Mindfulness

Publicerad 2010-03-11 12:17:20 i Psykologi,

Mindfulness är en ganska ny omtalad metod som jag tänkte berätta lite om. Det är en meditationsform.

Den kan vara en stor hjälp vid stress eftersom att metoden syftar till att koncentrera sig på nuet och då gör man en sak i tagen utan att stressa upp sig. Mindfulness innefattar tre begrepp, medvetenhet, vakenhet och uppmärksamhet.
 • Uppmärksamheten innebär att man samlar in ren fakta och registrerar. Man accepterar läget utan att tolka någonting, oavsett om det är negativt eller positivt.
 • Medvetenheten är ganska simpel, man ska vara närvarande i allt man gör och koncentrerad på sin handling och dess mål.
 • Vakenheten finns till för att hjälpa dig tillbaka på rätt spår, du påminner dig själv om vad det är du gör. Under meditationen kan vakenheten signera att andningen är i obalans t.ex. Vakenhet kan vara synonymt med kontroll.
En förutsättning för att klara av mindfuless i praktiken kan vara att ha tålamod, inte döma, ha självtillit, acceptans och att kunna släppa taget när det behövs. Med hjälp av närvaro och medvetenhet kan vi enklare hantera stressfaktorer och känna oss oberörda.

Mindfullness


-Detta är ett litet kort utklipp ur mitt skolarbete i hälsopsykologi om stresshanteringsmetoder-
*Källa: Boken: Mindfulness av Mandrup 2007
*Länkar: Hälsopsykologi kursen, kategorin "Mental Balans",

Citat- Drömmar

Publicerad 2010-03-10 16:18:22 i Citat,

Tre tycken peppande citat om att nå sina mål.


"Att våga är att bara mista marken för en stund. Men att inte våga något fast man vill, är att förlora sig själv och mer därtill."

"Du ser saker och säger varför? Men jag drömmer om det som aldrig varit och säger varför inte?"

-George Bermad Shaw-

"Man behöver inte hitta på något ovanligt det ovanliga är att genomföradet alla pratar om."
-Jan Carlzon-Vad tycker ni om Citaten?

Dans och Yoga

Publicerad 2010-03-09 13:23:00 i Dans & Annat, Yoga och stretch,

Jag måste bara berätta för er hur duktig jag var förra veckan med träningen och vad som är på gång inom dans fronten!

Måndag:
Tisdag: Förberedde danskoreografi
Onsdag: Dansade Zumba med min grupp
Torsdag: Långpromenad
Fredag: Styrketräning-- på gymmet skoltid*
Lördag: African dance-- hemmadvd, riktigt svettigt
Söndag: Yoga-- advanced

Afrikanska trummor

*Det har varit riktigt roligt och i onsdags så dansade jag till trummor för jag håller på med ett sammarbete inför uppvisningen på Hälleforsfestivalen som kommer att vara i Maj. Han var väldigt duktig och vi bestämmde oss för att jobba vidare på det så Idag träffade jag denna afrikanska killen och en till kille från Uruguay som spelar trummor och deras 2 jobbcoacher. Det ska bli spännande om det går att få ihop så vi har live musik. Alltid roligare att dansa då. Funderar även på att skriva upp mig och dansa ett samba-solopå festivalen. Vad tror ni om det?

*Det går även riktigt bra för mig på yogan, jag tränade mycket teknik. Skillnaden är att man stannar upp och utför samma rörelse flera gånger, man övar. I vanliga fall om man inte klarar av övningen pg.a ovighet eller dålig balans så går man bara vidare eftersom att man gör alla rörelser i en följd. Jag gjorde Yoga vinyasa advanced.

Scorpion pose yoga, dance

The scorpion pose kommer ni ihåg att jag har pratat om innan. Fortfarande ett mål.
Jag håller på övar förberedelsena inför den. Styrka axlar och mer balans på uppvägen är det som fattas. Se sista länken för att se hur man kommer in i den ställningen.

Hur går det med eran träning?
Vad har ni för mål?

*Länkar youtube:
Vinyasa Yoga Advanced Standing Series with Dashama
Vinyasa Yoga Sun Salutations with Dashama- all levels
Scorpion Pose Vinyasa Yoga Advanced Level

Läsning!

Publicerad 2010-03-09 09:20:11 i Sett,läst,hört,

Jag beställde lite böcker på bokrean från Adlibris. Nu har jag fått hem dem och bläddrat lite i dem.

Renare kropp och själ med detox


Står väldigt bra om näringsinnehåll i kosten och hur man rensar ut det som inte är bra, står om ayurveda, komplementära terapier, mat och dryck recept och ett program på 3 veckor som renar kroppen. Sedan finns det tester som man ska fylla i och skriva hur det har gått. Boken är lättläst recepten verkar enkla och goda. 
Massageboken

Den här är jätte bra, ett riktigt bra köp som jag blev nöjd med. Det är mycket om TKM men det uttrycker det inte så utan kallas det bara massage. Det står om zonterapi, meridianer, kroppsläsning m.m Det är riktigt bra bilder i hela boken där dem visar nogrant hur man gör och där dem visar punkter och zoner.

Skönhetsbibeln, bok

Mest för skojs skull. Fullproppat med tips på hur man kan bli "snyggare". Den är uppdelad i 4 rubriker; Grunderna, problem, kropp, hår, ögon/kind/mun och fejk it. Och varje rubrik har flera underkategorier. Boken är väldigt stor med många sidor och mycket bilder. Det kommer att komma ett och annat tips här på bloggen när jag har testat :D


Hela dig, pocket

En pocket som kostade 19kr. Kostråd, recept, träningsförslag, motivationstips och mentala övningar. Finns även ett 8 veckors program. boken hela dig innhåller tester och sidor som man ska fylla i för att enklare följa upp sin livsstil och bryta gammla vanor samt bygga upp nya bra vanor.Jag är nöjd med mina köp och tycker att dem verkar väldigt bra!
Har ni handlat något på bokrean?

*Läs gärna tidigare inlägg om bokrean.

Köttfärspaj

Publicerad 2010-03-08 19:30:56 i Recept,

Jag testade att göra köttfärspaj för första gången. Det blev riktigt gott och var inte alls så svårt som jag trodde. Visst tog det lite tid, men jag hade inget bättre för mig den dagen och jag tycker att det är roligt att laga mat så det var bara bra :) Receptet på tacopaj är *härifrån* Vet inte vad skillnaden är emellan köttfärspaj och tacopaj. Taco innehåller chilisås/tomatsås och ibland paprika. Vilket jag inte hade med så egentligen är min en köttfärspaj. Eller?

Köttfärspaj
Först gör man degen och gräddar i ugnen
Sedan steker man köttfärsen
Skär upp tomater och blandar creme fraiche/majonäs och riven ost.

TacopajTacopaj 2 (klicka)
Underst ligger pajdeg, sedan köttfärsen, sedan tomaterna, sedan creme fraiche blandningen.
Ställ in pajen i ugnen i ca 20 min.

Färdig köttfärs/tacopajuppskuren tacopaj

Riktigt vackert och riktigt gott! Jag har verkligen talang för att laga mat.
Vad ska ni äta/laga för trevlig idag?

Styrketräning på schemat

Publicerad 2010-03-07 19:08:08 i Dans & Annat,

Alltid lika roligt när man har (gratis) träning på schemat här på Spa programmet :) När vi har yoga, Qi gong, Tai Chi, vattengymnastik, motionsgymnastik, nordic walk, konditionstester på schemat. Jag är ju som saggt instruktör i dessa aktiviteter och i denna kursen som heter Kost och Fysisk aktivitet, så går vi igenom träningslära och näringslära. Vi har haft föreläsningar och lärt oss hur man tränar styrketräning på rätt sätt. Vi hade praktiskt pass i gymmet (5/3) där vi gick igenom maskinerna och även fria vikter, boll och gummiband.


situps på boll

Detta är en balansövning för bålen och tränar magen. Man kan göra raka situps eller "vandra" upp och ner.

träna låren med ett gummiband

Träna låren med ett gummiband sittande eller stående för att komma åt vaderna och höft.

Marklyft, styrketräning

Jenny visar hur man gör ett marklyft som är bra träning för marklyft. Fria vikter med stång kallas det.


Slutsatts:
Det var väldigt roligt igår. Och när man har den anatomiska och fysiologiska kunskapen får man bättre förståelse för varför man gör på ett visst sätt o.s.v Vi fick testa alla maskinerna och alla övningarna. Det känns bra att man har gått igenom och fått instruktioner på en djupare nivå. Blir riktigt sugen på att börja träna på gym nu.
Jag har haft en väldig svank och försökt stärka den för det gjort ont ibland när man masserar och ligger fel. Men när jag fick testa ett marklyft och Jenny lärde mig hur man gör så sa hon att jag har en stark ländrygg och att det syns att svanken har stabiliserats upp. Så det har tydligen hjälpt mig. Roligt att höra. Hon sa att jag lätt kunde lägga på vikter och träna med, men Teknik är viktigare än vikterna.
Det var roligt att testa chins och dips och jag klarade faktiskt 3 st dips :O dips är träning för armar där man använder sin egen tynd som vikt. Det är jobbigt värre. Jenny klarade massor! Men hon håller på med fitness och kommer att tävla med det så :P jaja hehe.

Detta var lite grann om styrketräning, finns massor att säga så jag kommer att skriva mer. Dessutom har vi som uppgift att skriva ett träningsprogram med både styrke och konditionsträning så det kommer lite utklipp ifrån det arbetet.

Tränar du på gym? Hur brukar du lägga upp det fördelat på veckan? tränar du spec musklgrupper, eller halvkropp eller helkropp. Vilken ordning? os.v

Yogaswing

Publicerad 2010-03-07 14:01:00 i Yoga och stretch,

Yogaswing, yoga, akrobatik, dans, träning,

Läste om Yogaswing som kommer att vara år 2010 nya träningsform.
Man använder sig av en gunga som man hänger upp. Och denna yoga form ska passa alla åldrar och människor även om man inte utövat yoga förut och alltså är helt nybörjare. Meningen med att hänga upp sig själv för är att  det hjälper till att sträcka ut ett flertal muskler som t.ex. rygg och nacke.


Från Expressen:
"Genom att sno benen kring tyget och hålla i handtagen kan man enkelt svinga sig upp och ned till huvudstående. Nästa position är lotusställningen i hängande version och även det klarar jag utan problem.  Jag märker snart att det inte är så svårt att använda gungan eftersom jag själv bestämmer hur komplicerade övningar jag vill göra. Att sträcka ut stela leder är härligt och det är roligt att prova olika positioner.  Jag kan tänka mig att även en mer van yogautövare kan ha nytta av gungan".Vad tror ni? Hade du hängt upp dig själv i denna gunga?


*Länk: Expressen,

Hemgjord läppbalsam

Publicerad 2010-03-06 18:03:51 i DIY produkter,

Eftersom att jag fick så bra respons på inlägget där jag visade upp alla mina naturliga skönhetsprodukter (HÄR). så har jag tagit lite kort på när jag gjorde läppcerat den 23 feb. Det är väldigt enkelt och går super fort.

Recept:
5g Kokosfett
5g Kakaofett eller pulver
5 droppar Ingefärsolja
10g Bivax
2 msk Olivolja

Att ta fram:
Dl mått och gärna en våg ifall ni har
Två burkar
Lämpliga små burkar /hylsor att lägga läppbalsamet i.

Ingredienser till Läppcerat

Mätt upp och blanda ihop alla ingredienser (utom ingefärsoljan eftersom att den avdunstar) i ett decilitermått. Lägg försiktigt dl måttet i ett varmvattenbad och rör om tills allt smält.Lägg sedan dl måttet i ett kallvattenbad och rör om.
När du ser att det börjar stelna så droppar du i ingefäran och blandar.

Läppcerat

Låt stelna, gärna i kylskåp

Då var det klart! Bara att hälla upp i lämpliga små burkar / hylsor och låta det stelna. Gärna i kylskåp. Mumsigt på läpparna, fuktgivande och så ger det lite färg tack vare kakao. Testa!

Today: 6 Mars

Publicerad 2010-03-06 11:38:55 i Vardag och nöje,

Bambu, leslita, dagens planer

Dagens planer:

* Hårinpackning
* Träna African dance
* Studier- göra ett träningsprogram
* Ta en promenad
* Ev vitterstråk festivalen eller
träffa en kompis

Vad ska ni hitta på denna vackra dag?

Måntecken- Kräftan

Publicerad 2010-03-04 19:35:17 i Andlighet,

Kommer ni ihåg att jag skrev om Måntecken? Alla vet sitt stjärntecken den är med få människor håller koll på sitt måntecken. Kanske för att det är ganska svårt att ta reda på. I en bok som min kompis har så var jag tvillingarna och enligt denna hemsida som jag fick ett tips om så är jag Kräfta :) Men testa och se vad du blir för måntecken! Du måste veta födelsedatum och klockslag för att det ska bli rätt.

En person som är född 5/9 - 1988 kl. 2:15 är Kräftan i månen.

Kräfta måntecken

Om Kräftan

Kräftan är känslig och mottagliga för intryck. Deras mottaglighet gör att deras sinnestämningar kan växla snabbt. De är samtidigt reserverade och ibland rädda för att vissa upp sitt stora känsloregister. De har ett stort behov av att ta hand om andra, de bryr sig och fäster sig lätt vid andra, är försiktiga och mjuka. De är ofta beroende av bekräftelse på att de duger och de har ibland problem med självförtroendet eller att de tar sig själva på ett lite för stort allvar.

Kräftor behöver trygghet och skaffar sig det genom att ha ett ombonat hem, omger sig med mycket saker eller håller fast vid gamla minnen. De älskar god mat, är oerhört fantasifulla och de är fulla med idéer och inre bilder. De har mycket gott minne och har svårt att släppa ifrån sig vare sig vänner, älskade, saker eller en idé.

Kräftan kan ofta visa sig upp ett kallt och hårt yttre men detta är bara ett skal och innerst inne flödar känslorna, den känsliga kräftan är bara rädd för att bli sårad eller för att känna sig otrygg. De tar sällan första steget utan avvaktar och väntar på att den andre skall ta initiativet. Trots reservation och blyghet så gillar kräftan att stå i centrum. Om den får rätt uppmärksamhet kan kräftan då krypa ut ur sitt skal och blomma upp, skratta och visa upp en mycket spontan sida.

Kräftan är mycket romantisk, godhjärtad och oftast en väldigt bra förälder. Kräftan är försiktig i kärlek för att inte bli sårad. Kräftan söker efter ett varaktigt förhållande och när de väl inlett ett förhållande gör den allt för att hålla fast vid sin partner.

Lämpliga yrkesval: Allt där de får sköta andra, ex. sjuksköterska, lärare, kurator, eller yrken som har anknytning till sjön, ex. fiskare.

Känsligaste kroppsdel: Bröstkorg.

Kräftans bra egenskaper

Starka föräldrainstinkter
Vänlig och omtänksam
Mycket romantisk och sexig
Ekonomiskt och huslig
Har en livlig fantasi
Är tillgiven, trogen och beskyddande som partner

Kräftans mindre bra egenskaper

Hyperkänslig och lättstött
Ganska ombytlig och lynnig
Osäker och slarvig
Kan bli en klängranka
Hemlighetsfull och sluten
Kan vältra sig i självömkan

För övrigt är jag Jungfru som Stjärntecken.

Länk:astroguide

Tidigare inlägg: Måntecken

Lämna gärna en kommentar vad du fick för tecken och ifall det känns som att det "passar in" ?

Urtikaria kur

Publicerad 2010-03-04 12:03:44 i DIY produkter,

Jag berättade för ett tag sedan om en hudallergi som jag har. Jag har Urtikaria som är temperaturkänslighet. Jag får alltså kliande hudutslag av temperaturväxlingar. T.ex. yttre klimatförändringar, duschar, solar solarium, tränar och blir varm, går utomhus när jag är varm, äter stark mat och blir varm, blir nervös, stressad och sådant som ökar kroppstemperaturen o.s.v

Sedan berättade jag också att jag var på aromaterapi kurs och där fick jag lära mig oljornas olika effekter så jag kombinerade ihop en blandning emot nässelutslag (som det kallas) och jag vill e egentligen bara säga att det FUNGERAR! Om jag smörjer in kroppen med denna olja så slutar utslagen att klia och dem går bort mycket fortare :)
Så ett tips för er som har någon typ av hudallergi som ger nässelutslag. Testa mitt magiska recept som finns länkad här nedanför.
*Länkar: min historia, Urtikaria, Aromablandning,

tjockflytande, rosakletig bubbelgumssörja

Publicerad 2010-03-03 00:05:00 i Mina tankar,

Vart ska man ta vägen, den ständiga frågan. ska man ge sig ut i livet och söka lyckan eller ska man acceptera livet så som det borde vara. En tjockflytande, rosakletig bubbelgumssörja... Känns verkligen som att många bara går omkring och "är" och "finns". Men är vadå? Finns för vilket syfte? Vad är meningen med dig? Och Dig? Vad vill du åstadkomma? Vill du leva eller vill du LEVA? Rutiner och familjeliv, jobb och ansvar. Tråkigt. No lo quero! Vill hoppa ut och studdsa runt, vill inte fastna i den glittriga klibbiga sörjan. Så tilltalande? Förväntningar och önskningar. Tryggt eller spontant. Åt helvete eller lyckat? Who knows? Spellar det nån roll? Förvirrad? hehe :) men jag förstår min tanke. Fortfarande förstår jag mig själv, och har accepterat att ingen annan gört. Bara...Allt handlar om längtan, man vet inte vad man längtar till och man vill inte ta reda på det heller. Låt det förbli så och
ge dig ut. Du vet att det är nått där ute som väntar, du vet att du vill, du vet att du kan. Eller? Vågar man? Är du feg? Varför? Vakna, äta, jobba, sova,  Vakna, äta, jobba, sova,Vakna, äta, jobba, sova,Vakna, äta, jobba, evigt shoppande, sova, barn, hus, giftemål. Va? Vad snackar du om? Har ingen lite perspektiv på saker och ting? Zoombies! IQ noll... Nej då så. Dags att öppna ögonen. Eller kanske är världen underbar om den är tom och glad. Alla ler ingen vet varför. Det är okey. Fiktiv. Jag förstår er, men jag förstår också mig.

Leslita

With Love / Leslita
 

Minnesstund I Gbg för CHILE

Publicerad 2010-03-02 18:01:51 i Djur & Natur,

De ska tända ljus för folket i Chile på Gustav Adolfs Torg torsdag 3 Mars kl 18-20.

Chile tända ljus, gustavadolfstorg

I DN står det att landet har goda chanser att resa sig relativt fort med tanke på att Chile är en av Latinarmerikas ekonomiskt stadigaste länder. Dem har varit med om jordskalv så många gånger att dem vet hur dem ska hantera det. 

Chile, jordskalv 2010

Mycket förstördes och många människor har lämnat oss. Alla som är i närheten och brys sig, gå dit...

Lodjursjakt

Publicerad 2010-03-01 20:35:27 i Djur & Natur,

Skut en lo-belönas med 5000

VA!?! Blir så irriterad på sånt här. Idag 1 Mars och hela månaden ut
(till 15 april i vissa län) pågår jakt av Lodjur.

Rekordmånga lodjur – 209 stycken. Dem skriver i aftonbladet att  dem haft problem med lodjur som dödar honkalvar och dem räcker knappast till att reproducera och ersätta de djur som är gamla.

Vadå så därför ska vi döda lodjuren? Bra lösning. Ska jag skuta någon i huvudet bara för att den ger mig problem?


Enligt Artdatabanken på Sveriges Lantbruksuniversitet är den svenska lodjursstammen på många håll för klen för att skjutas av. Artdatabanken kategoriserar arten som "nära hotad" och enligt banken kan årets jakt äventyra hela den svenska stammen.

Över 10 000 jägare har registrerat sig hos Naturvårdsverket för att kunna delta i jakten.=Vad tycker ni??

*Länk: Aftonbladet,
*Fler relevanta inlägg: Natur & Liv,

Världens snabbaste maträtt

Publicerad 2010-03-01 12:56:38 i Recept,

Detta tycker jag är Världens snabbaste maträtt! Pasta med tonfiksröra! Igår kväll efter att ha varit på bibloteket i så kom jag hem och undrade vad jag skulle äta. Jag blandade ihop något och det gick förvånadsvärt snabbt. Snabb, enkel och bra mat som var riktigt gott, kan det bli bättre.

Pasta med tonfiskröra

Gör så här: Koka pasta, öppna en tonfiskburk, häll i passerade tomater, creme frache och kryddor. Värm upp under omrörning! Klart!

Vad är ditt snabbaste recept som du brukar göra när du är riktigt hungrig eller har väldigt bråttom :s ?

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela