Kropp och själ

leslita.blogg.se

Styrketräning på schemat

Publicerad 2010-03-07 19:08:08 i Dans & Annat,

Alltid lika roligt när man har (gratis) träning på schemat här på Spa programmet :) När vi har yoga, Qi gong, Tai Chi, vattengymnastik, motionsgymnastik, nordic walk, konditionstester på schemat. Jag är ju som saggt instruktör i dessa aktiviteter och i denna kursen som heter Kost och Fysisk aktivitet, så går vi igenom träningslära och näringslära. Vi har haft föreläsningar och lärt oss hur man tränar styrketräning på rätt sätt. Vi hade praktiskt pass i gymmet (5/3) där vi gick igenom maskinerna och även fria vikter, boll och gummiband.


situps på boll

Detta är en balansövning för bålen och tränar magen. Man kan göra raka situps eller "vandra" upp och ner.

träna låren med ett gummiband

Träna låren med ett gummiband sittande eller stående för att komma åt vaderna och höft.

Marklyft, styrketräning

Jenny visar hur man gör ett marklyft som är bra träning för marklyft. Fria vikter med stång kallas det.


Slutsatts:
Det var väldigt roligt igår. Och när man har den anatomiska och fysiologiska kunskapen får man bättre förståelse för varför man gör på ett visst sätt o.s.v Vi fick testa alla maskinerna och alla övningarna. Det känns bra att man har gått igenom och fått instruktioner på en djupare nivå. Blir riktigt sugen på att börja träna på gym nu.
Jag har haft en väldig svank och försökt stärka den för det gjort ont ibland när man masserar och ligger fel. Men när jag fick testa ett marklyft och Jenny lärde mig hur man gör så sa hon att jag har en stark ländrygg och att det syns att svanken har stabiliserats upp. Så det har tydligen hjälpt mig. Roligt att höra. Hon sa att jag lätt kunde lägga på vikter och träna med, men Teknik är viktigare än vikterna.
Det var roligt att testa chins och dips och jag klarade faktiskt 3 st dips :O dips är träning för armar där man använder sin egen tynd som vikt. Det är jobbigt värre. Jenny klarade massor! Men hon håller på med fitness och kommer att tävla med det så :P jaja hehe.

Detta var lite grann om styrketräning, finns massor att säga så jag kommer att skriva mer. Dessutom har vi som uppgift att skriva ett träningsprogram med både styrke och konditionsträning så det kommer lite utklipp ifrån det arbetet.

Tränar du på gym? Hur brukar du lägga upp det fördelat på veckan? tränar du spec musklgrupper, eller halvkropp eller helkropp. Vilken ordning? os.v

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild