Kropp och själ

leslita.blogg.se

Mellis med vetegroddar

Publicerad 2010-08-31 07:49:04 i Recept,

Mellis
God morgon idag börjar jag skolan 13:00 men är ändå uppe och kollar på nyhetsmorgon. Måste bli bättre på att följa nyheterna. Tänkte berätta om första gången jag testade Vetegroddar förra vecka. Det hade lite söt eftersmak men annars smakade det inte så mycket. Passar som tillbehör till det mesta står det på paketet och det kan jag hålla med om. Speciellt till frukosten, till mussli och mellanmål.

På bilden:
Innehöll tallriken: fil, aprikoser, banan, vetegroddar och solroskänor. Enkelt, snabbt och gott!

Har du smakat på vetegroddar?
Vad brukar du äta till mellan mål?

Första dagen på Journalistik programmet

Publicerad 2010-08-30 20:32:36 i

Idag började jag Högskolan. Det var jätte roligt. Verkligen så jag tänkt mig och så jag velat att det skulle vara.
Eftersom att jag fick dispens från uppropet så var jag där tidigt och tog reda på all information. Det finns 3 st inriktningar i Journalistik. Dessa är Människa och Miljö (JMOM) som jag går, multimedia (JMM) och Samhälle (JMS). Alla är ändå ganska lika varann i A kursen (första terminen), bara olika riktat på fokuseringsområde. Mitt fokus ligger på Naturvetenskapliga ämnen.

Vi började dagen med en välkomstceremoni i Aulan med rektorn och viktiga personer på skolan. Sedan var det paus en timma då jag passade på att skriva in mig och ta foto till mitt passerkort.
Journalistik
Sedan hade vi introduktion till allt som ingår i programmet och till första delkursen som heter "Introduktion till Journalistik". Vi kommer att ha många inlämnings uppgifter och två skriv tentor. Högt tempo! Det vi ska gå igenom först är lite översiktligt om intervjuteknik, rubrik/notis/ingress och fotojournalistik. Första uppgifterna är alltså att man ska intervjua en klasskamrat och skriva om det och sedan ta porträtt foto och sätta ihop detta i en tredje uppgift som blir att redigera text och designa en layout. Det kommer att bli super kul!

Hoppas att mina böcker kommer imorgon för jag förstår inte hur jag ska hinna med allt. Läsa 4 böcker och plugga inför tenta, gå på föreläsningar och skriva uppgifter. Haha Man kommer verkligen att få en bild av hur det är att vara journalist på en gång. Vi kommer att snudda på nästan alla delar redan i första kursen. Jag är gör laddad nu. Mitt liv har varit så pausat under sommaren. Härlig känsla att ha ett mål igen!
Jag är så lycklig!

Relaterade inlägg: Journalistik Människa och miljö,

Topploppet 2010

Publicerad 2010-08-29 19:37:26 i Dans & Annat,

I morgon börjar jag på Högskolan för att bli journalist. Jag är super nervös :) Men det ska bli så roligt!! Att se vilka människor som ska studera där, vilka kurser jag ska läsa, vilka lärare jag kommer ha och att få känna på ett riktigt studentliv! Jag är laddad nu :D

Gillar du att springa och läser topp hälsa så är Topploppet nått för dig. Alla är välkomna, oavsett om du är en van löpare eller nybörjare. Man kan välja mellan att springa 5 km som är ett varv eller om man vill springa dubbelt.

Vart: Hagaparken Stockholm
När: Den 2 oktober 2010
Tid: kl 14:00
Pris: 295 kr


Sista anmälningsdatum är den 6 september

Topploppet


Någon som har planerat att vara med?

Svamp i skogen. Fotografier

Publicerad 2010-08-29 15:01:50 i Djur & Natur,

Vi var ute och plockade svamp i Hällefors, tyvärr hittade vi inte så mycket ätbar svamp som vi vågade plocka men jag var så lycklig att jag fick vara i naturen och fotografera som jag älskar! Här kommer mina favorit bilder från den dagen.


Fingersvamp
Svamp 1
Svamp 2

Svamp 4

Svamp 3


Visst blev bilderna fina? Gillar du svamp? Brukar du plocka?

Linsbiffar!

Publicerad 2010-08-28 17:15:41 i Recept,

Min kompis som jag bodde hos i Hällefors lärde mig göra linsbiffar i tisdags. Jag hadde tjatat lite på henne hehe.
Det blev riktigt riktigt gott! Och det var i så svårt heller. Här kommer receptet:
Linsbiffar röran
Ingredienser:
2dl Röda linser
4 st Morötter
1 Röd lök
1 Ägg
Spiskummin
Curry
Persilja
Salt & Peppar

Gör så här:
Först blötlade vi linserna i ca 4 timmar och sedan fick de koka i ca en kvart. De ska bli mosiga.
Hacka rödlöken fint och riv morötter.
Stek löken och häl därefter i morötterna i stekpannan.
Häll av vattnet ur linserna och blanda alla i en bunke, glöm inte knäcka i ägget och krydda.
Sedan är det bara att forma små biffar och steka dem gyllenbruna på båda sidorna.
Linsbiffar Linsbiffar

Vi serverade med ris och sweet chili / turkiskyoghurt sås samt sallad med tomater och gurka. (Byt ut riset om du går efter GI)

Rekomenderar denna rätt till er som försöker minska på köttkonsumtionen eller är vegetarianer. Jätte gott. Jag ska definitivt göra denna rätt igen, kanske redan nästa vecka när jag kommer hem :) Jag hade även velat testa göra biffar på kidneybönor.

Linsbiffar

Har du ätit linsbiffar eller bönbiffar? Hur brukar ni göra?

♥Fler recept under kategorin Kost&GI.

Black Nails med glitter

Publicerad 2010-08-28 10:25:33 i Nail Art Design,

Hej på er! I natt har jag sovit gott, i min egna säng i Sthlm :) Jag laddade över alla bilderna från veckan i Hällefors. Det första jag tänkte visa är mina naglar som jag målade. Visst blev det coolt!? 
Fransk manikyr med svart naglack
Klickbar närbildFransk manikyr med svart naglack NÄRBILD

Gör så här:
Fila önskad form, jag valde ganska rakt med rundade kanter. Dra bak nagelbanden och smörj in med handkräm eller nagelbandsolja. Måla topparna med heltäckande svart naglack. Låt torka ordentligt. Måla sedan silver glitter över det svarta. Och till sista målade jag en lager med genomskinligt naglack över hela nageln. Det ger glans och så håller färgen under längre. Kommer även att ladda upp hur Milla och Tillda målade sina naglar. Det blev också roligt och fint.

♥Kolla in fler naglar som jag målat under kategorin "Nagelvård".

Extra jobb

Publicerad 2010-08-27 13:30:53 i Spa & Massage,

Hej hej! Sitter och väntar på att bussen ska komma kl 16:15. Idag åker jag tillbaka till Sthlm. Skrev tenta i morses det kändes sådär men gick bättre än väntat så vi får se om 14 dagar om det blir godkännt.

Här om dagen fick jag ett telefånsamtal ifrån Beauty Assistance i Sthlm som är ett bemaningsföretag som anställer massörer och terapeuter. Så vi bestämmde att jag skulle komma på intervju på Tisdag nästa vecka. Men så ringde arbetsgivaren mig idag igen och frågade hur mitt schema ser ut nästa vecka om jag kan jobba på fredag redan. Oj tänkte jag det verkar som att jag redan har fått jobbet. Arbetsgivaren ville även flytta intervju mötet till på måndag. Jag förklarade min situation att jag studerar med vill ha extra jobb och det lätt perfekt tyckte hon. Så i stort sätt kan man säga att jag redan har ett extra jobb som spa och massage terapeut.

http://www.beautyassistance.se/Det här känns super! Jag ska snart börja studera till journalist, har beställt kurslitteraturen och varit där och sett Högskolan. Känner mig redo och peppad inför att studera detta i Sthlm och träffa nya människor. Och så kommer jag att jobba extra som terapeut. Visst låter det bra!  

♥Länk: Beautyassistance,

P1 Kropp och Själ

Publicerad 2010-08-26 14:08:59 i Hälsonytt,

Ville bara tipsa snabbt om P1 radion som finns via nätet. Det kan vara roligt att lyssna på hälsodebatter. De pratar om olika ämnen varje vecka. Dem programmen som finns tillgängliga just nu är:

 • Allergiframkallande hårfärg
 • Intervju med Madonas personliga tränare
 • Yoga för hjärtat (Leslita rekomenderar)
 • Hormonerna
 • Träna utan att träna
 • och några fler program

Kropp och själ

Brukar du lyssna på radio program?


♥Kolla gärna in sidan här och lyssna på: Sveriges radio,

Gör nått galet!

Publicerad 2010-08-25 12:51:11 i Hälsonytt,

Dagen jag kom hit så satt mina två kompisar och skrev en lista. Jag frågade vad det var för nått och då sa hon att det är en "Livslista". Vi skriver upp allt vi vill göra. JA! men en sån lista har jag också skrivit hemma svarade jag.
Det är roligt med listor, jag skriver listor på allt.

Nu läste jag en artikel på Topphälsa som handlar just om det, att göra nått galet! Inte nödvändigtvis men att hitta på kreativa saker i vardagen som man vill göra. Sluta lev efter rutiner. Hitta på ett nytt sätt att utföra vardagssysslor på.

Tips för ”nya” vardagar
• Ta en ny väg till jobbet
• Gå barfota
• Lyft blicken och titta på andra våningen av det hus du går förbi dagligen
• Prata med personen bredvid dig på bussen
• Gå till en ny lunchrestaurang och välj en rätt du aldrig provat
• Välj annorlunda: en ny glassort, köp en ny tidning
• Sätt på en musikstil du aldrig brukar lyssna på nästa gång du städar

Resultatet av sådana här småsaker är att du blir lyckligare! Man väcker höger hjärnhalva.

Indien 
Indien

Så gör en lista med något du kan göra nu på en gång eller en lista typ "Det här vill jag göra i mitt liv" t.ex
Leslitas Livslista:

 • Hoppa fallskärm/bungyjump
 • Ge ut en bok
 • Gå på dance audition
 • Bli Journalist
 • Resa till Indien
 • os.v

Det behöver inte vara så märkvärdigt och du behöver inte "lyckas" med allt.
Bara försök att fundera vad du vill ha ut av ditt liv lite mer och börja lev på riktigt :)

Vad står det på din lista? Vad skulle du skriva?

♥Länk: Artikeln,

 

Blossom Magazine

Publicerad 2010-08-24 18:38:35 i Sett,läst,hört,

Hej! Nu är jag i Hällefors, hade en muntligt tentamen i Fysiologi i går. Jag fick GODKÄNNT så nu är jag jätte glad, känns så bra. Jag ska vara här i några dagar till innan jag åker tillbaka till Sthlm så det är bara att säga till om någon här vill hitta på nått. Nästa vecka börjar jag journalist linjen, det ska bli spännande. Jag är super taggad med denna nedräkningsfunktionen under profilbilden och en ny kategori. Men oroa er inte detta är fortfarande en kropp och själ blogg! :)

Jag har helt missat att Blossom har en egen tidning nu. Jag köpte den igår och det är redan 3 numret :O
Den är iaf väldigt läsvärd med mycket pepp och roliga texter om träning, psykologi, skönhet och attityd.

Blossom Magazine

Har ni läst den än? Vad tycks?

En Affirmation

Publicerad 2010-08-22 11:43:12 i Citat,"Jag är stjärnan i min egen film och dessutom författare och regisör. Jag skapar underbara roller för mig själv"

-Ur boken I Levande Nuet av Louise L Hay-

Hälsobikten

Publicerad 2010-08-21 17:21:29 i Hälsonytt,

Ett nytt program som heter Hälsobikten har börjat nu. Det handlar om hur känndisar gör för att hålla sig i form och god hälsa. I första avsnitten biktar Katrin Zytomierska sig där hon berättar om sin graviditet och vilka regler hon följde och inte följde lika bra.
Frida Boisen

Programledaren är Frida Boisen, alla som läser tophälsa vet att hon är chefsredaktör för tidningen. En härlig kvinna med mycket energi.Programmet avslutas med lite tips från Maria Akrakas som pratar om löpning.
Fler personer som kommer att gästas i Hälsobikten är Carolina Gynning, Laila Bagge och två till hemliga kändisar.

Såg ni premiär avsnittet? Ska ni följa programmet?

Träningslära

Publicerad 2010-08-21 12:07:55 i Dans & Annat,

Tänkte repetera lite fysiologi, detta inlägget handlar om energiomvandlingsprocessen, och är ganska grundläggande.

Kombinera är det bästa
När man tränar skiljer vi på aerob och anaerob träning. Också kallad konditionsträning och styrketräning. Aerob träning innebär att kroppen arbetar med hjälp av tillgång till syre i musklerna, det är vid konditionsträning vi behöver syre. Vi styrketräning arbetar vi anaerobt, utan tillgång till syre. Styrketräning tränar mest styrka i musklerna och kondition tränar mer uthållighet i musklerna. 

Kondition
För att se en förhoppningsvis förbättrad kondition efter en tids aerob träning så mäts syreupptagningsförmågan eller Vo2 som det också heter. Det är vid maximalt arbete som är det viktiga. Vo2 max är normalt 220 minus åldern på personen. Alltså om man är 30 år så är din maximal syreupptagningsförmåga ca 190 slag per minut. Sedan varierar värdera +-20. Det finns flera tester/sätt att mäta konditionen på. T.ex. ergometer cykel.


Mag träning
Förbränning
Vid träning gör man av med energi. Detta görs på 3 sätt, genom att omvandla protein, fett eller kolhydrater till energi och sedan förbränna detta. Omvandlingen som kvarstår kallas ATP. Beroende på intensitet på träningspasset och varaktigheten så tas det ifrån olika energi källor (protein, fett eller kolhydrater). Kolhydrater förbränns snabbast och är därför nödvändig att fylla på oftare och i större mängder. Genom att enkelt äta kolhydrat-rik mat. Kolhydrater förbränns på en högre intensitet jämfört med fett. Fett förbränns enklast genom att träna på 60% av sitt Vo2 max. Alltså ska man inte ta ut sig helt under passet för då övergår det mer till kolhydrat förbränning. Så ansträng dig inte så mycket (om så är valet). Fler brukar vara ute efter att förbränna fett. Men vet ni vad? Fett förbränns precis hela tiden, även under sömnen.

Man kan se det som att fett, kolhydrater och proteiner är bränslen för att kunna förbruka energi. Fett finns naturligt hos alla. Vi har reserver under huden vid svält och därför är det svårast att förbränna vid träning då kroppen själv reglerar vad som ska förbrännas och sparas som reserver. Proteiner hjälper till att bygga upp och reparera kroppen och är ingen bra energikälla alls. Man brukar tala negativt om att det sker en protein-nedbrytning när kolhydraterna tar slut...Och JA det är en myt att man kan punktförbränna fett på en utvald kroppsdel te.x. lår. Det funkar tyvärr inte så.


Inlägg med reservationer för fel. Då jag tar detta direkt ur minnet utan bok
.


Hoppas att ni har lärt er lite grann. Nu kan ni fundera om ni äter rätt i samband med träning och ifall ni tränar på rätt intensitet för det syftet ni har med träningen och förbränningen?


♥Relaterade inlägg:
Fysisk aktivitet, Styrketräning på schemat,


Massage och Visdomsord

Publicerad 2010-08-20 21:26:31 i Citat,

God kväll kära läsare. Idag har jag fått en underbart lång helkropps massage. Det var riktigt härligt, jag hadde spänningar på de mest konstigaste ställena. Men nu är jag riktigt bearbetad. Jag gav även honom en massage, fick lära mig lite nya grepp så det var roligt.

Sedan har jag varit ute och promenerat och lagat en god kyckling gryta som jag mumsade i mig. En bra dag med andra ord. Kanske är det från Healingen igår? :)
Touch

Igår natt när jag inte kunde somna så tog jag fram tarotkorten och ställde en fråga. Jag kollade i boken efter Drottning i stavar och fick fram det här citatet:

"Att lära sig är att finna vad du redan vet.
Handling är att visa vad du vet.
Att undervisa är att låta andra få veta att de vet detta lika bra som du"

-Ur boken Illusioner av Richard Bach-

Hår produkter

Publicerad 2010-08-20 14:27:15 i Hårvård,

Jag har haft lite jobbiga hårdagar senaste veckan. Jag trodde att det var från att jag färgade håret Rödbrunt. Hårfärg är ju starka kemikalier som inte år så bra för håret. Men jag ville ändå fräscha upp håret då färgen var ojämn. Och dessutom är min mamma bäst på att hantera mitt hår. Frisörer tar timmar på sig att sprida ut färgen. Iaf jag blev jätte nöjd med färgen men det känns torrt och ostyrligt. Då funderade jag över ifall jag skulle byta balsam och kollade igenom checklistan.

Naturelle Balsam gammal förpackning
Plötsligt inser jag att mitt balsam Apoliva innehåller Dimethicone som är en silikon. Inte bra för håret alls! Så nu måste jag hitta en annan balsam och börja om med No poo metoden. Naturelle´s balsam har jag använt förut som jag tycker om. Nu har produkterna även bytt design på flaskorna.
Naturelle Balsam ny förpackning
Så här ser flaskorna ut nu. Ja så kan det gå ifall man inte kollar checklistan ordentligt. Intressant att jag märkte av det i mitt hår att något inte stämmde.

Nu ska jag hänga upp kläder som jag tvättat innan min kompis kommer. Vi ska plugga fysiologi och öva lite massage på varandra. Det ska bli trevligt. Ni får ha en bra dag så ses vi senare i ett nytt inlägg.

Oneness Blessing

Publicerad 2010-08-19 20:57:14 i Andlighet,

Nu har jag kommit hem från healingen som jag skrev om tidigare idag. Det var verkligen en upplevelse, trodde inte att jag skulle bli så påverkad. Sessionen gick till så att vi började med chakra balansering där vi ljudade ett speciellt ljud för varje chakra. Från bas till kron och hela vägen ner igen. Vi satt i en ring och tog djupa andetag med en härlig doft av rökelser och lugn bakgrunds musik.

Medan vi satt där blundandes i en meditationsliknande fas så utfördes Diksha, en handpåläggnings teknik. Det var olika personer som utförde healing på lite olika sätt. Man kunde känna ett lätt tryck på huvudet, små skakningar eller att "healaren" vrider runt huvudet och för det bak. Handpåläggningen var även på axlarna.
Oneness Blessing

Jag kände i början att jag blev varm i kroppen och helt lugn. Det var lite svårt att släppa tankarna men när man hittat fokus på andningen så blev det bättre. Vid ett tillfälle kändes det som att jag ville gråta...Jag vet inte vad det var som kom upp men jag blev ledsen. Efter någon minut gick det över till en lugn känsla igen där flödet av energi i kroppen blev balanserad. Resterade tid av sessionen var väldigt behaglig, avslappnade och harmonisk.
Det var en skön upplevelse. Nu ska jag behålla stillheten inombords.

Berätta gärna om era erfarenheter och upplevelser kring healing.


Länk till event: Vattumannen,

♥Läs gärna fler inlägg om healing: Dikshapositiv psykologiMedicinhjuletSvetthydde cermoniOm min trowicca och healing besvärjelserShamaniska ritualerAura somaKristall healing,

Diksha

Publicerad 2010-08-19 11:30:38 i Andlighet,

Idag ska jag Oness Blessing för första gången, det ska bli intressant att få uppleva. Jag ska berätta för er hur det kändes efteråt.  Detta nedanstående är taget från hemsidan.

Oneness Blessing är designad för att öppna ditt hjärta, fördjupa din meditation och ge dig mer närvaro i stunden. När vi ger Oneness Blessing lägger vi våra händer mjukt på ditt huvud en kort stund. Upplevelsen är individuell, men många berättar att de upplever ett stort lugn inombords, mer glädje i livet och en starkare närvarokänsla.

Oneness Blessing

Oavsett vad du upplever, så sätts en process igång, och fördjupas, inom dig när du får Oneness Blessing. En process som leder till ett fullständigt accepterande av nuet, oavsett vad som händer runt omkring dig.

Varmt välkommen!


Har du varit på Oneness blessing, Healing eller liknande? Hur upplevde du det?


Länk till event: Vattumannen,

♥Läs gärna fler inlägg om healing: positiv psykologiMedicinhjulet, Svetthydde cermoni, Om min trowicca och healing besvärjelserShamaniska ritualer, Aura soma, Kristall healing,

Move your ass!

Publicerad 2010-08-18 13:12:54 i Dans & Annat,

Förlåt att jag svor :P Men det är en bok som heter så! Det är Tony Irving som har skrivit boken. Han förklarar steg för steg hur man dansar grunderna i flera olika danser.
 • Bump and Grind
 • Foxtrot
 • Bugg
 • Cha-cha
 • Vals
 • Tango
 • Rumba
 • Salsa
 • Wienervals och
 • Jive
Move your ass

Jag lånade boken på bilbloteket och insåg först när jag kom hem att det fanns en DVD fäst längst bak i boken. Där förklarar han och en kvinna hur man gör alla steg. Det blir så mycket enklare med en instruktionsvideo och musik!
Detta är en jätte bra bok verkligen. Funderar på att beställa hem den. Men mest av allt funderar jag på att börja träna tävlingsdans. Om jag hittar en passande partner. Det hade varit jätte roligt.

När jag var på kulturkalaset så såg jag en uppvisning av Göteborgs Elitdansare. De visade upp Cha-cha, samba, rumba och jive. Och då blev jag ännu mer sugen på att träna pardans :D

Någon kille i Stockholm som är intresserad att bli min partner?
(Gärna med lite dans vana)
Hör av dig via kontakt formuläret tack. :)

Fotografier på Naturen

Publicerad 2010-08-16 09:53:14 i Djur & Natur,

Lite Naturbilder som jag Fotat under veckan...


Dimma
Dimma på väg hem från Gbg på kvällen den 7/8
Solnedgång gbg
7/8 Samma kväll en annan plats på himmlen
Gbg Storan
Vid Storan
Gångbro
Råsa himmel, denna bilden gillar jag, det är på gång bron vid bältespännarparken.
Nya pariserhjulet i Gbg
Nya pariserhjulet som står vid Göteborgs operan, jätte fint på kvällen :)
Resecentrum Thn
Resecentrum i Trollhättan
igelkott
Igelkott på bakgården i Sjuntorps huset.
Högskolan väst
Högskolan väst och vattentornet i Trollhättan

Hoppas att allt är bra med er! Jag åker tillbaka till Stockholm imorgon, och har haft en bra vecka här :) Men nu måste jag iväg så att jag inte missar bussen. Hade gött

Hur bra skriver Journalister om KAM?

Publicerad 2010-08-12 15:44:00 i Alternativmedicin,

Nämen så passande, jag bläddrade runt bland nyheter inom hälsa och medicin. Brukar alltid läsa det senaste inom forkning, träning, kost och allt sånt som intresserar mig. Och så hittar jag flera artiklar där dem kritiserar journalister som skriver om KAM Komplementär och Alternativ Medicin. De anser att många journalister inte har den kunskap som krävs för att artiklen ska bli pålitlig. En stor studie gjordes i Australien där forskarna jämförde 100 tals artiklar och betygsatte dem utifrån innehåll vad journalisterna har valt att ta upp. Och mycket av informationen stämmer inte eller är väldigt tolkande. Tv fick lägs poäng, kvälls och online press fick lite lägre poäng än dagspress. 

Det var uppdelat i flera kategorier som jämfördes:
 • Energi medicin och kropp själ medicine. (Artiklarna handlade t ex om meditation, magnet terapi, yoga, elektriska chocker, etc.)
 • Biologiska KAM terapier (vitaminer, mineraler, fettsyror, aminosyror proteiner, probiotika, funktionell mat, et.c)
 • KAM behandlingar för cancer och hjärtkärlsjukdom
 • KAM behandlingar för psykisk sjukdom, diabetes, smärta och barns beteendeproblem.
 • m.m.

KAM

Sälskilt nämns att artiklar om säkerheten av vissa KAM terapier och potentiella interaktioner med läkemedel samt information om biverkningar, effekter och kostnader är oftast felaktiga har har fått låga poäng.

Slutsatser: I sista stycket här låter det precis som att det är det negativa om KAM i artiklarna som vinklas utåt i media. Journalister försöker lyfta fram att KAM inte resulterar i något bra? Det är däremot väldigt bra att detta uppmärksammas och att forskare gör studier och utvärderingar hur det skrivs om hälsa och medicin i media. Och det är där jag kommer in :) Snart blivande Journalist inom hälsa, medicin och KAM som ska förbättra kvaliteten i artiklarna och kanske TV. Vem vet ;)

Vad tror ni? Är det enkelt att få tag i tillförlitliga artiklar om KAM? Har journalister tilräcklig kunskap?

♥Läs hela artikel här: Nymedicin,

Fridfullt

Publicerad 2010-08-11 15:12:44 i Psykologi,

Idag tar jag det väldigt lugnt, min hjärna är överbelastad med allt som har hänt under sommaren. Jag försöker att inte tänka alls utan bara känna efter. Och det är nog Journalist jag vill bli. Det kommer att blir svåra studier men jag är inte skol trött än. Kan bero på att det är det ända jag vet av. Har ju pluggat hela mitt liv. Jag funderar över om man skulle jobba lite extra som terapeut vid sidan om studierna bara för att testa :) Men det får vi se.
flowers
Jag har varit ute och promenarat några gånger denna veckan, det är verkligen avslappnande. Lyssna på naturen  och släppa allt. Ska börja yoga lite mer också när jag får möjlighet. Passa på ni också innan sommaren tar slut. Att gå ut och promenera, stressa ner och bara njut av semestern. Gör nått som ni inte har tid till i vanliga fall. Ibland glömmer man stanna upp och känna efter...

Peace out och tack för alla snälla kommentarer och mejl ni skickar till mig :)

Hur snabbt det kan gå...

Publicerad 2010-08-10 11:59:10 i

att ångra sin framtid helt och hållet. Jag vet att jag inte skulle vilja jobba som terapeut för alltid. Att stå och massera hela dagarna är nog inte så givande i längden. Jag varnar er för långt inlägg för jag behöver prata av mig just nu känner jag. Jag valde spa programmet för att det var det enda stället som hade kurser i TKM, alternativ medicin och spa/massage. Jag har abrolut inte ångrat mig och rekomenderar fortfarande utbildningen för den är väldigt bra och bred och dessutom lagom kort. 

I baktanken har jag alltid velat bli Journalist, jag har tänkt att om det inte går bra med Hälsa så utbildar jag mig till Journalist. Jag gillar att läsa, skriva, fotografera och prata med folk. Jag gillar att intervjua och kommuicera. Resa och att vara på plats där det händer saker. 
Journalist reporter
Vad jag inte innan hade funderat över var att sätta ihop dessa utbildningar att bli journalist inom hälsa. Inte förens jag såg bloggen spabanken.se där hon är reseskribent inom spa branchen. Då fick jag plötsligt den iden.

Kommer ni ihåg mitt eviga motto? "Om det är meningen; så flyter det på utan hinder". Jag fick ett super jobb lovat till mig i Sthlm på ett Hälsocenter, jag flytade dit. Redan några dagar efter flytten så var jag på en jobb intervju för ett jobb som spa terapeut på lyxkryssare. Jag tänkte att det var en bra B-plan. Jag kände tydligen redan då att Hälsocentret inte var helt stabilt. Och rätt som det var så faller allt. Arbetsgivaren ångrar sig. Jag söker jobb för fullt och inser att det är ganska svårt att få det jobbet man vill ha. Man får börja som massör, och inte som en anställd massör utan hyra rum och marknadsföra sig. Ganska omständigt. Jag börjar tappa hoppet och lusten...

Plötsligt ringer de från lyx kryssnings jobbet och erbjuder mig en plats. Leslita som inte har några erfarenheter inom spa får jobb på världens ledande företag som anställer internationellt spa terapeuter och massörer. Jag är väldigt tveksam till en början. Skriver ner en plus och minus lista ni vet ;) Känns som att det är för lång tid att åka iväg i 9 månader utan återvändo, bo i en pytteliten yta med en rumskompis jag inte känner, inget privatliv och hårt jobb. Samtidigt får jag resa och erfarenheter. Kan det väga över alla minus?

Kryssning

Plötsligt kommer jag på att jag har sökt vidare studier och inte har någon aning om hur det har gått. Jag loggar in och till min förvåning ser jag att jag blivit antagen till Journalist programmet med hälsa och miljö inriktning. Den perfekta kombinationen av kurser och inte nog med det. Utbildningen är i Stockholm! Vet ni hur svårt det är att komma in på det här?? Jag sökte för skojs skull för att se ifall jag hamnade på reservplats typ 430 eller typ 100. Men så blir jag antagen.

Yes och det är precis där jag står nu. Båda är verkligen "ones in a life time". Jag kommer inte att få den jobbmöjligheten igen likaså att komma in i Journalist programmet i Sthlm igen om jag söker nästa år. Min tanke är att om jag åker iväg på jobbet så är det ändå slut efter 9 månader, vad gör jag då? Blir jag journalist så kommer jag alltid att vara det. Då kan jag resa sen och skriva om spa, hälsa, medicinska forskningar os.v


Detta kommer att vara det svåraste valet hittils...tänk om jag väljer fel och ångrar mig?


♥Inlägget där jag nämner att bli journalist första gången, läs nr 3 och 6: Yrken,

Antagna på SPA programmet

Publicerad 2010-08-09 20:54:30 i Spa & Massage,

Hejsan! Jag ville bara ta tillfället i akta att gratulera igen till alla som har kommit in på spa programmet vid Örebro Universitet. Det är jätte roligt att många har tagit kontakt med mig och ställt frågor och köpt böcker o.s.v. Sedan tänkte jag att alla dessa personer läser min blogg och kommer att gå i samma klass så då kan jag passa på att presentera er för varandra. Hoppas att ni inte känner er "uthängda" ta kontakt med mig i så fall.

 1. Emmy Lamm http://emmylamm.blogspot.com/
 2. Joline westlund http://waystodance.blogg.se/index.html
 3. Sara Wennberg www.metrobloggen.se/thinkittryit
 4. Sandra Mauritzson.
 5. Amanda Sölve
 6. Victoria Buletic http://victoriabuletic.devote.se/

Böcker

Föresten borde jag få betalt för att rekrytera studenter till spa programmet, eller hur!? haha Eller iaf en special länk till min blogg på deras hemsida ;) 

Finns det fler antagna på spa programmet? säg gärna till i så fall :)

Integrav medicin

Publicerad 2010-08-07 23:05:45 i Alternativmedicin,

Hejsan! idag har jag varit i Göteborg hela dagen med familjen, vi var på marknad och åt ute. Sedan var vi på bio i bergakungen och såg "Trollkarlens lärling". Det var helt ok, lite mycket disney men definitivt värd att se. Ett sent inlägg om såklart hälsa kommer här. Lite nyheter om intergrav medicin :)

På Dagens hälsa berättar dem att en professor har utsets inom integrav medicin och det är Sveriges första. Det är en väldig god nyhet för jag visste inte att det gick att studera till en proffesor titel i just alternativ, intergrav och komplementär medicin. Alla syo konsulenter jag pratat med påstår att alternativ medicin inte är tillräckligt "forskat och bevisat" för att godkännas som akademisk högskole utbildning, det finns bara enstaka kurser och det jag studerade var det närmaste jag kunde komma (förutom naprapat och kiropraktor).

intergrav medicin örter


Exempel på områden som intresserar forskarna är akupunktur, örtmedicin, naprapati, kiropraktik, meditation och hypnos. Det är Karolinska institutet som med hjälp av stora summor donationer har möjlig gjort satsningen på intergrav medicin. Satsningens följder har blivit ett nyöppnat Karolinska Institutets Osher centrum . Intergrav medicin har ett bredare perspektiv på hälsa och kroppen jämfört med alternativ medicin så forskningen på det centret kommer att bli med ett helt nytt perspektiv och på ett nytt sätt. 

"Vetenskapligt förhållningssätt kunna skapa ett möte mellan konventionell medicin och vissa av de former av alternativ och komplementär medicin som har genomgått vetenskaplig prövning."


Vad tror ni om det? Visst är det bra med mer utbildning och fler forsknings center?

♥Länk till artikeln: Dagens hälsa, Nytt centrum,

Stöd WWF genom att bli fadder

Publicerad 2010-08-06 14:37:20 i Djur & Natur,

Hej hej! Just nu är jag i Trollhättan hos familjen igen. Min store brossa fyllde år den 4 så vi har ätit smörgåstårta och haft det trevligt. Vi har målat väggarna och renoverat lite och så har vi spelat pingis och gjort massa markrame. Jag ska ta kort och lägga in så ni får se. Imorgon ska vi till Göteborg på bio :) Idag blir det ett kort inlägg med ett tips.

Klicka på bilden så kommer du dit!
WWF
Östersjön, djungeln eller ett djur, vad skulle du ha valt? Om det ens är möjligt att välja. Jag hade nog valt isbjörn eller späckhuggarfadder.


♥Fler relevanta inlägg finns under kategorin: Naturen,

Färgade Svarta oliver

Publicerad 2010-08-05 11:12:41 i Recept,

Oj vet ni vad jag precis såg för reklam nu (ja jag sitter vid datorn och tv sammtidigt :P). jo jag såg den reklamen som handlar om "ÄKTA VARA". Kommer ni ihåg att jag skrev om oliverna som man färgar svarta?
Det är sant, svarta oliver ska inte ens vara svarta. De ser ut så här-->
Yes men min poäng var iaf att de har börjat märka matvaror med "ÄKTA VARA" symbolen. Bra ju.

♥ Relaterade inlägg: Fejkad mat eller äkta vara?,

Självskadebeteende

Publicerad 2010-08-04 16:44:00 i Psykologi,

Jag såg på nyhetsmorgon när de pratade om självskadebeteende, alltså personer som skadar sig själva och då främst unga. Det blir allt vanligare och vanligare och är något vi behöver uppmärksamma. De pratade om varför man gör så och vad det hjälper till. Psykologen i programmet säger att det är något som smittsamt, när unga tjejer ser någon annan ha skadat sig så ser andra det och tänker att det kanske är en bra utväg, ett sätt att reglera sina känslor. Självskadebeteende har många bakgrunder, oftast är det ångest som är orsaken. Det är helt psykiskt och i programmet konstaterade de att det inte alls är självmordstankar som är kopplingen utan de unga vill ha uppmärksamhet.
 
självskadebeteende
Själv tror jag inte alltid att det är uppmärksamheten som är målet. Jag har haft kompisar som varit självdestruktiva och det är inget de gärna visar upp eller vill prata om. Jag tror att det är själva nuet som är målet. Känslan i den sekunden man t.ex skär sig. Att man överför den psykiska smärtan till något fysiskt och på så sätt dämpar ångsten och depressionskänslorna. Det finns olika substanser som utlöses i kroppen som känns lugnande när man skär sig själv. Många vill hålla omvärlden utanför och "hantera" sina psykiska problem på sitt eget sätt.

Självskadande, ätstörningar och destruktiv sexualitet kan vara exempel som ingår i kategorin självskadebeteende.

Idag finns behandlingshem, terapi och olika behenadlingsmetoder som t.ex. DBT. Så var inte rädd för att söka hjälp.

♥Länk till klippet, Tv4 play,

Pride Paraden 2010 Stockholm

Publicerad 2010-08-02 13:34:18 i Vardag och nöje,

Jag var på Pride paraden i Lördags med Camilla och Dennis. Och oj vad kul vi hade! Hahah det var en sån skön stämmning och alla var glada och stolta. Först satt vi på trotoarkanten så att vi kunde se allt men sen ställde vi oss upp för att det var omöjligt att sitta still. Vi dansade med musiken och stod och klappade :) Efter sista gruppen i paraden så följde vi efter fram till festivalsområdet. Detta var verkligen en av dem roligaste dagarna ever.
Och igår på söndagen så var vi på Prid House ung och kollade på utställningen med bilder, fotografier och dikter. Det var väldigt berörande, att man får gå igenom så mycket bara för att man har en annan läggning.
Pride Paraden 2010 Stockholm
Pride Paraden 2010 Stockholm
Pride Paraden 2010 Stockholm
Pride Paraden 2010 Stockholm
Pride Paraden 2010 Stockholm
Pride Paraden 2010 Stockholm
Pride Paraden 2010 Stockholm
Pride Paraden 2010 Stockholm
Vem var där och kollade? Kanske var du med i paraden?
Rösta 1.Vill ha fler bilder 2. Nej tack det är bra.

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela