Kropp och själ

leslita.blogg.se

Händer på Spa-programet

Publicerad 2009-01-30 18:39:48 i Spa & Massage,

Nu har jag precis fått nyckeltn till min nya lägenhet =) flyttar imorgon. Och min Mami och Papi är på väg hit just nu, framme om några timmar. Ska bli kul o träffa dem och så ska dem hjälpa mig med möblerna och så förstås =)

Vi håller fortfarande på med Anatomi massage kursen i skolan och idag masserade vi sätesmusklerna och hela ben =) Det va riktigt härligt, man tänker inte på hur stela ben man har, dem används ju hela tiden. Vi fortsatte även att göra lite fler grepp på axlarna.
        Igår var det handlednings tid så vi gick igenom handuks teknik hur man ska göra för att inte blotta personen som ligger under. Det var väldigt simpla och enkla saker.
Härligt var det med Yoga på eftermiddagen. Stäcka ut varenda muskel när dem redan var helt avslappnade efter massage. Man kännde sig som gummi efteråt. Men jag är lite halvt missnöjd med det nya passet, förra årets var nog bättre tycker jag =)
        Haha vi fick tillbaka våra bedömningar från pausgympa passet som jag höll i. Dem spelade ju in oss ledare en i taget. Asso vad roligt det är att se sig själv på film, vilket kroppsspåk jag har, viftar med armarna och har värsta inlevelsen. Och att höra sin röst i högtalarna. Ush. Jag fick i alla fall Godkänt så det var ju bra! 

  

  Massagebänk i skolan

Jag vill ha en massage bänk =( Typ alla i min klass har beställt det. Det skulle vara så mycket enklare att öva på sådana man känner när man har tillgång till en bänk hemma. Jag får se om jag har dem pengarna till nästa termin, när vi håller på lär oss det kinesiska blocket behandlingarna =) 

Ne nu ska jag snart börja laga mat, tänkte plugga lite först.  Ha det bra!

Grunder i Pendel Magi

Publicerad 2009-01-30 00:13:13 i Andlighet,

DEL 1
En pendel som rör sig helt av sig själv? Är det möjligt? Här ska jag förklara hur det går till =)


Ametist Pendel
Det här är min pendel. Den är av Ametist kristall som skiftar i olika lila nyanser.

Användningsområden? Det är du som har alla svaren inom dig, det är din intutuion som besvarar frågorna. Du plockar bara fram det på ett tydligare sätt. Och ja, pendeln rör sig av sig själv. Det är väldigt fantastiskt.
En pendel kan man använda för att få svar på frågor. Antingen frågar man ja och nej frågor där pendeln antingen snurrar eller pendlar i sidled för svar. Det är olika för varje person man lär sig förstå sin pendel med tiden. Vanligast är att snurr betyder Ja och sidled betyder Nej. Men det finns även svar för kanske eller ja vet inte om pendeln känner att den inte är säker på sitt svar. 
Man kan även använda pendel över kartor för att fråga var någon befinner sig eller om man kommer trivas i "detta" område? Vissa kan även pendla för att leta fram borttappade saker i ett rum, då känner man att pendeln "drar en framåt eller bakåt för att visa att det är åt det här hållet. 
Det är mest bara fantasin som hindrar dig från att hitta användningsområden. Men kan hålla den över en växt och fråga behöver du vattnas? eller hålla över en maträtt och fråga kommer jag att gilla denna rätt? 
Senaste jag testade var att hålla den över min mobiltelefån och på så sätt tog reda på när den skulle ringa. Jag frågade kommer min telefån att ringa inom en timme? inan kl fyra idag? efter klockan åtta? os.v Sedan passade jag på att fråga vem det var som skulle höra av sig. Det stämde. Pesonen som pendeln förutspått ringde inte förens efter kl åtta den dagen =) 

Hur pendlar man? Man ska hålla pendeln emellan tumme och pekfinger på vänster hand om man vill ha ja-nej svar. Stöd armbågen mot bordet och hål armen/handen helt stilla. Vänster hjärnhalva styr höger hand och är logikens sida, men andra ord svarar ditt ego på frågorna. Så viktigt håll med vänster hand så flödar energin bättre. En annan sak att tänka på är att du inte får tänka när du pendlar, du ska vara helt neutal och inte blanda i känslor. Det kan vara bra att meditera innan men det är inte nödvändigt om man lär sig att kopla bort allt annat och fokusera på det man håller på med istälet. Då ska det gå bra. 

Så om du inte har lust att köpa en pendel men ändå är nyfiken så ta fram något som känns personligt och häng det i ena änden av en kedja.  T.e.x en ring eller en symbol. Börja med att be pendeln visa dig svar för Ja respektive Nej så du vet vad pendelns rörelse betyder. Sedan är det bara att testa lite ;) 


Bok
En bra bok för nybörjare. Lila pendelboken av Peter Trollsveden


I nästa del kommer jag att berätta hur man pendlar över någons kropp,  Chakrapendling och balansering av någons Aura.

Står i mitten

Publicerad 2009-01-28 21:21:00 i Mina tankar,

Det finns alltid någon som har det bättre. Någon som har mer pengar, bättre jobb, bor i en roligare stad, har fler kompisar, är lyckligt kär och ser jätte bra ut. Ja listan kan göras oändligt lång...
 
Men, det finns alltid någon som har det sämre än dig. Mycket sämre.
Där du otacksamt står i ditt liv kan vara en ouppnåerlig dröm för någon annan.
Var tacksam för hur din livssituation ser ut just nu.

 Medan jag ser någon annan person leva i min dröm så fantiserar ytterligare en annan person om mitt liv.  
Alla står vi i mitten, otacksamma, i strävan efter mer...
Fast i ett pesimistiskt tänkande. Sluta med det.
 
 

Flera GI tips

Publicerad 2009-01-27 21:51:47 i Recept,

Huvudrätter

Linsgryta

En anurlunda Indisk gryta med Röda linser, morötter, ingefära, kokosmjölk, krossade tomater,lime juice och kanel. Kan tillsättas vitlök. Bulgur Körsbärstomater och gurka

  Ägg & bacon

Stekt Ägg & Bacon med sallad

Tomatooess

Tomatsoppa med köttfärs och en klick Ört créme fraiche

Kyckling gryta

Riktigt god blandning. Kycklingfile, gulpaprika, broccoli, majs, turkisk yoghurt och ört creme fraiche. Kryddor.

Fisk och CousCous

Fisk och couscous o morötter

Fisk i ugnen

Fisk med örtsmör, championer, tomat, svarta oliver, citron salt och peppar. In i ugnen



Mellis

Sallad

Keso Naturell, Tonfisk, gurka, körsbärstomat, soltorkade tomater. Strö över lite solrosfrön och pressa citron.
Salt och solrosolja efter smak

Päron Äpple
Vaniljyoghurt med päron  eller gröna Äpplen toppa med nötter och frön!



Frukost

Äggröra Grahamns gröt
Äggröra, bacon och knäckte macka med en kopp te.                 Grahams Gröt, med mjölk och hallon sylt 

 

Mina älskade Tarot kort <3

Publicerad 2009-01-25 16:07:00 i Andlighet,

Nu är jag förälskad i mina tarot kort igen. Jag gillade dem väldigt mycket när ja precis hade skaffat kortsamlingen men den känndes så komplicerad och svårhanterlig så jag funderade ett tag på ifall jag hade valt fel, men nu har det helt gått över. Jag bjöd hit en kompis igår som har hållt på men tartot i flera år. Vi jämförde våra kort i och det gick att se många likheter. Jag försår nu att det stämmer, visserligen heter dem lite olika men betydelsen är densamma om det kommer upp just det kortet och motsvarande i min samling. 
Te.x heter ett kort *Balansen* i min samling och den heter *Rättvisan* i hennes lek men på bilden ser man att mannen håller i en våg som symboliserar balans och i mitt lila häfte som kommer med står det att kortet betyder rättvisa också. Är ni med? Ja det är mycket man behöver lära sig. 

Jag ska nog skaffa boken och lära mig det här ordentligt nu har ja bestämt mig för :D

Sitter på min säng och spår


 

Översteprästen
 
 
 
 
 
 

Härlig kur till håret

Publicerad 2009-01-25 15:47:48 i Hårvård,

Jag känner mig så pysslig och finurlig idag. Vill pilla med nått. synd att jag inte alls har mycket ingredienser i min Spa hylla, annars hade jag nog gjort ett läppcerat eller en hud kräm. Igår gjorde ja iaf en ny blandning till håret.
Här är receptet


Koka vatten
Lägg i örter som te.x kamomill som har läkande verkan mot torrt hår.
sedan blandar du i honung och jojobaolja.

Så klart! Vill du göra det ännu enklare så kan man bara ta en te påse eller lösviktste i en kula och låta dra i vattnet. Grönt ska de vara och ekologiskt--- viktigt! 

För övrigt sitter jag och sjunger. Högt =D
Ja...Va ska man hitta på? kanske måla en tavla eller sy lite... hmm

Friggs Kamomill te

Hade det varit vår så hade man kunnat gå ut och plocka blommor och örter som jag brukar göra och ha torkat till mitt spa.
Men så här års funkar det bra med te påsar om det är slut på lagret.
Hade jag inte varit pollenallergiker så hade jag nog utbildat mig till
Örtterapeut herbalist, homeopat, Fytoterapeut, Naturterapeut eller nått sånt med Örtmedicin. måste reda ut dessa begrepp vad som är vad :D Men jag funderar ändå på gå en kurs Axelssons för det är ju bara på sommaren jag blir så väldigt allergisk, och alla örter har inte pollen.  Yeh Yeh!

Blommor

Gojibär

Publicerad 2009-01-24 13:16:52 i Recept,

Gojibär


I dag upptäckte jag att de säljer Goji på Ica :O. I lilla Hällefors. Dessa bären är svåra att hitta i butiker, bäställningsvara på nätet oftast. Om ni har missat detta super bäret så tycker jag att ni borde börja leta efter det nu. Jätte gott. Det ser ut som små russin, men de är röd-orangea. Yummie!

Innehåll per 100:
Mycket höga nivåer av anioxidanter samt...
Kalcium 112 mg
Järn 9 mg
Zink 2 mg
Selen 50 mikrogram
B2-vitamin 1,3 mg
C-vitamin 29 mg - 148 mg

I asien använder man bären i traditionell kinesisk läkekonst för att det är så nyttigt som medicin.
Goji kan minska nivåerna av kolesterol i blodet.
Goji är bra för synen för att det innehåller Zeaxanthin och isomer lupin som kroppen använder  bl.a. i ögat.

Övriga benämningar är Lycium chinense Mill på latin och wolfberry på engelska.

http://www.nyfikenvital.org/?q=node/1673

Today's excuse

Publicerad 2009-01-22 20:47:50 i Dans & Annat,

Yoga passet är intällt idag så det blev ingen träning. Oj da, jag får ge gärnet ordentligt på styrkepasset imorgon istället. Annars tänkte jag att om jag hinner sen, testa Tai chi dvd som jag fick av store brossan. Jag har kollat igenom lite gran och det ser inte så svårt ut. =) Mer avslappnande bara. Detta kan bli spänande.  

Stegräknaren
>>14 januari
10850 steg och förbränt 542 kcal
>>15 januari
3125 steg och 156 kcal
>> 21 januari
4027 steg och 20,1 kcal

Detta känns inte som att det är så höga siffror, kanske borde röra på mig mer? Någon som är bra på siffror :P
Har hört att man ska gå minst 10 000 steg om dagen? hmm...

Klassisk Svenska Massage

Publicerad 2009-01-22 19:11:59 i Spa & Massage,

Idag hade vi våran första praktiska lektion, Vi masserade varandras ryggar. Det är svårare än vad man tror att massera någon, mycket att tänka på. Att man står rätt för att inte skada sig. Sedan ska man tänka på att följa muklerana konturer och ha ett lagom hårt tryck och att vrida händerna på ett visst sätt och inte belasta tummarna. Men det gick riktigt bra. 
Läraren sa när han observerade min massage - Ja det ser perfekt ut, du borde bli hjälp lärare.
JA! instämmde min klasskamrat nerifrån bänken som var min klient. 
Man blir så glad av att få beröm. Självklart rättade läraren mig lite gran också, på ett grepp men det var mest bra hela tiden och han stanade inte längre än någon sekund vid min bänk när han gick runt i rummet och observerade. =) 
 
Massage


Åhh vad härligt det var att bli masserad också kan ja lova. Tydligen hade jag massor med späningar i nedreländryggen. Jag har alltid svankat extremt mycket men inte haft ont av det. Nu ska knutarna bort ändå. haha Mitt svank problem kallas lordos på LATIN Jag försöker lära mig allt det här på latin, elle ja det är obligatoriskt. Min anatomi bok kom på posten idag så nu ska jag fortsätta plugga latinska muskelnamn. Vill ni ha ett smakprov så har jag lärt mig vad nickmuskeln heter (sitter i halsen) Muskulus sternocleidomastoideus och långa fingersträckmuskeln heter Muskulus extensor digitorum longus. Sedan ska vi kunna vad alla massage grepp och tekniker heter typ petrissage och effleurage.
Så det är ungefär så "lätt" jag har det just nu ;) Men det är ju så kul. Grymt intressant. Jag kommer lära mig ett nytt spåk liksom, helt på köpet :D

Yes hade gött! Chaooo

Kundalini meditation

Publicerad 2009-01-22 01:39:12 i Psykologi,

Idag utövade jag Indisk Kundalini meditation i en nystartat samlingsgrupp. Vi befann oss i ett mysigt litet hus nära sjön som så här års är frusen men minsan lika vacker att se på vinterkvällen under stjärnorna. Ett stort vitt fält utanför och skog bakom sig har han.  Efter att förbluffat ha kollat ut över den fina utsiktet klev vi upp på altanen, ett vindspel hängde ner och det var oundvikligt att inte vidröra den. Det klingade vacker. När vi kom in doftade det rökelser. Vi fick ett fint välkomnande och man kunde känna värmen huset gav. Bakom ett vinrött draperi fanns ett stort allrum och tända små levande ljus överallt. Han berättade om hur Kundalinimeditation går till. Det är fyra steg med en kvarts varsel på varje moment. Vi intog positioner på valfri plats i rummet och han bad oss att blunda igenom hela "programmet" som tog en timma. Musiken sattes på... 

Moment 1. I stående position skulle man genom att skaka på kroppen i valfritt tempo hitta Prana som är enerigflödet. Kraften inom Indisk  tro. (Mottsvarande ki i Kina och chi i Japan som jag nämn förut) För vissa personer känns det bekvämmare att bara gunga lite lätt i knäna medans andra vill skaka kraftigt loss kroppen för att känna av prana och frigöra energin. Jag följde rytmen i musik och ändrade tempo och rörelser. Inget är fel, gör det som känns rätt hade instruktören rådgivit oss om innan passets start.

Efter en kvart...
Moment 2 var frigörande dans till trummusik. Dansa precis som du vill. Mjuka upp alla muskler och leder med valfria rörelser. 

Efter ytterligare en kvart...
Moment 3. Här kommer den traditionella meditations delen in. Sitt ner bekvämt, vanligtvis i lotus (se bild) Här ska man försöka slappna av och sitta lungt för att rensa tankarna och finna ro i tillvaron. Meditation är bra vid stress för nedvarvning bl.a.

Sista kvarten...
Moment 4. fortsätt att meditera men liggandes den här gången. Helst ska du inte somna.

Lycka till!



 
Meditation

Eftertanke och tips
Det kan vara otroligt svårt att lära sig meditera och hålla kvar koncentrationen naturligt utan större ansträngning. Anstränger man sig för intenssivt så kan det skapa fler tankar. Bli inte irriterad. Låt tankarna få komma men också gå. 
Emma (klicka på Healing-Emma under mina länkar) som är har hållt på med meditation under flera års tid gav ett tips på hur man kan göra för att "kontrollera" tankarna. Föreställ dig att det finns en sjö framför dig och att tankarna flyter förbi, tänkt att du kollar på tanken och ser det flyta vidare eller sjunka ner i vattnet. Tappar du koncentrationen föreställ dig tillbaka till stranden att du sitter där bekvämt och tittar på tankarna. Försök att inte hacka upp dig på samma tanke för länge eller gå djupare in och börja analysera den. Bara acceptera att Jaha nu tänker jag igen... och där försvann den. Med en avslappnad attityd. <<<Hoppas att ni förstod, Hon förklarade det väldigt bra i alla fall.>>>
Annars kan man bara fokusera på andningen och eller ett mantra. Ett mantra är ett valfritt ord eller ljud som man upprepar inom sig själv. En annan nybörjar övning kan vara att inte blunda alls utan ställa en vacker figur/sak som man gillar och känner sig avslappnad av tex en blomma. Ställ den nära framför dig och fokusera blicken ner på föremålet...
   

*Vårtermin start*

Publicerad 2009-01-19 16:18:28 i Spa & Massage,

Idag började min vårtermin, man kollar ut genom fönstret och det snöar :P Men det är iaf kul att börja med nya kurser. Hela förmiddagen fick vi massa information om allt vi kommer att göra under vårterminen. Det känns jätte kul. Men tydligen tyckte inte alla det för att det flera stycken som har hoppat av :-S
 För mig finns ingen utbildning i Sverige som passar mer perfekt :D
På eftermiddagen snackade vi Etik och fick sitta i diskussionsgrupper och prata om olika scenarion som skulle kunna hända under en massage. T.ex. om någon plötsligt börjar gråta eller personer som är blyga utan kläder os.v 
 Massa konstiga men realistiska fall.

Sen var jag en sväng på Apoteket men hon rekomenderade mig att boka tid med skolsköterskan och ville inte sälja några sömntabletter till mig. Jag fick en liten bok som jag ska fylla hur "mycket" (lite) jag sover. Det hjälper ju mycket? Finns väll en poäng i det hon sa.

Ikväll ska jag styrketräna. Längtar haha.

LESLY
Leslita med Glasögon 1
This is me today
Leslita med glasögon 2
Profil bild. Kolla in blom-mönstret på bågarna

Tolka dina drömmar [del 1]

Publicerad 2009-01-18 18:41:22 i Andlighet,

Brukar du vakna på morgonen och undra vad det va för konstig dröm du nyss hade?
Vill du veta vad den betyder? Med lite träning kan man lära sig tolka och tyda sina drömmar!
Först vill jag bara påpeka om att det altid är dig det handlar om, no one else. Kompisar, familj och andra människor i drömmen är en spegelbild av dig själv. Dina egenskaper, personlighet eller kännslor.
Tänk också på att det krävs tålamod och lite tid.

Du skapar dina egna drömmar, dina tankar och ditt undermedvetna får ett påslag. Dina minen och förträngda händelser kommer upp till ytan. Du kan lära dig förså dig själv genom dina drömmar. Dina attityder mot livet och negativa syn kan komma fram i drömmen som ett varningstecken.

En liten steg-för-steg guide
1. När du vaknar ligg still, blunda och tänk igenom drömmen. Känn efter hur du reagerar på olika scener?

2. Skriv upp allt detaljerat!
Det finns enormt myckt frågor man kan ställa sig själv. Lite exempel nedanför på vad man kan börja med.
> Platser du befinner dig på?
> Vad hände?
> Var du passiv eller aktiv?
> Hur mådde du?
> Vad kännde du?
> Vilka andra personer var med i drömmen?
> Vad tycker du om dem människorna i verkligheten?
> Ingick några Djur eller naturväsen?
> Hade du någon uppgift, mål eller hinder?
> Tid? nutid, dåtid eller framtid?
Och en sista bra fråga som jag alltid använder. Ja jag kan tolka drömar, d e bara o ringa eller mejla. =)
> Om du skulle se drömmen på en filmduk, skulle du tycka att det är en komedifilm, drama eller skräckfilm?

3. Symboler?
> Färger
> Former
> Bilder
> Tecken

Man kan använda sig av ett lexikon Drömlexikon  Jag har denna av Tony crisp. Väldigt gammal.Finns många fler men jag rekomenderar att man försöker själv utan bok. Eftersom att olika saker kan symbolisera flera betydelser beroende på personen själv. 
T.e.x. Jag var i ett kök. För person 1 kan köket symbolisera ett ställe där man bara äter. D.v.s. Mätta sin hunger. Så får man försöka dra en parallel med sitt liv och vad som nyligen hänt. Vad är det du "hungrar" efter? Hur ska du "mätta" den? 

För person 2 kan köket vara ett ställe han hatar. Han kanske tycker att det är det tråkigaste som finns att laga mat och tycker bara att det är slöseri på tid. D.v.s personen saknar motivation och behöver hitta något att engagera sig i för att få fram sin kämparglöd igen.

Person 3 kanske har ätstörningar och ser ett kök och därmed mat som något påtvingat och kontrollerat (av anhöriga)

Slår man upp Ordet kök i min lila bok här, så står det kreativitet och modersroll.

Sista  rådet! Var öppen!

Henna

Publicerad 2009-01-18 17:54:34 i DIY produkter,

I helgen Henna jag mitt hår. Man ska göra blandningen dagen innan så att den får stå under natten...
I min blandning fanns lite allt möjligt.
Mitt stök
Äpelcidervinäger en liten svätt
Olivolja ca 1 dl
Jojoba olja några droppar
Mandel olja några droppar
Varmt Vatten ca 4 dl
Henna pulver (grön mald planta) 300 gram
Saften ur 1 1/2 Citron

Dagen efter är det bara att börja kleta in allt i håret slinga för slinga. Använd mycket! Fett lager haha gnugga i hårbotten. 
Använd Handskar Henna tatuerar huden!
Lägg en plastpåse överhuvudet =) man ser inte klok ut.
Henna ska sitta i håret så länge som möjligt! Jag hade det i 4 1/2 timma.

Duscha sedan håret som vanligt med shampo och balsam.
(För att vara ännu mer kompicerad  så ska det inte var några farliga eller uttorkande ämnen i produkterna.
Kolla checklistan på lockig.se om du vill lära dig mer)

Resultat Färgen syns efter 3 dagar. Färgen kan tyckas vara intensiv i början men det mörknar. Själv tycker jag att det är snygast dem första dagarna ;) Mitt resultat blev rödbrunt lent mjukt hår utan mjäll! =)
Sluten typpåse

Örter

Publicerad 2009-01-18 17:11:48 i Alternativmedicin, DIY produkter, smink och hudvård, Örtapoteket,

Inte sovit någonting alls inatt. Kl var sju på morgonen när jag bestämde mig för att gå upp istället. Jag satt och läste lite i min bok om Örter för skönhet och välbefinnande. Lisens Ört Spa. Tips på hudsalvor, ansiktsvatten, läppbalsam, hår inpackningar och ja allt du kan tänka dig. Gör det själv instruktioner med blommor, oljor, lera och örter.

Ett grundrecept som jag gillar som pealing till ansiktet är:

2dl Socker
1 dl vegetabilisk olja t.e.x oliv eller mandel
1 msk hounung gärna med citron eller nötter i
1 dl färska örter motsvarar (1/2 dl torkade örter) beroende på vad som finns tillgängligt den årstiden
30 droppar eterisk olja t.e.x. pepparmynta som piggar upp eller lavendel passar alla hudtyper

Vill man ha en pealing till fötterna kan man använda samma grund recept fast istället för socker blanda i flingsalt.

Mina nästa blandningar jag gör själv kommer att vara, massage olja för hemma bruk när jag ska öva skolarbete. Och så funderar jag på att göra ett läppbalsam med chocklad. Nyfikna ? Köp boken! haha  nej jag kommer skriva in det här om det blir något lyckat ;)

Boken

GI kritik?

Publicerad 2009-01-16 18:32:33 i Recept,

Nej vad är detta för bok? Det sägs att han står mitt emellan för och emot,  men vad jag tycker så är det kritik.

Provläs första 15 sidorna här !

Uppdaterat! 18 januari: Nä jag måste bara påpeka en till sak. Jag satt och läste i topp hälsa tidningen där det står om den nya dieten som är bättre än GI. Kallas ISOdiet. Bullshit! Jag kollade på recepten, det är helt vanlig mat. Husmanskost. Hur ska det fungera som mirakel diet?! Ät massa ris och fett. Men man får inte äta för mycket frukt för att det innehåller socker! Hallå eller? Och ja jusste gissa vem som har kommit med denna mirakel diet? 
Fredrik Paulún så klart! samma kille som har skrivit boken (länkat). Iriterande. Hatar bantningskurer. Börja leva hälsosamt istället. Och lyssna inte på han Fredrik för guds skull, han vill ju bara tjäna pengar på sin mirakel diet.  

Stark och Smidigt

Publicerad 2009-01-16 14:36:47 i Dans & Annat,

Idag hade jag tenta i Idrottspsykologi. Det gick bra, men jag han inte klart. Efter tre timmar och elva sidor hade jag skrivkramp men hade ändå inte fått saggt all kunskap ja hade. Sista frågan blev jätte snabt skrivet och helt förkortat.

Sedan har jag tränat på gym idag. Det va riktigt härligt. Jag börjar gilla det! Tränade armar, det känndes kan ja lova. Sen tränar ja alltid mina knän (rehab) Men helt seriöst hur stretchar man ut knä musklerna typ knävecksmuskeln? Behövs det ens?

Ja det kommer jag att få lära mig snart för på måndag börjar Anatomi kursen =D Alla muskler och leder och skelett ska få namn. På Sv, En och latin. Och praktisk massage. Så kul.

Tränade också mycket balans idag. Fan va ja e grym! stod på ett ben (i taget) på en sån där balansbräda och sträckte på det andra benet åt alla håll och kännde mig riktigt smidig och duktig. Ska ta kort någon gång så man kan sitta o kolla tbx när man inte har samma smidighet i kroppen längre. Näääeee så ska man inte tänka. Här och nu= är ja bra! =D

Balansbräda

Afro power dance

Publicerad 2009-01-14 12:19:18 i Dans & Annat,

Idag har jag träningsvärk. Det känns att jag har rört på mig mer än vanligt. riktigt roligt att dansa var det igår. Afrikanska rytmer. man skulle stampa i golvet, slänga runt armarna och shaka på allt =) Det första hon säger är stå axelbrett fram med bröstet och ut med rumpan. Svaka.
Igår gick jag 11850steg enligt min stegräknare som jag hade på mig hela dagen.  

Gammal bild  Only me...
  Denna bilden gjorde en kompis av mig. Vad tycker ni. Liknar det eller påminner det om mig och min stil ? Kaxig Bohemia style

Träna idag...

Publicerad 2009-01-13 13:29:16 i Dans & Annat,

Riktigt seg dag idag. det händer ju inget. Hade Seminarium imorrses på en timma. Lite svar på frågor fick man allt. Känner mig lite stel i ryggen efter gårdagens träning. Jag var på gymet. Vi gick mest  igenom maskinerna bara och instruktören visade hur man gjorde så man fick känna på lite. Och sen tränade jag rygg och mage. Det känns iallafall jätte bra så gymmet kommer jag nog vara på ofta framöver.
Idag ska jag på afropowerdance pass, har varit på det en gång under höstterminen. Dansa till trummmusik. Riktigt härligt. Jag längtar. Och sedan ska jag faktiskt kolla på en lägenhet ikväll! Men det är ju flera timmar kvar tills nått kul händer idag. Haha. Nej nu får jag sätta mig och plugga inför Psykologi tentan på fredag.  

Åh jag saknar mina småflickor från dansgruppen. Jag vill gå på Karneval igen och dansa! =(
Sötnosar                        På väg upp till Vip rummet efter uppvisningen i Skövde

Praktiskt eximinations uppgift - att leda pass

Publicerad 2009-01-11 18:40:13 i Dans & Annat,

Lotus
  • Idag vaknade jag väldigt sent, kan bero på att jag gick och la mig tidigt imorses, satt uppe och pratade med en kompis och drack lite vin. Vitt vin gillar jag!
    När jag gick upp åt jag frukost och sen yoga jag lite gran. Jag har kommit på att jag är riktigt vig. Visst har jag vetat att jag är smidig men vissa rörelser trodde jag inte att jag skulle fixa när man såg på bilderna. 
  • Jag har fått en fin känsla för att leda pass. Har varit lite extra tränare för barn i samba brasil-Göteborg innan laget splittrades.
  • Och här om dagen så hade jag praktiskt eximinations uppgift där jag skulle leda ett pausgympa pass. Tänkte scana in det så ni kan få testa =) lite svårt utan instruktionerna men det är ju bara att fråga. Jag var väldigt nervös innan jag steg in i rummet framför läraren som satt där och väntade. Inte nog med att jag redan var nervös så fick jag syn på en videokamera! Vi kommer att spela in dig för bedömningens skull säger läraren. Filmen kommer jag att få sedan, och den får ni inte se! haha. Det gick iallafall riktigt bra och det var roligt att leda. Eleverna tyckte att det var bra upplagt och en annan gav mig beröm och sa att jag rörde mig vackert. *smile*  
  • Om man vill får man leda flera pass för att öva sig. Alla kurser jag läset kräver ju praktiskt övning. Så jag tänkte antingen göra en dans koreografi eller ett yoga pass =)



     

Tränings förberedelser.

Publicerad 2009-01-09 15:50:54 i Dans & Annat,

Wiee idag ska jag köpa Träningskort. Känns roligt att få komma igång med träningen nu. Motivationen är på topp. Jag har suttit och funderat på ifall man skulle köpa gruppträningskortet eller gymkortet eller både och.
Jag har bara testat 2-3 gånger att träna på gym men aldrig under en längre period. Gillar mer rörelseglädje då man tränar hela kroppen samtidigt och får röra sig lite mera fritt.  Har alltid känt att jag borde "gyma" pg.a. mina knäleder. Och nu när jag såg vilka gruppträningspass det finns på schemat så blev ja lite besviken. Det enda som lockar är core, afropowerdance och poweryoga. Men core, afropowerdance är på samma dag så det blir antingen eller. I vilket fall, nu tjatar jag. Två pass i veckan är för lite. Jag pratade med en kompis på lunch rasten idag, hon ska köpa gymkort så vi ska börja träna tillsammans =) Hon har bil och körkort också. Haha då slipper jag anpassa mig efter dessa J"#%a busstider. Var tredje timme går det en.   


Ja sen måste man ändra sina mat tider också. Jag brukar äta lunch 12, mellanmål typ nu vid 4 när jag kommer hem från skolan på eftermiddagen och så lagar jag middag och äter vid halv sju. Men det är bara att byta plats o äta midagen först träna sen och äta mellanmål efter. Så nu ska jag laga mat. GI mat såklart. Så här skrev jag i en uppsatts i delkursen Kost och Träningslära!

Copy
Man bör planera så att man hinner äta 2-3 timmar före träningen. D.v.s. inte för tätt inpå om det är lagad mat, däremot går det bra och är rekommenderat att fylla på med ett litet mellanmål 1 ½ timma innan. Beroende på vad det är för aktivitet så kan dessa tider variera, om man tänkt träna på gym eller gå ut och springa; då skillnaden är kondition gentemot styrka. Ska man utföra ett konditionskrävande pass ska man äta långt innan jämfört med ett styrkepass då det går bra att äta tätare inpå träningstidens start. 
-Lesly Valencia-



Blommiga Ihopskjutbara StavarIgår fick jag mina Gåstavar så jag kan promenera till våren! =)

Citat

Publicerad 2009-01-05 23:46:09 i Citat,



Kärleken är som ett recept,

Du väljer själv hur mycket fantasi
och hur mycket verklighet du vill blanda i


-Camilo Deleon-

Music 2008

Publicerad 2009-01-05 23:42:51 i Sett,läst,hört,

Musik säger mycket. Alldeles för mycket! Jag kommer ihåg exakt vilka låtar ja lyssnade på om jag tänker tilbaka månad för månad...
Några av dem mest betydelsefulla -->JaN-DeC -o8


Januari Sash- Togheter Again, R-Kelly- slow wind,

Februari Miriam Hernandez- mañana, Adele-Chaising Pavements, Lasgo-Cry

Mars Roxette-Things will never be the same,

April Return-The loner

Maj Samba& funk Carnaval 2007-samba enredo Mocidade Alegre, Rap Brasil- Eu sô quero èser feliz, Lambada

Juni Pink floyd- the great gig in the sky, Bob Sinclar- World hold on

Juli Pretty Ricky-Nothing but a number,

Augusti Msg-When i'm gone

September Salsa Mistosi-Mala

Oktober Soul Leela James-when you love somebody,Eryka badu

November Bachata,

December Rn'b Boys 2 Men- Hart to say i'm sorry, end of the road, dreams, On beended knes, Joe-No one else come close,  
Music

Yes lyssnar man på låtarna så kan man lyssna på mina tankar :P Rätt så genomskinligt!

Chokladmassage

Publicerad 2009-01-05 21:46:13 i Spa & Massage,

Massage och chocklad samtidigt! kan det bli bättre?! I dont think so.
Man häller den 40-gradiga kakao oljan på ryggen och masserar in det i huden.  Man använder 85 procentig kakao i behandlingen som är en avslappnande kur. Starkt doft fyller hela rummet och efteråt känner man sig energifylld skrev dem i aftonbladet efter att ha testat denna nya trend. Visa Spa anläggningar väljer att blanda in mandelolja och sheasmör också. Yes Chocklad massage står med på min "måste prova" SPA lista =)




*Länk: Aftonbladet,

Nagelvård

Publicerad 2009-01-05 21:19:32 i Nail Art Design,

Först lite basic råd.


Klipp ALDRIG bort nagelbanden. "putta" bak huden istället. För bättre resultat smörj in eller fukta naglarna först.

Använd handskar vid arbete med vatten och jord.

Använd inte naglarna som redskap.

Använd nagelborste istället för nagelpetare!

Måla flera lager, gärna underlack och överlack så håller färgen bättre och nagen skyddas ifrån att flisa upp.


Myter


Myt 1: Man ska inte fila sina naglar åt båda hållen.
Svar: Jo man kan visst  "såga" sina naglar utan att dem förstörs om filen inte är för grov. En bra fil bör vara 240 grit eller mindre.

Myt 2: Vita prickar på nageln beror påkalkbrist.

Svar: Det beror på antagligen på ett slag mot nagelroten som har förhindrat cellutvecklingen.

 

*Råkar du ändå bryta några naglar så fila eller klipp ner resterande naglar så ser det bättre ut!



Mina nyårsfina naglar med glitter och blomman har jag målat själv med pensel, Inget självhäftande klistemärkes fusk! haha


Källa: Egna erfarenheter och fakta från Naglar.com

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela