Kropp och själ

leslita.blogg.se

Klassisk Svenska Massage

Publicerad 2009-01-22 19:11:59 i Spa & Massage,

Idag hade vi våran första praktiska lektion, Vi masserade varandras ryggar. Det är svårare än vad man tror att massera någon, mycket att tänka på. Att man står rätt för att inte skada sig. Sedan ska man tänka på att följa muklerana konturer och ha ett lagom hårt tryck och att vrida händerna på ett visst sätt och inte belasta tummarna. Men det gick riktigt bra. 
Läraren sa när han observerade min massage - Ja det ser perfekt ut, du borde bli hjälp lärare.
JA! instämmde min klasskamrat nerifrån bänken som var min klient. 
Man blir så glad av att få beröm. Självklart rättade läraren mig lite gran också, på ett grepp men det var mest bra hela tiden och han stanade inte längre än någon sekund vid min bänk när han gick runt i rummet och observerade. =) 
 
Massage


Åhh vad härligt det var att bli masserad också kan ja lova. Tydligen hade jag massor med späningar i nedreländryggen. Jag har alltid svankat extremt mycket men inte haft ont av det. Nu ska knutarna bort ändå. haha Mitt svank problem kallas lordos på LATIN Jag försöker lära mig allt det här på latin, elle ja det är obligatoriskt. Min anatomi bok kom på posten idag så nu ska jag fortsätta plugga latinska muskelnamn. Vill ni ha ett smakprov så har jag lärt mig vad nickmuskeln heter (sitter i halsen) Muskulus sternocleidomastoideus och långa fingersträckmuskeln heter Muskulus extensor digitorum longus. Sedan ska vi kunna vad alla massage grepp och tekniker heter typ petrissage och effleurage.
Så det är ungefär så "lätt" jag har det just nu ;) Men det är ju så kul. Grymt intressant. Jag kommer lära mig ett nytt spåk liksom, helt på köpet :D

Yes hade gött! Chaooo

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild