Kropp och själ

leslita.blogg.se

Öppet hus på cirkusskolan i dag!

Publicerad 2014-11-30 13:12:00 i Luftakrobatik,


Hey today its free entrence at Cirkus cirkör. Come and try som aerial acrobatics like trapeze silk or hoop. Or do some flor acrobatics. Its for everyone and its ok to just chill out and watch the others. 

I wilk bee there from 15 to 18. 


Rotfrukter i ugnen

Publicerad 2014-11-27 14:41:25 i Recept,

Rotfrukter är så gott! Palsternacka, kålrot, morot, rotselleri, örtkryddor och färsk persilja.
 
Translation: Root vegetables are so tasty! Parsnip, turnip, carrot, celery, herbs and fresh parsley.
 

 hittarecept.se

Hälsotidningar

Publicerad 2014-11-26 15:11:32 i Sett,läst,hört,

 
Laddat upp med hälsotidningar. Tidningen Hälsa har jag läst förut, den är bra. Den har en lute äldre målgrupp. De andra tidningarna hade jag inte läst förut. 
 
Hälsa & Fitness
Tyckte om att den hade mycket kost tips. Vanliga tidningar brukar bara ha lite recept men denna tidning förde diskussioner kring fördelar och nackdelar samt varför vissa saker anses vara nyttigt eller onyttigt. 
 
Doktorn
Doktorn förvånade mig eftersom att det fanns ett bra utbud av kortare texter som var väldigt lättlästa. Den har en fin layout och är väldigt färgglad. Inte alls som man föreställer sig att den ska vara tung med forskningsresultat som ingen förstår. Så denna kommer jag att söka jobb på framöver. 
 
Vilken är din favorittidning?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nude with dots, nailart design

Publicerad 2014-11-25 11:29:51 i Nail Art Design,


Min förra nailart design var nude med vita prickar och en glittrig nagel. Tummarna var randiga som jag gjort med solfjäderpenseln men det passade inte riktigt in. Ska testa igen med andra färger. 

Golvakrobatik

Publicerad 2014-11-22 20:37:46 i Luftakrobatik,

Hejsan det gick inte så bra på luftakrobatiken i torsdag. Hade precis fått en dålig nyhet så jag var inte på humör. Men jag testade lite golvakrobatik istället med en tjej som jobbar på cirkus cirkör. Det var väldigt roligt. 

Golvakrobatik 
Jag övade på att gå ned i brygga från stående. Känner mig säkrare nu och har full kontroll. Sedan testade jag att stå på huvudet på ett nytt sätt med armarna. Jag har bara testat med händerna runt huvudet innan som är en yogavariant. Men detta kändes mycket stabilare när jag väl lärt mig det. Videon ligger uppe på min youtube kanal men jag får inte tag i inbäddningskoden från mobilen. Så det får bli lute bilder! Färskpressat mitt i centrum

Publicerad 2014-11-19 23:32:03 i Recept,Hej jag har inget särskilt att blogga om i dag. Hittade en ny juicebar i går mitt i centrala Stockholm. I Åhlens city. Beställde en med selleri, grönkål, cocosvatten, annanas och citron. Tror att det var allt. Den var supergod. Jag dricker färskpressat ganska ofta lite överallt men denna var verkligen en av de godaste kombinationerna / stället. 

Var en sväng på andra våningen i Åhlens där de har öppnat upp en ny sportavdelning med massor med snygga träningskläder! Kolla in. 
Aerial hoop [video]

Publicerad 2014-11-17 09:00:00 i Luftakrobatik,

Hey, here is the video from last aerial acrobatics traning on the aerial hoop at Cirkus Cirkör. 
 
 
 
Den utlovade video från senaste luftakrobatik träningen! Läna gärna en kommentar. 

Ögonfransförlängning

Publicerad 2014-11-16 16:14:11 i smink och hudvård,

Hejsan, jag gjorde en ögonfransförlängning för ett tag sedan, har helt glömt bort att blogga om det. Jag har en kompis som har en hemmastudio i Liljeholmen. Hon har gått kursen och haft mycket träning nu senaste månaderna. Hon är superduktig och noggrann. Säg till om ni är intresserade.

Hur går ögonfransförlängning till?
Man klistrar på en en lösfrans på varenda frans man har. Det finns olika längder, tjocklek och böj på lösfransarna. Så man kan välja önskad effekt. Dramatisk eller naturligt. Fransarna behöver fyllas på efter tre veckor. Mina höll jättebra tills det bara var några dagar kvar till påfyllningen, då lossnade ungefär hälften. 

FÖRE/BEFORE

EFTER/AFTER
 
Vad tycker ni?

Translation:
I did some fake lashes for the first time. My friend has learned how to do it and she has had some practice this last months. She is really talented. There is different length, thickness and curl on the lashes so you can chose the effect you want. Dramatic or natural. After 3 weeks you have to do a refill. My lashes lasted over 2 weeks before they started to fall of. That good. Do you like it?

Cirkusträningen

Publicerad 2014-11-15 15:21:00 i Luftakrobatik,

Hejsan, i torsdags blev det mest cirkusring, aerial hoop. Jag har lärt mig tillräckligt många trick för att ha ett flow så jag och min kompis bestämde oss för att öva in var sin koreografi och visa upp för varandra och spela in. Vi övade i en kvart och testade att sätta ihop olika trick och fokuserade på att få fina övergångar, uppgångar och nedgångar! Här kommer lite bilder och nästa vecka ska jag försöka ladda upp videon. 
 


 
Luftakrobatik är så himla kul! Jag längtar hela veckan till torsdag! 
 
Translation: Hey, here are som pictures from this week aerial acrobatics on aerial hoop. We did a choreography and recorded it. So i will upload the video soon.

Ett litet steg...

Publicerad 2014-11-14 10:00:00 i Psykologi,

Det händer så lätt att vi fastnar i ett beteende som vi egentligen inte trivs med. Att vi fortsätter med tankegången som leder till svaret > ja det är sån jag är! Men är det verkligen så? Jag menar inte att man ska göra sig till eller spela någon annan, det handlar inte ens om missnöje. Utan det handlar om att varje dag, varje ögonblick och varje sekund ges det en chans att själv bestämma vem du vill vara och kan bli. Det finns inget och ingen som hindrar dig från att bli den du vill vara. Du skapar dig själv. 
 
Yasuragi när jag jobbade som spa-terapeut men insåg att det inte var den jag ville vara...

Idag vill jag att ni ska fundera över dessa frågeställningar: Vem vill jag egentligen vara? Hur vill jag vara i en viss situation? Hur vill jag bete mig gentemot andra?
Och slutligen hoppas jag lyckas inspirera er till att bli den människan!
 

"Ta ett litet steg varje dag, i den riktning närmare att skapa

den människan med de kvaliteter du önskar ha"

Eko-ion Yogamat

Publicerad 2014-11-13 12:13:00 i Yoga och stretch,

På "Allt för hälsan" mässan köpte jag en yogamatta som jag länge velat ha. Den är helt ekologisk och hade ett bra mässpris. Jag valde passande en grön. Så kan man låtsas att man yogar ute på en gräsmatta. Jag fick med ett rep som man antingen kan använda vid olika positioner då man inte når eller så kan man använda den till att kryta/hänga mattan med. 
 
* Ger extra funktion med negativa joner som främjar yoga & hälsa
* Återvinningsbar PER-material och Jute. PVC-fri
* Eko-certifierad – biologiskt nedbrytbar 
* Mycket slitstark och bra ”sticky”- förmåga
* Extra lång, 185 cm 
* Tvättbar i maskin 40C
* Rundande hörn
* Innehåller eteriska oljor med antiseptiska kvaliteter.
 
Läs mer *HÄR*
 
Translation: My new yoga mat is eco and reveals negative iones in the air for better health effect. Read more *HERE*
 

Björnbärssmoothie med hampa proteinpulver

Publicerad 2014-11-12 14:42:44 i Recept,

 
 
Denna veckans Smoothie innehöll banan, björnbär, mandelmjölk, grekisk yoghurt, honung och naturlig hampa proteinpulver. Mixa ihop alla ingredienser till en smoothie. Om du vill kan man ha is i. 
 
Smaklig måltid!
 
Translation: Smoothie with banana, blackberry, almond milk, Greek yogurt, honey and natural hemp protein powder. Mix together all the ingredients to a smoothie. If you want, you can have some ice.
 

Pur Minerals recension

Publicerad 2014-11-11 12:56:21 i smink och hudvård,

Hejsan nu har jag nästan använt upp mina Pur minerals produkter och tänkte säga vad jag tycker om dem. Jag har använt en mineral foundation i förgen light tan och så köpte jag en solbrun puder som heter mineral glow. 
 
Resultatet
Resultatet blir väldigt fint, det blir jämnt och smälter in i huden ordentligt. Sminket sitter hela dagen. Färgen passar mig perfekt. Jag har nog aldrig hittat någon foundation som är så perfekt matchad. Det syns knappt att man är sminkad. Den lämnar inga spår i linjer eller smulor. 
 
Processen 
Till en början så är foundationen enkel att jobba med men jag blev förvånad över hur fort den torkade. Alla Pur minerals är pressade vilket för mig var ett stort minus. Det var svårt att få fram mycket produkt utan att gnugga med borsten och fylla på ett antal gånger. Pigmentet var väldigt svagt. Men solpudret fick man verkligen ha tålamod och gnugga i produkten och gnugga i huden. Det var jobbigt. Ett annat stort minus med att det är pressade produkter är att den ändå föll isär så jag valde att mosa den helt till pulverform och hälla över i en annan behållare. Kommer få göra samma sak med min foundation.
 
 
Har ni testar Pur Minerals? Vad tyckte ni?
 
Translation: This is a review of Pur mineral foundation nr Light Tan and Mineral Glow. I love the result, it melts in very good on the skin and last all day. The bad thing with this makeup is that the pigment is very bad so you have to have patience and time. Maybe it is because its pressed products? I didn't like that it is pressed because after some weeks they start to fall apart so i had to make it into a puder and put it into another container (black on the picture). The foundation has dried out so i think i will do the same with it.

Aura Fotografering

Publicerad 2014-11-10 01:03:11 i Andlighet,

Jag har fått min aura fotograferad! Den är mestadels orange vilket tyder på att jag är en kreativ person med stor lust, vilja och förmåga att relatera till andra och en stor förmåga att uttrycka mina egna känslor. Gult står för känslor av positivitet, glädje och inspiration. Tydligen kan personer med gul aura stödja och ge andra en trygghetskänsla med enbart sin närvaro. 
 
Kvinnan som fotograferade mig gav mig en auratydning. Hennes ord var:
Jag är i en otroligt bra balans med mig själv. Jag har jobbat mycket med min personliga utveckligt och tycker att livet är spännande nu. Jag är precis där jag ska vara, finns inte så mycket mer att säga. Vilken fin aura.  
 
Ungefär så sa hon. Jag blev jätteglad. 
 
 
 
Translation: I took a photo of my aura that is orange. The women told me that i am in good balance and have been working a lot with my personal development. I am exactly where i should be and my life feels exciting. I can only agree. I felt very happy when she told me this.

Lär känna dig själv genom tillbakablickar

Publicerad 2014-11-07 13:00:00 i Psykologi,

Jag tror att vi ibland då och då sätter oss själva i en prövning. Helt omedvetet och kanske märker du det inte först. Kanske har du jobbat med din personliga utveckling på senaste tiden? Kanske har du sedan funderat över om det blivit någon förbättring? På så sätt sänder du ut en tanke till universum och får tillbaka ett litet prov. LOA kan fungera så. Vi säger att du varit med om en jobbig situation som du inte hanterade optimalt.
 
Då är det viktigt att stanna upp och fråga sig själv. Varför?
Varför tänker jag så här?
Varför reagerade jag så?
Varför agerade jag så?
Vilka känslor hade jag i den situationen? Varför?
Var det något jag hade kunnat göra annorlunda?
 
 
Jag ogillar tankesättet att vissa kan påstå sig vara på ett visst sätt, och inte har en förklaring till varför? Det är så tomt. Snäppet värre är när personen inte själv vet att han helt har accepterat något i sig själv som går att förbättra. Om du väljer en av dessa frågor jag punktat upp efter att det har hänt något jobbigt och funderar lite. Om ditt svar nu är: "Det är bara sådan som jag är". Så har du missförstått det hela lite grann. Det är inget godkänt svar. Du kan inte bara göra något ogenomtänkt och sen släppa det. Utan att spekulera eller vilja förbättra.
 
Jag menar inte att man ska gå runt och bekymra sig över hur man är hela tiden. Våga slappna av. Men min tanke är att man ska utnyttja tilfällen som ges. Man behöver inte bara lära sig av stora jobbiga misstag. Det går lika bra att lära sig saker om sig själv genom att fundera på hur man varit i små olika situationer som sker i livet. Lär dig mer om dig själv genom att tillbakablicka.


Medvetenheten är första steget till förändring och insikt. Vill du bli medveten?


♥Läs gärna tidigare inlägg inom relevant ämne: Sökandet efter sig själv,

Yoga får upp känslor

Publicerad 2014-11-05 15:38:51 i Yoga och stretch,

Hejsan, jag har kommit in i ett skönt yogaflow. Var på yoga i söndags och måndag och tisdag (igår). I går var det hellt fullt på passet. Vinyasa flow med Sara von Post. Min favvoinstruktör. Det blev en sådan otrolig energi i rummet med värmen och Sara hade tänkt rökelse och lagt ut en jättestor bergskristall i mitten av rummet. 
 
Instagram bild
 
Känslor som kommer upp
Ibland när man yogar och andas rätt. När man hittar andningen i varje röresle och till och med kan blunda i visa övningar och gå djup så känns yogan så fantastisk. Ibland kommer det upp mycket känslor och det gjorde det för mig. Jag tror bara att jag har känt så en gång innan, och det var på ett healingspass.
 
Det var härligt för jag och alla på främre raden och instruktören började skratta i en position då man är upp och ner. Det var som att någon låsning släppte. Efter bara någon minut i nästa flöde så kändes det som att jag ville gråta men så försvann det jättefort. Det var bara varade bara i sekunder och sedan var jag glad igen. Inte bara glad, utan jag kände mig helt lyckig, nöjd och till freds med tillvaron. 
 
Har ni fått upp känslor vid yoga?
 
 
Translation: It has been a lot of yoga lately. Yesterday i felt so much energy at the Vinyasa yoga. The room was full and the instructor had burned incense and she put a large kristall in the middle of the room. Sometimes when there is so much energy and you can feel the flow and the balance between your deep breath and the movement, some feeling starts to come up.

Yesterday at the class the whole first row and the instructor started to laugh and i feel a realise. One minute after that, i feel like i wanted to cry, but i didn't because it only lasted a few seconds before i I felt very very happy and satisfied with life. Have you ever felt something like this during yoga?

 

Grekisk pastamix

Publicerad 2014-11-05 11:01:00 i Recept,En väldigt enkel rätt. Koka valfri pasta och blanda i soltorkade tomater, oliver, avokado och fetaost. Lite citronsaft, olja och örtkryddor. Klart! 

Translation: This is a very simple meal. Pasta, sundried tomatoes, olives, avocado and feta cheese. Dressing with lemon juice, oil and some herbs. 
 

Journalist på SODA Tidningen

Publicerad 2014-11-05 08:00:00 i Vardag och nöje,

Hej, det var längesedan jag skrev om vad jag gör som journalist. Just nu skriver jag en artikel för SODA Tidningen som är Södertörns Högskolas tidning. Vi har tema droger på kommande nummer och jag skriver och studenter som tar tabletter inför tentaplugg. 
 
Praktik på Bonnier
Sedan söker jag praktikplats till nästa år. Det är en extra valbar termin på 30hp och sträcker sig över hela terminen, d.v.s 16 veckors praktik. Jag har redan varit på en intervju på Bonnier Tidsskrifter. Vilket magasin kan jag inte avslöja än men jag är väldigt hoppfull. Det skulle vara superkul om jag fick jobba där. 
 
Professionella Hemsida
Jag har en hemsida där alla mina publicerade artiklar och reportage ligger arkiverade.
Om ni är nyfikna på att läsa mina texter eller läsa mitt CV så finns det alltså på leslyvalencia.wordpress.com.
Jag har skrivit om allt från den senste svetsmetoden till Kinesisk Medicin och intervjuat både konstnärer, författare och kända designers. 

Tidningsurklipp på mitt första reportage till höger och ett av mina senaste verk då jag intervjuade en doktorand i produktionsteknik. 
 
Kontakta gärna mig om ni söker någon vetenskapsjournalist för frilansuppdrag eller annat jobb. leslyvalencia@hotmail.com'
 
Translation: Hey, it was a long time ago i talked about my journalist job. I am writing for SODA magazine about drugs and i am looking for trainee for next year. 16 weeks. I went to an interview at the Bonnier House and i really hope that i get that job. That would be awesome. 

Mumsig koriandersallad

Publicerad 2014-11-04 22:01:15 i Recept,

 
Salladens ingredienser är, kokt avsvalnad quinoa, kikärtor, koriander, tomat, avokado. I dressingen hade jag olja, salt, cayennepeppar och massa citronsaft. Det här var den godaste salladen på länge!
 
Translation: In this very delicious sallad i had, quinoa, chickpeas, cilantro, tomato and avocado. And the dressing is oil, salt, cayenne pepper and alots of lemonjuice!
What do you think about my new categorisation? It´s know Body and Soul and i think its perfect!
 
Vad tycker ni om min nya kategori-indelning? Kropp och själ! Jag tycker att det passar utmärkt, har ändra många gånger men detta känns klockrent. Det är ju det bloggen handlar om. Det är ingen typiskt träningsblogg utan jag tar även upp sprirituella frågor och existentiella ämnen? 

Samhain 2014

Publicerad 2014-11-03 08:00:00 i Andlighet, Häxkonst,

Hejsan, s¨här såg mitt altare ut för Samhain, Jag köpte en pumpa och gjorde lite healing, renade själen, mediterade och drog två tarotkort. Hann inte göra en hel tarot session. Det får bli i veckan tycker jag. Jag tog även fram lite kristaller, mineralstenar i högttidens färger. En kort på en av mina pendlar också. 

Hey, This was my little altar for Samhain. I bouth a pumpkin and had som healing, cleaning, meditation, tarot and crystal energies. 

 
 

Halloween party!

Publicerad 2014-11-02 20:47:14 i Vardag och nöje,

Hej på er, jag har inte bloggat på veckor nu. Har varit i Trollhättan hos familjen och hälsat på, kom tillbaka till Stockholm nu i veckan. Firade halloween med maskeradfest och utgång och firade Samhain med tarotkort. Här kommer massa bilder från min AVATAR utklädnad. Jag sminkade mig själv, flätade håret och satte i fjädrar och så gjorde jag ett "bälte". Jag blev väldigt nöjd! Vad tycker ni? 
 
Translation: Hey, here are some pics from the halloween party. I was Avatar. I did the makeup by y self, put some feathers in my braided hair. Blue body and a brown homemade "belt". What do you think?
 
 
 
 
 
 
 


 

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela