Kropp och själ

leslita.blogg.se

Yoga på yogashakti, Anusara och Yin

Publicerad 2012-09-29 01:06:00 i Yoga och stretch,

Minns ni att jag berättade om Yoga på fotografiska. Jag stannade och pratade med kvinnan som var instruktör för det passet den dagen. Hon berättade att hon jobbar på en studion som heter Yogashakti på söder. Hon undervisar i Anusarayoga. Jag blev så himla inspirerad och har funderat i cirka en månad att jag vill hålla på mer med Yoga så nu har jag köpt ett klippkort där och har redan varit på två pass.
 
I tisdags var jag på Yinyoga. Det är en väldigt lugn form, vi låg i djupa stretchpositioner länge. I minst 5 minuter berättade läraren. Det var väldigt skönt. Det var väldigt likt stretchkurserna vi har på NPS, poledance studion. Fast yinyoga passen är på 1 ½ timma så det är mer uppmjukning och meditation i början och slutet som inte ingår i NPS stretchpass eftersom att de bara är på 1 timma. Instruktören gick runt och justerade och hjälpte till mycket. På onsdagen hade jag "stretchvärk" i höfterna. Det är min stelaste punkt just nu som jag fick "andas in i" ordentligt. Ska fortsätta jobba på den positionen som stretchar höft och sätesmusklerna.
 
Gammal bild på mig när jag yogar.
 
I torsdags var jag på Anusara med Helena som är den instruktören jag hade på fotografiska. Det var ett betydligt tuffare pass. Mycket mer fysiskt och krävande för musklerna. Vi mjukade upp ordentligt och så gick tempot upp mer och mer. Sen fick vi testa att stå på händer och göra olika inåt och utåtvridningar (trianglar och balans). Vi tog hjälp av blocket i flera övningar för att spänna och slappna av med rätt muskler. Det var väldigt intressant, jag hade inte använt blocken på det viset förut. Slutligen gick tempot ner gradvis och vi gjorde lite djupare stretchövningar. Avslutade med avslappning och lite meditation.
 
Vilka av mina läsare håller på med Yoga och stretch? Berätta gärna
 
P.s har ni sett att jag har samlat ihop alla inlägg och Yoga och stretch och skapat en egen kategori av det? Hoppas att ni gillar förändringen och att det blir enklare att hitta nu. Kom ihåg att annars går det alltid att använda sökmotoren här på leslitas blogg.
 

Matlista, kyckling, lax, tapas

Publicerad 2012-09-26 20:29:35 i Recept,

Nu har jag storhandlat så långt det går med tanke på att mitt kylskåp och frysfack är ytterst litet. Det känns skönt att ha det lite planerat. Jag hatar den känslan när man kommer hem trött och hungrig och sen undrar vad man ska äta för något. Så nu har jag gjort en inköpslista och ska bli lite bättre på att laga mat. Har haft ont om tid i och med att jag pendlar till Uppsala. Nog med bortförklaringar! Här är min nya matlista. Kommer förmodligen äta samma rätt till matlåda dagen efter och någon rätt förs över till nästa vecka.
 
  • Chili con carne med bulgur (köttfärs, tomatsås, majs, kidneybönor )
  • Lax i ugnen med fetaosttäckte, ungsbakade grönsaker (morötter, broccoli, rödlök, m.m)
  • "Tapas" A la Sankta Maria (skinka och brieost)
  • Kycklingsoppa med paserade tomater, majs, matlagningsgrädde, färsk basilika och ev pasta
  • Tacogratäng (svarta bönor)
  • Broccoli och blomkålspure med köttfärsbiffar
 
 
Detta var vad jag handlade med mig i dag. Mums.
 
Är ni bra på att planera inköp och matlagning?

Takida på grönan

Publicerad 2012-09-25 12:00:00 i Vardag och nöje,

Förra veckan var jag på Takida konsert på Gröna Lund. Det var första gången jag var på konsert (förutom Rix FM festivalen som var på dagtid). Gills inte, haha. Men det var i alla fall en riktigt cool upplevelse. Jag hade riktigt roligt. Det var en grymt bra konsert, Takida spelade och sjöng bra live. De valde ut bra låtar och så hade de ett häftigt avslut med fryverkerier! Här kommer lite bilder.
 
 
 
 
 
 
Någon av mina läsare som gillar Takida? Vad du där kanske?

Blommigt i rosa nyanser, Nail Art

Publicerad 2012-09-24 22:02:59 i Nail Art Design,

Typ en månad sedan. Jag har glömt att visa er denna designen. Rosa fransk manikyr med ljusrosablommor på ena sidan/halvan av nageln. Blommorna har markerade kanter med vitt. Rosa prickar och glitter i mitten av blommorna. Allt målat med pensel, vilket tog lite tid.
 
 
 
Vad tycks?

Yoga, Fotografiska och Vegetariskt

Publicerad 2012-09-23 20:29:00 i Recept, Yoga och stretch,

Hej på er i dag har jag haft en fantastisk dag med Maria. Vi var på Yoga på fotografiska i morse. Det var riktigt härligt och behövligt. Denna gången var det Anusara Yoga. Det passade mig och min kropp utmärkt. Instruktören sa mycket fint också under passet som förenklade och fick mig att förstå lite nya saker. Det är Yoga varje söndag morgon på Fotografiska med olika lärare. Det här kan bli till en fin vana.
 
Efter yogapasset och en kopp te så gick vi en runda och kollade på utställningarna på Fotografiska. Christer Strömholt var intressant. Jag vet inte men alla utställningarna kändes så mörka och deppiga (det var mycket lik och naket ). Jag kan gilla det i små doser att kolla på fotografier som är berörande och kraftfulla. Men jag föredrar att se vackra bilder.
 
Sedan gick vi till Hermans som jag gärna velat besöka. Det var inte en besvikelse. Underbart gott. Allt var så välplanerat in i minsta detalj. Hermans är vegetarisk buffe så jag åt ganska mycket hehe. Jag åt en vegetarisk lasange med rotfrukter i. Sen smakade jag på två olika grytor. Den ena med kokosmjölk, black eye beans, ingefära och lite grönskaer m.m och den andra grytan var så god men jag var redan mätt då. Den hade nog linser, bönor, tomatsås, koriander, saffran m.m Efter maten drack vi te och jag hittade den sorten från Yogi som jag letat efter. Mums.


Efterrätterna såg också riktigt goda ut. Raw-brownies med mint, spirulina bars, energibollar med russin, nötter och kakao. De hade till och med smaksatt kombucha!

Fotograf: Maria Friberg. En rolig utställning på bland annat män som "badar" i kostym.

Fotograf: Christer Strömholm
 
Kommer ej ihåg namn på fotografen
 
Har någon sett de senaste utställningarna på fotografiska? Vad tyckte du i såfall? Har du testat Anusara Yoga?
 
 
♥Länk: Fotografiska,
 
 

Protein hair treatment [Video]

Publicerad 2012-09-22 12:51:00 i Hårvård,

Hej. Jag har spelat in en video där jag visar hur man gör en hårinpackning. Den är riktigt bra för torrt hår och för kliande och kanske mjällig hårbotten. Jag har själv använt denna inpackning efter att jag blekte mitt hår i sommras. Denna inpackning är verkligen en räddare för torrt och färgbehandlat hår.
 
Se gärna videon i fullskärm och HD kvalitet.
 
Receptet
1 ägg
3-5 msk kokosolja (beror på längden på ditt hår)
5-10 droppar Rosmary eterisk oljoa (kan uteslutas)
1 matsked flytande honung

Blanda ihop allt och applicera i torrt nyborstat hår + hårbotten. Låt det sitta i 1 timme eller så länge som möjligt med platspåse eller handduk över. Skölj ut med ljummet vatten. Använd dina vanliga produkter i dushen. Jag får ur allt med balsammetoden. Lämnar håret glänsande och mjuk. Definerar även lockigt hår.
 
Gilla och prenumerera ♥ http://www.youtube.com/user/LeslitaNaturalBeauty
 
Har du testat detta eller något liknande? Har du ett annat recept att dela med dig av? Lämna gärna en kommentar.
 

Fältarbete, fåglar och åkrar

Publicerad 2012-09-20 07:00:00 i Djur & Natur,

Vi håller på med ett projektarbete i kursen på SLU. Vi jämför olika åkertyper och kolla på några utvalda fågelarter. Det har varit roligt och jag har fått se flera olika fåglar. I tisdags regnade det på förmiddagen så min outfit fick bli regnstövlar, regnjacka och en röd flecetröja. Vi lekte lite och klättrade upp på dessa som vi hittade på stubbåkern. ↓
 
 
 
SLU´s kikare är grymt bra.
 
Mina snygga mönstrade regnstövlar med snörning och stickade detaljer.
                                     
Projektarbetet är en till två gånger i veckan under hela kursen. Vi har valt ut 8 fågelarter och 3 olika åkertyper som vi kollar på i 3 olika områden per gång vi har fältarbete (3x3=9 st). När vi har samlat in all data ska vi räkna ut statistik på det och skriva en uppsats.
 
I dag ska jag på en konsert på Gröna Lund. Ska bli roligt. Ni får ha en bra dag!

Naturliga färger med svartvitt mönster. Nail Art

Publicerad 2012-09-19 14:00:00 i Nail Art Design,

Vad tycker ni om allt jag har ändrat här på bloggen? Jag tycker att det känns mer luftigt och att det blev finare. Alltså jag kollade bak lite i arkivet och tänka sig att jag har bloggat i 5 år! Sedan september 2007. Jag var en sådan vilsen liten tjej i början. Så mycket som jag har utvecklats sedan dess, det är otroligt. Roligt att kolla tillbaka.


Min förra Nail Art Design. Jag målade basen i naturliga matta, ljusa färger. Ljusbeige, ljuslila och ljusbrun. Sedan målade jag mönster med trekanter som går både lodrätt och vågrätt. Två naglar fick var sin ensam triangel. Slutligen gjorde jag vita prickar emellan alla mönster.
Övre bilden är på höger hand och nedre bilden är min vänstra hand.
 
Det är också snyggt att lämna några naglar i endast basfärgen utan mönster. Vad tycker ni?
 
 
Läs gärna inlägget här under också och kommentera vad ni tycker om mina tankar kring " Det din kropp vill ha. Ha en bra dag!

Det din kropp vill ha

Publicerad 2012-09-18 14:59:00 i Psykologi,

Det sägs att kropp och själ hör i hop, det håller jag med om. Men det många inte förstår är att själ och tanke inte är samma sak. Din tanke och din kropp har givetvis en koppling med varandra men tanken är mycket kraftigare än kroppen i sig själv. Du kan inte behandla kroppen så som ditt sinne bahagar. Det DU vill ha och det din kropp vill ha är inte samma sak!
 
DU kanske tycker att det är jätteskönt att ligga och sova hela förmiddagen och lata dig hela eftermiddagen. Men vill verkligen din kropp det? Nej. Kroppen vill aktiveras, den behöver frisk luft, mortion. Hjärtat behöver pumpa lite extra blod lite extra snabbt ibland. Organsystemen och framförallt tamarna behöver mortion. Hur vill du att din kropp ska må? Den kan inte styra sig själv. Det börjar i tanken. "Jag orkar inte träna". Orkar din kropp träna? Om svaret helt ärligt är nej så kan du vila ut ordentligt. Annars, välj alltid att tillfredställa din kropp framför din tillfälliga sinnesstämmning. "Jag gillar inte att träna", "Jag är inte en sådan persontyp". Nej men det finns bara en sorts kroppstyp. Den som behöver aktiveras.
 
Det är samma sak med allt ätbart. Vill din kropp bli fullproppad med konstgjorda tillsatser, socker, dåliga fetter och snabba kolhydrater som sätter blodsockernivåerna i kroppen ur balans? Nej! Visst börjar det här bli superenkelt :-). Ge kroppen nyttigheterna som den vill ha. Vitaminer, mineraler, proteiner. Bra bränsle. Du vet precis hur du ska tänka nu. Låt inte din tanke styra dig att göra saker inte kroppen mår bra av. Ta kontroll!
 
 


 
Dagens affirmation: "Jag äter det min kropp vill ha"  & "Jag gör det min kropp vill och mår bra av".

Ska henna håret i dag

Publicerad 2012-09-15 14:14:00 i DIY produkter, Hårvård,

Detta kommer jag att pyssla med i dag. Henna från lush. Den heter Caca Rouge Mama och det är rött. (henna är alltid röd) Det är tillsattser (naturliga örter m.m) som de tillsätter i hennan som gör färgen brunare eler svartare. Finns också casia och andra varianter av naturlig hårfärgning men det ska vi inte gå in på nu. Komentera om ni vill att jag ska förklara mer noggrant om det.
 
Den här är som sagt från Lush och de har vårdande oljor och lite andra bra grejer i för att håret ska kännas mjukare. Jag testade hennapulver för några år sedan men mitt hår blev helt torrt. Kan ha varit för att jag hade kemikaliskt färgat mitt hår för tätt före/efter. Kommer inte ihåg. Men nu ska jag testa denna i fast form. Har lagt i varmvatten och citron.
 
Behöver blanda den lite noggranare innan jag börjar. Tror den är för tjock också. ?
 
Jag testade att färga en slinga igår kväll och det blev väldigt snyggt. Jag har så många olika nyanser i mitt hår just nu. Jag blekte i sommras för att få bort alla färger som låg under. Så jag har lite ljusa slingor i luggen och mörk utväxt och resten skiftar i röd-brun-mörkbrun. Så lite kaos. Vill bara få det jämnare i rödbruna skiftningar. Det kommer före efter bilder om några dagar. Tar några dagar innan det slutgilltiga färgresultatet träder fram.
 
Vad har ni för erfarenhet av henna/casia/indigo m.m? Har någon av er testat lush och jämfört med pulver? Berätta gärna allt ni upplevt =)
 
 
 

Fältstudier Insekter

Publicerad 2012-09-09 19:03:00 i Djur & Natur,

I veckan fick vi vara ute på fältstudiearbete. Vi kollade på insekter och olika fällor för att fånga insekter så att man kan studera dem nogrannare. Jag kan meddela att jag inte dödade någon insekt.
 
Min favoritbild är på påfågelöga fjärilen.
 
Nässelfjäril. Aktivt fångad och pinnad.
 
Ett väldigt högt torn som insekter kryper/flyger in i. Sedan tömmer man den genom en lucka längst ner.
 
Tältet. Insekter kryper instinktivt upp på taket och sedan går de in i den vita burken som hänger där. Innehåller dödligt medel.
 
Fönsterfälla. De flyger och krockar på plastfönstret och ramlar ner i vattnet i behållaren som man också kan tillföra något giftigt i.
 
Det var den dagen. Väldigt intressant. Roligast var att leta efter fjärilar.

How to get rid of pimples [video]

Publicerad 2012-09-07 00:29:00 i smink och hudvård,

Hej hej, jag trivs jättebra på SLU. Det är så rolig med fältarbete och andra utomhusexkursioner. Mycket tid försvinner till pendlandet så jag har inte hunnit föra över bilder eller svara på era kommentarer sorry. Jag spelade in en video förra veckan på min hudvårdsrutin som jag berättade men det tar så lång tid att överföra så jag ger alltid upp. Ska göra det i helgen. I alla fall så är denna videon slutet på min hudvårdsrutinvideo som jag valde att göra ett eget litet klipp av. Det är ett tips på mitt hemliga recept på hur man blir av med finnar och blemmor. Vilket vi alla får då och då. Se videon och testa gärna receptet också.
 
 
 
 
P.s alla videos kommer inte att komma upp på bloggen! Ni får prenumenera genom youtube för att inte missa något.  http://www.youtube.com/user/LeslitaNaturalBeauty

Leslitas B-day!

Publicerad 2012-09-05 06:00:00 i Modell & Statistjobb,

Hej på er! I dag fyller jag år =) Hade tänkt ha en middag i kväll, vi verkar inte bli så många för jag var lite sen med de offentliga inbjudningarna för att många hade redan sagt att de kunde komma för längesedan men sen så dyker det upp saker som gör det svårt att hålla löftet kanske? Snyft. Men blir nog en fin dag ändå. 24 är inte något särskillt, nästa år blir det stort födelsedagsparty.  Slutar 12 i dag och sen blir det poledance träning. Jag har en ny video på "My skincare routine" & "how to make your lashes grow" ska se om jag hinner ladda upp det ikväll.
 
 
Puss på er!

Sveriges lantbruksuniversitet

Publicerad 2012-09-03 22:04:00 i Djur & Natur,

Hej jag ville bara berätta att jag har börjat studera på Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala. Jag läser min valfria termin nu och valde att fortsätta läsa biologikurser upp till C nivå. Vi läser journalistik A,B och C men det som ingår i den naturvetenskapliga inriktningen är Biologi A och B. Så jag har valt till detta istället för lite teori, metodik kurser och praktik. Vilket är lite synd men jag anser att det är bättre att få en dubbelexamen. Sen om jag skulle ångra mig och väldigt gärna vilja ha praktik så kan jag välja en extra termin efter min examen. Till Hösten 2013 och praktisera då. Men efter 5 års universitetsutbildning så borde jag faneme få ett jobb!
 
Jag läser i alla fall en kurs som heter Naturvårdsbiologi och det är C nivå. Den känns lite som en fortsättning av ekologikursen. I dag var första dagen så jag vet inte så mycket än. Vi kommer att ha några utomhusexkursioner och gå på flera studiebesök så det känns roligt. Efter den kursen kommer jag att skriva C uppsats i biologi, också på SLU. Sen kommer jag tillbaka till Södertörns högskola till nästa år och skriver C uppsats i journalistik.
 
Har någon av mina läsare läst på SLU? Är någon läsare från Uppsala?
 
 
♥ Länk: http://www.slu.se

Ayurveda Akademien Öppet hus [video]

Publicerad 2012-09-02 18:44:00 i Alternativmedicin, Ayurveda,

 
Hej i helgen var jag på Ayurveda akademien som hade öppet hus. Det var riktigt mysigt. Jag är såå sugen på att börja i yoga igen. Jag känner att jag behöver det. Lite snabb repetion på ayurveda som är Indisk medicin. De tror de att det finns tre olika personlighetstyper. Doshor.
 
Till exempel finns det den sega personen, som gör en sak i taget, är noggran, bekymmerslös, tänker innan den pratar, observerar hellre än att prata.  Sen finns det en typ som är otålig, blir lätt raslös, jobbar snabbt och är ständigt i rörelse, sätter höga krav på sig själv. os.v. Dessa doshor speglas också på kroppstypen.
 
Inget av doshorna är sämre eller bättre. Om personen är balanserad. Men om det blir överskott eller underskott av något så är det inte bra för hälsan. Mycket går att återställa/balansera med rätt kost och yoga/meditation. Vill ni läsa mer om det här kolla under denna kategorin "Ayurveda". 
 
Jag fick gå på pulstagning och rådgivning. Hon sa att jag är vata just nu i överskott. Det är ganska intressant för att hon började rabbla upp massor som stämde så bra. Att jag äter oregelbundet och därför är min matsmältning oregelbunden. Desutom är mitt näringsupptag dåligt så när jag äter bra tar inte min kropp upp allt. Att jag har överaktivt sinne och tänker mycket. Speciellt när jag ska lägga mig för att sova. Så jag fick massa bra tips och ett recept på en blandning som jag ska äta varje kväll innan jag lägger mig.
 
Sen fick jag scalpmassage, det ingick lite ansikte och nacke. Väldigt skönt. Så hade de försäljning av örter, kryddor, böcker. Det fanns två författare där varav en höll i ett föredrag om ayurveda. Peter Ljungsberg.
 
Slutligen var vi på två yogapass. Ett som var klassisk yoga, ganska lungt och mjukt. Sen var vi på kundalini yoga som var precis lagom för min smak. Vi gjorde samma övning flera gånger på raken, intensivt och sen hade en vila/meditation och sen gjorde vi nästa övning intensivt och vila igen. Så det var jätteskönt för kroppen. Jag blev väldigt sugen på att börja i yoga igen. Det lugnar mina tankar och ger mig harmoni.
 
 

Längsta poledance kombon ever! [video]

Publicerad 2012-09-01 16:32:00 i Poledance,

Hej jag fick ihop längsta kombinationen någonsin på senaste träningen. För mig är det i alla fall mycket för jag är så dålig på att göra flera tricks på raken utan att gå ner på golvet emellan.
 
Climb → air invert → hero → superman → jamila → air invert → gemini → butterfly → snygg nedgång. Sen gör jag en brassmonkey från golvet (igen) fast jag har lärt mig att dra upp mig och komma upp till en sit.
 
 
Dessutom är min aysha mycket bättre på båda sidorna.
 
Det är så kul att min träning går bra. Längtar tills kurserna börjar. Lämna gärna en kommentar :)

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela