Kropp och själ

leslita.blogg.se

Yoga, Fotografiska och Vegetariskt

Publicerad 2012-09-23 20:29:00 i Recept, Yoga och stretch,

Hej på er i dag har jag haft en fantastisk dag med Maria. Vi var på Yoga på fotografiska i morse. Det var riktigt härligt och behövligt. Denna gången var det Anusara Yoga. Det passade mig och min kropp utmärkt. Instruktören sa mycket fint också under passet som förenklade och fick mig att förstå lite nya saker. Det är Yoga varje söndag morgon på Fotografiska med olika lärare. Det här kan bli till en fin vana.
 
Efter yogapasset och en kopp te så gick vi en runda och kollade på utställningarna på Fotografiska. Christer Strömholt var intressant. Jag vet inte men alla utställningarna kändes så mörka och deppiga (det var mycket lik och naket ). Jag kan gilla det i små doser att kolla på fotografier som är berörande och kraftfulla. Men jag föredrar att se vackra bilder.
 
Sedan gick vi till Hermans som jag gärna velat besöka. Det var inte en besvikelse. Underbart gott. Allt var så välplanerat in i minsta detalj. Hermans är vegetarisk buffe så jag åt ganska mycket hehe. Jag åt en vegetarisk lasange med rotfrukter i. Sen smakade jag på två olika grytor. Den ena med kokosmjölk, black eye beans, ingefära och lite grönskaer m.m och den andra grytan var så god men jag var redan mätt då. Den hade nog linser, bönor, tomatsås, koriander, saffran m.m Efter maten drack vi te och jag hittade den sorten från Yogi som jag letat efter. Mums.


Efterrätterna såg också riktigt goda ut. Raw-brownies med mint, spirulina bars, energibollar med russin, nötter och kakao. De hade till och med smaksatt kombucha!

Fotograf: Maria Friberg. En rolig utställning på bland annat män som "badar" i kostym.

Fotograf: Christer Strömholm
 
Kommer ej ihåg namn på fotografen
 
Har någon sett de senaste utställningarna på fotografiska? Vad tyckte du i såfall? Har du testat Anusara Yoga?
 
 
♥Länk: Fotografiska,
 
 

Kommentarer

Postat av: Malin

Publicerad 2012-09-24 12:32:01

Tycker om yoga överlag. Blir alltid så lugn. Iaf om jag gör de i klass. Släpper lite på kraven. Hemma blir de lätt att jag pushar mig och slutar fokusera på att slappna av. :)
Men har aldrig hört talas om Anasura yoga. :) Vad är de?
Har du testat Bikram Yoga?
Kram

Svar: Ja yoga är väldigt skönt, funderar på att köpa klippkort någonstans för jag gillar verkligen yoga. Ja det är en helt annan sak i klass och att yoga själv. Jag vet inte riktigt vad Anusara är mer än det jag skrev. Det var första gången jag var på det. Formen var ganska fysisk och så hade vi mycket balansövningar. I vissa positioner satt vi längre än andra så att det blev mera stretch. Nej jag har aldrig testat bikram skulle vilja det men jag får värmeutslag så lätt så jag vet inte om det är en bra ide. Vore ändå kul att gå på en klass och se hur det känns. Alla säger att man blir dubbelt så vigare och kommer därmed mycket djupare i varje position. Vilken form har du testat?
Leslita

Postat av: Linn

Publicerad 2012-09-25 09:30:07

Yoga på fotografiska? Coolt!
Jag har bara provat på yoga här på gymmet i stan och jag gillar det! jag försöker gå när det inte krockar med annat. :)
Fotografiska är jag väldigt sugen att besöka!

Svar: Ja det var en rolig kombination, lite för tidigt bara en söndag morgon men en väldigt bra ide. Du borde gå på det om du gillar yoga och fotografiska. Roligt att du också håller på med yoga också. Jag ska köpa klippkort nu hade jag tänkt.
Leslita

Postat av: Malin

Publicerad 2012-09-25 09:36:57

Aaha, men de låter bra! :) Har testat poweryoga som finns på många gym (alla andra yoga ställen här nere är sjukt dyra). Men gick faktiskt i några månader på Bikram yoga här nere. Så sjukt skönt! Där är ju 40 grader och hög luftfuktighet i rummet så de hjälper väldigt mycket i att komma djupare och undvika skador. Sen svettas du något kopiöst vilket gör att man rensar ut så himla mycket skit i hyn. Har aldrig haft så mjuk och len hy som då. :) Och mina nackproblem va väldigt mycket bättre under den perioden, men som sagt väldigt dyrt. :( Första gången ville jag skjuta mig själv så jobbigt de va. 90 minuter i de där rummet och man får inte gå ut! :)
Dom säger att de är som att vrida ur en gammal trasa. :P

Svar: Ok, ja poweryoga är helt ok. Har gått på det några gånger. Men vad roligt med bikram. Det finns ett ställe här i stan men det är också jättedyrt. Jag ska köpa klippkort har bestämt mig nu. Ska gå på anusara =) Var det på bikram som du blev så vig eller är det mest stretchen ?
Leslita

Postat av: Malin

Publicerad 2012-09-25 13:03:24

Gör de, de är så härligt! Hade jag haft mer tid hade jag nog börjat på Bikram yoga igen. :) Men rekommenderar dig att testa de! :D
Nej de är nästan 3 eller 4 år sen jag gick där. De va när jag började gå ner i vikt och va inte alls vig då, men fick snabba resultat. Hade jag gått som jag gjorde då nu så hade jag nog fått de resultaten jag vill mycket snabbare. :) Efter jag va där så slutade jag stretcha ett tag och började på allvar igen förra hösten men de lossna först i våras. :) Har hållt på lite med vanlig yoga i perioder men långt ifrån så ofta att jag märkte skillnader. :)
Hur länge har du yogat? :) och stretchat? :O)
Kram

Svar: Ok jo precis det optimala vore att stretcha hemma, ha grundvigheten och gå på bikram. Då hade man sett skillnad. Men intressant att du ändå fick resultat snabbt.
Jag har också hållt på med yoga lite till och från men mest hemma. Stretch gick jag en kurs för ben hösten 2011 och en kurs för rygg i våras. Benstretchen gick bra och jag såg resultat fort. Lärde mig tekniken och försökte stretcha hemma 1-2 gånger i veckan, vilket gick sådär. haha Backbends ryggstretch gick ännu sämre. Tyckte att det var alldeles för mycket teknik och styrka som krävdes så jag gav upp det. haha

Såg du att jag skaffat en ny kategori som heter just yoga och stretch. Tänkte skriva lite mer om det är ta bilder och börja stretcha på allvar ;-) Du är en av mina inspirationskällor =)
Leslita

Postat av: Malin

Publicerad 2012-09-29 10:35:49

Ja, i framtiden tänkte jag försöka gå på bikram igen. När de finns tid och pengar till de! :) De är suveränt!
Backbends är de jag har svårast för att lära mig även om de i perioder går ganska fort fram. Ibland står de helt still. Och eftersom jag har problem med ryggen så pushar jag inte på samma sätt som med benen.
Åh, vad söt du är! Ser inte mig själv som en inspiration för andra. Blir jätteglad! :)
Gillar din blogg också och alla roliga tips med hud, hår och allt sånt. :)
kram

Svar: Ja ryggen har nog de flesta svårast med. Det är så mycket teknik och många är spända där utan att veta om det. Man märker det först när man börjar stretcha där. hehe. Jo jag vet men det är bra att du i alla fall gör det, i din takt.
Jo klart att du kan vara det, jättekul att se din utveckling. Det blir lite tänket: Kan hon så kan jag. Tack, kul att du också gillar min blogg så att det inte bara är jag som är en stalker. haha. Kram
Leslita

Postat av: Malin

Publicerad 2012-10-03 09:31:19

Haha vi kan stalka båda två då! ;) Tycker ju själv om att kolla in inspirerande bloggar, nästan dagligen. Bland annat din! :)
Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild