Kropp och själ

leslita.blogg.se

Yoga på yogashakti, Anusara och Yin

Publicerad 2012-09-29 01:06:00 i Yoga och stretch,

Minns ni att jag berättade om Yoga på fotografiska. Jag stannade och pratade med kvinnan som var instruktör för det passet den dagen. Hon berättade att hon jobbar på en studion som heter Yogashakti på söder. Hon undervisar i Anusarayoga. Jag blev så himla inspirerad och har funderat i cirka en månad att jag vill hålla på mer med Yoga så nu har jag köpt ett klippkort där och har redan varit på två pass.
 
I tisdags var jag på Yinyoga. Det är en väldigt lugn form, vi låg i djupa stretchpositioner länge. I minst 5 minuter berättade läraren. Det var väldigt skönt. Det var väldigt likt stretchkurserna vi har på NPS, poledance studion. Fast yinyoga passen är på 1 ½ timma så det är mer uppmjukning och meditation i början och slutet som inte ingår i NPS stretchpass eftersom att de bara är på 1 timma. Instruktören gick runt och justerade och hjälpte till mycket. På onsdagen hade jag "stretchvärk" i höfterna. Det är min stelaste punkt just nu som jag fick "andas in i" ordentligt. Ska fortsätta jobba på den positionen som stretchar höft och sätesmusklerna.
 
Gammal bild på mig när jag yogar.
 
I torsdags var jag på Anusara med Helena som är den instruktören jag hade på fotografiska. Det var ett betydligt tuffare pass. Mycket mer fysiskt och krävande för musklerna. Vi mjukade upp ordentligt och så gick tempot upp mer och mer. Sen fick vi testa att stå på händer och göra olika inåt och utåtvridningar (trianglar och balans). Vi tog hjälp av blocket i flera övningar för att spänna och slappna av med rätt muskler. Det var väldigt intressant, jag hade inte använt blocken på det viset förut. Slutligen gick tempot ner gradvis och vi gjorde lite djupare stretchövningar. Avslutade med avslappning och lite meditation.
 
Vilka av mina läsare håller på med Yoga och stretch? Berätta gärna
 
P.s har ni sett att jag har samlat ihop alla inlägg och Yoga och stretch och skapat en egen kategori av det? Hoppas att ni gillar förändringen och att det blir enklare att hitta nu. Kom ihåg att annars går det alltid att använda sökmotoren här på leslitas blogg.
 

Kommentarer

Postat av: Art By Tina - Konst & Fashion

Publicerad 2012-09-30 11:34:13

Yoga är ett fantastiskt sätt att träna kropp och själv. Just nu är jag inne i en period där jag kör ganska mycket hatha-yoga och fokuserar på att bli bättre på andningen, så det blir naturligt.

Jag ska backpacka i Indien under december/januari - och i slutet av resan ska jag bosätta mig en vecka på ett yogacenter, känns så spännande!

Måste fråga...vad är blocket för ett slags hjälpmedel?

Svar: Hej ja vad roligt att du också gillar yoga :-) Jag har inte testat hatha men det finns i den studion som jag går på. De sa att hatha inte var för nybörjare så jag tänkte testa det längre fram. Men hur är det? Kan du förklara lite mer? Jag kom in i andningen ganska snabbt, har mediterat innan så det kändes ganska naturligt, visst glömmer man det lite ibland men det var inte så svårt som jag trodde.
Blocket ser ut så här : http://www.sisseluk.com/images/uk/products/yoga_bloecke_2farben_8707.jpg

De används främst för att stödja sig och sitta på om man är så stel att man inte "når" i vissa övningar. Så jag har inte behövt blocken.. Men denna instruktören använde blocken på ett helt annat sätt. Vi lade ett block mellan låren eller mellan vaderna och sen skulle man spänna, vrida och slappna av. Och det justerade knäna och höfternas vinklar. Man kände verkligen skillnaden. Det var jättebra övningar.

Gud vad kul att du ska till Indien!! Det är nog en otrolig upplevelse! :D
Leslita

Postat av: Malin

Publicerad 2012-10-01 13:16:30

Åh vad härligt! :) Känns de bra?
Kram

Postat av: Art By Tina - Konst & Fashion

Publicerad 2012-10-03 07:40:05

Jag tror att vi kör en ganska enkel variant av hatha - det den läraren jag går hos nu fokuserar på är djupavslappning både innan och efter passen - och andning endast genom näsan. Hon blandar även in en hel del poweryoga - så det känns lite västerländskt på något vis. Hade gärna testat andra varianter, lite mer utmanande där man jobbar mer med kroppens flexibilitet (det gör jag hemma) tyvärr bor jag i en sån liten stad - att det finns yoga är bara det ganska otroligt haha.

Svar: Ok ja men passet speglar instruktören ganska mycket. Så det kan variera en del. Roligt att det iaf finns yoga :-) Jag tror att nästan alla yogatudiona i Stockholm har drop-in kvällar. det är så folk gör här. Jag tränar på Yogashakti, jättebra ställe. Sen har jag varit på Omyoga och på It´s yoga på söder. Finns många fler men dessa är de jag varit på och tycker verkar bra. Hur långt ifrån Sthlm bor du? Yogashakti ligger vid Mariatorget, jag promenerar från sthlm södra.
Leslita

Postat av: Art By Tina - Konst & Fashion

Publicerad 2012-10-03 07:40:43

Vet du förresten om det finns någon som har yoga-drop-in i stockholm? Öppet på kvällarna.

Postat av: Art By Tina - Konst & Fashion

Publicerad 2012-10-03 17:39:45

Bor en timme utanför gbg - så lååångt ifrån stockholm, men jag ska dit på möte imorgon tills på fredag - så tänkte om jag får en stund över imorgon kväll=)

Svar: Jaha ok, åt vilket håll från Göteborg? Jag är uppväxt har har familjen i Trollhättan :-) Ja jag vet inte riktigt om man bara ska gå en gång. Jag har klippkort. Men det borde ju finnas den möjligheten. Lycka till iaf. Hoppas att du hittar något
Leslita

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild