Kropp och själ

leslita.blogg.se

Personalfest på München bryggeriet

Publicerad 2014-12-17 21:39:15 i Vardag och nöje,




Temat var hollywood och glamour. Jag hade en röd klänning med glitterdetaljer och klackskor. Vi delades upp i grupper och fick spela in filmer som såklart var en tävling. Det var jättekul. Förrätten som ni ser på bild var underbar. Ostron, musslor, lax, räkor, aioli, nygräddade baguetter och till och med sjögräs! Sedan fick vi hamburgare och äppelkaka med vaniljvisp. 

Translation: Theme hollywood at this years Christmas party at Münchenbryggeriet where i work. Red dress and heals was my choise. We had a competition with moviemaking and some delicious food. 


Helig hälsa, kvällskurs

Publicerad 2014-12-12 11:56:05 i Alternativmedicin, Hälsonytt,

Hej på er! Jag har kommit in på en kvällskurs till nästa termin. Jag tycker att den låter jätteintressant och känns relevant både som journalist och med mitt bakgrundsintresse för hälsa och alternativa behandlingsmetoder.
 
Helig hälsa
"På Södertörns Högskolas (SH) hemsida står det att många former av helande och terapi samexisterar i dagens svenska samhälle. Medan skolmedicinen baseras på naturvetenskapliga perspektiv finns idag en stor variation av helandemetoder som utgår från antaganden att gudomar, andar och energier på olika sätt påverkar vår hälsa. Vilken roll spelar religiösa och andliga botandetraditioner i dagens Sverige? Hur ser relationerna ut mellan healing, etablerad sjukvård och komplementär- och alternativmedicin? Hur ska vi förstå dagens stora intresse för holistisk hälsa och gränslandet mellan andlighet, psykologi och terapi? Kursen ger en översikt över aktuell forskning om hur religion och andlighet förhåller sig till hälsa, vård och terapi och relaterar detta till klinisk praktik, med tonvikt på dagens Sverige."
 
Hur kursen går ihop med Journalistik
Jag tror att kunskapen från denna kursen kan vara intressant att applicera på media och journalistik. Saker som samhället och människor intresserar sig för är även sådant som har nyhetsvärde och skrivs om i tidningen. Allt som är trendigt såsom egergier, alternativmedicin, healing och nya former av terapier, både psykiska och fysiska. På vilket sätt bör det skrivas om i tidningen. Det finns ett intresse hos publiken att läsa det men också en skeptism i fall journalisten nämner något som inte är vetenskapligt bevisat.  
 
 
Tycker ni att det verkar intressant och vettigt?
 

Dr. Hauschka

Publicerad 2014-12-11 13:13:56 i smink och hudvård,


Hejsan. Jag har nu testat denna ansiktsrengöring i två veckor nu och tänkte skriva lite vad jag tycker om den. 

Dr. Hauschka ska vara ekologiskt och naturlig hudvård. Den doftar rosor, ganska milt. Den fungerar bra för att ta bort smink från huden men inte optimalt för att fp bort maskara. Jag får anvönda bomullsrondeller och ta bort runt ögonen. Orodukten ät väldigt återfuktande. Stort plus. Priset ligger på lite över 100kr och märket finns stt köpa på life butiker. 

£££ 3 £eslita stjärnor av 5 möjliga. 

Translation: This cleansing milk from Dr. Hauschka dosent work for removing mascara. I have to use cotton pads around my eyes. But on the skin it very moisturising and i like the sense and that this brand is eco with natural ingredients. £££ 3 £eslita stars of 5 posible. 


Stockholms Saltrum

Publicerad 2014-12-08 21:56:31 i Hälsonytt, Yoga och stretch, Örtapoteket,

I dag var jag i Stockholm saltrum och testade yinyoga där inne. Saltrummet är bra för andningsvägarna, för astma och allergier och för huden. Jag var lite förkyld och känner definitivt nu att allt har satts i gång. Utrensningseffekt! Så det är jättebra ☺







Translation: I tried to do yoga in a saltroom today. The effects of a saltroom is that it is good for the respiration system, astma, allergies and also for the skin. I have a cold and i promess that now im really sick because the salt start the healing process. 

Har ni varit i saltrum någon gång? 

Parakrobatik

Publicerad 2014-12-02 11:46:37 i Dans & Annat, Luftakrobatik, Yoga och stretch,

Hejsan i söndags var det öppet hus på cirkus cirkör. Det var så mycket folk och barn så det var kö till luftakrobatikredskapen. Så jag testade lite par akrobatik eller acroyoga som det också kallas/associeras med. Det var superkul! 





Kram! 





Om

Min profilbild

Prenumerera och dela