Kropp och själ

leslita.blogg.se

Detox maträtter, bl.a. hamburgare

Publicerad 2012-11-23 19:54:16 i Recept,

Jag har några få bilder på några rätter som jag åt sista veckan under min detox. Känner att jag behöver få ett slut på det avsnittet om detox. Mitt PH var på 6,8 efter dessa tre veckor. Betydligt mycket bättre. Här kommer matinspiration. Först ut är Hamburgare. 
 
Hamburgare gjorda på svarta bönor och solrosfrön. Till det bakade jag ett glutenfritt och laktosfritt bröd som jag inte gillade så mycket så jag använde romansalladsbladen till att göra en "wrap" med ingredienserna. Det sm jag hade i var, tomat, gurka, guacamole, chilisås och äggfri maynaise.
 
 
Väldigt gott blev det, speciellt utan brödet.
 
Sedan gjorde jag en Ceviche som består av, citronsaft, rödlök, korreander och vit fisk. Blanda samman allt och låt det stå i kylskåpet någon timma så att blanderna får sugas in i fisken och blandas. Rätten är raw.
 
 
Slutligen en bild på mina favoriter, linsbiffar av röda linser, morötter, rödlök och solrosfrön. Jag har bloggat om dem förut, långt innan detoxen. Så himla goda =)
 
Vill du läsa mer om min 21 dagars Detox så klicka på följande länkar:
 
Sådär, nu var det sluttjatat om Detoxen. Det var väldigt roligt och jag inspireras fortfarande mycket av det tankesättet i min nuvarande kost. Läs om det i den sista länken i ovanstående lista.


Ni får ha en trevlig helg, berätta gärna om ni har några erfarenheter av detox. Kärlek / Leslita

Kommentarer

Postat av: Angelica

Publicerad 2012-11-25 18:44:34

Har du recept på hamburgaren? Den såg så god ut =)

Jag äter väldigt nyttigt redan, men tänkte detoxa i januari, så jag ska läsa igenom dina inlägg i ämnet. Tack så mycket för inspiration och tips!

Svar: Hejsan tack för dina snälla ord. Roligt att du gillar min blogg. I hamburgaren är det svarta bönor, ägg (man kan annars välja det veganska substitutet som heter "no egg" finns på ica), hackade soltorkade tomater och mycket solroskärnor så håller de ihop bättre. Stek dem en stund på varje sida. Ha valfria grönsaker i hamburgaren och gärna guacamole och äggfri mayonaise. Roligt att du ska detoxa i januari. Lämna gärna en kommentar/påminnelse när du har börjat så att jag kan följa din blogg bättre då. Ha en bra dag!
Leslita

Postat av: Malin

Publicerad 2012-11-26 10:33:30

Så gott se såg ut! :) Vad har du i?

Kram

Svar: Hej Malin, I hamburgaren är det svarta bönor, ägg (eller "no egg" finns på ica), hackade soltorkade tomater och mycket solroskärnor så håller de ihop bättre. Till det valde jag, romansallad, tomater, gurka, guacamole, en skvätt tomatsås och mayonaise =)
Leslita

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild