Ceviche
Jag blev så himla förtjust i ceviche som jag smakade på härom veckan så jag ville testa att tillaga det hemma. Det blev super duper gott. Min nya favoriträtt. Ett plus är att det går fort att göra och är GI (och rawfood) godkänd. Jag serverade bara med en sallad gjord på tomater, gurka och isbergssallad. Om man vill kan man ha kokt potatis till.
Japp så här gör man. Skär upp fisken som vanligtvis är lax eller hälleflundra men man kan använda vilken som helst. Jag hade lax och en annan som jag verkligen inte kommer ihåg namnet på. Nått på R? Fortsättningsvis så pressar man lime och en apelsin. (vissa recept har citron beroende och rätten är Chilensk eller Peruansk). Sedan hackar man koriander och lök. Och som det står i bilden blir allt godare om det får stå i kylskåp så att fisken suger åt sig alla smakerna. Ett annat tips som pojkvännen lärde mig är att blötlägga löken i sockervatten. Det ger löken en mildare och sötare smak.
Smaklig måltid!
♥Relaterade inlägg: Ceviche,