Kropp och själ

leslita.blogg.se

Tai chi Chuan

Publicerad 2009-10-07 13:22:52 i Alternativmedicin, Kinesisk Medicin,

Ja vi har börjat med Tai chi nu i skolan. Tai chi är en form av träning inom den Traditionella Kinesiska Medicinen (TCM). Tai chi påminner mer om kampsport om man jämför med Qi gong. Det finns flera former av Tai chi som är lika gammal som TCM, men den vanligaste formen är Tai chi Chuan som utvecklades för 300år sedan. Han hämtade inspiration ifrån boxningsserier och träningsmetoder. Tai betyder det yttersta och Chi betyder näve, kamp. Om man "spolar fram" ett tai chi pass kan man se att personen utkämpar en motståndare!





Rörelsena är lugna och harmoiniska, det är styrka, balans och kordination. Man mjukar upp lederna mycket och det är viktigt att man aldrig är helt utsträckt det ska vara en lätt böj i armbågar och knän. Alla rörelser är naturliga efter kroppen och det ska inte ske några rotationer i knäna. Bena är ganska brett isär och man avgör själv hur långt ner man vill böja sig. Man tränar även mycket mentalt. Meningen med all TCM är att Qi flödet ska vara obehindrat. D.v.s att blodcirkulationen blir bättre med Tai chi.
Källa: Främja hälsan med traditionell kinesisk medicin av John Jouper. Och sedan har jag ju testat det själv.

Har ni testat Tai chi?


*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: Qi gong, Tai chi, TCM,

Kommentarer

Postat av: maria

Publicerad 2009-10-07 13:32:25

okej :) jag lägger till dig :) det syns i morgon eller ja efter 00:00 i natt på bloglovin´ att jag lagt till dig :)

Postat av: maria

Publicerad 2009-10-07 14:15:07

djur och natur är helt underbart :)

Postat av: Ullis

Publicerad 2009-10-07 16:19:43

Jo absolut, men för tillfället får det räcka med en utbildning. Har pluggat sen jag gick ut gym. Fast man vet aldrig längre fram kanske man är tillbaks på unversitet´och läser något nytt. =)

När blir du klar? Har du planer på eget eller något sånt? ha det bra

Postat av: Tia

Publicerad 2009-10-08 01:20:47

Spännande !

Postat av: Räven

Publicerad 2009-11-29 14:23:51

Tai Chi verkar supermysigt :) Har tränat Aikido förut, det var också fint. Hade velat prova tai chi, fast pilates och yoga också. Har bara testat båda någon gång för länge sen. Minns bara att pilates var superjobbigt fysiskt och att jag somnade på yogan ;)



Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild