Kropp och själ

leslita.blogg.se

Tai Chi

Publicerad 2008-12-29 20:53:59 i Alternativmedicin, Kinesisk Medicin,

I julklapp av min storebror Gogo som han kallas fick jag ett Tai chi tränings set. Hade tänkt planera det när ja kommer hem så behöver ja inte packa upp allt. I settet kom det med Dvd skiva med olika nivåer på svårighetsgrad.
Avslapnings cd skiva med musik, en matta att utföra rörelserna på och en liten boll. Ying & Yang

Tai Chi kommer jag läsa nästa höst på Spa programmet, men jag tjuvstartar lite nu =)
Tai chi är en blandning av Qui gong, gymnastik och meditation. Det påminer om kampsports mönster där rörelserna är långsamma. En avancerad form av Tai chi Chuan kan man använda som självförsvar. Annars tränar man styrka, balans och mycket smidighet. Tai chi har sitt ursprung i Asien och har utövats i flera tusen år. Självklart har den en läkande fördel och förebygger mot sjukdommar.
Man arbetar med ying och yang energier enligt den kinesiska medicinen och Qui gong principer som ki.
Ki står för livsenergin som finns i kroppen, läran säger att det är då blockeringar uppstår som personen får en sjukdom. Dem flesta om inte alla behandlings metoder i Kina är till för att kunna låta ki flöda fritt. 
Ying och Yang är varnadras mottsattser som ska balansera upp personen.




Tai chi
*Källa:taichi.nu

Kommentarer

Postat av: elsa

Publicerad 2008-12-30 00:16:53

hej!! :) jag har haft en bra jul, förutom att jag har varit sjuk nästan hela tiden :( jättejobbigt. så det har inte blivit nån träning heller. men jag hoppas jag blir friskare snart! hur har du haft det? gott nytt år :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild