Kropp och själ

leslita.blogg.se

Akupressur i ansiktet

Publicerad 2009-10-13 11:55:58 i Alternativmedicin, Kinesisk Medicin,

Ja igår blev det ganska många inlägg i och med dem nya flikarna under headern, hoppas att ni tycker det blev med organiserat och smidigare att hitta.
Idag har jag shema fri dag och ganska mycket att fixa, ringa runt ärenden, planera inför morgondagens danslektion och i eftermiddag kommer mitt case som jag ska ha ett kort möte med och göra en spa behandling på.
// skriver om det sen...

Idag ska jag förklara vad akupressur är :)
Det vi håller på att lära oss på spa programmet är en Kinesisk ansiktsbehandling med ett långt moment ansiktsmassage där akupresssur är aktuellt. Man börjar med att rengöra huden och torkar med varma våta handukar. Sedan kommer massagen som är ca 30 minuter. Och då ska man alltså "behandla" personen utifån Traditionell Kinesisk Medicin där principen är att trycka på akupunkturpunkter som följer meridiansystemet. Det är ganska många punkter att lära sig.



När jag fick akupressur kunde jag känna på en gång om personen (spa-eleven) var på rätt ställe då det ömmar, strålar och kan göra lite ont beroende på vilket tryck man har. Det är helt normal och bra. Det är då man vet att punkten behövde tryckas på och på så sätt ger effekt. Ansiktsbehandlingen är fortfarande en avslappnande och skön behandling. Man smörjer in, tömmer porer och vårdar huden...

Akupressur sägs bota eller lindra
(källa: Aftonbladet)

ci Stress

ci Yrsel

ci Huvudvärk

ci Förstoppning

ci Trötthet

ci Sömnlöshet

ci Spänningar

ci Ryggvärk och muskelvärk

ci Oro, nedstämdhet och håglöshet

ci Menssmärtor

ci Förkylning

ci Astma

ci Allergier

ci Anorexi och bulimi

 

Man behandlar inte allt på denna ovanstående lista samtidigt. Det som är annorlunda med denna behandling är att man trycker på dessa punkter som är kopplade till ett organ. Så beroende på vad man har för besvär så trycker man på vissa ställen, det startar igång mycket i kroppen och den största andledningen till ansiktsbehandlingen är att balansera Qi flödet d.v.s förbättra blodcirkulationen. Behandlingen påverkar alltså kroppen inifrån. För skönhet kommer ju innifrån :)


Någon som har fått Akupressur? Vad tyckte du? Skulle ni gå på en ansiktsbehehandling med akupressur?



*Läs gärna tidigare inlägg om liknande ämnen: Case, TKM, Bild på Meridiansystemet, Artikel i Aftonbladet,

Kommentarer

Postat av: jossan

Publicerad 2009-10-13 16:14:07

sv; tack! :)

Postat av: Eva

Publicerad 2009-10-13 16:19:10

Åh, det där skulle jag gärna testa. Har ju provat akupunktur och märkt att det är väldigt effektivt, särskilt mot stress och värk.

Postat av: Diana Madách

Publicerad 2009-10-13 17:35:17

Åh tack så jättemycket :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild