Kropp och själ

leslita.blogg.se

Kinesisk kropps tvagning

Publicerad 2009-09-09 15:02:23 i Alternativmedicin, Kinesisk Medicin,

Jag börjar lära mig denna Meridian massagen nu. Läs inlägg om massagen *här*. Vi övade i skolan idag. Jag och en klasskompis satt med var sin bläckpenna och skrev dem kinesiska namnen på varandras armar, Ritade ut strecken hur meridianerna går. Meridian massagen är egentligen andra steget i denna behandling. Då ska man massera utifrån tår/fingrar och in mot kroppen. Och tillföra Qi, genom att "stänga in" den.  

I den kinesiska kropps tvagningen gör man tvärtom. Då ska man rensa ut alla negativa energier genom att tvaga ut från kroppen. Tvagning är alltså en Skrubb. Den går till så att man sitter i antingen ett bad eller i ångbastun en stund, sedan får man sätta sig på en stor pall men fötterna i ett fotbad. Sedan tvagar man alla kroppsdelar på överkropp, personen får ställa sig upp och man tvagar underkroppen. Och under denna behandling följer man dessa meridianerna som går i linjer! Som man ser på bilden. 

Den är väldigt skön att få, avslappnande och efteråt känner man att man fått i sig ny energi. Idag gick det även utmärkt att göra denna behandling på kunden. Jag kommer att fixa den praktiska examinationen utan problem :)


Någon som har fått denna behandling eller något inom *TCM*?


Kommentarer

Postat av: LUHLUUS FOTOBLOGG

Publicerad 2009-09-09 15:08:46

jaså ok =P jaa dans med mycket höfter är snyggt, funderar på att dansa salsa. verkar kul =) idag ska jag bara ta det lungt och mysa =) sj då?

Postat av: LUHLUUS FOTOBLOGG

Publicerad 2009-09-09 16:23:20

åh tack,vad kul att höra =) ja det vore riktigt kul, får väl se om jag hittar nån att dansa med. mysit att sitta på balkongen =)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild