Kropp och själ

leslita.blogg.se

Enkla tips för vått hår

Publicerad 2010-07-23 17:07:11 i Hårvård,

Okey nu tänkte jag ge er lite enkla tips på hur man torkar håret på bästa sätt. Jag skrev ju i mitt senaste inlägg i "no poo" kategorin om hur viktigt det är att föna håret rätt för att bibehålla lockarna. Detta är ett ganska kort och basic inlägg.

♣ För det första så är det alltid bäst att låta håret självtorka och det är ju bra nu på sommaren.
♣ Börja med att "ploppa" håret (se länkar i slutet av inlägget)
♣ Har man lockigt hår och gillar det så rekommenderar jag en hårfön med tratt.

En tratt är en rund ganska stor del man sätter på fönen och som har "pigar" som sticker ut. Klickbar bild

Hårfön med en tratt

Gör så här: Börja med att ha i en gele, serum eller någon hemgjord produkt (se länkar i slutet av inlägget).
Sedan vänder du håret (huvudet) upp och ner och "lägger" håret i tratten, låt håret falla naturligt och blås en stund. Man ska alltså föna nerifrån. Från topparna upp emot hårbotten. Håll fönen som på bilden.
♣ Använd kall luft
♣ Om du har rakt hår ska du föna tvärtom. Då blåser du från hårroten ut mot topparna. Detta är för att inte skada det skyddande siktet på hårstråna. Använd gärna en värmeskyddande produkt innan du börjar. Och för att få rakare hår kan du samtidigt som du fönar använda en rullborste eller kam.

Denna riktningen uppifrån rot till topp är viktigt för att undvika friss.

Föna håret

Torka med handduk? Om du torkar med en handuk oavsett om du har lockigt eller rakt hår så tänk på att inte "gnugga" håret sådär när man drar händerna fram och tillbaka emot varann. Vrid inte heller håret. Bästa sättet är att "klappa" eller "krama" med handduken och att använda en fiber handduk.

Lycka till!
Sköt om ditt hår varsamt.
Dela gärna med dig av dina tips, hur brukar du göra?

♥Relaterade inlägg:No poo metodenPloppaGlidmedel i håret?, recept, fler basic hår tips,

Kommentarer

Postat av: Rebecka

Publicerad 2010-07-24 04:02:08

Ja det är riktigt spännande. Jag ska jobba som au-pair där med, men bara 30h vilket är 15h mindre i veckan än här så jag hade tänkt att försöka hitta ett extrajobb med och tjäna lite mer pengar, och även träffa kompisar. Jag bor hos familjen och får mat oså där precis som här :) Det kommer nog bli jättebra! Vad håller du på med?

Postat av: Tiia

Publicerad 2010-07-24 14:20:48

Hejsan gumman , tänkte bara fråga hur de går för dej nu i sthlm?

Läste något inlägg om att de inte alls gick som planerat, har de löst sej lite nu eller.

Hoppas du har de bra iaf :)

Postat av: Anneli

Publicerad 2010-07-25 20:20:13

Jag försökte ploppa håret, men det blev bara konstigt!! Däremot så har jag kommit på ett annat sätt!! När det är varmt ute så sätter jag alltid upp håret med en sån där klämma. Då samlar jag ihop håret i nacken ungefär som om jag skulle göra en hästsvans, men iställer så vrider/snurrar jag håret, "viker ihop" det och sätter fast det med hårklämman. Sen går jag omkring så länge som möjligt på det viset - måste jag så blåser jag med en fön och när jag sen tar ut hårklämman så är det lockigt, men fortfarande rätt blött. Bäst är då att utan att ha borstat håret först låta det självtorka, men annars får man blåsa lite försiktigt med fönen. På mig blir det jättefint!!

Hoppas att nån förstår hur jag menar...!! :D

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild