Kropp och själ

leslita.blogg.se

Fjällvandra!

Publicerad 2013-05-11 09:00:00 i Vardag och nöje,

Jag är väldigt exhalterad att få berätta att jag ska iväg och fjällvandra för första gången i mitt liv. Jag har alltid velat göra det. Det känns både roligt och nervöst. Jag ska åka med en gammal klasskamrat från spa programmet, hon är uppväxt i Luleå och har vandrat ett antal gånger så hon har superkoll på läget. Hon har tillockmed gått en kurs i det. 
 
Vilken väg?
Vi har inte bestämt än vilket led vi ska följa. Vi funderar på att gå runt södra sidan av Abisko naturreservat och nerför innan det gå upp igen, eventuellt bestiga en topp där halvvägs. Sedan vill vi gärna passa in med tåget ute vi kusten för att ta oss tillbaka till startpunkten (där bilen står och väntar). Vandringen kommer att ta 3-4 dagar. Ett helt annat alternativ vore att bara gå små turer från en startpunkt och återgå till den emellan som kommer att vara typ riksgränsen. Då vill vi gärna se Trollsjön. 
 
Planering
Så det blir en del planering nu för att direkt efter min examen i juni så tar vi flyget upp. Jag måste köpa riktigt bra vandringskängor och en del utrustning. Vi ska tälta har vi tänkt för då kan vi bestämma själva när vi vill stanna. Sedan ska vi kolla upp om någon mer ville följa med som hade vandrat förut. Vi ska kolla upp tåget, bestämma väg, kolla upp flyg. Vad det kostar, vad vi behöver ha med oss och exakt hur lång tid det kommer att ta. Sedan hoppas vi på att vädret blir bra. 
 
 
Löpning
En annan sak som jag skulle behöva förbereda mig med är genom att få upp min kondition lite innan vandringen :-) Och tack vare min nya kompis/dejt så har jag hittat löpspåret som jag letade efter förra gången jag var ute och sprang. Den heter Harbrostugan och ligger en längre bort än vad jag trodde, jag svängde av för tidigt. Men det ligger ändå ganska lagom så att man kan promenera dit innan man börjar springa och sen om jag är jättetrött så kan jag ta bussen hem tre stationer :-P 
 
 
Ni får jättegärna berätta om ni har varit och vandrat. Vore intressant att höra. Lämna en kommentar. 
 

Kommentarer

Postat av: Nathalie

Publicerad 2013-05-11 10:18:15

Ååååhh jag vill också göra det.. Men jag är fortfarande på båten.. :( Kankse en annan gång.. Hoppas ni har det roligt och jag hoppas få se massa bilder på er... :)

Svar: Hej Nathalie. Ja det ska bli jättekul, men jag är lite nervös att jag inte ska orka hehe. Ja vi ska ta massa bilder. Jag ska åka med Fredrika. Så hur har du det på båten?
Leslita

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild