Kropp och själ

leslita.blogg.se

Veckans detox maträtter

Publicerad 2012-11-04 11:51:00 i Recept,

Hej på er! Här kommer bilder på det jag har ätiti i veckan utifrån min detox. Senare i dag kommer del två på smothies som jag druckit dessa dagar och lite text om frukost. Första dagen åt jag rotfruktgrönsaker i ugnen. Glömde fota. Jag skilljer inte på lunchmat och middagsmat eftersom att jag har matlåda med mig till universitetet. Men generellt försöker jag äta en mindre portion till lunch och mer grönt.

Quinoasallad med kidneybönor, bladspenat, svarta oliver, soltorkade tomater, motötter, gurka och buffelost. Lite örtsalt och olivolja på.
 
Hirs med stekt Stillahavsflundra


Tog den överblivna hirsen och hade i kidneybönor. Gjorde linsbiffar *  av röda linser, lök, morötter och no egg. Romansallad.
 
Fräste ihop Brysselkål med lök och rivna morötter. Vit fisk. Citronsaft över allt är ett måste. Mums
 
Currykyckling, en mängd olika kryddor i. Soyayoghurt och soyamjölk. Riven kokos och hackade mandlar. Riktigt gott. Serverades med råris. Denna rätten kändes väldigt tung jämfört med allt annat så det räcker med en mycket mindre portion. Till lunch denna dagen åt jag bara brysselkål så det var bra.
 
Hoppas att ni fick lite mer tips på vad man kan äta. Det är inte så svårt. Naturligt glutenfria sädesslag, mycket grönsaker, baljväxter och mestadels vegetariskt/ veganskt annars fisk eller kyckling till. Däremellan smothies och juicer. Läs mer om min upplevelse och nya smakerna *HÄR*
 
Har du gjort en detox någon gång? Berätta gärna din tankar kring det här.
 

Kommentarer

Postat av: Art By Tina - Konst & Fashion

Publicerad 2012-11-06 17:07:56

Åh vad många grymma tips på nyttiga middagar! Det enda jag är förbjuden att laga hemma är linser, min sambo tycker det luktar gubbkiss när man kokar dom. Men man kan ju fuska och köpa färdigkokta.

Svar: Vad roligt att du tycker det =) Ja det finns säkert färdigkokta. Jag har själv köpt kokärtor och kidneybönor som varit färdig =)
Leslita

Postat av: Malin

Publicerad 2012-11-07 08:04:56

Så gott de ser ut! :) Har aldrig gjort en detox, men har testat någon faste detox grej där man inte får träna, man dricker en speciell dryck och mycket vatten. Man skulle göra de en vecka men orkade bara 5 dagar typ. :)

Svar: Ja det är ganska gott, roligt att testa nya råvaror som man inte hade köpt annars. Ja min kompis gjorde en sån då man bara fick dricka juice och vatten och äta släta sopor men det var 4 dagar tror jag. Det verkar ju jättejobbigt. hehe
Leslita

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild