Kropp och själ

leslita.blogg.se

Medicin plugg

Publicerad 2011-12-01 10:00:00 i Hälsonytt,

God morgon kära läsare. I dag är det 1 december vilket innebär 24-25 dagar till jul! Jag längtar och så vill jag ha snö också. Det är mycket i skolan just nu. Jag läser som sagt kursen Människan och medicinen som är en kurs på mitt ettåriga naturvetenskapsår. Det är roligt men väldigt mycket man ska kunna. Hela kroppens 11 olika system. Det roligaste med kursen är att vi har gästföreläsare ganska ofta av intressanta och kunniga personer.

Tillexempel har vi haft föreläsning om bakterier av Gunnar Sandström som ni kan läsa om *HÄR*. Sen hade vi en föreläsning av Pia Nerfeldt som är öron, näsa hals läkare med specialistområdet sömn och sömnproblem. Det var spännande. Förra veckan var även Gunnar Bylin på besök och pratade om allergier. Och i början av kursen föreläste en doktorand med namnet Anna Strömberg om immunförsvaret. Alla föreläsningar var toppen.

Organ mag och tarmkanalen södertörns högskola
På seminarier sitter vi med roliga anatomiska dockor som vi får plocka isär och leka med. Påminner lite om Naturkunskap B på gymnasiet, fast hundra gånger svårare men ändå. Man lär sig mycket mer av att få göra saker praktiskt. Vi fick även se en guppi i genomskärning i mikroskop. Ser ni det som står i bakgrunden i bilden.? Guppin var rosa och otroligt liten (som en smutsig droppe) ändå kunde man tillockmed se ögonen i förstoringen.


Vad tycker/tyckte ni om naturvetenskap, biologi och medicin i skolan?




♥Relaterade inlägg: Människan och medicinen,

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild