Kropp och själ

leslita.blogg.se

Helig hälsa, kvällskurs

Publicerad 2014-12-12 11:56:05 i Alternativmedicin, Hälsonytt,

Hej på er! Jag har kommit in på en kvällskurs till nästa termin. Jag tycker att den låter jätteintressant och känns relevant både som journalist och med mitt bakgrundsintresse för hälsa och alternativa behandlingsmetoder.
 
Helig hälsa
"På Södertörns Högskolas (SH) hemsida står det att många former av helande och terapi samexisterar i dagens svenska samhälle. Medan skolmedicinen baseras på naturvetenskapliga perspektiv finns idag en stor variation av helandemetoder som utgår från antaganden att gudomar, andar och energier på olika sätt påverkar vår hälsa. Vilken roll spelar religiösa och andliga botandetraditioner i dagens Sverige? Hur ser relationerna ut mellan healing, etablerad sjukvård och komplementär- och alternativmedicin? Hur ska vi förstå dagens stora intresse för holistisk hälsa och gränslandet mellan andlighet, psykologi och terapi? Kursen ger en översikt över aktuell forskning om hur religion och andlighet förhåller sig till hälsa, vård och terapi och relaterar detta till klinisk praktik, med tonvikt på dagens Sverige."
 
Hur kursen går ihop med Journalistik
Jag tror att kunskapen från denna kursen kan vara intressant att applicera på media och journalistik. Saker som samhället och människor intresserar sig för är även sådant som har nyhetsvärde och skrivs om i tidningen. Allt som är trendigt såsom egergier, alternativmedicin, healing och nya former av terapier, både psykiska och fysiska. På vilket sätt bör det skrivas om i tidningen. Det finns ett intresse hos publiken att läsa det men också en skeptism i fall journalisten nämner något som inte är vetenskapligt bevisat.  
 
 
Tycker ni att det verkar intressant och vettigt?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild