Kropp och själ

leslita.blogg.se

Balansboll stretch/avslappning (del 2)

Publicerad 2011-03-21 08:00:00 i Dans & Annat, Yoga och stretch,

Yes då var det dax för del 2 på stretchning och uppmjukning med boll. Fokuserar på överkropp.

 

Tricepsstretching

Den här övningen förebygger muskelspänningar i bröstet och övre ryggen. Förbättrar rörligheten i skuldrorna. Sitt på bollen och titta rakt fram, håll benen brett isär och ha knäna i linje med fötterna. Se till att du har stark mage och rygg. Lyft höger arm över huvudet, böj den armen bakåt och för handen ner mot ryggraden, ha den vänstra handen mot baksidan av armen och pressa försiktigt till du känner att det drar i musklerna. Håll kvar ca 10 sekunder och byt arm.

Balansboll stretch

 

 

Axelstretchning

Detta är en enkel stretchövning för att lindra spänningar och stelhet i axlar och skuldror. Sitt på bollen och håll höger arm utsträckt över bröstet med armbågen lätt böjd. Ha vänster hand på höger armen och pressa lätt för att stretcha. Byt arm, håll ca 10 sekunder på varje arm.

Balansboll stretch Balansboll stretch

 

Bröststretching

Stå på knä bredvid bollen och placera höger hand på den och ha den vänstra handen på golvet framför dig. Rulla ut balansbollen rakt åt sidan och pressa försiktigt ner skuldrorna mot golvet. Håll i runt 10 sekunder.

 

Balansboll stretch

 

 

Nackstretching

Sitt på bollen med stark mage och rygg, håll benen axelbrett isär, och ha händerna på bollens sidor. Se rakt framåt och slappna av i skuldrorna. Luta huvudet mot höger axel och sedan mot vänster, gör det så många gånger du önskar. Efteråt så vrider du huvudet sakta mot höger och håll, gör sedan samma sak åt vänster, upprepa så många gånger du vill.

Balansboll stretch Balansboll stretch

 

Fjärilen

I denna utmärkta övning stretchar du hela kroppen; bröstkorgen, nacken, ryggen, armarna och benen. Sitt på balansbollen och vandra ut så du ligger på bollen med ryggraden, skuldror och nacke. Böj försiktigt ryggen i en båge över bollen så att du samtidigt sträcker ut armarna över huvudet. Stanna så i ca 20-30 sekunder, återgå sedan till startläget.

Balansboll stretch

 

Nästa gång lägger jag ut magövningar på balansbollen.

Berätta gärna era erfarenheter om pilates/balansboll och åsikter på mina pass.

♥Relaterade inlägg: Stretch ben och rygg, promenad och pilatesboll, Bollträning,

Om

Min profilbild