Kropp och själ

leslita.blogg.se

Livsbalans [Del 2]

Publicerad 2010-04-19 17:16:30 i Psykologi,

Första delen kan ni läsa om *här* men det är inte nödvändigt för att detta inlägget ska bli meningsfullt :) Det handlar om livsbalans, småtips som hjälper dig att leva här och nu och känna harmoni. Idag blev det lite peppande snack!

Lita på att det går bra
Ibland funderar man så mycket på konsekvenserna av sitt val att man nästan skapar och plockar fram dem mer än vad man hittar lösningar. Forskning har visat att inställningen "det blir nog bra" tar dig längre. Sluta älta och lägg ner belutsångesten. Bara kör på!

Harmoni, lugn, peace, frihet

Avundsjuka
Alla har vi känt avundsjuka någon gång. Vi önskar andra väl men ändå innerst inne kan vi reagera negativt när andra lyckas bättre än en själv. Det är något man måste ta tag i. Börja med att fundera varför du känner så? Skriv ner det och fundera vad du kan göra för att inte känna avundsjuka. Ett hjälp kan vara att börja med att stärka ditt eget självförtroende och din självkänsla. Sluta jämför dig själv med andra och tävla emot dem. Istället ska du inspireras av andra i din omgivning. Och tänk; om hon kan så kan jag med!

Har ni några livsbalans tips? Hur gör du för att peppa dig själv och/eller stressa ner?

*Källor: Bli av med avundsjukan, positiv psykologi,

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild