Kropp och själ

leslita.blogg.se

Hårinpacknings dag!

Publicerad 2015-03-22 13:36:57 i DIY produkter, Hårvård,


Hej på er. I dag har jag lite hårinpacknings dag. Har två olika inpackningar i håret i skrivande stund. Här kommer två recept utifrån balsam metoden för att få definerade lockar bl.a. 

Till hårbotten
Citronsaft, kokosfett och olivolja i hårbotten. Ibland har jag några droppar etierisk olja från rosnarin. Men det går lika bra att blanda i det i tvättbalsamet i duschen istället. Denna inpackning är bra mot mjäll och torr hårbotten som kan klia. Den har också en stimulerande effekt på hårväxten. 

I längderna 
I resten av håret har jag en inpackning som är återfuktande och innehåller proteiner. Allas hår gillar inte proteiner så man går testa sig fram. Mitt hår mår bra av mycket proteiner. Mitt balsam innehåller också collagenprotein som är speciellt utvald. Inpackningen består av ägg och kokosfett. Superenkelt.  Det är som en mayonnaise. I dag testade jag att ha i en liten klick honung också men det är inte alls nödvändigt. Denna inpackning ger håret fukt, glans och mina lockar lockar sig lite extra och håret känns jättemjukt efteråt. 

Det är bara att blanda ingredienserna i var sin skål. Mängd utefter ditt hårs längd och tjockhet och så att konsistensen blir ok. Ska vara ganska flytande dock. Fördela i håret och låt verka i 30-60 min. Skölj ur. 

Vad brukar ni göra för inpackningar? Berätta gärna och gilla inlägget om ni vill. Translation. Hair mask for dry and itchy scalp? Try lemonjuice with some oil. For example coconut oil or olive. I mix them both. 

For healthy defined curls try this super moisture hairmask with proteins. Mix egg and coconut oil. Leave the masks for 30-60 min and then watch your hair like usual. 

Ice Queen nail art design

Publicerad 2015-03-15 10:52:28 i Nail Art Design,Hej jag var utklädf till Ice Queen förra helgen och hade passande nail art design. Fransk manikyr med en twist. Vad tycks? 

Jag har en envis förkylning som inte vill ge sig så har haft en lugn vecka. Tänkte testa att träna lite idag. På House of shapes är det Ragga på schemat. Dansa dansa... Enkelt att baka

Publicerad 2015-03-06 14:39:38 i Recept,

 
Jag är ingen person som brukar baka, eller någonsin varit särskilt bra på att baka. Men denna kreation är både enkel, snabb, god och lagom nyttig!
 
Recept
2,5 dl havregryn (jag använde rågflingor)
4 tsk kakao
1 dl vatten
1 dl jordnötssmör
1 dl honung
Krossade blandade nötter, jag använde mandlar
Lite mandelmjöl (valfritt)
3 tsk smält kokosfett (valfritt)
50 g smält mörk blockchoklad (valfritt)
Valfria bär (valfritt)
 
Jag tyckte att det blev lite torrt så därför hade jag i lite smält kokosfett men det går säkert bra att blanda i mer vatten. Blanda ner alla ingredienser förutom chokladen. Bre ut på ett bakplåtspapper. 
Smält chokladen i ett varmt vattenbad och bre över kakan. Dekorera med valfria bär. Jag använde torkade tranbär.Man kan även ha proteinpulver i kakan om man vill. Förvara i kylskåp. Smaklig måltid!
 
 

Biodiverse

Publicerad 2015-03-06 12:00:00 i Djur & Natur, Sett,läst,hört,

Skrivit en artikel för Biodiverse som handlar om begreppet "Naturvärde". Jag har täckt in olika sätt som människan värderar naturen utifrån olika perspektiv. Läs hela texten *HÄR*
 
Foto: Johnny De Jong


Om ni är nyfikna på fler artiklar och reportage publicerade av mig så finns nästan alla samlade på min hemsida. leslyvalencia.wordpress.com 

Chili Cocreate

Publicerad 2015-03-05 20:48:07 i Andlighet,

Jag var på en Intuitionskurs förra veckan. Det var en upplevelse. Fick lära mig en hel del om hur man enklare tar ett beslut. Hur man kan våga lita på magkänslan och sin intuition. Om ni är nyfikna så har jag skrivit ett inlägg om det *HÄR*. Om ni bor i Stockholmstrakten så tycker jag definitivt att ni borde komma nästa gång! 
 
Chili Cocreate
Efter intuitionskursen så hade vi ett event som heter Chili Cocreate som innebär att spirituella, öppensinnade människor samlas och umgås tillsammans och delar med sig av sin kreativitet. Denna gång var det tema sång och musik. Vi sjöng vackra healande sånger och mantran och det spelades gittar, bas och skramlande ägg. 
 
 
 
Efteråt tillagade vi en stor vegetarisk Chiligryta och hade knytkalas. Vi hade alla möjliga grönsaker som fick koka upp i tomatsås och kokosmjölk. Det blev riktigt gott vågar jag påstå eftersom att jag var med i matgruppen. 
 

 
Det är roligt när man hittar likasinnade människor och umgås på en ny nivå. Det var känslosamt på ett positivt sätt när vi alla satt där på golvet, på var sin kudde och sjöng från hjärtat ♥

Om

Min profilbild

Prenumerera och dela