Kropp och själ

leslita.blogg.se

Lyssna på din intuition

Publicerad 2015-01-25 18:30:40 i Andlighet,

Lyssna på din intuition, lyssna på magkänslan brukar folk säga,  Ja men det kanske inte är så lätt alla gånger. Man måste lära sig att hitta sin intuition först. Det fick jag erfara på en workshop som jag gick på under Yogansafestivalen. 
 
Övning för att enklare ta ett beslut
Under en timme fick vi lära oss hur man hittar och lyssnar på sin intuition när man tillexempel ska ta ett beslut. Vi fick göra olika övningar och berätta för varandra hur vi upplevde det. Här ska jag berätta hur du enklet och snabbt kan lära dig att hitta och lyssna mer på din intuition. Blunda och slappna av när du gör övningarna. 
 
Det sägs att intuitionen är kopplat till det tredje ögat som sitter mellan ögonbrynen och även är ett chakra.
 
 
Fel Känsla
Tänk på något som känns fel och försöka att identifiera de fysiska känslorna som kroppen ger en. Det kan vara allt från ett tryck över bröstet, tunga axlar, hög puls eller liknande. Det är individuellt för alla människor och det är just det som är det svåra att hitta vilka TECKEN som just DIN kropp ger DIG vid tanken av något.
 
Rätt känsla 
Sedan gjorde vi samma övning då vi skulle tänka på något som känns rätt och som gör en lyckig. Identifiera hur det känns i kroppen, kanske är det varmt, tryggt, kanske får man ett leende på läpparna, kanske får man lust att hoppa eller något helt annat. 
 
Att ta ett beslut
Sedan skulle man tänka på något som man behöver besluta i sitt liv. Vi kan till exempel ta yrken. Vill jag bli ekonom, brandman eller sjuksköterska? Tänk på ett alternativ i taget och identifiera hur det känns och jämför med DINA unika känslor på vad som är rätt och fel. Det är det du känner, den sekunden du känner att du får vägledning. Det är det som är din intuition! 
 
Jag fick en "aha-upplevelse" att det var intressant att känna sin intuition samtidigt som jag insåg att det var väldigt svårt. Men ska fortsätta att öva på det här. Övningarna tar knappt 5 minuter så testa övingarna, och berätta gärna hur det gick. 

Kommentarer

Postat av: Malin

Publicerad 2015-03-15 22:03:02

Asså jäklar, ditt hår! <3 så fint! :D

Svar: Åhh tack så mycket :-D
Lesly Valencia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild