Kropp och själ

leslita.blogg.se

Kunskap gör dig svag

Publicerad 2014-02-18 10:00:00 i Djur & Natur, Mina tankar,

"Kunskap ger dig makt men den sanna kunskapen som alla blundar för gör dig svag!"
 
Ju mer jag studerar ju mer inser jag hur rasen människor inte borde finnas på planeten tellus. Jag har läst biologi i ett och en halvt år. Från att ha upptäckt hur vackert hela ekosystemet samspelar. Hur växter och djur både ger och tar. Att betade grässtrån växer mer. Hur man kan se att ett litet pollinerande bi i sammarbete med miljontals vänner har likvärdig kraft som en tornado. Eller en orkan eller till och med en vind gör skillnad. Det finns färger i en vind, kan du se det? Att kuna se att en blomma växer ur en förruttnelseprocess i jorden, fåglar färdas över kontinenter med styrkan att orka, att överleva. 
 
 
Men när man vet så mycket mer om människans natur, och hur vi beter oss, vad vi gör mot varandra, vad vi gör mot planeten. När människor utnyttjar kunskap för att skapa egna sjukdomar och sedan skyller på djuren, när en persons död blir en annan persons vinst. När vi mördar, svälter, manipulerar och krigar. När hemskheter har övergått till vardag. 
 
Då är inte allt lika vackert längre. När man börjar kunna och veta för mycket. Kunskap ger dig makt att förändra, men när det inte längre går att förändra då är kunskapen din svaghet. Då önskar man att man inte visste något längre...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild