Kropp och själ

leslita.blogg.se

Vinyasaflow Yoga

Publicerad 2013-05-28 14:35:00 i Yoga och stretch,

I går var jag på vinyasa flow yoga för första gången. Det är så himla härligt att yoga överhuvudtaget, hade inte gjort det på några månader eftersom att jag började med luftakrobatiken och har haft fyra träningspass i veckan på senaste tiden. Tränade på Yogashakti studion i dag. 
 
Vad är Vinyasaflow?
Jag vet inte exakt vad som karakteriserar vinyasaflow men det var ganska återkommande rörelser, vi återkomm till hunden nästan hela tiden och så var det mycket triangel positioner, krigare 1-2 och en position med båda fötterna pakandes fram (typ stående split) och stående spagat gjorde vi också. Tempot var precis lagom för mig, svetten bara rann.

Kroppskontroll
Jag känner att jag har fått väldigt bra kroppskontroll på senaste tiden. Jag vet precis när mina höfter ska roteras in, ut eller bli mer parallela. Till och med instruktören sa det när hon gick förbi mig. "bra justering av höften där! Fint". Jag har också lärt mig att automatiskt sätta knäna i 90 grader, fötterna i 75 grader eller vad det nu ska va utefter positionen. Håll in svanken och skjut fram höftbenet. Allt sådant kommer automatiskt. Jag känner min kropp. 
 

Bilden är från "Boken om Yoga" som har många avancerade övningar. Denna positionen fick vi testa igår och vi fick även göra den på luftakrobatiken förra veckan. Man måste hitta balansen mellan att spänna och slappna av i ryggen. Meningen är att man ska gå tillräckligt långt bak för att kunna komma upp igen, annars blir det lätt att man kollapsar nere (bak) och släpper kontrollen i bålen för mycket. 


Lämna gärna en kommentar, ni som tränar yoga, vilken form är det, hur går det för dig med din kroppskontroll?

Kommentarer

Postat av: Andrea

Publicerad 2013-06-10 20:05:49

Jag går på Ashtangayoga :D passar mig som handen i handsken! mycket fokus på andning och koncentration men också väldigt mycket styrka och smidighet.
Min kroppskontroll har blivit bättre, men jag har fortfarande svårt att hitta rätt position, för jag är så pass mjuk att jag kan fuska mig in i positioner och så pass svag att jag inte riktigt orkar hålla positionen ordentligt. Men det går framåt och jag har blivit mycket starkarke och smidigare på några få månader :D

Svar: Tack för din kommentar. Intressant att höra. Jag är också ganska vig men det gäller att spänna(använda) rätt muskler och slappna av med andra. Lite svårt ibland, men kul med dina framsteg. Hade så bra nu.
Leslita

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild