Kropp och själ

leslita.blogg.se

Anusara yoga på Yogashakti

Publicerad 2012-10-04 23:57:00 i Yoga och stretch,

Jag börjar förstå Anusara Yoga, de små detaljerna som gör en position fulländad. Andningen, att dra ihop benen till parallela höfter, ner med svanskotan så att du inte svankar. Sådant som gör skillnad. Att slappna av och spänna olika muskler samtidigt, hålla upp kroppen och sjunka djupare samtidigt. Det går emot varandra men känns väldigt rätt ändå.

Dagens tema var "Skapandet". Det var fint, tycker jag. Vi skapar något hela tiden, vi är kreaiva hela tiden utan att lägga en tanke på det. När du planerar din dag är du kreativ, när du väljer vilka kläder du ska ha på dig och hur du ska tillaga din maträtt så är du kreativ. Du skapar din dag, ditt liv. Du skapar dig själv.
 
Vi var 10 kvinnor och 6 män. Intressant. Explosivt. Skönt. Vi fick stå på underarmarna, inte på huvud, inte på händer utan på underarmarna. Det var roligt, det gick bra där en liten stund. Vi stod mot vägg och vi övade i par. Vi gjorde mycket bakåtböjningar, övningar för att töja ut bröstryggen och öppna bröstkorgen.

Inspirationsbilder: (Bilden är länkad) Vi gjorde en yoga position liknande den i den översta bilden fast med armarna bak-upp. Det blir en liten annan rörelse i axlarna. Sedan är det en bild på en vacker brygga.
 
 
Vilka av mina läsare håller på med Yoga och stretch? Berätta gärna
 
P.s har ni sett att jag har samlat ihop alla inlägg om Yoga och stretch och skapat en egen kategori av det? Hoppas att ni gillar förändringen och att det blir enklare att hitta nu. Kom ihåg att annars går det alltid att använda sökmotoren här på leslita blogg.

Kommentarer

Postat av: Malin

Publicerad 2012-10-05 16:30:17

Åååh Zenia är så duktig! :)

Svar: JA verkligen! Ska bli kul att se henne på SM. Ska du gå på det?
Leslita

Postat av: Art By Tina - Konst & Fashion

Publicerad 2012-10-05 17:28:29

Öva öva öva öva!

Blev aldrig någon Stockholms-yoga för mig, eller jo förresten, 20 minuter på hotellrumsgolvet, lite litet - men det gick=)

Svar: Ja precis. Hehehe man får göra så gott man kan. Yoga hemma fungerar ju också. Hoppas att du hade en trevlig vistelse här i Stockholm iaf. :-D
Leslita

Postat av: Malin

Publicerad 2012-10-06 11:15:16

Jag hade tänkt det, de hänger lite på de ekonomiska. :) Men ska verkligen försöka få ihop till de. Där är mer än en dansare jag vill se. :)

Svar: Ja det är nog riktigt roligt att gå på. Det är ju på hälsomässan så man kan gå dit tidigare och kolla på den. Vore kul att ses om du kommer hit. :)
Leslita

Postat av: Malin

Publicerad 2012-10-07 11:01:54

Ja klart vi ska! :D Om de hinns med tänkte jag komma till studion också och dansa lite. :) Kram

Svar: Ja vad kul. Ja det tycker jag att du ska. Säg till vilken dag så kommer jag också och dansar lite. Kram
Leslita

Postat av: Malin

Publicerad 2012-10-07 15:49:16

Tänkte de, har sagt till Rebecca(Vintervild) också. :) Ni får lära mig lite under tiden! :D Kram

Svar: Låter bra! =)
Leslita

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild