Kropp och själ

leslita.blogg.se

Lymfsystemet kan blockera viktnedgång

Publicerad 2012-11-25 14:37:00 i Hälsonytt, Spa & Massage,

Hej på er! Härliga söndag och imorgon är det en ny vecka. En vecka närmare jul =) I går var jag ute och åt med min kompis, åt en fantastisk fisk (rödtunga) med rotmospuré. Sedan var vi på bio och såg "Skyfall", nya bond filmen som var riktigt bra. Det kändes inte som 2 ½ timma. Det var action hela tiden. Efter filmen hamnade vi på Café Opera och dansade loss hela natten.
 
I dag tänkte jag berätta lite kort om lymfsystemet. Vi har alla massvis med små lymfkärl i hela kroppen, vissa har fler än andra. Det kan vara medfött att man råkar ha för få lymfkärl. Om man tränar sina muskler med rätt teknik får man fler lymfkärl. Återkommer till vad rätt teknik är.  Vi har lymfkörtlar i hals, ljumskar och armhålorna som kan vara understimulerade. Lymfsystemet hjälper kroppen att rensa ut slaggprodukter och annat skräp som vi samlar på oss från exempelvis mat och det vi andas in.
 
Symptom
Många kan känna att de är orkeslösa och oavsett om de tränar mycket och äter rätt så lyckas de inte gå ner i vikt. Gäller speciellt kvinnor som har stora höfter och lår, ibland även celluliter. Många har svullna ben och armar som symptom. Detta kan vara ett tecken på lymfödem eller att ditt lymfsystem och körtlarna inte fungerar som det ska. Eller så hade du bara oturen att födas med få kärl i din kropp. Dåligt näringsupptag och matsmältning är också ett tecken på att ditt lymfsystem inte jobbar som det ska.
 
En lösning kan vara att testa lymfmassage eller lymfdränage som det också kallas. Det är en mycket speciell teknik som används för att stimulera igång lymfsystemet. Googla på före efter bilder så kommer ni att förvånas över var lite massage kan göra. En annan lösning är också att träna musklerna med bromsande tekniker. Gå till en PT eller träna i par där ena personen håller emot på både upp och nedgången. Många personer som tränar fel och har ett försämrat lymfsystem går istället upp i vikt. De får istället större lår och rumpa eftersom att det ansamlas fettdepåer som inte lyckas omvandlas till muskler m.m. Lite slarvigt förklarat.
 
Om du har denna kroppsform och känner igen dig i det jag skrivit så sök gärna efter mer information på nätet och testa lymfmassage. Jag har en kompis som är utbildad PT  och massör och hjälper många med ett dåligt fungerande lymfsystem. Så säg till om du vill boka en behandling hos honom. Det kan göra riktigt stor skillnad. Du kan alltid mejla till leslita.blogg@live.se
 
Ni får ha en riktigt bra dag. Kärlek / Leslita

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild