Kropp och själ

leslita.blogg.se

Kopping

Publicerad 2010-05-09 22:00:22 i Alternativmedicin, Kinesisk Medicin,

Kopping Gynning
Carolina Gynning får Kopping

 

Kopping är en metod inom TKM som också har använts i Kina i århundraden . Det går till så att man placerar glas eller plast ”koppar” emot huden. Dessa kan antingen ligga kvar om det är ett speciellt område/punkt som behöver bahandlas eller så kan man "dra" i kopparna så att de glider längst med meridianerna. Man placerar kopparna på olika ställen på vanligtvis ryggen beroende på vilket besvär personen lider av. Innan närkontakten ska man tända en tändsticka eller spritdoppad bomullstuss i koppen för att skapa undertryck och då sugs huden upp vid kontakt mot området. Kopping är bra emot stagnationer, yttre påverkningar emot vind, kyla eller fukt, smärtor, ischias och reumatiska besvär. Kopping ger även bra blodgenomströmning i musklerna.

 

Vi fick testa kopping under ett lektionstillfälle och det var en väldigt behaglig känsla, värmande och uppmjukande. Jag hade gärna velat lära mig denna metoden. Är det någon som har testat? Skulle ni vilja testa?

Kopping leslita <--Jag som ger kopping

 

♥Fler relevanta inlägg: Meridianerna, Kinesiska behandlingar,
♥Källa: Boken Kinesisk Medicin av Shönström (2004), kinesiskvardcentralekhalsopunkten,

Kommentarer

Postat av: Helena

Publicerad 2010-05-09 22:51:08

Sv: Jaha vad trevligt =) Låter superhärligt!

Postat av: Maria

Publicerad 2010-05-10 08:23:57

Hej! Tanken var att jag skulle bo kvar i Grythyttan tills min pojkvän tar examen nu i sommar, och jobba på Loka Brunn och ålderdomshemmet i hyttan. Men i höstas blev jag sjuk, och har inte blivit bra än. Har fått flytta hem till mina föräldrar, för jag kan inte jobba. Har slitit ut mig helt enkelt, under flera år, trots det intresse jag har för hälsa. Ibland är det svårt att själv ta till sig det man vet. Men jag är på bättringsvägen, och har fått ännu större intresse för alternativmedicin. idag ska jag iväg på en healing- behandling för andra gången, det är superspännande! Vad vill du göra efter examen? Maria

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild