Kropp och själ

leslita.blogg.se

Hemma gym

Publicerad 2010-01-11 07:18:27 i Hälsonytt,

God morgon läsare! Har du svårt för att komma iväg på träningen? Så har jag ett enkelt tips. Varför inte skapa ett eget hemma gym? Eller som jag alltid drömt om ett eget Hälsorum :) Där jag kan ställa upp min massagebänk och skapa en mysig stämning också. Det här är den dyra och mer avancerade varianten. Så här skulle jag göra om jag hade ett extra rum i min lägenhet. Och jag funderar stark på att fixa en tvåa nästa gång jag flyttar och satsa på att ge hemma behandlingar och rådgivning. Men vi får se. Just nu är det bara en dröm...

Träning och dans
  1. En hel vägg med Speglar på
  2. En mulifunktionell gym maskin
  3. Tv så att jag kan kolla på träningsdvd
  4. Träningsredskap
  • Pilates boll
  • Yoga matta
  • Spik matta
  • Vikter
  • Musik anläggning
  • Hopp repp och gummi band
  • Balansbräda
  • Gång stavar m.m

Hälsa och SPA delen
  1. Avskärminings väggar eller draperi
  2. *Massage bänk*
  3. Hylla för alla produkter och hälsoböcker
  4. Alla mina *skålar* och *spa prylar*
  5. Ett litet bord med bäkväma stolar där jag kan sitta ner och disskutera hälsorådgivning och lägga tarotkort ska även fungera som en sorts väntsal där personen kan sitta och fylla i sin anamnes eller bläddra i tidningar.
  6. Levande ljus m.m



Visst hade det varit fantastiskt? Vadå Hälsofreak varning...

Kommentarer

Postat av: Räven

Publicerad 2010-01-11 14:56:44

Åh vad mysigt det låter!!! Det hade jag också velat ha, ett extra rum för gym/spa :) Det ska jag absolut fixa ifall jag nånsin bor i en trea (bor ju med sambo så tvåa blir som för litet) eller skaffar ett hus :)

Postat av: Tild!

Publicerad 2010-01-11 17:09:06

Hejsan hoppsan! Räven rådde mig att fråga dig om eteriska oljor, sådana som ska vara uppiggande/humörshöjande/lugnande osv, fungerar sådana eller är det mest tjoller?

Och ifall de funkar, kan effekten hålla i sig ett längre tag eller bara just då man använder dem? Tack på förhand :)

Postat av: Räven

Publicerad 2010-01-11 17:36:23

Sv: Tack så mycket, lycka till du med!

Ja en spinningcykel är skitbra att ha faktiskt, speciellt ifall man bor dåligt till för promenader eller som nu på vintern när det är ett så stort projekt att motionera ute, när man måste klä på sig mycket och så.

Vad härligt det låter med examen! Känns det skönt? Hur lång var din utbildning? Fy, jag blir så sugen på att plugga samma som du, har ingen aning alls om vad jag vill studera och det låter så kul alltihopa :)

GI är verkligen super. Det är jättekonstigt men jag mår bättre av att dricka t.ex. lightläsk än att utesluta söta smaker helt, blir så illamående då men nu när jag druckit fanta zero lite så mår jag mycket bättre och kan äta mer av någon anledning :S De flesta brukar väl få värre sockersug men mitt är samma som vanligt.. vilket just nu är obefintligt, hur konstigt som helst!

Kram!

Postat av: Diana Madách

Publicerad 2010-01-11 17:46:26

åh tack vad snällt =) jodå det går bra! vi ska spela in en ny låt imorgon faktiskt =)

Postat av: Lesly

Publicerad 2010-01-11 17:58:25

Hej sötis, jo visst hade det varit najs att ha ett spa/gym rum men man behöver ju så mycket plats bara annars ser det bara ännu stökigare ut om man ska klämma ihop allt i ett hörn. jo en spining cyckel glömde jag skriva med, bra tips :)

Jag har faktiskt inga specifika mål som jag brukar ha utan det känns som att så mycket kommer att hända 2010 ändå så bara man fixar det är jag hel nöjd. T.ex. få bra betyg och få min examen i juni, sen få jobb, sen flytta o.s.v



Mat äter jag enligt GI sedan länge och trivs bra med det. Lite fusk med julmaten så jag måste fixa bort mitt socker sug igen.



Träning har jag dansgruppen som jag leder. Ville börja Yoga med det finns inte här. Så förhoppningsvis blir det mycket skoj när jag flyttar till en storstad sen :)



Ser jätte bra ut med ditt. Lycka till!

Postat av: Lesly

Publicerad 2010-01-11 17:59:16

Ja spinning cyckel blir det nog då ;) Ja det ska bli riktigt skönt att ta examen! längtar så jag döör. :D Spa programmet är kanon! Två år så blir man professionell hälsoarbetare och spa konsulent. Sedan kan man läsa ett år till för att få idrotts examen men det känns inte så nödvändigt. Där emot hade jag gärna läst mer alternativ medicin i små kurser.



Ja GI är hälsosamt och bra. Sötsuget är nog lite individuellt du har tur som inte känner av det. Jag har det bara i början och jag inte följt Gi och försöker komma tillbaka men det är typ en vecka max som jag får hålla mig undan sen är det borta och då har jag inget sötsug på flera månader :) Så kämpa vidare min vän :) det lönar sig. Vad har du för mål med kost ändringarna? Kram

Postat av: Diana Madách

Publicerad 2010-01-11 20:24:35

Ja jag kommer lägga in den på bloggen så fort som möjligt (:

Postat av: Anneli

Publicerad 2010-01-16 14:30:13

Själv har jag ju en hel lägenhet (2 rum och kök) enbart för meditation, cirklar & kurser mm...!! Skryyyt ;-)

MEN; det var inte det jag tänkte skriva om!! Jag ville bara tipsa om ett superroligt och bra TV-spel som vi har: Nintendo WII!! Till det har vi WII Sports , WII Fit och nu senast WII Fit Plus. Det är så roligt att man inte fattar att man tränar!! :D

KRAM!! //Anneli.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild