Kropp och själ

leslita.blogg.se

Flour- bra eller inte?

Publicerad 2010-04-22 15:55:52 i Hälsonytt,

Idag ska vi prata lite om Flour. Ni vet det som är så jättebra emot hål i tänderna och som finns i tandkräm, munskölj, tuggumi, fluorputsningen hos tandläkaren och även i tablettform.

Sanningen är den att redan år 1989 visade forskning att flour innehåller cancerframkallande giftiga ämnen. Potenta gifter är te.x sarin. Flour är ett enzymgift och nervgift. USA sägs ha bevisat att flour framkallar skelettcancer. Det finns inte någon forskning som kan stödja teorin att fluor förebygger karies. Henrik Lichtenbergs var en dansk tandläkare som forskade på flour. Hans resultat visade att flour stör bildandet av kollagen som i sin tur förstör vävnader i senor, skelett, muskler, brosk, njurar, hud, lungor och luftrör. En annan läkare vid namn Blaylock forskade och kom fram till att flour påverkar hjärnan, fertiliteten, dna uppbyggnaden och kan därför ge utvecklingsstörningar.

Förr i tiden användes
natriumflourin och fluoriderat vatten av nazister till fångarna på koncentrationsläger. Sant eller falsk? Men o andra sidan så finns flour i det vanliga dricksvattnet i USA. Det som skilljer sig är nog mängden. I en väldigt lite mängd kanske det inte ger samma effekter som fångarna fick? Det var Oscar Ewing, advokat på "The Aluminium Company of America," som chef för U.S. Public Health Service 1947, som var den första myndighet som förespråkade fluor i dricksvatten. "Aluminium company" ? tänker ni nu, jo för att flour är ett restämne av aluminium produktionen som man ville bli av med. Bra sätt eller hur? ge det till folket i dricksvattnet.


Forever living Tandkräm

Om du blev sugen på att byta ut din tandkräm till en flourfri så finns

Forever livings tandkräm som även innehåller Aloe vera som är läkande och flera bra egenskaper.


Citerat:
"Fluor är ett av de giftigase ämnen människan känner. Myten om att fluor är ofarligt i små doser skapades av de vetenskapsmän som sysslade med atombombsprogrammet. Bevisen för hälsoriskerna med fluor censurerades av amerikanska Atomenergikommissionen med hänvisning till nationens säkerhet. Dokumenten om det farliga fluoret har totalt ignorerats av massmedierna. Fluor finns även i bekämpningsmedel."


Vad tror ni om denna debatten? Är det sant? Överdriver dem? Eller är det för lite uppmärksammat? Är flour livsfarligt för hälsan? Äter du flour?


*Källor/länkar:Wikip fluoride, Politisk hemsida om farliga ämnen,Vad din läkare inte berättar för dig,

Kommentarer

Postat av: camilo

Publicerad 2010-04-22 17:23:18

http://www.esoterictube.com/the-fluoride-deception-an-interview-with-christopher-bryson.html

Postat av: Lesly Valencia

Publicerad 2010-04-22 21:15:29

Sv: åhh nice, den ska jag kolla in när jag har tid :)klart att man skulle ha sökt på E-tube, dem har ju allt. Tack milo :)

Postat av: Eva

Publicerad 2010-04-23 08:02:12

Ja, man minns ju floursköljningarna i skolan och allt prat om hur bra det skulle vara. Fast, visst funderar man. Jag minns när jag var i USA och drack vattnet där, det smakade flour... Usch, då undrade man ju hur nyttigt det var. Det är en sak att skölja munnen, något helt annat att DRICKA det varje dag... Otäckt!

Postat av: becci

Publicerad 2010-04-24 08:39:17

Min kemilärare pratade faktiskt om det här en dag. Jag minns inte Exakt vad han sa men han förklarade att det var mycket dödligt om man fick i sig större mängder, eller mellanstora också för den delen, en av anledningarna till varför barn inte bör svälja sin tandkräm (och använda en speciell barn-tandkräm).



Jag tyckte att det var mycket intressant, för det har ju faktiskt en bevisad positiv effekt på tänderna, än så länge, men eftersom att det är ganska nytt med flourtandkräm så kan ingen vara säker på hur tänderna ser ut efter 90 år av flourmissbruk.

Det finns tandkrämer utan flour och jag överväger faktiskt att byta till nåt sånt själv... det borde fungera ungefär lika bra tycker jag, och om inte får jag väl börja ta med tandborsten till skolan, haha :)



Man bör aldrig överkonsumera.. inte ens vatten. Tack för mig ^^

Postat av: Lesly Valencia

Publicerad 2010-04-24 11:22:44

Hej Becci, tack för din kommentar! Intressant att dem börjar ta upp det i skolan, det betyder ju framsteg. Jag ska nog också byta till tandkräm utan flour, en kompis tipsade om en aloverakräm som finns på hälsokost. Jag hade alltid med mig tandborsten till skolan på gymnasietiden, nu när jag tänker på det. Känns fräscht efter lunchen, så varför inte becci.



Ha det så bra!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild