Kropp och själ

leslita.blogg.se

Bollträning

Publicerad 2010-04-11 17:38:05 i Dans & Annat,

Jag och en klasskompis har skrivit uppsatts som handlar om att lägga upp en "kom igång" träningsplan för en person med en välfärds sjukdom. Vi hade promenade, motionspass, gym med vikter, boll och gummiband. Det var i olika nivåer och under en ganska lång period så det var meningen att hon skulle utveckla och sedan byta ut sinna träningsrutiner. "Case":et som vi valde var runt 40 och hade Diabetes och lite övervikt (kortfattat). Det var en intressant skoluppgift och vi tog lite kort och lade in i arbetet.

Balansbolls träning

Och vad tycker ni om mitt första Kollage? Visst blev det snyggt :)

Jag tyckte att det var jätte roligt, och man tränade bålmuskulaturen hela tiden, det var lite små knepigt med balansen på vissa övningar men jag skulle definitivt kunna börja med bollträning. Har en boll hos mina föräldrar men fattade aldrig vad jag skulle göra med den. Haha Ska nog ta med den nästa gång jag är där :) Men idag tränade jag yoga i en timme :) duktigt och så skönt.

Någon som brukar träna med balansboll? Går det bra? Använder du vikter också? Skulle du som inte gör det kunna tänka dig att träna på en boll eller känns det för löjligt, akrobatiskt svårt eller för outmanande?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild